Benzin zamlarına yeter deme zamanı geldi!

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Benzin zamlarına yeter deme zamanı geldi!

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Nis 2008, 08:34

Arkadaşlar dün gece benzine yine kocaman bir zam yapmışlar. Bu sabah depoyu fullemek durumunda kaldım. Elimdeki fişte benzinin litre fiyatı 3.45 YTL olarak geçiyor.

Artık bu gidişe bir dur deme zamanı geldi. Sabah radyoda dinledim, ülke çapında protesto başlıyormuş. Pazartesi'den itibaren her sabah 7.45 de prostetoya katılmak isteyenler kornalarına basıp, dörtlülerini yakacaklarmış. Ayrıca arabaların antenlerine siyah kurdele bağlanacakmış.

Detaylı bilgi:
  • Petrol çıkarılan noktalara en yakın ülkelerden biriyiz.
  • Hatta ve hatta kendi topraklarımızın da altında petrol yataklarımız var.
  • Ülke olarak bunların bilincindeyiz ama ne hikmetse dünyanın en pahalı akaryakıtını biz tüketiyoruz.
  • Haftada 2-3 kez gelen zamlarla bu birinciliği kimselere kaptırmıyoruz.
  • Bütün yaratıcılığımızla vergi icat edip, üzerine koyuyoruz ve fiyatı biraz daha tırmandırıyoruz.

Bu ne kadar sürecek?
Ne zaman sesimizi çıkaracağız?
Ufak bir kıpırtı dahi olmayacak mı?

İşte bu noktada pazartesi (21 Nisan 2008) günü başlayacak ve en az bir hafta sürmesi planlanan bir eylemi duyumak istiyorum. Eylem, (16 Nisan 2008) Alem fm "Nihatla Curcuna" programında Nihat SIRDAR tarafından ilan edildi.

Eylemin ayrıntıları şöyle:
Pazartesiden itibaren her sabah saat 07:45'te dörtlüler yakılacak ve kornalara basılacak. Her gün yaklaşık 1 dk sürecek bu eylem, 1 hafta boyunca sürdürelecek. Programı dinleyerek takip edebilirsiniz. AlemFM 89.2 (İstanbul) Diğer şehirler için frekans listesi: http://www.alemfm.com/frekanslar.html

Ve gün içinde devam etmek kendimizi göstermek için araba antenlerine siyah kurdela takıyoruz.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Benzin zamlarına yeter deme zamanı geldi!

Mesajgönderen Sirion gti tarih 18 Nis 2008, 10:02

Protesto olayı güzel..Ama artık her alanda bokunu çıkardılar sonumuz hayrolsun biz asla iyi yönetilemiycez galiba :oops:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 18 Nis 2008, 10:43

Çok uzun değil, bundan sadece 2-2,5 sene kadar önce, benzin 3 YTL oldu diye halk ve medya bayağı bir gaza gelmişti, o zaman 3 YTL sınırının altına çekmişlerdi; şimdi ise benzinin litre fiyatı 4 YTL sınırına geldi dayandı, kimsenin gıkı çıkmıyor, pes doğrusu!
O kadar sindirildik ki artık, borçtan harçtan, açlıktan halkın zamlara yükseltmeye sesi ve enerjisi yetmez oldu artık!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Sirion gti tarih 18 Nis 2008, 10:57

ZAten çıkartılan her olay ekonominin çöküşünü perdelemek için türbandı,kavgaydı bilmem ne hepsi ayak sadece bakmayı bilmeyen gözlere perde doların böle olacağını tam 3 ay önce bana sölemişlerdi hatta kredi çekip dolar al demişlerdi ben bu tarz işleri sevmediğimden almamıştım şu anda doların euronun fiyatı belli bunların hepsi senaryo onlar yönetmen bizler saf oyuncu :evil:
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Nis 2008, 11:11

Valla arkadaşlar ben onu bunu bilmem. Tatile gidip döneyim, LPG yi koydum kafaya artık... Türkiye'de hiç LPG li YRV Turbo yok. Bu yüzden biraz çekiniyorum ilk olmaktan ama ne yapalım...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Sirion gti tarih 18 Nis 2008, 11:55

SuperSonic yazdı:Valla arkadaşlar ben onu bunu bilmem. Tatile gidip döneyim, LPG yi koydum kafaya artık... Türkiye'de hiç LPG li YRV Turbo yok. Bu yüzden biraz çekiniyorum ilk olmaktan ama ne yapalım...

İyi bir ustaya taktırdıktan sonra sorunsuz çalışır emin ol %35 yada 40 da tasarruf edersin
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir