Bir ses geliyor ammaa; çözemedim gitti!

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Bir ses geliyor ammaa; çözemedim gitti!

Mesajgönderen FaTiH tarih 25 Haz 2011, 20:05

Merhaba arkadaşlar; soruna eğileyim hemen;

Geçenlerde uzun yola Konya ya gittim; yolda farkettim ki araçla ilerlerken ben gaza bastıkça gıy gıy gıy sesi geliyordu..Gazdan çektiğimdeyse gelmiyordu.. İlk çalıştırma esnasında da araç yüksek rolantide olduğundan az-çok duyuluyordu ses..Acep V (tahrik) kayışından mı ki falan diye aracın kaputunu kaldırıp dinlemeye çalıştığımda ise en ufak bir ses bile vermiyordu..Dedim ya gaza basmıyorken sıkıntı yok! Ama gaza basıp ilerliyorken var! Bu süreçte bir defa da motor arıza lambasını yaktı; hemen kontrol ettim bendeki cihazla.. P0300 hatası veriyordu..Araştırdım; "Ateşleme sistemi hatası" olarak geçiyor..! Kodu sildim motor arıza lambası da sürdü..5 dk. sonra bir göz kırptı yine söndü; o günden bu yana yanmadı lamba (yaklaşık 20 gündür)..Sesle alakalımıdır bilmem gerçi bu hata ama sesi yaptığı günlerden birinde yaktı onu da..Aslında Çoğu kullanımımda bu sesi de yapmadığını farkettim..Ama bazen de rastgele bir gün geliyor yapıyor işte..Bugün de o günlerden biri..Bu arada yakıt tüketimimde v.s. de hiç bir sorun da yok..! Var mı bir tahmini v.s. si olan??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Bir ses geliyor ammaa; çözemedim gitti!

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Haz 2011, 06:30

Ses tarif ettiğinden kayış sesine benziyor ama arıza ışığını bilemiyorum. Yakıtla ilgili olmasın? Ateşleme sistem hatası çok genel bir tabir çünkü...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen fatihyıldırım tarih 28 Haz 2011, 19:44

Aracı giderken boşa atıp gittiğinde ses halan devam ediyormu, hani yürüyenlerde mi problem var acaba. Motordan olacak olsa durduğu yerde gaza basıncada olur diye düşünüyorum. Bizaman benimde başıma gelmişti fren diski ile koruma sacının arasına taş girmiş, anlam veremediğim şekilde gaza basıp yüke binince ses geliyordu
Kullanıcı avatarı
fatihyıldırım

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Haz 2011, 10:59

Valla Umut abi inşaallah o an kullandığım yakıttandır arıza lambasını yakışı..Ses de aynı şekilde kayıştan geliyordur umarım..Bakalım bunun tek testi; bir daha bu sesi yaptığında kenara çekip kayışa biraz wd 40 sürüp tekrar binip gaza basacağım..Kayıştansa; inşaallah kesecektir sesi..
Adaşım sadece ilerlerken gaza basarken oluyor bu ses..Dediğim gibi her zaman da olmuyor zaten..Arada bir kullandığımda..Neyse; görelim bakalım bir daha yakacak mı arıza lambasını falan... :roll:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen tenay tarih 14 Tem 2011, 03:13

başka seslerde geliyor mu? ince yağ kullanıyorsan yağdan bile kaynaklanabilir
tenay

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Ara 2011, 21:20

Ses olayı v.s. halloldu arkadaşlar!V kayışı yük altındayken esnemeye girebilirmiş araç karakteristiğine bağlı olarak markalar arası farklı farklı olmakla birlikte..Değiştirttim sorun kalmadı! :wink: Sirion 1. nesil için kayış ise araştırdım italyan Dayco firması bu konuda nam salmış; birçok marka da orjinalde bunu sunuyormuş..Sirion 1. nesil için olanının model numarası 4 PK 1755 olarak geçiyordu..Ankara Şaşmaz Sanayiiden 20 TL ye temin ettim; ustama taktırdım; hallettim! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen serdarsword tarih 29 Ara 2011, 22:09

Ne güzel Fatih sevindim senin adına.Sen gel birde bendeki sesi dinle 2000-3000 devir aralığında ağırlıklı olarak avans vuruntusu gibi bi şıkırtı susturamadım gitti.Umut duymuştu Antalya ya geldiğin de sesi normal dedi ama hala içime sinmiyo,servise baktırdım ne desin ''triger zinciri bollaşma yapmış değişecek''.
Bir araştırdım triger zinciri neden bollaşır diye,bi forum sitesinde şunlar yazıyordu
Zamanı geçirilmiş yağ değişimi(benden önceki sahibinde olabilir bende asla)
Motorun sık sık kompresyona sokulması(motor freni sık kullanımı demiş)
Vurdurarak çalıştırmak(1 kere akü sorunu yüzünden yaptım) gibi nedenlerden olabiliyormuş.
Bunlar ne derece doğru bilmiyorum ama bu aralar cebimden iyi para çıkacak gibi üstüne üstlük arıza ışığı da cabası,en son serviste söndürdüğümde usta motor tekleme algılamış bunda bişey yok dedi gönderdi tabi 1hafta sonra tekrar yandı şu an hala yanıyor.
45.000 bakımını yeni yaptırdım 1-2 ay kadar önce,bujiler, hava filtresi, yağ, kısaca bakımda değişecek ne varsa değişti.Hatta geçen hafta sıkıntıdan tekrar yağ değiştim 5-30 tam sentetik aldım servis efendiler 10-40 koyarlar normalde.
Akyıdızı aradım Emre beyle görüştüm servisteki ustaların (Antalyadaki) teşhislerinde bi sorun olduğunu söyledi,keza bende beğenmiyorum bu aralar servisimi adamlarda ilgi alaka sıfır gibi, ışığı söndür bişey yok de gönder gitsin,Antalya daki arkadaşların hepsini aynı yere yönlendirmişliğim vardır namı değer DOĞAN MAKİNA diğer adıyla ATILGAN OTO yani sayemde de müşteri kazandılar ama yok.
Bu aralar Isparta ve Muğla servislerini düşünüyorum yakın olarak, Muğla nasıldır bilmiyorum ama Isparta servisi Baranların YRV turboya bakmıştı Baranın babasıyla da görüştüm memnun olduğunu söyledi bakalım belki bırakırım Ispartaya.
Kimbilir belki de teşhis doğru zincirde sorun var,usta ısrar ediyo ön tarafı söktüm baktım dedi amaaa ya değilse demekden de kendimi alamıyorum.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Ara 2011, 22:37

Sağol Serdar cığm da ben de senin böyle ciddi gözüken bir problemin olduğunu bilmiyordum..Valla alternatif bir iki usta daha araştır; Antalya küçük yer değil ki gitmiş olduklarınla yetinesin..Japoncu; Toyota üstüne çalışan nâmı duyulmuş bir kaç usta ziyaret et! Bir çoğu ağız birliği yapıp belirli bir arıza söyleyecektir elbet..Anlaş biriyle; gideremezsen sorunlarımı para vermem bak falan diye şaka yollu, incitmeden ciddi niyetli; hallettiriver olur muhakkak! Bizim araçlardan herkes anlamıyor tamam ama eninde sonunda bu meretler birbirine benziyor; illa ki birileri hallediyor! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir