Boya koruma sistemleri kendini bile koruyamıyor!..

Forum kuralları
Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

Boya koruma sistemleri kendini bile koruyamıyor!..

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Eki 2008, 11:23

Biliyorsunuz bir süre önce Meguiars'dan boya koruma yaptırmıştım ve Onur da benden sonra yaptırmıştı. Onur'a bir yerde senin arabada boya koruma yok demişler. Şaşırdık tabi araç parlaklığını sürdürüyordu oysa. Benim de parlaklıktan yana şikayetim olmamasına rağmen yaptırdığımız yere gidip sorduğumda baktılar ve benim arabamda da durumun aynı olduğunu ve boya korumanın "gitmiş" olduğunu söylediler.

Dedim ki "nasıl olur, biz bu işe para vermedik mi, oysa arabamızı seviyoruz diye hep fırçasız-süngersiz sadece köpükle yıkatıyoruz, nereye gider, nasıl gider bu boya koruma?" Meguiars bayiinin sahibi de dedi ki, her yerde o kadar çok sahtekar var ki... Arabanıza titiz bakma niyetliyle gidip süngersiz köpüklü yıkamaya sokuyorsunuz ama o köpüğün içine öyle güçlü kimyasallar koyuyorlar ki boya korumayı söküp boyaya bile zarar veriyorlar. Dolayısıyla boya korumayı korumak için (cümlenin ironikliğine dikkatinizi çekeyim) arabanızı sürekli markalı yıkamacılarda yıkatmak gerekiyor ki bildiğiniz gibi onlarda da haftasonu ve akşamları 2-3 saatlik kuyruklar oluyor.

Uzun lafın kısası; arabanızı yıkatmak için eğer sürekli 2-3 saat harcayamayacaksanız ve arabanızı ilk boş bulduğunuz yıkamacıda yıkatacaksanız boya korumanın hiçbir fonksiyonu kalmıyor. Bir (belki birkaç?) yıkama ile boya koruma gittikten sonra, demek ki boya korumaya verilen para sokağa atılmış oluyor.

Ben ne yapayım bırakın boyayı korumayı, kendini koruyamayan boya korumayı...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Boya koruma sistemleri kendini bile koruyamıyor!..

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 09 Eki 2008, 11:48

Bizim arabadaki koruma olayı da serviste baktığımızda bitmiş görünüyordu. Hatta yapılmamış olmasından bile şüphelenmiştik. Ama sorun onu korumaya çalıştığımız için yaptırdığımız köpüklü yıkamaymış.
Sanirim boya koruma yaptıranlar fırçasız kendileri arabayı temizlemeliler. E buda baya zor birşey.
Boya korumasız hayata devam..
YağmurAdam

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 09 Eki 2008, 13:46

Köpüklü fırçasız yıkama bu kadar güçlü kimyasallarmı içeriyormuş? :shock: ne yapcaz peki? Fırça da istemiyoruz? Elde mi yıkicaz sürekli?
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Eki 2008, 14:08

Boya koruma yapan her yer o yüzden arabayı bizden başkasına yıkatmayın diyorlar. Zorda da kalsanız diğer markalı yerlere gideceksiniz işte 3M ya da Sonax ve diğerleri. Noname küçük işletmeler köpüğün içine öyle aşındırıcı malzemeler koyuyorlarmış ki boya koruma akıp gidiyormuş, paracıklarımızla birlikte...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 09 Eki 2008, 14:46

Demekki benim arabada hala duruyordur koruma, ben nerdiyse her gün kendi ellerimle süngerle yıkıyorum ve çok fena stres atıyorum araba yıkarken herkese tavsiye ederim..Yusufun arabanın marşpiyellerdeki boya attı süper yıkamacılar sayesinde o kadar tazzikli su boyayanın anasını ağlatıyo..arabaya 30 dk nızı ayırın kendi ellerinizle yıkayın
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Eki 2008, 16:13

Umut'un bahsettiği mevzuya eklemelerde bulunayım:

Arabayı aldığım günden beridir yıkama için "pluscar"ı tercih ederim, en azından dünya çapında bir marka ve evime yakın olduğu için. Boya korumayı yaptırdıktan sonra da oraya götürmeye devam ettim, sonra işyerinin yanında yeni açılan "autowax"ı denemek istedim, yıkarken de sahibiyle sohbet ediyorduk, çünkü pluscur aracı hep köpükülü ve fırçasız, süngersiz yıkarken autowax süngerle yıkamaya başlamıştı ve konu boya korumaya geldi, dedim "boya korumaya şu kadar verdim şu zaman yaptırdım, şimdi sizin sürdüğünüz bu sünger zarar vermiyor mu?" falan diye, adam "nee? bu arabada boya koruma mı var şimdi? dedi ve bagaj kapağına boya koruma "tester"larından sıkarak su tuttu: gerçekten de araçta boya koruma kalmamış görünüyordu çünkü aracın tester sıkılan yeri suyu hızla atarken, geri kalan kısımlar suyu tutmaya devam ediyordu. içim cız etti, ikna olmuştum... :(

sonra da adam şöyle dedi bana: "o köpüklü yıkattığın yerde adamlara 'elinizi o köpüğün altına tutun' diye söyle bakalım, hayatta yapamazlar çünkü arabanın üzerindeki çamuru akıtmak için çok güçlü kimyasallar koyuyorlar" falan demişti bana...

Hülasa;

bizim memlekette boya koruma yaptırmak abes... Bugün iş çıkışı arabayı yıkatmaya gideceğim; fakat evimin yakınındaki pluscar'a mı yoksa işyerinin yakınındaki autowax'a mı gitsem karar veremiyorum bir türlü :(
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Eki 2008, 16:18

SonCuoreci yazdı:Hülasa;

bizim memlekette boya koruma yaptırmak abes... Bugün iş çıkışı arabayı yıkatmaya gideceğim; fakat evimin yakınındaki pluscar'a mı yoksa işyerinin yakınındaki autowax'a mı gitsem karar veremiyorum bir türlü :(

İkisine de git :) Hangisi elini köpüğün altına tutuyorsa, buldun demektir :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Eki 2008, 16:21

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:İkisine de git :) Hangisi elini köpüğün altına tutuyorsa, buldun demektir :)

:lol: :lol: :lol:
Süper fikir... O zaman Pluscar'dan başlayayım : :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 09 Eki 2008, 21:21

Bence yıkayanlarda bilmez kimyasalları ve tutar her yerde elini köpüğün altına.. Tutuncada ele bir zarar vereceğini düşünmüyorum.. Test yöntemi olamaz bu..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen Sirion gti tarih 10 Eki 2008, 12:38

Ya köpük çıktı mertlik bozuldu süngerle yıkayan yokmu bu arabaları .Olmadı biz açalım arabalarınız sevgiyle yıkanır aşkla kurutulu olsun parolamız
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen cem tarih 12 Eki 2008, 12:41

ben aracımı sonaxta yıkatıyorum süngerle ya da yıkaması olan benzinliklerde yıkayan kişiye söylüyorum süngerle yıkatıyorum
Kullanıcı avatarı
cem

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 13 Eki 2008, 15:35

Bence vaktiniz varsa en güzeli bilalin taktiği; kendın yıka kendin kirlet...
Benim aracın marşpiyeldeki boya yıkamacıdaki tazikli su sayesinde attı çirkin bi görüntü ortaya çıktı sanırım küçük biryerde dahi olsa komple marşpiyel boyanıyor.
Aslında yıkamacı yerien yada automax vs. yerine sizinde araba yıkıma hobisi olan arkadasınız varsa gıdın bırlıkte yıkayın.Benım var :D
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 13 Eki 2008, 16:24

sirion gti 2 yazdı:Bence vaktiniz varsa en güzeli bilalin taktiği; kendın yıka kendin kirlet...
Benim aracın marşpiyeldeki boya yıkamacıdaki tazikli su sayesinde attı çirkin bi görüntü ortaya çıktı sanırım küçük biryerde dahi olsa komple marşpiyel boyanıyor.
Aslında yıkamacı yerien yada automax vs. yerine sizinde araba yıkıma hobisi olan arkadasınız varsa gıdın bırlıkte yıkayın.Benım var :D

Yıkamacıyla alakası olmayabilir bizim eski arabada da vardı aynı sorun. Bence defo olabilir o parçanın boyasında çünkü pek çok eski kasa Sirion'da aynı sorunu gördüm; aynı parçada aynı yerde.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 15 Eki 2008, 13:38

buarada bugün hava yagmurlu olmasına ragmen dün arabamı ısrarla yıkattırdım.. ıyıkı yıkatmışım dıyorum çünkü kaputu açtığımda hava filtresinin çıktığını farkettim,bende diyorum ki niye bu kadar güzel ses alıyorum :lol: neyse konumuza dönelim: yıkamacıya araca özel makina ile sıktıkları köpüğü sordum ve bana sizlerinde bahsettiği gibi içine bazı kimyasal kırışımlarını eklediklerini itiraf etti ama bu itiraf benim aracı yıkatıp kurulama aşamasına geçince geldi :lol:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen bailiwick tarih 17 Eki 2008, 14:08

Arkadaşlar ben autostop da yaptırdım boya korumayı. Başında bekledim 4 saat ve çıkarken bana asla ve asla köpük ile arabamı yıkatmamamı yoksa boya korumanın özelliğini kaybedeceğini söylediler. Hep autostop ta yıkatıyorum ve her araç için yeni sıfır sünger açıyorlar. Kurutmayı ise hava basarak yapıyorlar. Gayet te memnunum herkese öneririm.
bailiwick

Model: Materia

Sonraki

Dön Kaporta

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir