Var bir nebze ama bence düşündüğünüz kadar değil. Çünkü bizim milletin malzeme belli abi. VW çok mu güzel araba yapıyor da o kadar paralara satıyor, ikinci elleri bile bizimkilerin sıfırı fiyatına neredeyse? Eder mi yani? Tutturuyorlar işte salakça birşeyi, ölene kadar gidiyor. Doğuş cayır cayır reklamlarını yapıyor diye mi o kadar satılıyor, o paralara? Ona kansa millet, ilk birkaç alanlar "Etmezmiş bu kadar para" lafını çıkarırlar ve bu yayılırdı. Demek ki olay ne tamamen reklam, ne tamamen kalite işi. Bu millete birşeyi benimsetmek inanılmaz zor, tanıtımını istediğiniz kadar yapın sabit fikirleri değiştiremezsiniz. Adam "kıçı kırık Daihatsu ne de olsa" diyor (yorumum: dikkat et de o kırıklar senin kıçına batmasın!), yani adını duymuş deyyus, bir aşinalık var, bilmiyor değil. Öteki, 2009'da yazmış "2004 modeli bile böyleyse, tipi bile kayık!", adam ne dediğini kendi bile bilmiyor, kınalı hanzo! Soran zaten tam salak, hiç alakasız arabaları kıyaslayıp bir de VW forumuna soruyor maloğlu mal. YRV'si olan arkadaşına forumdan çıkan cevabı gösterecekmiş! Motorun içi boş nedir lan? Beton mu dökecek adam motor bloğuna bu dallamalara dolu görünsün diye? Herif Daihatsular'ın hepsinde olan özellikleri sayıyor VW'nin artısıymış gibi, soğutmalı torpido dışında, çok zor birşeymiş gibi, o kadar fiyat farkını o torpidoya veriyorsun demek ki. Terios'un bagajda da priz var, çok mu zor yani? Cümle kuramayan tipler zaten, bunları görünce "Evrim hakikaten var lan!" diyorum. Şimdi bu adamlara bu araba Japon desen, deneme sürüşü yaptırsan değişir mi? Bence çoğu değişmeyi bırak, deneme sürüşüne bile yanaşmaz. Bunlar tabularının yıkılmasından çok korkarlar çünkü. Belki bayağı bir ucuza verirse arabaları Daihatsu, o zaman satış sayısı artar. Bunlar cep telefonunda Nokia der, Samsung'a bir ton bok atar, dizüstüne gelince Samsung der, Acer'a bir ton çamur sıçratır, LCD monitörde Samsung diye tutturur BenQ'ya demediğini bırakmaz falan filan. Sebebi de genelde, Samsung bir telefon almıştır misal, arıza yapmıştır, budur yani. Benim telefon da arızalandı, teknik servisten hiç memnun kalmadım ama gider yine f/p'ye bakarım ve en uygunu Samsung ise (ki öyle) onu alırım. Ama dizüstünde almam misal, f/p açısından kötü çünkü. Bizim memleket neden Avrupa'nın en büyük pazarlarından, bu bilinçsiz denyoların yüzünden.
Asıl o Tatalar'ı anlamıyorum ben, zibil gibi Tata var memlekette, çoğu trafikte değil gerçi, sahibindende

ama millet almış peynir ekmek gibi. Ucuz falan da değil yaa, niye aldılarsa.
Bir de, "Kia ile falan karıştırıyorlar galiba" diyen arkadaş, Kia kötü bir marka değil bence ve de şöyle düşünmek lazım; bir VW parasına iki Kia alınabiliyor, o kadar olsun yani. Burada parasını hak etmeyen bence VW'dir. Daihatsu'yu Kia gibi birşey sansa bile bu embesiller, Kia ile VW'yi kıyaslamak maddiyat açısından mantıksız demek istiyorum.
Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç muhatap olmayaksın. He koçum vosvos bi numara, bas git bakayım nasıl hızlanıyormuş bu!