Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Biz de ilk kazamızı yaptık :)

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Biz de ilk kazamızı yaptık :)

MesajYağmurAdam, 03 Eyl 2010, 08:25

Selam Arkadaşlar,

Bizim araç da ilk kazasını yaşamış oldu onu hemen yazayım dedim.
Işıklarda 2 öndeki aracın sarıyı görünce ani fren yapmasıyla 3 araç kazaya karışıldı. Allahtan eşim aracı yavaş kullanır da büyük bir hasar yok. Sadece motor kaputu ve tampon çok az yamulmuş. Aracı Kar otoya çektirdim orası hakkında da servis değerlendirmesini ayrıca yapacağım.
Araç için eksper bekleniyor şuanda, bugün gelmezse bayramdan sonraya kalır falan diyorlar. Beklemedeyiz.

Olayla ilgili bir foto ekleyeyim de küçük birşey olduğu anlaşıldın :)
Eklentiler
Resim 955.jpg
Hasar az çok belli oluyor
Resim 957.jpg
3 araç art arda
YağmurAdam

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Biz de ilk kazamızı yaptık :)

Mesajozgursula, 03 Eyl 2010, 09:57

Çok geçmiş olsun Allah büyük kazalardan saklasın. Önemli birşey yok zaten görüntüde.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajcamoka, 03 Eyl 2010, 09:58

bu kadarcık bir şeyle geçmiş olsun,
büyük şehirler maalesef artık böyle, arabalar vagon gibi birbirini takip ediyor.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajSonCuoreci, 03 Eyl 2010, 10:46

Geçmiş olsun Baran. Burası İstanbul, maalesef her an böyle kazalarla karşılaşmanın riski içerisinde yaşıyoruz. Aracın çok hasar almamış olması ufak da olsa bir teselli unsuru oluyor. Tekrar geçmiş olsun. Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajYağmurAdam, 03 Eyl 2010, 11:25

Çok sağolun arkadaşlar. Eşim kaza yaptım diyerek arayınca korkmuştum ama bir şey yol Allahtan. Artık aracım kazasız değil ona yanıyorum :)

Bayramdan önce tamir ettirmeye çalışıyorum şuan. Eksper atanmış bugün bakacak araca.
Sanırım tampon ve kaput değişir 1000 TL civarı masraf olur. Bakacağız artık.

Görüşmek üzere..
YağmurAdam

MesajFaTiH, 03 Eyl 2010, 11:56

Kaskon vardır inşallah Baran abi; geçmiş olsun diyelim; Allah beterinden saklasın, bunda bir şey yok..! Şimdiye kadar hiç kazan olmayışı bile inanılmaz zaten! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajYağmurAdam, 03 Eyl 2010, 12:44

Nazar değdireceksin Fatih Maşallah de. Bu kaza da benim değil ama neyse :)

Kasko var onun ekperinin araca bakmasını bekliyorum. Akşam bir daha uğrayacağım bakalım durum ne olacak bayrama yetişecek mi?

Bu arada daihatsu yedek parça cumartesi çalışmıyormuş onu öğrendim. İhtiyaç olabilir aklınızda bulunsun.
YağmurAdam

MesajFaTiH, 03 Eyl 2010, 14:14

Maaşallah abi tabii.. Vallahi benim bir vakit önce işim düştüğümde "öğlen 3 ten sonraki siparişleri de o gün çıkarmıyorlarmış" demişti servis yetkilisi! Bence hemen biraz sıkıştırsan iyi edersin abi; tabii bayramı arabasız geçirmek istemiyorsan..!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajYağmurAdam, 03 Eyl 2010, 21:11

Parçaları değiştirmek yerine tamir ettirmek istiyorlar. Kaput ve tamponda az bir hasar var. Bakacağım artık bayramdan sonra.
Görüşmek üzere.
YağmurAdam

Mesajargyle, 20 Ağu 2011, 17:59

Geç oldu ama geçmiş olsun. Eksperlerin görevi o zaten, hasar tespitinden ziyade;
1) Kaza gerçek mi yoksa dravdan mı diye tespit etmek,
2) Hasarı minimum maliyetle onartmak. Gerekirse, servis harici başka tamirci bulmak (özellikle kaporta hasarları için) veya servis/tamirci istasyonu ile pazarlık etmek.
O nedenle, kaput ve tampon değişimi yerine düzeltme işlemine gitmek istemişlerdir muhtemelen. Değişti mi kaput ve tamponunuz?

Bu kaza-kasko ilişkisiyle ilgili sorularım var, tecrübe etmiş biri olarak cevaplarsanız çok memnun olurum:
1) Kazada hatalı biz değilsek karşı tarafın ZTS'si ödüyor diye biliyorum? Bu durumda bile hasarsızlığımız bozuluyor mu? Primlerimiz ertesi yıl artıyor mu ya da ertesi yıl için olan hasarsızlık indirimimizi kaybediyor muyuz?
2) Park halinde iken meydana gelmiş bir hasarda (yani karşı tarafı bilmiyoruz, kaçmış deyyus), kendi kaskomuzdan yaptırıyoruz ama hasarsızlığımız bozuluyor mu? Primlerimiz ertesi yıl artıyor mu ya da ertesi yıl için olan hasarsızlık indirimimizi kaybediyor muyuz? Böyle ise sigorta yaptırmak tamamen anlamsız olur çünkü bizim hatalı olmadığımız durumlarda da maliyet bize kilitlenmiş oluyor.

Sizin süreç nasıl işledi anlatır mısınız? Bir hata değerlendirmesi yapıldı mı? Kazaya karışan üç araçtan hangisinin sigortası diğer ikisinin zararlarını karşıladı? İşlemler nasıl oluyor?
Teşekkürler.
argyle

Mesajhasan17, 21 Ağu 2011, 00:55

baran öncelikle geçmiş olsun. hepimize kazasız belasız yolculuklar dilerim.benim yrv de park halindeyken biraz sürttürülmüş. bayram sonrası bakım yaptıracağım. siz yrv yi antalyadan mı aldınız? selamlar..
Kullanıcı avatarı
hasan17

MesajYağmurAdam, 23 Ağu 2011, 08:12

Tesekkurler. Degisen parca olmadi kaskonun anlastigi yerde yaptirinca. Hasarsizlik gitti ilk kazada hasarsizlik bir seviye indiren kasko sirketleri varmis. Bu detayi bilmiyordum.

Karsi tarafin hasarini trafik sigortasi oduyor. O yuzden kaskoyla onun alakasi yok. Trafik sigortasinda da hasarsizlik indirimi mevcut fakat tutar az oldugu icin cok onemli degil.

Son olarak yolda carpmalar icin polis tutanagi ile bir fondan tamir oluyor diyr duymustum ama hic ihtyac olmadi aracimin 4 yerinde. Bu tarz nazarliklar mevcut. Arka sag sol onkapi ve camurlukta. Su sira umursamiyorum. Tamir ettrecegim yine olacak bir de arac boyali olacak. Gerek yok. :)
YağmurAdam

MesajYağmurAdam, 23 Ağu 2011, 08:13

hasan17 yazdı:baran öncelikle geçmiş olsun. hepimize kazasız belasız yolculuklar dilerim.benim yrv de park halindeyken biraz sürttürülmüş. bayram sonrası bakım yaptıracağım. siz yrv yi antalyadan mı aldınız? selamlar..

3.5 yil onca Antalya'dan almistik. Arac hakkinda bildiginiz birseyler mi var yoksa?
YağmurAdam

Mesajhasan17, 24 Ağu 2011, 12:36

YağmurAdam yazdı:
hasan17 yazdı:baran öncelikle geçmiş olsun. hepimize kazasız belasız yolculuklar dilerim.benim yrv de park halindeyken biraz sürttürülmüş. bayram sonrası bakım yaptıracağım. siz yrv yi antalyadan mı aldınız? selamlar..

3.5 yil onca Antalya'dan almistik. Arac hakkinda bildiginiz birseyler mi var yoksa?

internette görmüştüm ve çok temiz olduğu için ilgilenmiştim.uygun şartları oluşturamayınca kalmıştı. zevklerimiz aynıymış demekki :) selamlar..
Kullanıcı avatarı
hasan17

MesajYağmurAdam, 24 Ağu 2011, 16:15

Çok sağolasın. Bn aracı sattım zaten :) İyi hatırladınız baya süre geçmiş üzerinden.

LPG taktırıp 3 yıl bindikten sonra biraz da bagaj isteği yüzünden linea aldım. Şimdilik bir sıkıntım yok.
YağmurAdam

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir