Merhaba arkadaşlar; soruna eğileyim hemen;
Geçenlerde uzun yola Konya ya gittim; yolda farkettim ki araçla ilerlerken ben gaza bastıkça gıy gıy gıy sesi geliyordu..Gazdan çektiğimdeyse gelmiyordu.. İlk çalıştırma esnasında da araç yüksek rolantide olduğundan az-çok duyuluyordu ses..Acep V (tahrik) kayışından mı ki falan diye aracın kaputunu kaldırıp dinlemeye çalıştığımda ise en ufak bir ses bile vermiyordu..Dedim ya gaza basmıyorken sıkıntı yok! Ama gaza basıp ilerliyorken var! Bu süreçte bir defa da motor arıza lambasını yaktı; hemen kontrol ettim bendeki cihazla.. P0300 hatası veriyordu..Araştırdım; "Ateşleme sistemi hatası" olarak geçiyor..! Kodu sildim motor arıza lambası da sürdü..5 dk. sonra bir göz kırptı yine söndü; o günden bu yana yanmadı lamba (yaklaşık 20 gündür)..Sesle alakalımıdır bilmem gerçi bu hata ama sesi yaptığı günlerden birinde yaktı onu da..Aslında Çoğu kullanımımda bu sesi de yapmadığını farkettim..Ama bazen de rastgele bir gün geliyor yapıyor işte..Bugün de o günlerden biri..Bu arada yakıt tüketimimde v.s. de hiç bir sorun da yok..! Var mı bir tahmini v.s. si olan??