Bakım Tecrübelerimiz...

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Bakım Tecrübelerimiz...

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Ara 2011, 21:35

Arkadaşlar model model bakım tecrübelerimizi; tanıdığımız, tavsiye edebileceğimiz ustalarımızı paylaşabileceğimiz bir başlığın yerinde olacağını düşündüm..
Siftah benden; bereketi Allah tan diyerek ilk deneyimimi sizlerle paylaşayım...

Ankara da şaşmaz oto sanayiinden;
- 4Lt Mobil Super 3000 Formula FE 5W-30 Tam Sentetik yağ; seneden seneye alışveriş yaptığım dükkandan 55 TL;

- Hava ve yağ filtrelerim internetten keşfettiğim yeni bir Online yedek parça satıcısından;
Sirion 1. Nesil için Japon filtre üreticisi Sakura dan seçenekler:
Yağ filtresi: http://www.yedekparcaticaret.com/?urun- ... tresi.html
Hava filtresi: http://www.yedekparcaticaret.com/?urun- ... tresi.html
İki filtre 12,75 TL + evime kargo 9 TL = 21,75 TL

- V kayışım ömrünü doldurmuş; Şaşmaz dan toptancısından ( Sirion 1.nesil için model kodu Dayco marka: 4PK 1755 : 20 TL )

- Sağ ön sileceğim eskimişti 5 TL

Bir arkadaş vasıtasıyla tanıştığım yeni ustam; acayip gözü tok birisi; V kayışı montajı da dahil tüm işçilik için Sadece 20 TL! :)

Toplam bakım ücretim tüm bu kalemleri topladığımız zaman: 121,75 TL den ibaret!
Yetkili servise gitseydim sadece V kayışı için montaj dahil 100 TL verecektim!Varın gerisini siz düşünün!

Merak edenlere neyi nereden aldığıma dair kalem kalem mekânları söyleyebilirim! Sevgiler! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Bakım Tecrübelerimiz...

Mesajgönderen mustafa tarih 29 Ara 2011, 23:57

fatih bey paylaşım için teşekkürler.
ankaradaki ustanın adresini verebilirmisin, ankaraya gittiğimde uğramak isterim. bahsettiğin siteye bakıyorum
cuore ve charade için hiçbir parça bulamadı. yoksa benmi bulamadım.
mustafa

Model: Cuore

Mesajgönderen FaTiH tarih 30 Ara 2011, 11:00

Mustafa bey Cuore için hava filtresi : http://www.yedekparcaticaret.com/?urun- ... tresi.html
Ve yağ filtresi benimkiyle aynı; zaten birçok Daihatsu modelimizin de aynı filtre : http://www.yedekparcaticaret.com/?urun- ... tresi.html
Ürünleri Sakura nın katalog numaralarından doğrulayarak buraya yazdm o yüzden gönül rahatlığıyla ısmarlayabilirsiniz..
Charadenizin ise Şase no.sunda ilk üç harften sonra G200 mü (1,3 motor) geçiyor G203 mü (1,5 motor) geçiyor bilemiyorum; paylaşırsanız onun da aynı sitedeki parçalarına bakabilirim..?

Ustamla ilgili detaylara gelince; dün arkadaşımla gittiğimizden midir ilk gidişimizden midir bilemiyorum ama bana yaklaşımı bu derece güzeldi!Gözü tok bir adam gördüğünüz gibi!Ayrıca şunu değiştirsek mi ben hemen gidip parça bakayım falan dediğimde; "yok yok onun daha ömrü var; şuna masraf etmene şimdi hiç gerek yok, bir daha ki bakımına geldiğinde değiştiririz olmazsa" falan tarzı cümleler kurdu genelde Murat usta; yani vah vah şu da eskimiş sorun çıkartır bilmemne diyerek olur olmaz yerden işçilik yapayım da para kazanayım derdinde olmayan biri olarak göründü!E bu da benim çok hoşuma gitti arkadaşlar işin doğrusu!Ha ama rutin bir bakım olduğu için; bir arıza tespitiyle kendisine gitmediğim için o açıdan ustalığı nasıldır inanın hiç bilemiyorum!Gözlemlerim bundan ibaret; açgözlü bir insan olmayışı benim için bu aşamada yeterli bir puan.. Adresi de paylaşayım: Sönmez Oto Tamir bakım servisi: Şaşmaz san. sit. 35. sok. (Yeni 2558. sok.) No:50 ANKARA (google maps.ten bakıp yeni sokak numarasıyla daha net görebilirsiniz adresi..) Boş vaktime denk gelirse beraber de gidebiliriz bana önceden ulaşan arkadaşlarla.. Sevgiler...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen mustafa tarih 30 Ara 2011, 11:42

Fatih bey, charade 203 yani 1500 motor. 98 model
özellikle görmeni isterim. daha 33000 km. de çok temiz bir araba. bu güne kadar hiç bir kayışı değişmemiş kayışlarını değiştirmek istiyorum. yağ filtreleri aynıysa hep beraber toptanda alabiliriz
mustafa

Mesajgönderen FaTiH tarih 30 Ara 2011, 15:51

Mustafa bey tertemiz bir araç gibi geliyor kulağa cidden bu km.de olduğuna göre!Fakat km. yapmamış olsa bile hava değişken şartlarından dolayı ve yıllarca durduğu yerde de olsa gergin durduğundan dolayı muhakkak ki zaman içerisinde ilk günkü performanslarını yitirmiştir kayışlarınız..O yüzden değiştirmeniz isabetli olacak gibi cidden!Charade için hava filtresi Sakura da var fakat sözkonusu sitede yok; sitede bulunmayan ürünler için lütfen bize ulaşın diyor; bence şansınızı mail ya da telefon yoluyla bir deneyin..Kod numarası: A-1122 olarak geçiyor sakura da charade için hava filtresi..
Yağ filtresi ise dediğiniz gibi Cuoreniz ve benim Sirion um için yukarıda verdiğim linkdekiyle aynı yine..Gönül rahatlığıyla ısmarlayabilirsiniz..Siz Bursa da sınız anladığım kadarıyla; Bursa lı arkadaşlarla birleşip hep beraber alabilrsiniz..Böylece filtrelere verdiğiniz komik ücret kadar bir parayı da kargoya vermemiş olursunuz..!İlgili site güvenilir bir yer; ben bir geceyarısı siparişi geçtim internetten; ertesi günü kargoya verdiler; bir sonraki gün de elimdeydi..Toplam 36 saat sonra falan yani..Kayış konusu ise Triger i var mıdır bilemiyorum ancak Dayco marka kayışların Online kataloğundan kontrol edebilrsiniz kayışları: http://www.tiryakioglu.com.tr/catalog_tr.asp
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen mustafa tarih 30 Ara 2011, 18:59

Fatih bey, alakanız için çok teşekkürler. önerilerinizi dikkate alacağım.selamlar.
mustafa

Mesajgönderen argyle tarih 31 Ara 2011, 16:57

Fatih, teşekkürler, devamını bekleriz bu bilgilendirmelerinin.

O zaman İstanbul ve Bursa!daki arkadaşlar şöyle yapalım:
Yağ ve hava filtresi isteyenler bana talep bildirsin, 2 hafta süre verelim, tek sipariş geçeyim ben toplu, sonra arkadaşlar benden teslim alsın. Yalnız Bursa'daki arkadaşlar, en erken Şubat ayı içerisinde Bursa'ya giderim, o zaman verebilirim.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen ibuhara tarih 03 Oca 2012, 21:21

argyle yazdı:Fatih, teşekkürler, devamını bekleriz bu bilgilendirmelerinin.

O zaman İstanbul ve Bursa!daki arkadaşlar şöyle yapalım:
Yağ ve hava filtresi isteyenler bana talep bildirsin, 2 hafta süre verelim, tek sipariş geçeyim ben toplu, sonra arkadaşlar benden teslim alsın. Yalnız Bursa'daki arkadaşlar, en erken Şubat ayı içerisinde Bursa'ya giderim, o zaman verebilirim.

Bu sadece hava ve yag filtresi icin mi gecerli acaba? Mesela buji ve balatalar icin de ucuza temin edilebilcek parcalar mevcut mudur acaba. Bir de siteden takip ettigim kadariyla hava filtresi Sirion 1. nesil hava filtresine benzer olmadigini sekillerden farkettim, yaniliyor muyum acaba?
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajgönderen FaTiH tarih 03 Oca 2012, 23:58

Bujileri ben yetkili servisten uygun herhangi bir yerde görmedim işin doğrusu..Ama zaten 30000 de bir değişiyorlar.. Balata meselesini ise daha önce paylaşmıştım TRW markasının GDB3220 modeli bizim birinci nesil Sirion için..Netten 45 ila 60 TL arası bulunabildiğine şahit oldum; sanayiiden de bulunur yine bu fiyatlar doğrultusunda..
Sitedeki hava filtresi fotoğrafı ise Sakura nın temsili fotoğrafı..Aldanmayın; merak etmeyin hem yağ filtresi hem de hava filtresi %100 bizim araçlara uyumlu! Denedim; kullanıyorum...
Bu arada ilgili firmanın yakınlarında bulunan varsa; kargolamayın ben gelip alacağım şeklinde siparişinizden sonra telefon da açıp talimat verebiliyorsunuz..Bu sayede neredeyse filtrelerin bedeline yaklaşık kadarıyla kargo ücreti de vermekten kurtulursunuz!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen ibuhara tarih 04 Oca 2012, 16:40

FaTiH yazdı:Bujileri ben yetkili servisten uygun herhangi bir yerde görmedim işin doğrusu..Ama zaten 30000 de bir değişiyorlar.. Balata meselesini ise daha önce paylaşmıştım TRW markasının GDB3220 modeli bizim birinci nesil Sirion için..Netten 45 ila 60 TL arası bulunabildiğine şahit oldum; sanayiiden de bulunur yine bu fiyatlar doğrultusunda..
Sitedeki hava filtresi fotoğrafı ise Sakura nın temsili fotoğrafı..Aldanmayın; merak etmeyin hem yağ filtresi hem de hava filtresi %100 bizim araçlara uyumlu! Denedim; kullanıyorum...
Bu arada ilgili firmanın yakınlarında bulunan varsa; kargolamayın ben gelip alacağım şeklinde siparişinizden sonra telefon da açıp talimat verebiliyorsunuz..Bu sayede neredeyse filtrelerin bedeline yaklaşık kadarıyla kargo ücreti de vermekten kurtulursunuz!

Merci bilgiler icin cok faydali oldu. Bu durumda servislere gitmeye pek gerek kalmayacak, ya da hava ve yag filtresini hesaba almayacaklar.
Bir de sony teybim cd calmiyor, sanirim bizim ufaklik kart para falan sokuyordu en sonunda halletti diye dusunuyorum, tekrar teyip almalimiyim (tercihen sonny cunku direksiyondan altindan kumandali), tavsiye edeceginiz sonny teyp varsa siparis verebilirim. CD calar yapilabilir mi masrafa deger mi bielmiyorum.
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajgönderen BlackEdition tarih 19 Nis 2012, 15:19

FaTiH yazdı:Arkadaşlar model model bakım tecrübelerimizi; tanıdığımız, tavsiye edebileceğimiz ustalarımızı paylaşabileceğimiz bir başlığın yerinde olacağını düşündüm..
Siftah benden; bereketi Allah tan diyerek ilk deneyimimi sizlerle paylaşayım...

Ankara da şaşmaz oto sanayiinden;
- 4Lt Mobil Super 3000 Formula FE 5W-30 Tam Sentetik yağ; seneden seneye alışveriş yaptığım dükkandan 55 TL;

- Hava ve yağ filtrelerim internetten keşfettiğim yeni bir Online yedek parça satıcısından;
Sirion 1. Nesil için Japon filtre üreticisi Sakura dan seçenekler:
Yağ filtresi: http://www.yedekparcaticaret.com/?urun- ... tresi.html
Hava filtresi: http://www.yedekparcaticaret.com/?urun- ... tresi.html
İki filtre 12,75 TL + evime kargo 9 TL = 21,75 TL

- V kayışım ömrünü doldurmuş; Şaşmaz dan toptancısından ( Sirion 1.nesil için model kodu Dayco marka: 4PK 1755 : 20 TL )

- Sağ ön sileceğim eskimişti 5 TL

Bir arkadaş vasıtasıyla tanıştığım yeni ustam; acayip gözü tok birisi; V kayışı montajı da dahil tüm işçilik için Sadece 20 TL! :)

Toplam bakım ücretim tüm bu kalemleri topladığımız zaman: 121,75 TL den ibaret!
Yetkili servise gitseydim sadece V kayışı için montaj dahil 100 TL verecektim!Varın gerisini siz düşünün!

Merak edenlere neyi nereden aldığıma dair kalem kalem mekânları söyleyebilirim! Sevgiler! :wink:

Hocam yukarda linkini verdiğin firmaya mail atmıştım.. Ellerinde yokmuş gelmeside 1-2 ayı bulur dediler.. Bizde şans olsa zaten...
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 19 Nis 2012, 15:39

Hah, bu filtreler işte. Bunların kodlarını al, sanayi'de ara. O fimanın sitesi güncel değil, ellerinde yok o filtreler. Ama benim dediğimi söylerler, "sanayi'de filtreci var, onlara sorabilirsiniz" derler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen BlackEdition tarih 19 Nis 2012, 16:14

argyle yazdı:Hah, bu filtreler işte. Bunların kodlarını al, sanayi'de ara. O fimanın sitesi güncel değil, ellerinde yok o filtreler. Ama benim dediğimi söylerler, "sanayi'de filtreci var, onlara sorabilirsiniz" derler.

Hocam ürün kodu dediğin SKR C-1204 ve SKR A-1191 yazan yer değil mi? Gerçi yağ filtresi için Chevrolet Kalos diyor ama sanırım birbirine uyumludur?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen FaTiH tarih 19 Nis 2012, 17:19

Sen kalos falan yazdığına bakma, ben aldım kullanıyorum..Esas olan Sakura nın resmi site katalog paylaşımlarıdır..Orada da bu ürünlerin bilgileri girilmiş bizim kasa Sirion lar için...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen mustafa tarih 20 Nis 2012, 01:51

orjinal filtrelerle devam o zaman.
geçen hafta charade nin kayışlarını değiştirdim. 3 adet contitech v kayışı sanayideki rulmancıdan 30 tl. serviste 100 tl. ye yakın tutuyordu.triger bilyası 30tl.
triger kayışı contitech otostart tan 80 tl, aynı kayış rulmancıda yarı fiyat.
yetkili servis ceketciler de işçilik pazarlıkla 75 tl. 14 yaşında bir aracın triger kayışı ilk defa değişiyor, yeni takılan kayıştan daha yumuşak ve esnekti ve hiç bir yerinde çatlak ve eskime belirtisi yoktu. tahminim daha bir 5-6 yıl kullanılır gibi geliyor. v kayışlarının içinde inçe çatlaklar oluşmuş dış tarafları yeni gibiydi. ilk defa kayış değiştirdim. aslında km. dolmadan değiştirmek lüzumsuz gibi geldi. toplam 230 tl ye mal oldu. şimdi daha kaygısız kullanabileceğim. sıra şanzıman yağında 2 lt. mobil tam sentetik yağ aldım 70 tl ye yağı değiştireceğim, zamanla özelliğini kaybetmiştir diye.
özellikle fatih bey deneyimlerini anlatıyor hepimiz bilgileniyoruz, diğer arkadaşlarımızda yaptırdıkları bakımları, fiyatlarını, alternatiflerini anlatırlarsa hepimiz bilgi sahibi oluruz. fiyatlardan, piyasadan, olması gerekenlerden haberdar oluruz.
mustafa

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir