Bu gün sirion 2 aldım arkadaşlar..

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Bu gün sirion 2 aldım arkadaşlar..

Mesajgönderen cetinkayaomar tarih 15 Mar 2011, 23:35

Merhaba arkadaşlar bu gün itibariyle 3 aydır honda jazz ararken sirion 2 aldım :). kısmet tabi bu işler. İnşallah burada çok yazıp çizecez selamlar.

109 bınde 2005 model 16400 TL. Temiz araç nasıl uygunmu almısım ? cokmu vermısız ?
cetinkayaomar

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Bu gün sirion 2 aldım arkadaşlar..

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 16 Mar 2011, 09:58

Hayırlı olsun diyelim. Aracınızdan memnunsanız ve içinize sindi ise parasını pek önemsemeyin. 1-2 bin farkeder. Önemli olan sorunsuz bir araç alabilmek ve keyfini çıkartmak.

Aracınız otomatik vites değil veya büyük bir kazası var ise yukarıdaki yorumlara ek olarak biraz pahalı almışsınız demem gerekir.

Kazasız sürüşler.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozgursula tarih 16 Mar 2011, 13:06

Allah kaza bela vermesin arkadaşım. Piyasayı araştırarak aldıysan 1-2 fazla eksik çok sorun değil bence. Yağmur adamın da dediği gibi içine sindiyse sorunu da yoksa yıllarca binersin. Hayırlı uğurlu olsun.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen riogrande tarih 16 Mar 2011, 15:06

jazz alsanız daha iyi idi.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen ozgursula tarih 16 Mar 2011, 17:06

3 aydır jazz arayan birisi sirion aldıysa vardır bunda da bir hikmet değil mi? :D
ozgursula

Mesajgönderen cetinkayaomar tarih 16 Mar 2011, 22:16

Araç otomatik vites ve değişeni yok. Ufak tefek sürtmelerden boya var bir iki yerinde (çamurluk tampon). Abi jazz da iyi ama yeminle söylüyorum şimdi takasa girseler maddi konuyu geçtim değişmem :)... İçime gerçekten sindi ve çok memnunum. Umarım ilerde de sıkıntı olmaz. İyi niyetlerinize çok teşekkür ederim.

Tek korkum 2013 daihatsunun Türkiyeden çekilme kararı sıkıntı olurmu ya ??

Selamlar ve Saygılar...
cetinkayaomar

Mesajgönderen camoka tarih 17 Mar 2011, 00:49

jazz sağlam bir makine, buram buram mühendislik kokuyor vesaire vesaire.
ama daihatsu'nun bir ruhu var; hala içim cız eder kırmızı sirion gördükçe.
yemişim mühendisliği, geniş bagaj hacmini, düşük yakıt tüketimini, yüksek 2. eli.
1 ay oldu sıfır jazz alalı, 350 km yaptım hevesimi aldım desem herhalde sizin için yeterli olur.
viva daihatsu, viva sirion.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen kepir tarih 17 Mar 2011, 11:44

hayırlı olsun öncelikle,
neden jazz bakınırken sirion.a yöneldiniz? sizi cezbeden yönü neydi?
(kötü olmuş manasında değil,merak ettiğim için soruyorum)
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 17 Mar 2011, 11:53

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın aracınızı.

Benim bir arkadışımın 2006 otomatik 1.4 Jazz'ı var ve 2-3 kez direksiyonuna geçerek test etme şansı buldum. İşçiliğine tasarımına bagaj hacmine bir diyeceğim yok ama 1000 motorluk bir Cuore kullanıcısı olarak kendi aracımın bile performans olarak 1400'lük Jazz'dan daha tatminkar olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen cetinkayaomar tarih 17 Mar 2011, 14:54

Otomatik jazz da kullandım ancak bunun kadar keyıf vermedı dogrusu bana. İkinci sebep ise aracın görünümü. Jazz ararkn bunu bulmam tamamen tesadüftü ancak iyikide bu tesadüf olmuş. ..
cetinkayaomar

Mesajgönderen Hande tarih 23 Mar 2011, 17:41

Arkadaşlar çok moralim bozuldu yaa:( sitenizi bir haftadır takip ediyorum,eşim biranda 1.0 Sirion almaya karar verdi benimiçin,bende fotolarda inceledim ve resmen aşık oldum kırmızıı 2006 model 60 bin km de fiyatıda 13.500 anlaşma yapıldı kredi onaylandıı.bugün alamay gidicektikk ama:( eşimi vazgeçirmişlerr sirionu asla kapınıza koymayın asla okadar para etmez,şimdi alıp yarın satsanız 8 milyar ancak veririm sizee onunda morali bozulmuşş ve beni aradıı bende duyunca çok üzüldüm:( eşimin 2009 model passatı var ve ben ehliyetimi yeni aldımm passatı sürmeye cesaretim yuk oyüzden bana uygun küçük ve şık bir araba araraken bulmuştuk sirionu ama şuandaa olmucak gibii.lütfennn bana bişeyler söleyinn bir bayan sürücüye nekadar tavsiye edersinizz artısını eksisiniii lütfennn.şimdiden tşk ediyorum ilginize...
Hande

Mesajgönderen teriossx tarih 23 Mar 2011, 17:48

Sirion olmazsa 1.nesil terios alın,ama bence siriondan vazgeçmeyin.sadece kaskosunu ihmal etmeyin :D
Kullanıcı avatarı
teriossx

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 23 Mar 2011, 17:50

Hande yazdı:Arkadaşlar çok moralim bozuldu yaa:( sitenizi bir haftadır takip ediyorum,eşim biranda 1.0 Sirion almaya karar verdi benimiçin,bende fotolarda inceledim ve resmen aşık oldum kırmızıı 2006 model 60 bin km de fiyatıda 13.500 anlaşma yapıldı kredi onaylandıı.bugün alamay gidicektikk ama:( eşimi vazgeçirmişlerr sirionu asla kapınıza koymayın asla okadar para etmez,şimdi alıp yarın satsanız 8 milyar ancak veririm sizee onunda morali bozulmuşş ve beni aradıı bende duyunca çok üzüldüm:( eşimin 2009 model passatı var ve ben ehliyetimi yeni aldımm passatı sürmeye cesaretim yuk oyüzden bana uygun küçük ve şık bir araba araraken bulmuştuk sirionu ama şuandaa olmucak gibii.lütfennn bana bişeyler söleyinn bir bayan sürücüye nekadar tavsiye edersinizz artısını eksisiniii lütfennn.şimdiden tşk ediyorum ilginize...

İnsanlar maalesef bilip bilmeden atıp tutuyorlar! Forumun 2. nesil Sirion bölümünü okuyun, bunu söyleyenlerin ne kadar haksızlık etmiş olduğunu kendi gözlerinizle görün! Bence beğendiğiniz aracı alırken kimsenin yersiz sözlerine kulak asmayın, eğer araç problemsizse, hiç düşünmeyin gidin alın!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen ozgursula tarih 23 Mar 2011, 18:20

Hande hanım ben arabamı alırken palio multijet'imi sattım. Esas sıkıntıyı ben o zaman anladım sadece ankara'da 600 palio vardı temiz olanı, vuruğu, kırığı, çarpığı ne ararsan orada ve hepsi benim arabama rakipti. Sonuçta insanların bazıları üçkağıtçı oluyor. Siz bakıyorsunuz fiyatlar aşağı yukarı diyelim 1000 lira bazıları yazmış 750 lira aynı araba aynı özellikler hatta fazlası var. Ancak iş ciddiyete bindiğinde anlıyorsunuz ki sonradan km si düşürülmüş. Büyük kazası varmış ama söylenmemiş vs. ki başıma geleni özetliyorum şimdi. Ben palio'yu aldım ve gidip arabayı gösterdik dynometre'ye soktum o gün sadece bir yer açıktı oraya gittik ki satın aldığım kişi oranın açık olduğunu söylemişti. Arabanın motoru şurası burası iyi çıktı şurda boya burda boya var dedi ve ben aldım. Sonra arabayı satıp sirionu almaya karar verince. Palio'yu sattım ve alan kişiyle açık olan başka bir yere götürdük. Arabada ekstra 3-4 parça boya daha çıktı. Herneyse piyasada 600 aracın arasından satılmasıyla 15-20 kişinin sattığı araba arasında seçim yapmak çok daha kolay ve güvenli.

Parça sorunu nedir ben şu ana kadar yaşamadım daihatsu'da. Elinde kalır satamazsın düşüncesine hiç katılmadım ve ben bunu söyleyenlere kulak asmadım ve aldım. Şimdi bunu söyleyen arkadaşlarım kendi arabalarıyla benim arabamı kıyasladıklarında neden böyle önyargılı davranmışız dediklerine çok şahit oluyorum.

Nasıl ben birisinden aracı ikinci el olarak aldıysam da o şekilde satarım. Ama keyifli mi keyifli, sevimli mi sevimli bir arabaya binmenin huzurunu yaşıyorum. Aracı eşim için almıştım palio'dan sonra sirion'u sürünce, gaza bastığı anda ivmelenmesini görünce dağlar kadar fark olduğunu anladı. Tek sıkıntısı aşık ediyor kendine. :D alırsanız bunun ne derece doğru olduğunu anlarsınız. Saygılar.
ozgursula

Mesajgönderen Hande tarih 23 Mar 2011, 18:35

özgür beyy konunun üzerine yapmış olduğunuz yorumm ilaç gibi geldii.az önce eşimmmde çevrenin etkisiylee palio yaa yöneleceğini söledii.ama benim aklım siriondaa nedense daha koltuğuna oturmadan yakınlık sempati duydum arabaya karşı.buyüzdende vazgeçmek zoruma gidiyorrr.görüntü zerafet şıklıkk ve küçük olması itibariyle kolay park ve şehir içi sürüş rahatlığı ben daha çok bu kısmına baktım.umarımm eşimiii ikna edebilirimm ve pişmann olmamış olurum sonunda..çok tşk ediyorum açıklamalarınızdan dolayıı gerçekten doğru yolda olduğumu gösterdiniz...ısrara devamm:)
Hande

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir