Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

BOZUK ZEMİNDE GICIRTI

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

BOZUK ZEMİNDE GICIRTI

MesajKutup_Kurbasi, 20 Mar 2010, 14:18

Tekrar selamlarım.En amatör ama en candan sitenin saygıdeğer aza'ları.

Yeni aldığım 2005 sirion u sevmeyi öğrendim ama alışamadığım şeyler de oluyor tabiatıyla.:)
Sert süspansiyondan yakınmıştım ama Umut sağolsun YRV turbo ile kıyaslayarak ve eşinin bir yorumunu aktararak hem derin derin güldürdü,hem de içime su serpti.İnsan zorunluluklarının farkına varıp onları bilinç düzeyine yükseltince,bir anlamda kabullenince yani, o zorunluluklara karşı özgürleşiyormuş..( ne dedim ben :lol: )
Ama daha alışamadığım bir şey var.Bozuk zeminlerde sağ arka taraftan müdemadiyen gıcırtılar geliyor.tepem atttı bir akşam çektim sağa arka koltuk kilitlerini,bagaj kapak amortisörlerini ve sağ arkanın etrafındaki plastikleri elle yokladım bulamadım kaynağını.
Bu konu hakkında tecrübesi ya da tahmini olan var mı? Amortisör sisteminden,plastik sürtünmesinden vb ne olabilir?
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: BOZUK ZEMİNDE GICIRTI

MesajUmut-Gultekin, 20 Mar 2010, 17:36

Birşey söylemek zor. Birinci nesil Sirion'ların konsollarından bozuk yolda gelen gıcı gıcı sesi meşhurdur zaten. Hata bu sese ben "Sirion sesi" diyorum. Ama arkadan gelen kronik bir ses duymadım. Gerçi bu ara bizimki de arkadan bir ses yapıyor ama kaynağını biliyorum. Panzotun oturduğu yerde keçe olması lazım. Kalkmış. Belki sizinkinin de sebebi aynıdır.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajKutup_Kurbasi, 21 Mar 2010, 06:03

Umut-Gultekin yazdı:Birşey söylemek zor. Birinci nesil Sirion'ların konsollarından bozuk yolda gelen gıcı gıcı sesi meşhurdur zaten. Hata bu sese ben "Sirion sesi" diyorum. Ama arkadan gelen kronik bir ses duymadım. Gerçi bu ara bizimki de arkadan bir ses yapıyor ama kaynağını biliyorum. Panzotun oturduğu yerde keçe olması lazım. Kalkmış. Belki sizinkinin de sebebi aynıdır.

teşekkürler umut...öne birini oturtup arabayı kullandırıp ,sesin geldiği köşeye yuvalanıp nerden geldiğini anlamaya çalışırım artık.netceyi de yazarım mutlak.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajfeylesof, 21 Mar 2010, 14:59

O seslere bende gıcık oluyorum, hatta bu hafta sonu cık cık cık bir ses geliyor bulamıyorum, ses yeni peydah oldu, sonunda buldum sesi bebeğin pusetine bağlı oyuncak, araba zıpladıkça cıklıyormuş ben gıcırtı zannettim. :D

Bu gıcırtılara sesli bir izalasyon düşünüyorum, egzos son susturucusu. :D
feylesof

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir