Biraz saçma bir istek olacak ama :)

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Biraz saçma bir istek olacak ama :)

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 28 Kas 2011, 00:33

merhaba arkadaşlar. yrv turbo aracımı eylül ayında üyelerimizden speedy nickli umut arkadaşımızdan satın aldım. alırken aracımda ufak bir arıza vardı . Klima kompresörü arızalıydı. (antalya'da olduğumdan dolayı bu arızanın ufaklığı tartışmaya açık :D) kıran kırana geçen pazarlık sonucu ben klima arızasını fiyattan düşüp o şekilde aldım aracı. nasılsa kışa giriyoruz, yaza çıkarken yaptırırım vs diye düşünerek şu anda idare ediyoruz. fakat burası antalya. yaz çok uzak değil. şimdi benim siz yrv turbo kullanıcısı üyelerimizden şöyle bir ricam olacak. nemli iklime sahip olmayan, yazları sıcak ve kurak geçmeyen bir ilde ikamet eden ve klimaya yazın ihtiyacı olmayacak kadar gereksiz gören arkadaşlar varsa (biraz saçmalıyor gibiyim evet farkındayım ama alkol almadım) klima kompresörlerine talibim :D ikinci bir seçenek olarak ta (birinci seçenek işin esprisiydi :D) çevrenizde kaza falan yapmış, perte çıkmış yrv'ye rastlayanınız olursa klima kompresörüne talip biri olduğunu söylerseniz çok sevinirim. çünkü yetkili servis bu iş için biraz uçuk bir rakam istiyor. arabamı da gidip herhangi bir klimacının eline teslim etmek istemiyorum. montajını yapacaksa yine kendi servisi yapsın.

Derdim budur arkadaşlar. yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Biraz saçma bir istek olacak ama :)

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Kas 2011, 09:57

Sahibinden.com'da bir adet kazalı YRV var. Konuşursan belki satarlar kompresörü.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-h ... 789/detay/
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 28 Kas 2011, 10:16

sağol abi bi şansımı deneyim
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen Ally_07 tarih 28 Kas 2011, 14:34

Dostum sen sanayideki klimacı ile hiç görüştün mü? hiç değilse bir fiyat alsaydın. bildiğim kadarıyla klima kompresörü öyle çok komplike bir parça değil. bir çok arabaya sonradan takılabiliyor mesela. eğer fiyat uygun olursa sorun çıkartacağını sanmam. biz daha önce bir arkadaşın klimasını onartmıştık gayet de güzel yapmışlardı, sonuçta sadece klima işine bakıyorlar (http://www.yilmazkaracula.com/) hem belki onlar çıkma orijinal de bulabilirler.. web sitelerinde çıkma da satıyoruz demişler. hiç değilse aldığın yer belli olur. şimdi görmeden almış olacaksın.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 28 Kas 2011, 18:21

evet alicim bende karaculanın oraya gitmeyi düşünüyorum ama bir yandan da işçilikleri nasıldır bilmiyorum. biliyorsun bizim arabalar piyasada çok bulunan araçlar değiller. en azından bilene götürmek isterim. benim amacım orjinal parça bulabilmek. ama istediğim gibi parça bulamazsam gideceğim yer orası. antalya'nın en tecrübeli klimacısı orası çünkü.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen argyle tarih 28 Kas 2011, 20:08

Gündüz git abi, Dracula'nın akrabası gibi duruyor çünkü! :mrgreen:
Şaka bir yana, kompresör kompresördür abi, kapasitesi ve çalışma voltajı tuttuktan sonra buzdolabı kompresörü de iş görür.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 28 Kas 2011, 20:56

:D dracula :D buzdolabı kompresörü iyi fikir de motor bölümü küçük :D yemez.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen Ally_07 tarih 29 Kas 2011, 13:19

dedim ya biz daha önce bir arkadaşın cliosundaki sorunu gayet hesaplı ve temiz şekilde orada çözdük. titizliğini anlıyorum ve emin ol bende de var o titizlik :P ama adamlar bu işte ihtisaslaşmışlar. şahsen ben klimamda sorun olursa (tabi ki Allah korusun ama :D ) oraya gitmeyi düşünüyorum servise değil. üstelik pazarlık edebilirsin, garanti talep edebilirsin, sonuçta aldığın yer belli olacak. faturalı iş yaptın mı hukuki açıdan da bastırabilirsin icap ederse..
öteki türlü çıkma parça alacaksın çalışacak çalışmayacak uyacak uymayacak idaesi olacak olmayacak montaj için yer arayacaksın veya pahalıya gelecek falan, başın ağrıyabilir. ben öyle bir dijital saat almıştım eski arabama çıkma ucuz olur dedik. bi de ankaradan getirttirdim. sonra çalışmadı iade de edemedik çöpe gitti. gidip parçacıdan iki katı fiyata sıfırı almak yerine çıkma alayım demiştim oysa. nitekim sıfırını aldım 3 tane çıkma parası ödemiş oldum :x
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Özkan tarih 02 Ara 2011, 13:00

http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=Daih ... compressor

bunlardan birisi işini görür herhalde ama kargolar çok fazla 249$ olan ürünün kargosu 20$ diğerlerininki 157$ :o)
satıcıyla irtibata geçip pazarlık yapabilirsin...
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 02 Ara 2011, 13:58

teşekkür ederim :)
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen Ally_07 tarih 02 Ara 2011, 15:29

Ebay'dan alışveriş yapmadan önce şu linke bir göz atın http://chevroletkulubu.org/forums.php?m=posts&q=5934 belirli meblağların üzerine gümrük vergisi ödemek gibi bir durum çıkıyor ortaya..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Özkan tarih 02 Ara 2011, 15:39

satıcıyla irtibata geçip fatura fiyatını düşük gösterirse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum,veya hediye ibaresi altında gönderirse, iyi araştırman lazım...ben daha önce çok çeşitli ürünler aldım yurt dışından,ama bir sınır vardı yanılmıyorsam gümrüğe takılmaması için şu an ne kadar bilmiyorum...
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen Ally_07 tarih 02 Ara 2011, 16:50

Doğrudur. işte verdiğim linkte açıklamalar var o konu ile ilgili, onun için paylaştım. Ben şimdiye kadar 50-60 $ üzerinde bir ürün almadığımdan sorun olmadı hiç ama söylenene göre yaklaşık 100 $ üstünde ürün alırsanız % 20 gümrük vergisi ödüyorsunuz. yani 250 $ ürün için vereceğiz 50 $ da GV olacak 300. Hatta CIF veya FOB değeri uygulamasına göre kargo margo derken biraz daha artabilir.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen argyle tarih 02 Ara 2011, 19:01

Abi, gümrüğe takıldı mı antrepoya koyarlar, orada günlük bedel ödersiniz, ayrıca gümrükten çekme işlemleri için aracı firma az olmayan bir miktar ister.
Yuro 1.7 TL iken, bedelsiz ama fatura üzerinde herbiri için 1 yuro yazan toplam 15 yuroluk bir numune kimyasal gönderildi bana, miktar olarak da az birşey, herbiri 50 mL'lik sıvı, adamlar bunu kimyasal statüsüne sokup gümrüğe almışlar, antrepoydu, aracı firmaydı derken 800 TL fiyat çıkardılar bana 15 yuro yazan şey için, kalsın dedim, lanet olsun.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 02 Ara 2011, 19:52

emekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. ama sağlamlığından emin olmadığım birşeyi sipariş etmek istemiyorum zaten.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir