Benzin bittiğinde ibre dışında ışıklı uyarı var mı??

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Benzin bittiğinde ibre dışında ışıklı uyarı var mı??

Mesajgönderen alper tarih 15 May 2010, 19:31

Herkese selam.. Benim uzun zamandır merak ettiğim bir konu var. Tamirciler ve elektirkçilere soruyorum aracı pek tanımadıkları için bilgi sahibi değiller.. Ben de 2004 model coure 1.0 high grade model aracım var.. Gösterge panelinde devir ve hız göstergesi bulunuyor.. Arasında kalan yakıt tankı seviye bölümünde yakıt bittiğinde yanacak lamba var mı bunu anlamadım.. Göremiyorum da.. Sadece parkları yaktığımda göstergede ve diğer bütün saatlar aydınlanıyor.. benzin göstergesi de.. ben diyorum ki benzin bittiğinde ibre dışında ışıklı uyarı yok mu acaba..

Herkese şimdiden sevgiler...
alper

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Benzin bittiğinde ibre dışında ışıklı uyarı var mı??

Mesajgönderen OGOG tarih 10 Haz 2010, 05:12

2007 modelde var.
OGOG

Mesajgönderen alper tarih 10 Haz 2010, 21:24

İlginiz için teşekkür ederim.. Çok sağolun yardımcı oldunuz.. Ayrıca aracın panelinde hararet göstergesi de yok.. Çok ilginç.. Bu araba hiç hararet yapmazmı ki? Panelde hız ve devir saati, benzin göstergesi bulunuyor..
alper

Mesajgönderen camoka tarih 11 Haz 2010, 09:54

hocam hararet yaparsa kettle gibi kendini kapatır araç.
bizim sirion'larda var da ne oluyor ben daha hararet yaptığına şahit olmadım, bozuk mu yoksa :wink:
paranoya paranoya paranoya...
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 11 Haz 2010, 11:24

alper yazdı:İlginiz için teşekkür ederim.. Çok sağolun yardımcı oldunuz.. Ayrıca aracın panelinde hararet göstergesi de yok.. Çok ilginç.. Bu araba hiç hararet yapmazmı ki? Panelde hız ve devir saati, benzin göstergesi bulunuyor..

Merhaba alper, aramıza hoşgeldin.
Cuore'lerin hararet göstergesi olamayan modellerinde yeşil renkli bir "C" ve kırmızı renkli bir "H" ibaresi var. "C" Cold ve "H" Heat anlamına geliyor. Motoru ilk çalıştırdığında "C" yanar ve motor ısınana kadar yanık kalır, sonra söner. Motorun hararet yapacağını ise "H" yandığında anlarsın. Ama bu gerçekten çok düşük bir ihtimal :)
Aracını iyi günlerde kullan...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen ozgursula tarih 11 Haz 2010, 11:54

Bence benzin ikaz lambasının olmaması çok güzel bir özellik. Çünkü depoda sürekli az benzin bulundurmak bütün markalar için sorun yaratabileceği söyleniyor (pislik çekilmesi, pompa arızası vs) bu yüzden derler ya genelde çeyrek deponun altına pek inmeyin diye! ikaz lambası olup olmaması çok önemli değil. Hatta daha iyi sürekli depo seviyesini kontrol ediyorsunuz. Bir de bu güne kadar hiç hararet ibresinin yarıyı geçtiğini görmedim en sıcak havalarda bile. Ama hararet olduğunda aracın kendini güvenli moda almasını da ilk defa duydum. Eğer öyle bir özellik varsa süper. Yani araç hararet yapıp motor tehlikeli bir duruma gelmeden ve motoru elimize almadan :D kendini kurtarıyor doğru mu anlamışım.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen uydumarket tarih 11 Tem 2010, 13:00

alper yazdı:Herkese selam.. Benim uzun zamandır merak ettiğim bir konu var. Tamirciler ve elektirkçilere soruyorum aracı pek tanımadıkları için bilgi sahibi değiller.. Ben de 2004 model coure 1.0 high grade model aracım var.. Gösterge panelinde devir ve hız göstergesi bulunuyor.. Arasında kalan yakıt tankı seviye bölümünde yakıt bittiğinde yanacak lamba var mı bunu anlamadım.. Göremiyorum da.. Sadece parkları yaktığımda göstergede ve diğer bütün saatlar aydınlanıyor.. benzin göstergesi de.. ben diyorum ki benzin bittiğinde ibre dışında ışıklı uyarı yok mu acaba..

Herkese şimdiden sevgiler...

bütün modellerde ışıklı uyarı var. digital göstergeli yeni modellerde ibrenin üstünde sarı ışık.
eski modellerde ise kontağı açtığınızda aracı çalıştırmadan önceki motor resimli sarı ışık (arıza ışığı) benzin azaldığında yanar..

hatta bütün araçlarda benzin bittiğinde otomatik motoru durduran sistem bile koymuşlar. :)
uydumarket

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir