Tahsin Aytimur yazdı:1990 model klimalı bir Applause'u motoru bitik olduğu halde 1500ytl ye satın aldım.Kaporta da macun isteyen boya kalkmaları olmasına rağmen hala çürüme olmamış.Araçta da kaza yaptığına dair bir darbe izine rastlamadık. Daihatsu markasının çok kaliteli araç ürettiğini bildiğim için böyle bir araca sahip olup onu yenileştirecek olmak beni çok sevindirdi tabii. Motoru açtığımızda aracın daha öncede motor revizyonu gördüğünü hemen anladık, 16 adet sibop dan 2 tanesi hem orjinal değil hemde ölçü olarak farklı büyüklükte idi zaten piston kafalarında da sibop ların çarpma izleri vardı.Neyse gelelim esas konuya: motor yenileştirmek için AKSARAY-TAKSİM civarında girmediğim dükkan kalmadı,Japon malı parça bulmak servis haricinde nerede ise imkansız her satıcı bana TAİWAN veya ÇİN malı parça tedarik edebileceğini söylüyor.mesela takım set conta Japon malı STONE marka 120 ytl iken Çin malı 30-40 ytl olabiliyor. segmanlar 60-80 ytl civarı uzakdoğu tabii,kol yatakları,siboplar,pistonlar debriyaj baskı ve balatası, keçeler vs derken maliyet acayip artmaya başladı tabii ben herşeyin kalitelisini aldığımı zannederek parçalarla motor ustası arkadaşıma gittim oda aldıklarımın bir çoğunu beğenmeyerek iade etmemi istedi.Kendisi malzemelerin bir kısmını TÜRK MALI olarak temin eti........Bunları niye mi anlatıyorum? İkinci el araç satın alırken sıfır motor diyerek aracını cazip hale getirmeye çalışanlara aldanmayın diye, kaç kişi satacağı araca motor yaptırırken 3 te bir fiyatına malzeme varken pahalı parça kullanır. Bu arabanın yalnız motoru işçilik,malzeme,yenileştirmeci,vsderken 2200ytl yi buldu.aracımızın kıymetini bilelim.teşekkürler.
Daihard yazdı:otomatik şanzıman aramanızın temel sebebi nedir SUPERSONIC 12 sene önce ben de otomatiğini aramış bulamamıştım.
Tahsin Aytimur yazdı:Sevgili Serkan kardeşim, öncelikle belirteyimki aracının fotoğraflarına defalarca baktım çok güzel gözüküyor kardeşim .Allah kaza bela vermesin Maaşallah. Aracının rengide benim araçla aynı tabii boyan daha temiz ve parlak duruyor.Modifiye işine gelince: Ben modifiye yapıcam dediğimi hatırlamıyorum, zaten biliyorum ki bu işlere para dayanmaz benim amacım 1-2 yıldır yatık vaziyette aldığımve çabalar sonucu yürür hale getirdiğim arabamı orjinal dış görünüşüne ve mekaniğine bağlı kalarak uzun yıllar sorunsuz olarak binilecek hale getirmektir. Yapmak istediğm tek lüks şey aracımın rengini değiştirmek dir.( o da zaten komple boya atmamız lazım öyleyse farklı renk olsun diye düşündüm.Serkan benim arabada içime sinen tek şey ( almadan önce) arabanın kazasız olmasıydı motor yapmak için sökünce daha da iyi emin olduk. ama sağda solda yer yer macun var.İç döşeme az yıpranmış ama kılıf aldım yinede, torpido iyi, elektrik sistemi iyi sorunsuz birde klima var sorunsuz çalışıyor.yani orjinaline sadık kalarak bineceğim bu arabaya.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir