Cihazın çalışma prensibi, aracın ivmelenmesi sırasında ortaya çıkan G force ile bir takım hesaplama kriterlerini ve katsayıları kullanarak " Bu ağırlıkta , bu rüzgar direncinde bir kütleye verilebilen G force şu kadarsa uygulanan beygir gücü şu kadardır " şeklinde. Yani reel bir güç ölçümü yapmak yerine kıyaslama metoduyla yaklaşık bir değer ortaya çıkartıyor. Ki bu da normal çünkü çakmak soketinden aldığı besleme ceryanından başka araç datası okuyabileceği bir bağlantı mevcut değil..Yalnız bu yaklaşık değer de o kadar göreceli ki 10 adet best time değeri içerisinde sadece 2 tanesi birbirini tuttu benim ölçümlerimde. 70 li 80 li HP lerden , 114 HP li değerlere kadar ölçüm yaptı... İlk denememde cihazın ölçüm değeri 102 HP çıktı ve çok bilindik bir küfür savurdum tabii
Akselerasyon değerleri de keza G force bazında hesaplanıyor ve beygir gücü ile orantılı olarak çıkıyor hemen hemen... Yani 114 hp yi bulduğumda gösterdiği değer 0-100 için 9.9 sn civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam...86 hp gösterdiğinde de 11.2 sn gibi bir şeydi...
Yani hızlanma ve güç ölçüm performansını tatminkar buldum diyemem... Amaaaa,
G meter adı verilen ana fonksiyon mükemmel çalışıyor ve çok hassas... ileri, geri ve yanal ivmelerde maruz kalınan G force aynen ekrana yansıyor...Hatta bunları kombine edip ileriye sağa doğru dönerken oluşan kuvvetin bileşkesini de alıp gösterebiliyor... Çok sert bir dönüşle yaklaşık 80 km de arabayı kaydırmadan yakalayabildiğim en fazla yanal ivme .68 G oldu... üzerine çıkamıyor çünkü arabanın tutunması kesiliyor ve kaymaya başlıyor... belki 195 ve üzeri taban genişliği ile bu değer daha yukarı çıkabilir bendeki lastikler 185 taban genişliğindeydi ve yeni asfaltlanmış bir zeminde denedim..
Sonuç olarak 114 hp bende ciddi bir merak uyandırdı tabi
NOT : Ölçümler sırasında doğaya zarar vermeyen Likit Petrol Gazı kullanılmıştır