CAM ve STOP FİTİLİ

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

CAM ve STOP FİTİLİ

Mesajgönderen M.Emin tarih 08 Haz 2011, 17:40

Arkadaşlar Avrupa yakası fatihte oturuyorum. Buralara en yakın nerede ön arka cam fitili ve stop fitili bulabilirim ? Resim bide bu resimdeki stoptan bulma gibi bir şansımız veya yaptırmak gibi bi şansımız ola bilirmi ? :) şimdiden saolun...
M.Emin

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: CAM ve STOP FİTİLİ

Mesajgönderen ibrahim girgin tarih 17 Eki 2011, 18:39

abi arka stop lambasını kime yaptırdın benim arka sol stop kırıldı yeniside olmadığından vizeye katamıyoz
ibrahim girgin

Mesajgönderen eyupuygun tarih 07 Oca 2012, 22:05

sanırım bu araçta en büyük sıkıntı bu arka stoplar. Hiçbir yerde bulunmuyor. Bırakın mod stopları normallerin bile yenisini bulabilirsek şanslıyız.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen ratamahatta tarih 08 Oca 2012, 02:48

kartal oto sanayinde bi stopçu var. kırık stopları tamir ediyo baştanda yapabiliyo sanırım.. ADRES :
stopçu altan usta
Merkez:
Alanaldı caddesi Atılgan sok. Kurç Ap. no:9/1
İçerenköy / İSTANBUL
İŞ TEL : 0216 575 19 21
CEP TEL : 0537 347 16 14
Şube :
esentepe mah.inönü caddesi
kartal oto sanayi sitesi b-8 NO:40
Kartal / İSTANBUL
ratamahatta

Mesajgönderen argyle tarih 09 Oca 2012, 17:04

Bu, sizin stop lambasına çok benziyor:

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/stop ... i-47608508
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen eyupuygun tarih 09 Oca 2012, 19:43

ön sol camın otomatik motorunu değiştirmek için uğraşırken usta fark etti ki cam fitilleri bitmiş camı tutuyormuş hakikaten elle bile zor inip çıkıyor. Yeni fitil bulunmuyor. Fikri olan?
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Oca 2012, 22:04

Applause parça ihtiyacı olanlar için alternatif: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-h ... 3466/detay
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 11 Oca 2012, 22:35

Ya böyle ilanları görünce de üzülüyorum, inşallah içindekilere birşey olmamıştır.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 10 Şub 2012, 16:23

ratamahatta yazdı:kartal oto sanayinde bi stopçu var. kırık stopları tamir ediyo baştanda yapabiliyo sanırım.. ADRES :
stopçu altan usta
Merkez:
Alanaldı caddesi Atılgan sok. Kurç Ap. no:9/1
İçerenköy / İSTANBUL
İŞ TEL : 0216 575 19 21
CEP TEL : 0537 347 16 14
Şube :
esentepe mah.inönü caddesi
kartal oto sanayi sitesi b-8 NO:40
Kartal / İSTANBUL

Arkadaşlar, bu usta ile görüştüm. Reklektörü kırıp plastik kopya gibi birşey yapıyormuş. Görüntü olarak aynı olur ama orijinali gibi olmaz, orijinaller ışıkta parlar, benimki parlamaz dedi. Bizim aracı bilmediği için Mazda 323 örneğini verdi, 150 TL'ye yapıyormuş onunkileri. Orijinaline servis 180 TL gibi fiyat çekiyor dediğimde, değmez o zaman, orijinalini al dedi. Dürüstlüğünü takdir ettim.

Bu arada, Fatih bir başka konuda senin kaskonun yılda bir kez hasarsızlığı bozmadan far ve stop değişim hakkı verdiğini söylemişsin. Hangi sigorta şirketi bu? Benim Anadolu ve buna izin vermiyor namussuz, cam değişim hakkım varmış onda da.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 10 Şub 2012, 19:16

Argyle dostum benim kasko Dubai nin 7 yıldızlısı.. Burada yine arkadaşlardan biri tavsiye etmişti, onun üzerine gittim fiyat aldım; fiyat da bayağı iyi gelince yaptırmıştım..3 yıldır onlarlayım..Ancak bir kazam v.s. olmadığından tecrübe etme imkânım olmadı..Herneyse, bende böyle bir kloz var.."Hasarsızlık indiriminin koruması teminatı" başlığı altında geçen cümlelerden birini aynen kopyalıyorum buraya:
"Araç sürücüsünün % 100 kusursuz olduğu ve aynı zamanda sigorta şirketine rücu hakkı veren hasarlarda ve Anlaşmalı veya Anlaşmasız Servislerde takılan 1 (bir) Cam veya Anlaşmalı Serviste takılan1 (bir) Radyo-Teyp hasarında veya 1(bir) Far, stop, sinyal ve 1 (bir) Ayna hasarında Hasarsızlık indirimleri bir üst kademeye yükseltilir. Poliçede Hasarsızlık indirimi yoksa 1'inci yıl indirimi verilir."
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 11 Şub 2012, 15:48

Fatih,
teşekkürler. Abi neden daha önce söylemedin?! :) Bunun kapsamı iyiymiş bayağı yahu. Nisan sonunda teklif isteyeceğim bakalım kaç diyecekler? Sen kaça yaptırmıştın? Bir de, Anadolu'da Autoking'te mini onarım yaptırma olayı var, bunda da var mı benzeri birşey?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Şub 2012, 16:11

Argyle soyledim dostum;nasi soylemedim!Ben ne bileyim sizin kaskolarin kapsamadigini.. :D Hehe! Autoking mini onarim falan hepsi var bak onu da soylemistim mesela!Sag ustteki arama motoruna yaz dubai diye goreceksin bak!Sen hep millete soylersin,sen de dustun bak! :D :P
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 11 Şub 2012, 16:39

Fatihciğim,
Dubai diye aratmak hiç aklıma gelecek şey değil valla :D , hatta ilk kez duyuyorum bu sigorta firmasını. Şimdi okuyacağım onu.
Yalnız son olarak şunu da sorayım, hukuki metinlere sen hakimsin:
"...veya Anlaşmalı Serviste takılan1 (bir) Radyo-Teyp hasarında veya 1(bir) Far, stop, sinyal ve 1 (bir) Ayna hasarında Hasarsızlık indirimleri bir üst kademeye yükseltilir."
Yani far, stop değişimleri anlaşmalı serviste olmalı ki hasarsızlık delinmesin diyor. E, biz parça ve aksesuarlarımızı sadece yetkili servislerde bulabiliyoruz ve eminim bizim servisler anlaşmalı manlaşmalı değillerdir? O zaman ne edeceğiz, hasarsızlık bir alt kademeye inmeyecek ama aynı seviyeden mi devam edecek ertesi yıl? Ya da, bu anlaşmalı servis dediği müessese (tam olarak nedir, nereleridir buralar, sanayide bir tamirci midir, onu da anlamadım hiç) bu parçayı bir Daihatsu yetkili servisinden kendisi temin edecek ve bize takacak mı (ve böylelikle hasarsızlığımız bir üst kademeye çıkacak ertesi yıl)?
Yanlış anlama ama bu metinleri ve kastedilenleri (işin arkaplanını) onların anlatmak istediği (istediklerinden de tam emin değilim ya, neyse) anlamak tam manasıyla mümkün değil! Yani, tam olarak ne kastediliyor, kimi adres gösteriyor açık değil, bütün sigorta klozları böyle muğlak ifadeler içeriyor.
Hep derim; bu memlekette bir doktor, bir polis ve bir avukat tanıdığın olacak. İyi varsın diyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Şub 2012, 23:29

Abi aynı seviyede mi kalacak falan değil; olay şöyle; her kasko firmasının anlaşmalı servisleri vardır..Sen eğer ki bir hasar v.s. anında anlaşmalı servise çektirirsen belge toplama v.s. olayları sen uğraşmazsın; "parayı önce siz bize ödeyeceksiniz; sonra sigorta şirketi size ödeme yapacak" v.s. falan tarzı cümlelerle karşılaşmazsın buralarda! O yüzden böyle yerlere götürmek daha eftâldir.. İkinci dediğin alternatif doğru; yani anlaşmalılardan birine götüreceksin; onlar orjinal parçayı istetecekler merkezden, sen herhangi birşeye karışmayacaksın!Ayrıca bizim parçaları başka yerlere göndertmezler v.s. tahminleri de yanlış!sen bile tek bir şahıs olarak Daihatsu merkezi arayıp şu şu parçayı şu adrese istiyorum, bana hesap numaranızı gönderin, paranızı çıkartayım dediğin zaman İSTEDİĞİN parçayı ısmarlayabilirsin!
Anlaşmalı servisleri ise her kasko şirketinin web sayfasından öğrenebilirsin..!Dubai nin sitesine girdim ben; öğrendiğim kadarıyla İstanbul da Akyıldız ve Kar oto yetkili servislerimizle; yani iki ayrı servisimizle anlaşması var görünüyor! İşte link.i: http://www.dubaigroup.com.tr/bayiler.asp?bolum=2&tips=2 Yukarıdan il ve markayı seç, ara de listenin en altında iki yetkili servisimizi de göreceksin!Vallahi siz şanslısınız; Ankara da ki yetkili servislerle anlaşmaları yok..Ama ben yetkili servislerden birini aradım; dilediğinizle anlaşmayı yapın; bir hasar da bize getirin, söz sizi üzmeyiz v.s. gibi teminatlar verdikleri için Dubai ye devam ediyorum..Hiç olmadı, başka bildiğim sağlam bir Mitsubishi yetkili servisiyle anlaşmaları var, oraya çektiririm diyorum..Bana sorarsan klozlar çok da anlaşılmaz değil ama belki de ben bu tarz ağdalı dillere alışkın olduğum içindir meslek icabı..Gerçi bir yönden de haklısın..Yeri geliyor, benim bile yorumlayamadığım cümleler oluyor..Herneyse....

İyi ki varsın dileklerin için de teşekkür ediyorum; yakında danışmaya ücret alacağım haa ama yalnız! :P :lol: Şaka bir yana varsa yine aklına takılan sor lütfen..Benim kaskonun diğer detay klozlarını merak ediyorsan hepsini şu link.den de inceleyebilirsin: http://www.dubaigroup.com.tr/grup.asp?a ... o=93&dil=1
En üstteki hususi araçlar 7 yıldızlı ya bakacaksın..
Sevgiler..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 12 Şub 2012, 16:37

Fatihim, senin 15:11'deki yazından sonra ilk işim senin klozu ve forumdaki "kasko tercihleriniz" konusunu okumak oldu (dersime çalıştım yani :lol: ). Yardımların için çok teşekkür ederim tekrar. Diyeceksin ki servis 180 TL fiyat vermiş stopa, daha neyin peşindesin? Anadolu'ya tek çekim 1150 TL verdiğim için, 180'i de vermiyeyim derdine düştüm (canımı aldı namussuzlar, eski araç, ilk kaskonuz falan diyerek ve en uygunu da buydu. 3000 küsur lira fiyat çeken vardı ya, oha!). Ama Anadolu'nun klozunda dediğim gibi sadece bir defalık cam değişimi var (şeytan diyor indir ön camı!). Nisan'ın 2. yarısı gibi kaskoyu yenilerken Dubai'den mutlaka teklif alacağım (hasarsızlıktan dolayı %40 inecek güya primim; o da nasıl birşey onu da anlamıyorum, 1150*0,60=690 TL olmayacaktır muhtemelen ki bu bile fazla, yok yeni yılda herşeye zam geldi, şu vergisi bu harcı arttı, aracınız bir yıl daha yaşlandı gibi gerekçelerle tahminimce 800 TL gibi bir rakam çıkartacaklardır). Yalnız sigortam net namussuzu niye Dubai'yi bana önermedi, o ilginç; çalışmıyorlar mı acaba artık? Sigortam.net'e baktım, sayfanın ortasında kayan bannerde Dubai görünmüyor: http://www.sigortam.net/kasko-sigortasi )

Ben herşeyin bir bedeli olduğunu ve en yüksek bedeli de bilgiye ödememiz gerektiğini düşünürüm. O nedenle, gerçekten bir hukuki meselem olur da (olmaz inşallah :) ) bir avukat olarak sana danışırsam elbette hakkın ne ise veririm. Bir avukat tanıdığım olduğuna gerçekten sevinçliyim şu an :) . Zaten seninle bizzat da tanışacağız 3 vakte kadar, geleceğim Ankara'ya :) .

Soru 1) 3 yıldır Dubai ile çalışıyormuşsun ya, yıl yıl hatırlıyor musun tutarları? İlkin 469,07 TL / 8 taksit ödemişsin, harikaymış ya! Akyıldız'la anlaşması olması da harikaymış!

Bu arada, Anadolu'nun sitesinde Daihatsu için anlaşmalı servis Özaydın, Akyıldız, Aykon ve Kar Oto geçiyor, Kar Oto ayrıca tedarikçi olarak da geçiyor. Bunu da sayende keşfettim, sağol. Yalnız ilginç olan, bu sigorta şiketlerinin anasayfalarına "anlaşmalı servislerimiz" diye bir düğme koymayıp, arama kısmına yazınca anlaşmalı servislerin bulunabilmesi!
Soru 2) Şimdi emin olayım Fatih; klozumda stop değişimi diye birşeyden bahsedilmediği için, ben anlaşmalı servislerden Akyıldız'a gidip yaptırsam misal stop değişimini, Anadolu kaskom 180 TL olan bedelini ödeyecek ama ertesi yıl %40 hasarsızlık indirimi alamayacağım, ve büyük ihtimalle aynı seviyeden devam edecek primim değil mi?
Soru 3)Bir de, "...veya Anlaşmalı Serviste takılan1 (bir) Radyo-Teyp hasarında veya 1(bir) Far, stop, sinyal ve 1 (bir) Ayna hasarında Hasarsızlık indirimleri bir üst kademeye yükseltilir." ifadesinden ben şunu anlıyorum:
Hasarsızlık bozulmadan
ya
yılda bir kez teyp değişimi yapılabilir
ya da
yılda birer kez far, stop, sinyal ve ayna değişimi yapılabilir (yani bir far, bir stop, bir sinyal ve bir ayna - toplam 4 tane).
Doğru mu?

Dubai'nin sitesinde Ankara'da aratınca listenin en altında Ankara Otomotiv "yetkili servis" diyor:
http://www.dubaigroup.com.tr/bayi_detay ... lum=2&isk=
Yalnız Daihatsu.com.tr'de böyle bir yetkili servis yok?

Teşekkürler ve sevgiler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Sonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir