Bocanegra

Daihatsu ile nasıl tanıştınız? Ilk Daihatsu'nuz ne modeldi? Alırken sevinçten zıpladınız mı? Satarken hüzünden ağladınız mı? Bebeğimiz gibi özenle baktığımız Daihatsu'larımıza dair hatıralarımızı paylaşıyoruz.

Bocanegra

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Kas 2011, 20:45

Beyaz YRV Turbo'mu sattıktan sonra hiçbir araba aynı hazzı vermedi. 11 ay kadar önce ekonomisi ve konforu için Fiorino aldık biliyorsunuz. O geçen neredeyse 1 sene içinde araba sürmeyi özledim...

Geçenlerde Sayın Kırbız'in sarı YRV'sini sürünce (ki o an itibariyle 4-5 aydır YRV Turbo aranıyordum) yeniden benzer bir araba istediğime emin oldum.

Bir süre değişik birşey olsun deyip Smart Roadster kovaladım. Uygun, güzel bir taneyi de tam alıyordum ki, arabada bazı masraflar olduğu ortaya çıktı ve vazgeçtim.

Ben de gittim uzun süredir aklımda olan, karakteri, rengi ve gidişiyle YRV Turbo'ya benzeyen ama abisi sayılabilecek bir arabayı sıfır kilometre olarak almak üzere anlaştım. İnşallah bayramdan sonra teslim edilecek. Merak edenler için burada yorumlarımı paylaşacağım.

Başkaca bir özelliğini yazmayacağım, sadece arabayı alış sebebimi yazayım: 180 bg, 1.4 TSI, 7 ileri DSG

Resim
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Bocanegra

Mesajgönderen serdarsword tarih 05 Kas 2011, 23:24

Ooooooooo hayırlı olsun Umut Seat clublar da görürüz seni artık ama bizi unutma :mrgreen:
Ne renk aldın,herhalde senin danayı takasa verdin :?:
Bir de diğer kardeşlerine baktınmı Fabia RS ve Polo GTI :?:
Allahallah bak harbiden şaşırrdım yaa.Şöyle gırtlağına kadar dolu bi YRV gelip kapışsa senle ne olurdu acaba :twisted:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 06 Kas 2011, 01:00

Oooo Umut hayırlı olsun :)
Çöp kutusuna kadar verirsin artık bir tur :lol:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Kas 2011, 08:15

serdarsword yazdı:Ooooooooo hayırlı olsun Umut Seat clublar da görürüz seni artık ama bizi unutma :mrgreen:
Ne renk aldın,herhalde senin danayı takasa verdin :?:
Bir de diğer kardeşlerine baktınmı Fabia RS ve Polo GTI :?:
Allahallah bak harbiden şaşırrdım yaa.Şöyle gırtlağına kadar dolu bi YRV gelip kapışsa senle ne olurdu acaba :twisted:

Sağol. Yok ya, oralara da bakarım ama benim yuvam burası :)

Beyaz aldım.

Kardeşlerine baktım. Fabia tipsiz malesef biraz, yoksa ekstra iki kapı güzel olurdu, Polo ise ufak ve masum görünüşlü.

Dana duruyor, takasa vermedim, Gülnur'un oldu o. Dünden beri herşeye anahtarına iddiaya girmeye çalışıyor :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Kas 2011, 08:16

SonCuoreci yazdı:Oooo Umut hayırlı olsun :)

Ayıpsın, sana Halkalı çöplüğüne kadar veririm, n'olcak :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 06 Kas 2011, 12:25

Umut-Gultekin yazdı:
SonCuoreci yazdı:Oooo Umut hayırlı olsun :)

Ayıpsın, sana Halkalı çöplüğüne kadar veririm, n'olcak :D

Eyvallah abicim, sağolasın... :)
Güle güle kazasız belasız kullanasın inşallah, gerçekten çok sevindim. Çok beğendiğim bir araba Bocanegra.
Gülnur'un arabası da hayırlı olsun bu arada. :)
Ece'ye de akülü bir araba şart olmuş artık :lol:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 07 Kas 2011, 23:29

abicim hayırlı uğurlu olsun. iyi günlerde kullan. nedense benim arabaya binene bi gaz geliyor :D
serdar da yrv turboya geçmek istiyor sürekli olarak. bu benim için iyi. arabamın piyasası yükselir :D
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen argyle tarih 11 Kas 2011, 01:42

Güle güle kullanın.
Bir yerlere kaçma ama, burda ol :) .
Değerlendirmelerini merakla bekliyorum.
Sınırlı mı abi bu araç, öyle diyor?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Ally_07 tarih 11 Kas 2011, 15:11

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel günlerde Ailecek kullanasınız inşallah..
Bizde de durum tam tersi, ben eşimin YRV'sine fırsat buldukça el koyuyorum :roll: tabi bazen sorun olmuyor değil ama herşeyi ile ilgileniyorum arabanın o kadar da olsun di mi.. :lol: (laf aramızda benzini bile ben alıyorum kullanma olsun diye, çocuk gibi oldum. Hani olur ya "baba ben parkediyim, arabayı garajdan çıkarıyım, yıkayayım" falan diye uğraşırsın çocukken :D )
Ama tabi yeni araba keyfi de ayrıdır bee.. :P Hem de 180 Hp.. 7 İleri.. Peh peh peeh... :lol: Güle güle binin..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Kas 2011, 10:39

Merak edenler için Bocanegra değerlendirmelerim:

Arabanın tasarımı gerçekten güzel. Özellikle arkası ve jantları harika. İç tasarımı da gayet güzel. Gerçi böylesi özel üretim bir araçta bazı özel dokunuşlar olması gerekirdi müzik sistemi ve klima bölgesinde. Buralar diğer Ibiza'larla aynı. Onun dışında aracın koltuklarında direksiyonunda ve gösterge panelinde Bocanegra armaları var.

Göstergeleri gerçekten çok güzel.

Arabanın bana göre en güzel yerine geldik. EPS destekli altı kesik müthiş spor direksiyonu. Direksiyonun dururken ve hareket halinde verdiği his ve hassasiyeti mükemmel. Spor koltukların yan destekleri ve oturma pozisyonları da gerçekten takdire şayan.

Bi-xenon adaptive farlar ve dönüşlerde yöne göre otoatik yanan sis farları ve yağmur-far sensörleri ile otomatik kararan dikiz aynası da gayet güzel.

Sürüşüne gelirsek, orası apayrı bir zevk. 180 beygirlik TSI motorun çalıştırma esnasındaki homurtusu bile nasıl bir sürüşün beklediine dair fikir veriyor. Motor yüksek devirlerde oldukça gürültü yapıyor ma bu zaten beklenen ve istenen şey. Yüksek ses derken, bizim Sirion'lar adar ancak var. Fakat tınısı daha güzel. Motor ve gaz tepkileri ve şanzıman uyumu harika. Şanzıman süper hızlı vites ufaltıp büyütüyor. Araba her hızda istenen hızlanmaya hayhay diyerek yanıt veriyor. 140 ile giderken bile ciddi bir ileri atılma yaşatıyor.

Frenleri de başarılı.

Sakin kullanıldığında YRV turbo kadar yakıt tüketiyor ama gaza yüklenildiğinde anında tüketim ciddi şekilde yükseliyor.

Araba kesinlikle yatmak nedir bilmiyor. Süspansiyonu ciddi şekilde çok sert. Arkadaşın Mini Cooper S'i ile keskin bir viraja hızlı girdim. O yol tutuşu efsane denen Mini arkayı bırakıverdi. Ayı viraja aynı hızla Bocanegra ile girdiğimde çok daha iyi bir yol tutuş beni bekliyordu.

Sonuç: Arabanın süspansiyonu o kadar sert ki arabayı İstanbul yollarında kullanmak imkansız. TEM'de bile ciddi şekilde rahatsız. Bocanegra'yı çok sevenler için ancak ikinci araba olabilir.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 19 Kas 2011, 11:42

yrv turbo kadar da sert değildir herhalde dimi abi? :D ben hoplaya zıplaya gidiyorum antalya yollarında (bilen bilir antalya'nın yollarını).
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen serdarsword tarih 19 Kas 2011, 18:23

Şimdiye kadar binip kullandığım en hızlı araba Abimin satılmadan önce ki Seat Leon CUPRA sı idi.
2.0 TFSI 240 HP. Kısaca şöyle özetliyim yolun ilerisinde bi nokta seçiyorsunuz gözünüzü kapatıp açıyorsunuz o noktadasınız. :mrgreen:
İşte o makina
img00028200912051419.jpg
Eklentiler
img00001200908191720.jpg
img00002200908191731.jpg
img00016g.jpg
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 20 Kas 2011, 01:06

Yok yok, YRV Turbo'dan kesinlikle daha sert. Bunu satıp YRV Turbo alayım diyorum zaten o yüzden.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 21 Kas 2011, 01:42

Bugün akşam FSM yolunda yoğun trafikte sol şeritte seyrederken en sağdan çok deli bir ses uydum ve tam o anda kırmızı bir Bocanegra makaslar ata ata yanımızdan geçip uzayıverdi... Güzel araba hakikaten...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 22 Kas 2011, 22:42

umut abicim bi tane yrv turbo gördüm ilanlarda. bilmiyorum belki görmüşsündür. ama gözünden kaçmış olabilir. bi incele istersen. ilan tarihini göremedim. eski bi ilan da olabilir.

http://www.tasit.com/sahibinden-ikincie ... 90149.html
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Sonraki

Dön Hatıralar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir