Fatihim, senin 15:11'deki yazından sonra ilk işim senin klozu ve forumdaki "kasko tercihleriniz" konusunu okumak oldu (dersime çalıştım yani

). Yardımların için çok teşekkür ederim tekrar. Diyeceksin ki servis 180 TL fiyat vermiş stopa, daha neyin peşindesin? Anadolu'ya tek çekim 1150 TL verdiğim için, 180'i de vermiyeyim derdine düştüm (canımı aldı namussuzlar, eski araç, ilk kaskonuz falan diyerek ve en uygunu da buydu. 3000 küsur lira fiyat çeken vardı ya, oha!). Ama Anadolu'nun klozunda dediğim gibi sadece bir defalık cam değişimi var (şeytan diyor indir ön camı!). Nisan'ın 2. yarısı gibi kaskoyu yenilerken Dubai'den mutlaka teklif alacağım (hasarsızlıktan dolayı %40 inecek güya primim; o da nasıl birşey onu da anlamıyorum, 1150*0,60=690 TL olmayacaktır muhtemelen ki bu bile fazla, yok yeni yılda herşeye zam geldi, şu vergisi bu harcı arttı, aracınız bir yıl daha yaşlandı gibi gerekçelerle tahminimce 800 TL gibi bir rakam çıkartacaklardır). Yalnız sigortam net namussuzu niye Dubai'yi bana önermedi, o ilginç; çalışmıyorlar mı acaba artık? Sigortam.net'e baktım, sayfanın ortasında kayan bannerde Dubai görünmüyor:
http://www.sigortam.net/kasko-sigortasi )
Ben herşeyin bir bedeli olduğunu ve en yüksek bedeli de bilgiye ödememiz gerektiğini düşünürüm. O nedenle, gerçekten bir hukuki meselem olur da (olmaz inşallah

) bir avukat olarak sana danışırsam elbette hakkın ne ise veririm. Bir avukat tanıdığım olduğuna gerçekten sevinçliyim şu an

. Zaten seninle bizzat da tanışacağız 3 vakte kadar, geleceğim Ankara'ya

.
Soru 1) 3 yıldır Dubai ile çalışıyormuşsun ya, yıl yıl hatırlıyor musun tutarları? İlkin 469,07 TL / 8 taksit ödemişsin, harikaymış ya! Akyıldız'la anlaşması olması da harikaymış!
Bu arada, Anadolu'nun sitesinde Daihatsu için anlaşmalı servis Özaydın, Akyıldız, Aykon ve Kar Oto geçiyor, Kar Oto ayrıca tedarikçi olarak da geçiyor. Bunu da sayende keşfettim, sağol. Yalnız ilginç olan, bu sigorta şiketlerinin anasayfalarına "anlaşmalı servislerimiz" diye bir düğme koymayıp, arama kısmına yazınca anlaşmalı servislerin bulunabilmesi!
Soru 2) Şimdi emin olayım Fatih; klozumda stop değişimi diye birşeyden bahsedilmediği için, ben anlaşmalı servislerden Akyıldız'a gidip yaptırsam misal stop değişimini, Anadolu kaskom 180 TL olan bedelini ödeyecek ama ertesi yıl %40 hasarsızlık indirimi alamayacağım, ve büyük ihtimalle aynı seviyeden devam edecek primim değil mi?
Soru 3)Bir de, "...veya Anlaşmalı Serviste takılan1 (bir) Radyo-Teyp hasarında veya 1(bir) Far, stop, sinyal ve 1 (bir) Ayna hasarında Hasarsızlık indirimleri bir üst kademeye yükseltilir." ifadesinden ben şunu anlıyorum:
Hasarsızlık bozulmadan
ya
yılda bir kez teyp değişimi yapılabilir
ya da
yılda birer kez far, stop, sinyal ve ayna değişimi yapılabilir (yani bir far, bir stop, bir sinyal ve bir ayna - toplam 4 tane).
Doğru mu?
Dubai'nin sitesinde Ankara'da aratınca listenin en altında Ankara Otomotiv "yetkili servis" diyor:
http://www.dubaigroup.com.tr/bayi_detay ... lum=2&isk=Yalnız Daihatsu.com.tr'de böyle bir yetkili servis yok?
Teşekkürler ve sevgiler.