Bende sirion sahibi olmak istiyorum

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Bende sirion sahibi olmak istiyorum

Mesajgönderen goldsa tarih 12 Oca 2011, 12:41

arkadaşlar merhaba adım osman. Daihatsu sirion ailemizin tek arabası olacak ve eşimle birlikde kullanmayı düşünüyoruz.Eşimin isteği üzerine otomatik bir araç düşünüyoruz. Yorumlardan okuduğum kadarı ile gerçi araştırdığım yorumların çoğu 1-2 sene evvelsine ait.2005 model bir sirion 1 almak istiyorum 2005 model tercihimin nedeni kasası
bu yıl itibarı ile 6 yıllık araç malum hala tavsiye edebileceğiniz bir araçmıdır sorunsuz bir şekilde kullanım olanağım olurmu ve tamir masrafları açısından uygunmudur şimdiden bu ilk mesajıma verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim
goldsa

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Bende sirion sahibi olmak istiyorum

Mesajgönderen ozgursula tarih 12 Oca 2011, 17:03

Arkadaşım benim aracım 2004 model ve 80000 km civarında. Şu ana kadar hiç bir problemle karşılaşmadım. Allaha çok şükür diyorum. Bir çok tamirci, servis kolay kolay problem çıkarmayan araçlardır bunlar diyorlar. Ben de kendim kullandığım için onları onaylıyorum. Ben aracımı alırken manuel olarak tercih ettim. Otomatik kullananların de görüşünü alırsınız. Genel anlamda çok ama çok seri ve az yakan bir araçtır onu söyleyeyim. Bir de bakışlar üzerinde oluyor herzaman :D
ozgursula

Mesajgönderen feylesof tarih 15 Oca 2011, 23:53

Bizde 3 tane sirion vardı 2004 130 binde olanı 2 ay önce sattık hiç problemi yoktu, diğerlerindede sorun yaşamadık, otomatik vitesler arasında fiyat, yakıt tüketimi, dayanıklılık ve performans açısından siriondan daha iyi bir model bulmak türkiyede mümkün değil sirion kesinlikle en iyisi verilerlede ıspatlayabilirim.

Ayrıca bayan kullanımı açısından sirion çok iyi benim eşimde kullanıyor, özellikle arabanın burnunu görmek ister sirion bir bayanın bile aracın ön kaputunu görebildiği nadir modellerden biridir.
feylesof

Mesajgönderen abdilhan tarih 16 Oca 2011, 20:44

slm arkadaslar,
bende sirion 1.nesil yada yrv turbo bakiyor(d)um baya bi zamandir.
araclar gercekten guzel ve sorunsuz anladigim kadariyla.
korkum yakit masrafi acikcasi,2006 opel combo 1.3 dizel arabam var ve benzin fiyatlari bu haldeyken japon bile olsa insan cekiniyor.
birde su daihatsunun cekilme karari moralimi bozdu,
bakalim nasip...
abdilhan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen ozgursula tarih 18 Oca 2011, 10:34

Yakıt masraf konusunda korkunuz olmasın. Ben 1.3 multijet palio'yu satıp Sirion aldım. Bildiğim kadarı ile multijet 1.3 ile opel'lerde kullanılan 1.3 cdti motorlar aynı. Zannediyorum yazılım veya turbo farkı var. Ancak şunu söyleyebilirim aracımda BRC lpg sistemi var ve kesinlikle palio dizelden az yakıp daha çok daha hızlı gidiyor :D Bir de daihatsu'nun çekilmesi elbette ki üzücü ama servis ve yedek parça satışının devam etmesi biz kullanıcılar için en büyük nimet.
ozgursula

Mesajgönderen abdilhan tarih 18 Oca 2011, 13:12

evet fiat 1.3 multjet ile ayni motoru kullaniyorlar,
tupu bagaja mi koydurdunuz yoksa yrvlerde oldugu gibi stepne yerinemi?
arka koltukta yeterli diz bas mesafesi sagliyormu arac?
bir soruda bagaj hacmi,arac kucuk biliyorum ama yeterli bagaj hacmide onemli tabiki...
sabriniza tesekurler simdiden...
abdilhan

Mesajgönderen ozgursula tarih 18 Oca 2011, 17:02

Ben lpg'yi 30 lt tank sağ yana koydurdum. Bagaj konusunda koltuklar bölünebilir ve tam olarak yattığından çok sorun olmuyor yük çok olduğunda ona göre ayarlıyorum. Diz mesafesine gelince şu ana kadar arabama binip de sıkılan olmadı içi baya bir genişmiş dediler. Evet dışarıdan gerçekten küçük görünse de herkes aynı şeyi söyledi içi geniş.
ozgursula

Mesajgönderen abdilhan tarih 19 Oca 2011, 00:52

anladim,
bir sorum daha var,
acilir tavanli,deri dosemeli,alasim cantli sirionlarin "sporty" olanlarimi?
bi cogunda bunlar yok,ayri bi donanim seviyesi ismiylemi satiliyor bunlar?

yada;sahiplaeri satmak istemedikleri icin mi bulunmuyorlar:)
abdilhan

Mesajgönderen ozgursula tarih 19 Oca 2011, 10:54

Kullanıcılar genelde Sirion'unu satmak istemiyorlar. :D Ancak; model yükseltme, maddi sıkıntı ve aracını büyütme haricinde satmaz çünkü sorunsuz, yüksek performanslı, az yakan ve bir o kadar da güzel bir arabayı neden değiştirsin ki? o yüzden piyasada bulmak zor oluyor. Forum içerisinde araştırırsan sporty, touring ayrımını görebilirsin. Örneğin ben sirinon'umu alırken özellikle manuel ve kumaş koltuk olarak tercih ettim. Senin tercihine de göre muhakkak bir sirion bulursun.
ozgursula

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Oca 2011, 13:00

Varsayım doğru, sporty tam olarak tarif ettiğiniz ek donanım pakedidir.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen potemkin tarih 20 Oca 2011, 11:51

valla bende var ç.kalede sirion 40500 km 2005 model sağ çamurluk boyalı başka kusur yok ç.kale arabası düşünürsen görüşelim ilanım yok gümüş gri aracım temiz sen bilirsin fiyatım 15 bin çok az pazarlık olabilir
potemkin

Model: Cuore

Mesajgönderen abdilhan tarih 20 Oca 2011, 19:06

potemkin yazdı:valla bende var ç.kalede sirion 40500 km 2005 model sağ çamurluk boyalı başka kusur yok ç.kale arabası düşünürsen görüşelim ilanım yok gümüş gri aracım temiz sen bilirsin fiyatım 15 bin çok az pazarlık olabilir

aracla ilgili detaylari soylerseniz sevinirim,henuz sirionmu yrv mi karar veremedim,yakin zamanda iki aracida gorup incelemeye calisicam,
abdilhan

Mesajgönderen potemkin tarih 20 Oca 2011, 22:31

otm vites aracım servis bakımlı en son bakımı balıkesirde yapıldı 4 lastik sıfır kumandalı karta yüklemeli cd okuycu var pilakadan sorgulatabilirsin 2006 da bir kaza gözükür oda boya çamurluk başkada bişi yok 17ph499
potemkin

Mesajgönderen abdilhan tarih 21 Oca 2011, 23:50

aracin resimlerini gormek mumkunmudur acaba?
abs li olan modelmi?
abdilhan

Mesajgönderen potemkin tarih 22 Oca 2011, 09:26

abs yok park sensörü mevcut araçta orjinal satıp satmama konusunda kararsızım kendimde memurum çok kullanan insanda değlim açıkçası aracı....
potemkin

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir