BENZİN FİYATLARI

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

BENZİN FİYATLARI

Mesajgönderen Daihard tarih 06 Ağu 2009, 10:43

PETROL FİYATLARI

İyi Günler,
Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 YTL/Litre) % 20 oranında artış göstererek 4,20 YTL/Litre seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.

Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
BU MÜMKÜN !
Bu nedenle harekete geçmeliyiz. HEMEN ve aklımızı kullanarak!

Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı.
Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı.
Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.
Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ !
diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın.

Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da 2,45 YTL/Litre
BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN
SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.

Hatırlarmısınız, fiyatları 2 YTL'ye çıkartırken dün yada petrol rezervlerin tükenmeye
başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasınasahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi.

Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her
zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini
göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları
bölgelerinden vurmak gerekiyor:

BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ!

NASIL MI?

Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğini biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük
bir etki yaratabiliriz:
ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz!!!

Önerimiz:
Sene sonuna kadar aşağıdaki 3 petrol şirketlerinden
BENZİN ALMAYALIM:

TOTAL - SHELL - BP

(total fransız, shell ve bp ingiliz diğerleri Türk firmaları )

Bi Düşünün!
En büyük 3 petrol şirketi benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir.
Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca
TOTAL - SHELL - BP
müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.
YAPILMASI GEREKEN ŞU!

Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum.

Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek....
Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs..

Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta
içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
300 MİLYON kişi olabiliriz

EVET, KAZANABİLİRİZ, ANCAK.......

Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL - BP - SHELL haricindeki benzin istasyonlarından ALMALIYIZ
Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!

VAR MISINIZ

bu savaşı kazanmaya?

Arkadaşlar bu maili mümkün olduğunca çok kişiye ulaştıralım , en azından pazar payının büyük kısmına sahip olan şirketlere kapak olsun ve pasif ama etkili bir direniş başlatmaya çalışalım artık suyunu çıkardı bu adamlar işin
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: BENZİN FİYATLARI

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Ağu 2009, 11:49

İyi güzel de şu an benzinciye gidip 100 liralık koy deyip, 100 liralık banknotu pompacıya uzattığınızda tam 66 lirayı vergi olarak devlete veriyorsunuz. Yanlış okumadınız tam 66 lirası vergi. Kalan 33 lira içinde hem benzinin fiyatı hem de akaryakıt dağıtıcılarının kârı var.

Takdir edersiniz ki deposu gerçekte 33 liraya dolabilecek bir arabaya, her depoda 66 lira vergi ödüyor olmamızın sorumlusu kendi devletimizdir. Yabancı ya da yerli petrol dağıtıcılarının bunda ne suçu var? Adamlar hiç mi kâr etmesinler, bu benzinin bir maaliyeti yok mu? Benzin istasyonlarının ya da dağıtım şirketlerinin taş çatlasın %20 kazandığını düşünsek, demek ki zavallıların her 100 liradaki kârı ancak 5.5 lira...

Kendinizi onların yerine de koyun...

Malı alıyorsunuz 28 liraya. Üstüne 5 lira kâr koyup 33 liraya satmak isterken bir anda devlet gelip bunun üstüne 66 lira vergi koyuyor ve malın satış fiyatı bir anda 100 lira oluveriyor. Ve işin acıklı olduğu kadar garip yanı, biz koyun sürüsü zihniyetinde olduğumuz için, ısrarla gidip 33 liralık mala, 66 lira vergi ödeyip, almaya devam ediyoruz. Hem de sık sık...

Elbette bu konuda mücadele etmeliyiz ama bizi gerçekte kimin yolduğunu daha net farkedersek, mücadeleyi daha etkin biçimde ve doğru yöntemlerle yapabiliriz.

Fuel_Wallet_Gauge.jpg
Fuel_Wallet_Gauge.jpg (5.98 KiB) 169 kere görüntülendi
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Daihard tarih 06 Ağu 2009, 14:00

Vergi konusunda sonuna kadar katılıyorum kesinlikle akıl alır makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor ancak vergi oranları zam adı altında zırt pırt arttırılamaz belli zamanlarda belli oranlar belirlenir , türkiyedeki akaryakıt ürünlerine gelen zammı anlamak mümkün değil dünyadaki makro dengeleri özellikle petrol fiyatlarındaki dengeyi gözetirken. Üstelik benzini de geçtim LPG de 1.68-69 seviyelerinde yakında 2 liradan almaya başlarsak onun için de şaşırmayacağım. EPDK gibi bir düzenleme üst kurulu varken malesef güvenim yok , yaptıkları tamamen talepte genişleme yaratmakmış bir anlamda teşvik bir şey yaptılar , bu yapılan gerçekten terbiyesizlik işte bunun için artık miskinlikten uykusunu açamayan halkımızın birşeyler yapması şart olmuştur tarihe bakınca görülen bir şey vardır : '' her ekonomik sürecin yarattığı bir sonuç , siyasi bir değişim veya dönüşümle vuku neticelenmektedir .'' ancak memlekete bakıyorum ve hayrete düşmemek elde değil. artık herkesin üstüne düşeni yapması kaçınılmazdır , kusra bakmayın çok konuştum selamlar :)
Daihard

Mesajgönderen fcpasa tarih 06 Ağu 2009, 22:44

hani bir fıkra varya ben hep 10 liralık alıyorum zam beni etkilemiyor diye o geldi aklıma :)
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen basdogan tarih 30 Ağu 2009, 16:31

BEN DAİHATSU KULLANDIM KULLANALI HİÇ ZAMLARDAN ETKİLENMEDİM. BUNU GERÇEKTEN SÖYLÜYORUM ARKADAŞLARRR.
Kullanıcı avatarı
basdogan

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir