Bildiğiniz üzere senelerdir sitemizin yapımı, çalıştırılması, bakımı, tanıtımı ve daha pek çok masrafını tek başıma ben üstleniyorum (Daihatsu Aşkına). Bu işi hiçbir zaman para için yapmadım ve hiçbir zaman bir maddi beklentim olmadı. Bu yüzden sitemizde hiç reklam yayınlamadım. Fakat sitemizin trafiği sizlerin de ilgisiyle sanırım reklam yayınlandığı taktirde artık dişe dokunur bir para kazanabilecek seviyeye geldi (aylık 15-20 dolar kadar). Aylık 20 dolar bu sitenin reklam bütçesini bile çıkartmaz. Dolayısıyla ben bu parayı çıkarma amacı taşımıyorum fakat şöyle birşey geldi aklıma:
Sitemizde reklam yayınlarsak, buradan elde edilecek geliri 3 ya da 6 aylık periyodlarla üyelerimize arabalarıyla ilgili hediyeler şeklinde dağıtmayı uygun gördüm (artık kazananın bütçe dahilinde neye ihtiyacı varsa), teyp olur, jant kapağı olur, oto kokusu olur
Bu fikre ne dersiniz? Eğer hoşunuza gittiyse denemelere başlayabiliriz.
Anketi yanıtlayıp cevap verirseniz sevinirim.
Not: Yayınlanacak reklamlar Google reklamları olacak ve dolayısıyla sitemizde başka markalara dair reklamlar ve linkler görüntülenecek. Elbette herkesin işine yarayacak anahtarcı vs. ilanları da çıkacak ama bahsettiğim realite de sık sık yaşanacak. Bunun sitenin dokusuna zarar vereceğini düşünmüyorum esasında ama yine de buram buram Daihatsu kokan bu ortamda başka markaların reklamlarının yayınlanacak olması pek de iyi bir fikirmiş gibi gelmiyor. Diğer yandan burası bağımsız bir yayın olduğuna göre, neden olmasın. Ne dersiniz?
Sevgiler,
Umut