CD-Radyo çalar Tavsiyeler

Forum kuralları
Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

CD-Radyo çalar Tavsiyeler

Mesajgönderen FaTiH tarih 30 Oca 2008, 15:43

Arkadaşlar bu bölümde sadece başıma gelen bi olaydan dolayı acizane bir deneyimim dolayısıyla gözlemlerimi anlatacağım sizlere..Bu inceleme sadece CD-Radyo çalar üzerine bir çalışmadır..Diğer ses-görüntü organlarını ele almıorm şu aşamada..

Öncelikle araçlarımız daha satılırken üzerlerinde Sony lerle gelmeleri dolayısıyla albenisi ve aynı zamanda düşmanı bu noktada çok olan araçlar!!Bu yüzden lütfen ama lütfen;kesin olarak aracı her terkettiğimizde teyp başlıklarımızı alalım yanımıza!!Çünkü benim ve birçok Daihatsu cunun başına gelen birgün sizinde başınıza gelebilir..Kırık bir cam;zedelenmiş bir göğüs ve ya çalınmış veyahutta çalmaya çalışılınırken hırpalandığıyla kalmış;kullanılmaz hale gelmiş bir teyple karşılaşabilirsiniz!
Birçok kullanıcı ark.ımızın kaskosu olması ihtimalinden yola çıkarak;aracınızı teyp çalındığında Daihatsu servisine götürdüğünüz vakit eski teybinizin yerine gelen teyp şu sıralar SONY CDX-GT616U modeilidir..
616U.jpg

Kendisi USB flash destekli bir model..Bir çok codec tipini de destekliyor ayrıca..Sony nin bluetooth lu baba modellerinden sonra en pahalı modellerinden biri...
Piyasa fiyatı benim bugünkü araştırmalarım neticesinde en ucuz olarak 380 ytl civarlarında geziniyor!!
Benim tavsiyem ise illaki SONY alacaklara CDX-GT414U dur..
414u.JPG

Bu model bir üstte verdiğim modelden 75-80 ytl kadar daha ucuz!Üstelik sony nin sitesinden karşılaştırdığınızda 616U nun kayda değer çok müthiş artılarının olmadığını sizde göreceksiniz!İşte karşılaştırma link.i: http://www.sony.com.tr/product/CompareP ... CDX-GT616U
Buna rağmen çok önemli iki artısı var 414U nun!Birincisi öndeki aux-in girişi!Böylece dilediğiniz bir başka oynatıcı cihazı teybinize bağlayabilirsiniz!İkincisi ise göğsün çıkarılıp takılma sistemi!!Şöyle ki;616U nun cd takma sistemi esas kısımda gizlendiği için teybin başlığını çıkarmak istediğinizde sağ üst köşedeki "open" düğmesine basıp ön göğsün aşağıya size doğru eğilişini bekliosunuz..Sonra sağa doğru sıkıştırıp göğsü elinize alıyorsunuz!Bu işlem çıkarırken pek sorunlu bir işlem değil!Fakat takarken;ben bu tip teknik konularla çok ilgili olduğum ve elimin de yatkın olduğunu düşündüğüm halde ancak 3. deneyişimde takabildim başlığı!Babamla ortak kullanıyoruz aracı şu sıralar!!Kendisi 55lerinde..Ben eminim ki onun ilk takma denemesi en az 10u bulur!!Ben şu sıralar alıştım;ona rağmen bile ince ince çalışa çalışa takıyorum!Çünkü sağda ufacık bir yuvaya ince bir ucu kondurup;öbür ucu da hiç bozmadan oturtmanız gerekiyor..Sonra çarkların oturumunu bozmadan yukarı kaldırmanız gerekiyor!!
616 takma.JPG
616U nun başlık (ön göğüs) montajı;eli çok pratik olmayanlar için biraz zahmetli..(Özellikle babanızla-annenizle ortak kullanıyorsanız aracı bu konuda sıkıntı çekebilecekleri muhtemel!
616 takma.JPG (8.35 KiB) 211 kere görüntülendi

Oysaki aracı Sirion olanlar bilir;R3300 de ne kadar kolaydı başlığı almak da takmak da!414U aynı sistemi kullanmış R3300 le!Çünkü CD çıkarıp takma gözü dış dünyaya açık!

Sonuç olarak ben derim ki CDX-GT414U!Hem fiyatı uygun hem de daha kullanışlı!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion (1999-2005)

Dön Ses & Görüntü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir