Applause Yenileştirme

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Applause Yenileştirme

MesajTahsin Aytimur, 28 Eki 2008, 23:04

1990 model klimalı bir Applause'u motoru bitik olduğu halde 1500ytl ye satın aldım.Kaporta da macun isteyen boya kalkmaları olmasına rağmen hala çürüme olmamış.Araçta da kaza yaptığına dair bir darbe izine rastlamadık. Daihatsu markasının çok kaliteli araç ürettiğini bildiğim için böyle bir araca sahip olup onu yenileştirecek olmak beni çok sevindirdi tabii. Motoru açtığımızda aracın daha öncede motor revizyonu gördüğünü hemen anladık, 16 adet sibop dan 2 tanesi hem orjinal değil hemde ölçü olarak farklı büyüklükte idi zaten piston kafalarında da sibop ların çarpma izleri vardı.Neyse gelelim esas konuya: motor yenileştirmek için AKSARAY-TAKSİM civarında girmediğim dükkan kalmadı,Japon malı parça bulmak servis haricinde nerede ise imkansız her satıcı bana TAİWAN veya ÇİN malı parça tedarik edebileceğini söylüyor.mesela takım set conta Japon malı STONE marka 120 ytl iken Çin malı 30-40 ytl olabiliyor. segmanlar 60-80 ytl civarı uzakdoğu tabii,kol yatakları,siboplar,pistonlar debriyaj baskı ve balatası, keçeler vs derken maliyet acayip artmaya başladı tabii ben herşeyin kalitelisini aldığımı zannederek parçalarla motor ustası arkadaşıma gittim oda aldıklarımın bir çoğunu beğenmeyerek iade etmemi istedi.Kendisi malzemelerin bir kısmını TÜRK MALI olarak temin eti........Bunları niye mi anlatıyorum? İkinci el araç satın alırken sıfır motor diyerek aracını cazip hale getirmeye çalışanlara aldanmayın diye, kaç kişi satacağı araca motor yaptırırken 3 te bir fiyatına malzeme varken pahalı parça kullanır. Bu arabanın yalnız motoru işçilik,malzeme,yenileştirmeci,vsderken 2200ytl yi buldu.aracımızın kıymetini bilelim.teşekkürler.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: Applause Yenileştirme

MesajUmut-Gultekin, 29 Eki 2008, 08:55

Tahsin Aytimur yazdı:1990 model klimalı bir Applause'u motoru bitik olduğu halde 1500ytl ye satın aldım.Kaporta da macun isteyen boya kalkmaları olmasına rağmen hala çürüme olmamış.Araçta da kaza yaptığına dair bir darbe izine rastlamadık. Daihatsu markasının çok kaliteli araç ürettiğini bildiğim için böyle bir araca sahip olup onu yenileştirecek olmak beni çok sevindirdi tabii. Motoru açtığımızda aracın daha öncede motor revizyonu gördüğünü hemen anladık, 16 adet sibop dan 2 tanesi hem orjinal değil hemde ölçü olarak farklı büyüklükte idi zaten piston kafalarında da sibop ların çarpma izleri vardı.Neyse gelelim esas konuya: motor yenileştirmek için AKSARAY-TAKSİM civarında girmediğim dükkan kalmadı,Japon malı parça bulmak servis haricinde nerede ise imkansız her satıcı bana TAİWAN veya ÇİN malı parça tedarik edebileceğini söylüyor.mesela takım set conta Japon malı STONE marka 120 ytl iken Çin malı 30-40 ytl olabiliyor. segmanlar 60-80 ytl civarı uzakdoğu tabii,kol yatakları,siboplar,pistonlar debriyaj baskı ve balatası, keçeler vs derken maliyet acayip artmaya başladı tabii ben herşeyin kalitelisini aldığımı zannederek parçalarla motor ustası arkadaşıma gittim oda aldıklarımın bir çoğunu beğenmeyerek iade etmemi istedi.Kendisi malzemelerin bir kısmını TÜRK MALI olarak temin eti........Bunları niye mi anlatıyorum? İkinci el araç satın alırken sıfır motor diyerek aracını cazip hale getirmeye çalışanlara aldanmayın diye, kaç kişi satacağı araca motor yaptırırken 3 te bir fiyatına malzeme varken pahalı parça kullanır. Bu arabanın yalnız motoru işçilik,malzeme,yenileştirmeci,vsderken 2200ytl yi buldu.aracımızın kıymetini bilelim.teşekkürler.

Çabalarınızla alkışı fazlasıyla haketmişsiniz. Alkış da sizin gibi bir sahibi haketmiş. Güle güle kullanın :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

MesajDaihard, 31 Eki 2008, 22:35

benim de 90 model bir applause um var ve motor kapak contasını ben de değiştirdim anlatıığınız gibi fason parçacılarda bulmak imkansız gibi ancak aracım çok da genç olmadığı için zaten servisten talep etmek mümkün parça fiyatlarında pek bir sorun yok sadece işçiliği iyi bir ustanız varsa ona yaptırın derim daihatsudan anlayan ve iş bilen, çünkü serviste aracınızın yaşına sınıfına bakmadan işçilik ve saat ücreti talep ediyorlar selamlar :)
Kullanıcı avatarı
Daihard

Mesajkafter, 09 Kas 2008, 12:43

bende de 90 model var araçta su eksiltme sorunu vardı onun için bu yaz bende motoru yaptırdım. piston ve sekmanları değişti, contaları takım aldım onları değiştirdim bana 500 ytl patladı. biraz daha masrafı olacak
onuda bu yaz yapacam inşallah ben denizlide duruyorum burada genel japon oto parçacıları var orjinal parça zor bulunuyor, bende aydından yetkili servisten getirtiyorum. ama bana göre her masrafa değer bi araba.
kafter

MesajDaihard, 09 Kas 2008, 13:26

masraf değer olduğunu kabul etmemek mümkün değil. O da şu açıdan, arabam bende tam 12 senedir. Aldığımda 6 yaşındaydı. Periyodik bakımlarının dışında en ufak masraf çıkartmadı. Yaşıtlarının ve eski nesil araçların hiçbirinin ön takımı bu kadar sağlam kalmamıştır ön takımımdan ses gelmiyor hala. Kullanımı rahat konforlu bir araç kesinlikle. ilk kayda deger bakımını 17 yasında yemiş bir arac işte fazla söze gerek yok
Kullanıcı avatarı
Daihard

MesajTahsin Aytimur, 09 Kas 2008, 19:02

Arkadaşlar sizlere katılmamak elde değil ben 1992 yılından beri JAPON cuyum ( yalnız toyota ve Daihatsu) arabalarımız gerçekten çok kaliteli imal edilmişler .Yeni nesil araçlar baş ağrıtıyor bir yerde yazmıştım gördüklerimi : 2004 corolla vvt-i makine motor açmış , 2009 corolla şanzuman sorunu,yeğenim in 2004 fiesta (40bin km de ) ateşleme bobini yolda bıraktı, arkadaşımın 2004 corolla tekerlek bilyesi( 35bin km de) istesem size onlarca şikayet yazabilirim ( volkswagen, peugeot,vs bunları hiç saymıyorum) . Benim 90 model applause un kliması bile çalışıyor , kapı içinde lambalar, o zamanlar hidrolik direksiyon, mükemmel bagaj hacmi vs ARACINIZIN KIYMETİNİ BİLİN ( DAİHATSU İSE ) , arabanın tek eksiği amatör ruh ile iş yapacak iyi bir boya ustası ve seçeceğim çok değişik bir renk olacak, şimdiden yabancı applause fotoğraflarına bakarak renk arıyorum.
Tahsin Aytimur

MesajUmut-Gultekin, 09 Kas 2008, 19:16

Yılbaşından sonra otomatik vitesli temiz bir tane bulabilirsem ben de alıp restore etmek istiyorum. Bakalım :shock:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajTahsin Aytimur, 09 Kas 2008, 19:37

Bence de çok iyi edersin otomatik şanzuman arızasından ve tamirinden hiç korkma benim çalıştığım yer olan gölcük tersanesinde motorcu bir arkadaşım kendini otomatikler konusunda bayağı yetiştirmiş, o nun dediğine göre japon veya avrupa araçlarının otomatik şanzumanlarının tamir-bakım setleri yedek parçacılarda ( otomatik vites yedek parçacıları; bostancı sanayi de ATC CENTER) 120-150 dolar civarı (adam her markaya hitapediyor elinde yoksa 1 haftada getirtiyor) piyasadaki tamircilerinde yaptığı bu setten satın alarak tüm elemanları değiştirmek sonrada 1500-200ytl istemek. SEN şanzumanı arızalı olarak dahada kelepir fiyata bulursan daha iyi olur bence. YA hiç bir şey yapamasan düz vitese çevirirsin olur gider daha öncede yazdığım gibi bu tip malzemelerin yeri suriye imiş ne olursa olsun kg 1 dolardan satılıyormuş şimdi ben hatay dan bir arkadaştan haber bekliyorum oradaki hurdacılar da belki daha ucuza temin ederiz
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 09 Kas 2008, 22:25

tahsin aytimur bende yaptığın operasyonları merakla takip edicem.orjinale sadık kalarak yapıcaksan amenna ama modifiye gibi olaya gireceksen hiç tavsiye etmem.üniversal işlemlerden başka (jant,lastik,spoyler çakma devir saati vsvs...) hiçbir şey profesyonel mod. olarak applause a ilave edemezsin.yada çok uçuk rakamlar harcaman lazım.

avusturalyada çok tutulmuş model bunlar.birkaç küçük detayı (kemer padi, panjur,anahtarlık :) ebay kullanıyosan getirtebilirsin.ama zor diyorum tekrardan.yapsam ben yapardım.çevrem çok geniştir modifiye işinde.ama vazgeçtim.stock binicem.gereken her şeyi yaptım.iğrenç direksiyon simidi ve jantlar değişti motor komple bakım yapıldı.bagaj döşemesi yenilendi ve sağlam bir müzik sistemi yaptım öyle de biniyorum aracıma şu an.keyifli gerçekten.

1.jpg
2.jpg
2.jpg (44.98 KiB) 1097 kere görüntülendi
3.jpg
4.jpg
5.jpg
5.jpg (56.12 KiB) 1074 kere görüntülendi

şu an ön logoyu da iptal ettim.çok daha güzel oldu.2 tane civata tutuyo tavsiye ederim.applause hakkında paylaşım yapabilecek arkadaşlar burdan veya başka yerden ulaşabilir.
Buda benim Applause 90'

buda-benim-applause-90-t817.html
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajDaihard, 09 Kas 2008, 23:59

otomatik şanzıman aramanızın temel sebebi nedir SUPERSONIC 12 sene önce ben de otomatiğini aramış bulamamıştım.
Kullanıcı avatarı
Daihard

MesajUmut-Gultekin, 10 Kas 2008, 09:34

Daihard yazdı:otomatik şanzıman aramanızın temel sebebi nedir SUPERSONIC 12 sene önce ben de otomatiğini aramış bulamamıştım.

Acelem yok, bulacağıma inanıyorum :) Zaten sadece otomatik olması yetmez. Hem otomatik hem de çok temiz olması lazım. Sonra 2. baharını yaşayacak :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajTahsin Aytimur, 10 Kas 2008, 18:43

Sevgili Serkan kardeşim, öncelikle belirteyimki aracının fotoğraflarına defalarca baktım çok güzel gözüküyor kardeşim .Allah kaza bela vermesin Maaşallah. Aracının rengide benim araçla aynı tabii boyan daha temiz ve parlak duruyor.Modifiye işine gelince: Ben modifiye yapıcam dediğimi hatırlamıyorum, zaten biliyorum ki bu işlere para dayanmaz benim amacım 1-2 yıldır yatık vaziyette aldığımve çabalar sonucu yürür hale getirdiğim arabamı orjinal dış görünüşüne ve mekaniğine bağlı kalarak uzun yıllar sorunsuz olarak binilecek hale getirmektir. Yapmak istediğm tek lüks şey aracımın rengini değiştirmek dir.( o da zaten komple boya atmamız lazım öyleyse farklı renk olsun diye düşündüm.Serkan benim arabada içime sinen tek şey ( almadan önce) arabanın kazasız olmasıydı motor yapmak için sökünce daha da iyi emin olduk. ama sağda solda yer yer macun var.İç döşeme az yıpranmış ama kılıf aldım yinede, torpido iyi, elektrik sistemi iyi sorunsuz birde klima var sorunsuz çalışıyor.yani orjinaline sadık kalarak bineceğim bu arabaya.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 10 Kas 2008, 21:23

Tahsin Aytimur yazdı:Sevgili Serkan kardeşim, öncelikle belirteyimki aracının fotoğraflarına defalarca baktım çok güzel gözüküyor kardeşim .Allah kaza bela vermesin Maaşallah. Aracının rengide benim araçla aynı tabii boyan daha temiz ve parlak duruyor.Modifiye işine gelince: Ben modifiye yapıcam dediğimi hatırlamıyorum, zaten biliyorum ki bu işlere para dayanmaz benim amacım 1-2 yıldır yatık vaziyette aldığımve çabalar sonucu yürür hale getirdiğim arabamı orjinal dış görünüşüne ve mekaniğine bağlı kalarak uzun yıllar sorunsuz olarak binilecek hale getirmektir. Yapmak istediğm tek lüks şey aracımın rengini değiştirmek dir.( o da zaten komple boya atmamız lazım öyleyse farklı renk olsun diye düşündüm.Serkan benim arabada içime sinen tek şey ( almadan önce) arabanın kazasız olmasıydı motor yapmak için sökünce daha da iyi emin olduk. ama sağda solda yer yer macun var.İç döşeme az yıpranmış ama kılıf aldım yinede, torpido iyi, elektrik sistemi iyi sorunsuz birde klima var sorunsuz çalışıyor.yani orjinaline sadık kalarak bineceğim bu arabaya.

pardon Tahsin kardeşim.evet şimdi okudum modifiye ile ilgili bi ibaren yok.dün biraz acelem vardı saçmalamışım biraz :) .Allah kolaylık versin tahsin.parçada hiçbir sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.Gerçi sen çok araştırmışsın benden iyi bilirsin.Ankara dan ne ihtiyacın olursa haber ver tedarik edersen ben yardımcı olur alır yollarım sana.Araba gerçekten çok güzel ama bu hale getirene kadar benim de sanayide az günüm geçmedi.sağolsun çevrem geniş bu arabayla uğraşmış anlayan ustalar bulduk.kaput ta kabarma vardı komple boyattım.kapılarda çocuk çizikleri vadı komple astarlayıp boyattım .benim büyük şanslarımdan biri arabanın yıllardır kılıfla kullanılması oldu.aldığımda kılıf bitik haldeydi.bir söktüm altından bembeyaz bi döşeme çıktı.biraz arka koltukta sigara yanıkları var onu da minderi değiştirerek halledicem en kısa zamanda.simit lpg var bende bağajım olduğu gibi bana kaldı ve bende o koca bagaja bir woofer la ses sistemi koydum.tabana mdf kestirip halı kaplattım.ön göğüste çatlak yok.her binen gerçekten çok beğeniyor arabayı.

aşırı yorulacağını sanmıyorum uğraşırken ama anlayanı bulmak çok mühim.umarım en kısa zamanda senin arabanında pırıl pırıl parlayan resimlerini görürüz burda.biraz uzattım kursura bakma.gerçekten applause kullanıcılarına ulaşmak çok zor.böle bulunca da uzatmadan olmuyo.görüşmek üzere.ben hergün girip bakarım artık buraya.kolay gelsin.
f_S6300788m_2c95096.jpg
f_S6300789m_f5cbfd0.jpg

ön camlar elektirikli benim cam kolunun olduğu yere kendi yaptığım tweeterlar.çok güzel oldu tavsiye ederim,güzel ses ve estetik bir görüntü verdi :)
Buda benim Applause 90'

buda-benim-applause-90-t817.html
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajümit, 11 Oca 2009, 23:25

sanırım bizim arabaların hemen hemen hepsinde aynı sorun.gecenlerde bende ilk defa bir aracımın motor kapağını actırdım su ve yag eksiltmesinden dolayı.ayrıca sekmanda attırdım,conta yakmıstı onu değiştirdim fakat arac cok yakmaya basladı.birde arkdaslar benzinde 450 tl civarı yakıo kmde.sizin araclarınızın yakıt durumları nasıl??birde aracımda stop etme sorunu var bu olay tüpten sonra oldu acaba bilgisi olan arkadaslar varmı bu konuda
Kullanıcı avatarı
ümit

MesajDaihard, 12 Oca 2009, 14:43

applause konularını biraz daha inceleyiniz orada bulacaksınız aradığınız cevabı :wink:
Kullanıcı avatarı
Daihard

Sonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir