CARBON CLEAN - ULTRASONIC BUJI

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

CARBON CLEAN - ULTRASONIC BUJI

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 01:59

Bir sitede bulduğum yazıyı aktarıyorum ve soruyorum.Yaptıran var mı? Başka bir ilginç konu da Ultrasonic Bujiler.Türkiye' de resmi bir satıcısı var mı bilmiyorum.Bulduğum site de ne telefon var ne adres bilgisi.Sadece mail adresi.Adamlara aracınızın bilgilerini gönderiyorsunuz ellerinde olup olmadığını söylüyorlar.ben az önce gönderdim gelen yanıtı aktarırım.Bir soru maddedesinde motor no sormuşlar.Aslında motor tipini kastediyorlar.Ben TWINCAM yazdım.
Bir de MOTORSILK konusu var.Sanırım NASA da çalışan bir türk bilim adamının keşfi ve patentli ürünü.Kullanan var mı?

Adress : http://ultrasonicbuji.com/

Bu da bir sitede gördüğüm ilan :
http://www.sahibinden.com/360x3_yakit_t ... isplayitem

CARBON CLEANER NEDİR?FAYDALARI NELERDİR

KARBON BİRİKİMİNEDİR ve NASIL OLUŞUR?
Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depositlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun volümetrik verimi düşer.
KARBON BİRİKİMİ ARAÇLARDA NE GİBİ PROBLEMLER YARATIR?

* Silindir kompresyonlarının düşmesi
* Motor gücünde azalma
* Fazla yakıt tüketimi
* Egzoz emisyonlarında artış
* Bozuk rolanti
* Hızlanma kabiliyetinde azalma
* Soğuk havalarda zor çalışma
* Motorun silkeleyerek çalışması
KARBON TEMİZLEME NEDİR?
Karbon temizleme içten yanmalı 4 zamanlı benzin ve dizel motorlarda yakıt besleme sistemleri ile supap yüzeyleri, piston yüzeyleri, yanma odası çeperlerini motordan herhangi bir parça sökmeden temizleyen bir sistemdir.

KARBON TEMİZLİĞİNİN YARARLARI NELERDİR?

* Çok kirli motorlarda %15'e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır.
* Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40'ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75'e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30'un üzerindedir.
* Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30-artması normal sonçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma ve benzeri şikayetler ortadan kalakar.
* Karbon temizleme işlemi düzenli olarak (her 25.000 km.de bir) yapıldığında motorun ömrü uzar
* Parça değiştirilmesine gerek kalmadan bu tür harcamalr önemli ölçüde azalır.
* Bakım ve işçilik masrafları ve süresi azlır. Yakıt enjeksiyon sisteminin dizel motorlarda bakımı bir günü, hatta daha fazla zamanı alabilir. Tüm motorlarda Karbon temizleme işlemi en fazla bir saat sürer.
KARBON TEMİZLEME NİYE ETKİNDİR?
Günümüz benzin ve dizel motorlarının kalbi yakıt püskürtme sistemidir. Enjektörler, yakıtı çok ince bir sprey halinde ve konik biçimde püskürtürler. Zamanla ısı, yakıt kirliliği ve kullanım sonucu sistem kilenmektedir. Enjektörlerin yakıt püskürtme deliklerinin 0,5 mm veya daha küçük çapta olduğunu düşünürsek en ufak kirlenmede tıkanmaları doğaldır. Ayrıca dizel veya benzin motorlarında yanma hücrelerinin, pistonların, valf ve yuvalarının, kısaca yanma dolayısıyla zor şartlarda çalışan parçaların kirlenmeye açık olduğu unutulmamalıdır. "Karbon Temizleme" işlemi yakıt sistemini temizleyerek motoru yenilemekte, ayrıca yanma yüzeylerini yumuşak karbon birikimlerinden arındırmaktadır.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: CARBON CLEAN - ULTRASONIC BUJI

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 02:04

Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 04:14

Kendim çaldım kendim oynadım( gecenin bu saatinde kim olacak tabiki: :lol: )
Ultrasonic buji konusunu da kendim kapatıyorum.Buyurun alttaki yorumlara..Motorsilk ise olumsuz yorum almamış bir ürün ve spekülasyon değil.

Sevgili arkadaşlar

20 gün kadar önce 280 mercedes arabam için aldığım 6 adet Ultrasonic Performans Buji ile ilgili görüşlerimi aktarmak istedim. Bujileri almadan önce oldukça çok araştırdım bu konuda çok fazla olumsuz yorum görememiştim çünkü kullanıcılar azınlık.. Aldığım gün bujileri arabama taktırdım ve splitfire marka çok iyi buji kablolarını da beraberinde kullandım. Arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyim bunlar buji sonuçta çok fazla beklentiniz olmasın. Değişim olarak arabada eski bujilerde ilk çalıştırma anında egzozdan benzin kokusu gelirdi . Bu koku kesildi ama daha farklı metalik bir koku olmaya başladı. Performans % ile söyleyecek olursak % 4-5 gibi artmıştır. Birşeyler hissediliyor ama ahım şahım değil. Şimdi gelelim bu bujilerin bana yarattığı sorunlara.. Aldıktan sonra ilk 1 hafta sorunsuz kullandım.. Ve hergün arabayı ortalama 5-6 saat aralıksız kullandım. 1 haftadan sonra motor biraz titremeye başladı rolantide. Servise götürdüm çıkardılar 1 hafada krum yapmış. Temizletip taktık tekrar. Ancak bir kaç gün sonra araba sanki öksürerek gitmeye başladı. Egzoz patlıyormuş gibi sesler geldi. Servise gittim. Aracın endiksiyon bobini yağ veriyormuş. Bobin 9 ay önce almanyadan getirtildi bosch marka. Yani bırakın 9 ayı , 9 senede bile sorun çıkarmayacak bir üründü. Ve bobinde aşırı ısınma meydana geliyordu. Tekrar bosch un ürettiği daha sağlam Platinium serisi bujileri önerdiler. Şimdi araç sorunsuz. Ama bana 6 adet buji masrafı ve birde bobin masrafı çıkardı. Ben sadece başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istedim. Bunları kullanıp sorun yaşamayanlar ve memnun olanlarda var. İnce eleyip sık dokuyun. İyi günler

ve diğer yorum :

arkadaşlar ben makine mühendisiyim çoğu kişi bu tip bujilerin (ultrasonic,iki veya üç tırnaklı) sistemleri arabalarına takıp motora zarar vermektedir.bunun nedenini biraz anlatayım .motorda sıkışan gazın tam yanması için yani tam verim için piston ölü noktadan (tepe nok.) biraz daha önce ateşlenmektedir.Sizin ilgilendiğiniz bujiler denildiği gibi çok daha hızlı bir biçimde karışımı yakmakta ve piston tam tepe noktaya gelmeden karışımın çoğu yanarak vuruntu denilen olay meydana gelmektedir.kısaca o bujileri araca direk takmak motora zarar verir.bu yüzden bu bujileri taktığınızda ateşleme zamanlarını ayarlamak için kullanılan chipler ile kullanılması gerekmektedir. bu sayede chiplere yüklenecek programla bujilerden en yüksek verimi almiş oluruz.bu da motorun fazla ısınmasına yol açıp piston başlarında aşınmalar görünür. Araba üreticileri motor sistemlerini ucuza mal etmek için sınır değerlerin biraz üzerinde parçaları üretmektedir.sizin yapacağınız her değişim hem motora hem bütçenize zarar verir.

ve bir olumsuz yorum daha :

Arkadaşım bu sistem 7-8 yıl önce çıkmıştı ve özellikle yarış araçlarında kullandık güce normal bujiden daha fazla etkisi var yarış motorlarında ancak belli km ler sonucu motoru açtığımızda özellikle ateşlemenin oluştuğu ston tepesinde muazzam bir aşıntı gördük bunun sebebide bu güçlü ateşlemedir. bunun dışında sistem çalışıyor ve güç veriyor ancak dediğim şekilde özelllikle ston tepesinde harabiyeti orjinal bujiye göre çok çok fazla eğer aracını performans amaçlı kullanmıyorsan alma derim. ayrıca bu sistemde opel diyorlar opelin ecoteclerinde eğer buji kabloları değişmezse güç düşüşü bile yaşayabiliyorsun haberin olsun..
performans tinde gerekli revizyonlar şart ancak standart bir araç için kesinlikle orjinal bujiyi tavsiye ederim çünki bunların ısıl değeri en iyi çalışma aralıkları motor üstündeki etkileri vs hesap edilmiştir fakat bunlar genelde üniversal olduğundan her araçta aynı gücü göstermeyebilirler
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen ozgursula tarih 26 Nis 2010, 11:48

Bence de yazdıkları mantıklı. Araçlarda sonradan sıkıntı yaratma ihtimali var. İlk başlarda belki performans farkını hissedebiliriz ancak sonrası ne olur bilmem.
ozgursula

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 19:00

Aha bu da Bosch un yeni çıkardığı LPG bujisi.LPG ler de ateşleme voltajı daha yüksek olduğu için ateşleme bobinlerine sorun çıkarma ihtimali varmış.NGK nın da yeni çıkan LPG bujisi var .Iridium serisinden gene ve 4 adet (takımı) 150 YTL civarı.100.000 km ömür veriyorlar ama tr de temiz yakıt her daim temiz olmadığından pek tutturulamaz bir ömür gibime geliyor.Bosch ise 30.000 km ömür veriyor.Altta Bosch sayfasından bu yeni bujinin tanıtımını alıntıladım.

Benzinli motorların CNG/LPG’ye dönüştürülmesinde doğru ve hızlı seçim
Bosch, CNG/LPG’ye dönüşümde, Double Platinli Bosch Bujileri ile aracınızı koruyor
Benzin ve dizel fiyatlarındaki artış nedeniyle, eskiye oranla daha fazla araç sahibi araçlarında CNG ve LPG kullanımına yöneliyor. Bosch, benzinli sistemlerde kullanılan ateşleme bujilerinin yerine, CNG/LPG’li sistemlerin yanma odasındaki yüksek çalışma sıcaklığını kompanse edebilme özelliğine sahip düşük ısıl değerli Double Platinli Bosch Bujileri’ni öneriyor.

Gaz ile çalışan sisteme dönüştürülmüş araçlarda, ateşleme voltajının benzinli araçlara oranla daha yüksek olması, kullanılan ateşleme bujilerini yetersiz kılıyor. Diğer yandan yüksek sıcaklık, voltaj ve çalışma koşulları bujileri olumsuz etkileyerek, ömürlerini yarıya indiriyor. Bu nedenle Bosch, CNG/LPG’ye dönüştürülmüş araçlarda diğer bujilerden daha uzun ömre sahip Double Platinli Bosch Bujilerinin kullanılmasını tavsiye ediyor.

Bosch’tan araçlara bakım tavsiyesi
CNG/LPG’li sisteme dönüştürülmüş araçlar benzin ile çalışan sisteme oranla daha fazla yük altında kaldığı için düzenli olarak ateşleme bujilerinin, buji kablolarının, ateşleme bobinlerinin ve oksijen sensörlerinin kontrol edilmesi önem kazanıyor. Yüksek sıcaklık ve voltaj gibi koşullara maruz kalan gaz ile çalışan sisteme dönüştürülmüş araçlar için bakım aralıklarının sıklaştırılması tüm komponentlerden beklenen performansın alınmasını sağlıyor.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 19:08

Aha bu da Motor Silk in tanıtımı:

MOTORSİLK NEDİR ?

Motor Silk motor şartlandırması,Boron CLS Bond ile birlikte, Argonne Ulusal Laboratuarlarında Enerji Departmanı altında, Hidrojen Ortoborat teknolojisine istinaden geliştirilmiştir. Bu teknoloji, mevcut yağlama sisteminin haricinde % 100 metallerle tepkimeye giren bir teknolojidir. Yağda, katkı maddesi paketi olması durumunda ya da daha sonra metal alaşımları birleştirmek için kullanılan yağ katkı maddeleri tepkisizdir. Boron CLS Bond, yağa karıştığı zaman tüm çalışan hayati parçaları aşınma, sürtünme ve korozyona karşı korur. Baklava benzeri, sert borik oksit yüzeyi meydana getirerek metallerde bir kovalent bağ oluşturur. Bu, yeni yüzey yağlayıcının oksidasyon işlemini önemli ölçüde azaltmak üzere oksijeni bloke eder. Motor Silk, kartere 1/10 oranında ( bir adet 476 gram Şişe, 5 litre yağ için) işlem yapar. Bu bir yağ arıtıcı değildir ve yağların özelliğini bozmaz.

Avantajları :
�şlem sıcaklıklarında % 30� varan azaltma sağlar.
�Yüzey sürtünmesini % 80 azaltır.
�Yağlama sistemindeki aşınmayı % 90 azaltır
( Timken, Dört Top, Lobut ve Disk Testi )
�Yağ değişme süresini en az iki katına çıkartacak şekilde akışkan oksidasyonunu minimize eder.
�Korozyona % 100 engel olur.
�Şok yükleri absorbe eder. ( Aşırı yüksek EP etkeni )
�Karbon, vernik ve korozyonu bertaraf eder.

Ekonomi:
�Daha az sürtünmeden dolayı yakıt tasarrufu sağlar
( hızı 3 �7 km. arttırır). Sınıf 8 dizel yakıtlarda % 19 tasarruf sağlar ve + 1,5 km daha hızı arttırır.
�Daha az istirahat zamanı.
�Eski motorlarda düşen verimliliği restore eder.
�Motor ömrünü yeniler ve 2 �3 kat uzatır.
�100 bin miles ( 150 bin km. ) sadece bir defa uygulanır.
�Yağ değişim süresini iki katına çıkartır.
Çevresel:
� Motor içindeki kurum ve karbon atıklarının temizliğini yapar, verimli çalışmayı sağlayarak ve daha az yakıt tüketimi ile emisyon değerlerini düşürür.
�Motor Silk formülasyonu, doğaya zararlı olmayan ve doğada biyolojik olarak parçalanabilen bir yapıya sahiptir.
�Yağ kullanımında azalma sağlar.
�Enerjinin % 50�i sürtünmede harcanır ve Motor Silk sürtünmeyi % 80 azaltır.

Diğer Uygulamalar:
Mil yataklarında, zincirlerde, motor içindeki hareketli parçalarda, metal yüzeylerdeki kuru sürtünmeyi ortadan kaldırmak amacıyla ve metal yüzeyler üzerinde istenen korozyon direncini sağlayabilmek için kullanılır.
Yağ haznesi olmayan sistemlerde Borik Oksidin metallere nüfuz ettirilmesi amacıyla metaller üzerine spreylenir ve 225 F derecede 2 saat ısıtılır.
Korozyon önleyici bu spreyi, istenen aletlere veya herhangi bir yüzeye uygulayabilirsiniz.
Yağlama haznesi olmayan açık sistem yüzeylerde 3 hafta kadar borik asit yüzeyle borik oksit bağı kurulması için uygulanır (Isı, hızlı bağlanma reaksiyonu sağlar). Isı yokluğunda daha uzun zaman dilimi gereklidir.

Uzatılmış Garanti Mevcudiyeti:
American Guardian Sigorta Şirketinin yaptığı 18 aylık saha testinde, 7000 araç üzerinde Motor Silk uyguladı ve araçlarda ortalama 93.000 miles kullanımı sonunda % 37�ik hasar azalması gerçekleştiği görüldü. Bu sigorta şirketi, araçlar için teklif edilen 5 yıl ya da 100 �125 bin miles kadar garanti vermektedir.

DAHA ÇOK GÜÇ
Beygir gücünü (HP),
% 6 - % 8 artırarak
( mavi dumanı ) sürtünmeyi azaltır

SIKÇA SORULAN SORULAR

1- Motor silk nedir ?
Motorsilk yakıt sistemleri vites kutuları, şanzımanlar motorlar ve makinelerle ilgili olan formülasyonlarla ilgili olarak geliştirilmiş BOR madeni kullanılarak yoğunlaştırılmış Boron CLS Bond® technolojisi ile geliştirilmiş metallerde sürtünme katsayısını 0,001 seviyesine düşüren bir teknoloji ürünüdür.

2- Motorsilk de bulunan Boron CLS Bond® technolojisinden bahseder misiniz?
Boron CLS Bond® technolojisi Argonne ulusal araştırma laboratuarlarında U. Sinerji Departmanı için geliştirilmiştir. Görevin amacı NASA uzay üssü programı koşulları ile ilgili taleplere uyan aşırı durumlar için yağ malzemesi geliştirmekti.
MotorSilk® bir çok bağımsız laboratuar testleriyle etkinliği ve güvenliği kanıtlanmıştır. MotorSilk® ayrıca 18 aylık bir donemde 7.000 in üzerinde araç vasıtasıyla yol testine tabi tutulmuştur. Testte yeni araçlar kadar uzun kilometre yol kat etmiş eski araçlara da yer verilmiştir. İzlenen sonuçlar motor ve şanzımandaki çalışmama oranının düştüğünü göstermiştir. Öyle etkileyici ki (%85) yukde çalışmasına rağmen program Motorsilk in ustun yağ koruma sistemiyle gelişim göstermiştir.
Etki suresi sigortasıyla ilgili program (5 yıl /100,000 mil) 125.000 mil e kadar neredeyse kullanılmış ve Amerikada yeni bütün araçlarda mevcuttur. 3 yıl / 50.000 mil e kadar uzatılmış sigorta kapsamı 175,000. milden az 125,000 milin üzerinde ki araçlarda mevcuttur.

3- Motor Silk'in eklenmesi üreticimin verdiği garantiyi geçersiz kılar mı?
1970'de kongre Federal Magnuson-Moss sigorta yasasını yazılı müşteri urun garantisini onayladı. Özet olarak. Eğer üzerinde anlaşılmış sigorta hizmet şadlarını karşılıyor yada geçiyorsa İmalatçılar alternatif urun kullanmakla ilgili sattıkları ürünün garantisini geçersiz kılamıyorlardı.

MotorSilk® bütün API yukarıda yazılı Urun garantilerinde belirtildiği gibi belirtildiği hizmet şartlarını karşılamakta yada bu şartlan aşmaktadır İzlenen sonuçlar aksamdaki) motor ve şanzımandaki) çalışmama oranının düştüğünü göstermiştir. Öyle etkileyici ki (%85) bütün güç treni teminatı kapsamının uzatılması ile ilgili program Motorsilk İn ustun yağ koruma sistemiyle gelişim göstermiştir.

Güç treninin sigortasıyla ilgili program (5 yıl /100.000 mil) 125,000 mil e kadar neredeyse kullanılmış ve Amerika'da yeni bütün araçlarda mevcuttur. 3yıl ' 50,000 mil e kadar uzatılmış sigorta kapsamı 175.000. milden az 125.000 milin üzerinde ki araçlarda mevcuttur.

4- Yağ değişiminden sonra tekrar motor silk kullanmalımıyım?
Motorsilk yağın performansını geliştirmeye yada zenginleştirmeye çalışan bilinen yağ katkı maddelerinden değildir. Yağ katkı maddesi urunleri sık sık kullanılmalıdır çünkü atıl olduklarından kalıcı olmayan ve tortu bırakan yağlardır.Motorsilk ise en etkin aşınmayı engelleyen urun olduğu bağımsız laboratuar testleriyle kanıtlanmıştır ve makine bakımı bir makinenin hayatı boyunca sürer. Yani Bir kere kullandığınız takdirde 150.000 km aracınızı koruma altına alır.

5- Motorsilk'İ sentetik ya ile kulanabilirmiyim?
Su Motorsilk sentetik yağlar dahil (Hidrolik yağlar hariç) butun makine yağlarıyla uyumludur. yağlarıyla uyumludur. Teknisyenim ek maddelerı karşı bana tavsiyelerde bulunuyor Motorsilk'i kullanmalımıyım? Teknisyenler bu konularda her zaman Zamanla oluşturdukları geniş tabanlı tecrübelere dayanan genellemelerde bulunurlar.Eğer teknisyeniniz üzerinde durup Boron CLS Bond® technolojisini okuyup anlamaya çalışmazsa bu teknoloji ile ilgili bir fikirde bulunması soz konusu olamaz. Çünkü motorsilk ürünü pazarın bu seviyesinde yeni bir üründür ve İşlev olarak farklıdır. Teknisyeninizin motorsilk hakkın da şu ana kadar hiç bir şey duymamış olması, Ve ileri teknolojiyi anlamaması olasılığı çok yuksektir.

6- Motor Silk® bakım maddesini ne zaman eklemeliyim ?
Makine urunu daima yeni yağa son olarak eklenir. En iyi zaman yağ ve filtre değişim zamanıdır. Ürün hemen işlemeye başlar ve makine yüzeyinde Boron CLS Bond*" technolojisinin yağ ile tam olarak kaynaşması için bu 3000 - 3500 km arası zaman alır Aracınızın yağını periyodik yağ değişim zamanında her zamanki gibi yağı değiştirin. MotorSİlk® urunu uçucu değildir yağ değişiminden etkilenmez. Bu teknoloji motoı*a sürekli olarak nüfus eder. Motorsİlk aracınızı 150.000 km koruma allına alır.

7- MotorSİlk® le yağ değişim aralarını uzatabilirmiyim ?
Bastıca ustun yağlama sistemi korumasının yar artarından biri motorun hareket eden parçalarındaki sürtünmeyi( %80 ) oranın daki düşmedır. Bu daha az aşınmaya neden olmaktadır, Isıyı ve harareti dengelemektedır. kurum ve karbon atıklarının oluşmasını engellemektedir, sonuç olarak yağ değişim aralığının uzamasına olanak vermektedir.

8- Niçin motorsilk i şu ana kadar hiç duymadım?
1991 de Boron CLS Bond® technolojisinin gelişimi ardından MolorSilk® ve librusilk yağ formulasyonu özellikle endüstri ve üreticiler tarafından özel durumlarda koşullar için kullanılan bir yağlama malzemesi olarak kullanılmaya başlandı. Motorsilk sadece daha alt düzeyde ticari reklam olarak ve endüstriyel hesaplarda ve tüketici mağazalarında 2002 den beri bulunmaktadır. Daha çok haber nitelikli ve sektorel programlara ağırlık vererek tanıtımına ağırlık vermektedir

9- Motor Silk® i diğer motor yağlarından farklı yapan nedir ?
Boron CLS Bond®'lu MotorSİlk® bilimsel olarak dünyada yağlama teknolojisinin en önde geelenlerindendir. Yağ katkı maddesi içeren bir ürün değildir. Piyasadaki katkı maddeleri yağın kendisinin yağlama performansını geliştirmek için yağa eklenen Yağ katkı maddeleridir. Boron CLS Bond® technolojisi yağı düzeltmeyi amaçlamaz daha ziyade metal bileşimini tepkimeye sokar ve kovalan bag oluşturur ve metalleri onarır, mukavemetini arttırır, omrunu uzatır.

10- TEFLON ve Diğer ek maddeler'e ne dersiniz ?
Şu anda pazarda en popüler ve en çok satan yağ katkı maddeleri Polytetrafloeraethylene (PTFE) tozlan içerenlerdir. Ptfe içeren ürünlerden bazıları şunları içermektedir Slick 50, LiquidRing.Lubrilon, Microlon. Matrix, QMI, Petrolon and T-Plus. Yağlama maddelerine dayanan PTFE nin yağlama niteliği üzerinde yapılan bağımsız testler sonucu PTFE nin mucidi ve Teflon markasının ve patentinin sahibi DuPont Chemical Corporation firmasi tarafından yapılan PTFE maddesi yağlamada kullanılmaz ifadesini desteklemekte ve onaylamaktadır.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Nis 2010, 20:59

Ben de bir ara çok merak salmıştım bu gibi şeylere ama sonra vazgeçtim :) Sadece orjinal parça kullanıyorum ve unutuyorum.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 21:23

Umut-Gultekin yazdı:Ben de bir ara çok merak salmıştım bu gibi şeylere ama sonra vazgeçtim :) Sadece orjinal parça kullanıyorum ve unutuyorum.

dovru:)
ama bu bahaneyle yeni şeyler öğrenmek,araştırmak da keyifli.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Nis 2010, 21:26

Kutup_Kurbasi yazdı:
Umut-Gultekin yazdı:Ben de bir ara çok merak salmıştım bu gibi şeylere ama sonra vazgeçtim :) Sadece orjinal parça kullanıyorum ve unutuyorum.

dovru:)
ama bu bahaneyle yeni şeyler öğrenmek,araştırmak da keyifli.

öyle :) ama ben biraz korkağım sanırım konu arabama gelince :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 23 Tem 2011, 16:18

Ultrasonic değil de; Bosch un falan LPG bujilerini taktırıp da bir süredir kullanan var mı acaba arkadaşlar aramızda??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen feylesof tarih 30 Tem 2011, 14:56

Ben Motorsilk koydum geçen sene sanırım az birşey faydası oldu geçen senelerde aynı güzergahta en düşük 100 kmde 5.7 lt görmüşken bu sene 5.5 lt görebildim yani fark 0.2 lt gibi her türlü kullanım tarzında yaklaşık böyle bir fark görebiliyorum.
Sonuçta hassas bir alet ve standart deneysel bir koşulda yapılmadığı için yanılıyorda olabilirim depoyu fulleyerek yapıyorum.
feylesof

Mesajgönderen argyle tarih 01 Ağu 2011, 18:54

Hocam aracınız kaç km'de iken koydunuz bu dalgayı?
Faydası olup olmama konusu şaibeli fakat zararı olabilir mi? Yani az bir fayda görebiliriz ya da göremeyiz ama zarar verebilir mi motora?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir