Bi-xenon farlar

Bi-xenon farlar

Mesajilker, 11 Oca 2008, 19:09

Arkadaşlar, bizim arabalara uygun olan xenon kiti aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HID-BI-X ... dZViewItem

Tekrar ediyorum, tek farlı arabalara Bi-xenon kit uygulanıyor. Yoksa uzun farlarınız devre dışı kalır !

Color temperature adı verilen ışık sıcaklığı değeri yükseldikçe ışığın rengi beyazdan, açık maviye, sonra eflatuna ve koyu maviye doğru değişiyor. Renk beyazdan uzaklaştıkça ışık şiddeti düşüyor. Bu yüzden ideal ve en parlak değer 6000 K olmalı. Dikkat edilecek bir husus da, bu kitlerde halojen ampullerdeki gibi ikaz amaçlı ani selektör yapılamaması. Çünkü xenon gazın tam ışıma yapabilmesi için 5-10 saniye ısınması gerekiyor. Ha bir de çift farlı otomobillerin aksine her iki ( uzun ve kısa ) hüzmede de xenon ışık kullanıldığı için, uzunları yaktığınız anda karşıdan geleni kör edersiniz.

Satış fiyatı 80 dolar + 40 dolar kargo ki 100 EuRO yu geçmediği için gümrüksüz ithal edilir. Ampul ömürleri hakkında üreticiler değişik şeyler yazıyorlar tabi ama öyle kolay kolay bozulcağını sanmıyorum. 3000 saat civarında kullanım ömrü varmış. Yedek bir çift ampulün fiyatı ise 60 dolar + 20 dolar kargo.

Bizim arabaların aküleri küçük olduğu için, toplamda 35 watt güç tüketen bu kitler aslında 55 watt lık halojenlere göre akü dostu şeyler.

Yakında bir sipariş vereceğim. Geldiğinde sizinle paylaşırım.

İlker
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Re: Bi-xenon farlar

MesajDoorman, 14 Oca 2008, 10:45

İLKER ABİ MERAK İCİNDE BEKLİYORUM NASIL BİRŞEY OLACAGINI!
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajDoorman, 12 Mar 2008, 00:15

Aklıma birşey takıldı?
BU sonradan takılan xenon olan araçların bazılarında aydınlatma kalitesi oldukça düşük. Mavi eflatun olanları zaten saymıyorum. bendeki halojenler ondan daha iyi ama beyaz olupta kötü ve düzensiz ışık verenler var. bir tane dün arkamdan geldi. amcam dağı taşı ışıl ışıl yapıyor ama önü karanlık. bende adam uzunla geliyor diye günahını alıp önüme alıp dayacaktın uzunları ama farkettimki amcam önünü zor görüyor.
Sonradan takılanlarda farların orjinal yapısı etkilimi? bizimkilerin düz cam olduğu düşünülürse dağı taşı ışıldatıp üstüne küfür yiyerek dolaşıp birde üstüne burnumun ucunu görmeye çalışarak gezinmek istemem doğrusu.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 29 Kas 2008, 23:26

İlker nasıl gidiyor Xenon'larla aran? Memnun musun?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 30 Kas 2008, 16:26

ilker abi yok bu aralar kayıplarda unuttu bizi :(
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajfcpasa, 30 Kas 2008, 18:12

benim arabamda 8000 k takılı memnunum güzel gösteriyor.. :wink:
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

Mesajibuhara, 05 Şub 2009, 01:35

ilker yazdı:Arkadaşlar, bizim arabalara uygun olan xenon kiti aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HID-BI-X ... dZViewItem

Tekrar ediyorum, tek farlı arabalara Bi-xenon kit uygulanıyor. Yoksa uzun farlarınız devre dışı kalır !

Color temperature adı verilen ışık sıcaklığı değeri yükseldikçe ışığın rengi beyazdan, açık maviye, sonra eflatuna ve koyu maviye doğru değişiyor. Renk beyazdan uzaklaştıkça ışık şiddeti düşüyor. Bu yüzden ideal ve en parlak değer 6000 K olmalı. Dikkat edilecek bir husus da, bu kitlerde halojen ampullerdeki gibi ikaz amaçlı ani selektör yapılamaması. Çünkü xenon gazın tam ışıma yapabilmesi için 5-10 saniye ısınması gerekiyor. Ha bir de çift farlı otomobillerin aksine her iki ( uzun ve kısa ) hüzmede de xenon ışık kullanıldığı için, uzunları yaktığınız anda karşıdan geleni kör edersiniz.

Satış fiyatı 80 dolar + 40 dolar kargo ki 100 EuRO yu geçmediği için gümrüksüz ithal edilir. Ampul ömürleri hakkında üreticiler değişik şeyler yazıyorlar tabi ama öyle kolay kolay bozulcağını sanmıyorum. 3000 saat civarında kullanım ömrü varmış. Yedek bir çift ampulün fiyatı ise 60 dolar + 20 dolar kargo.

Bizim arabaların aküleri küçük olduğu için, toplamda 35 watt güç tüketen bu kitler aslında 55 watt lık halojenlere göre akü dostu şeyler.

Yakında bir sipariş vereceğim. Geldiğinde sizinle paylaşırım.

İlker

merhaba

Bu tip bir xenon far taktirdim H4 diye geciyor sanirim. Hem uzun hem kisa xenon far cok guzel calisiyor, eski farlara nazaran oldukca etkili herkese tavsiye edebilirim. Ayrica selektorde de bir sıkıntı yok. Karsidan gelenleri rahatsiz etmemek icin far ayarini 2-3e getirmeniz yeterli olacaktir. Montaj islemi teferruatli on tamponun sokulmesi gerekiyor cok titiz bir iscilik gerektirmekte, yaptirmak isteyenlere duyurulur. Istanbulda olanlar icin bu is icin guvenilir adres verebilrim.
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajmugon, 15 Ara 2009, 15:24

bende sirionumda k 8000 kısalarda uzunlarda ve sislerde var görüntü mükemmel :idea: :D bir sorunda yaşamıyorum diğer markalar gibi arıza ışığıda yakmıyor.....
mugon

Dön Aydınlatma

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir