gönderen FaTiH tarih 16 Ara 2011, 00:38
Dostlar bu konuyu sürekli olarak işledik ama son bir defa daha dönelim madem böyle yoğun soruluyor;Sirion 2. nesillerde 1.0 motorlar da hem çekişi daha iyi sağlamak hem de daha yüksek yakıt ekonomisi sağlamak amaçlı 155/80/R13 kullanılmışken 1.3 motorlu versiyonda ise motor daha güçlü olduğu için çok handikap yaratmayacağı düşüncesiyle 175/65/R14 lastik kullanılmıştır!
1.0 motorlu Sirion sahipleri 14 inçlik kullanırlarsa ne olur?Biraz yakıt farkeder; biraz hızlanmada,performansda düşüş olur; ama bunlar ne derece farklı olur net bir rakam vermek bizler için imkansız!!İnce hesap işi bu işler!Ha ama görünüş olarak ve yol tutuş açısından birazcık artıya geçebilirsiniz!
Sonuç olarak keyif sizin; dilerseniz geçin 14 e!Ha şahsi fikrimi defaatle dile getirdim; onu da yine de bir kez daha dile getireyim: Koskoca Japon Daihatsu mühendisinden daha iyi hiç birimiz bilemeyiz burada bu araçların sınırlarını,motorlarının neyinin nasıl olduğunu v.s... Sonuçta adam ince ince hesabını yapmış; bu araca bu lastik gider; bu araca bu lastik demiş koymuş!!!Ben değiştirmezdim dolayısıyla..!Bırakın jant ölçüsünü; lastik ölçülerini bile...
Dediğim gibi karar sizin!