Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Mesajserkan, 09 May 2009, 17:20

kafter yazdı:merhaba arkadaşlar nasılsınız hepiniz iyisinizdir inşallah. muhabbeti okudum da Serkan benden
bahsetmiş evet buralardan uzak kalıyorum bir köyde görev yapıyorum ne yazıkki internet yok bende
haftasonu şehre gelince takılabiliyorum ancak. Serkan dediğin gibi çok seviyorum arabayı ama ben
ona baktıkça o bana yamuk yapıyor yine sorunlarla boğuşuyorum. geçen hafta devirdaimi değiştirdim
(70 TL made in japan). lpg filtresini değiştirdim gaz ayarı yaptırdım ama yine bazı sorunlarım var.
lpg de olsun benzinde olsun araba gitmiyor, eskiden lpgde bile gaz pedalına dokundummu araba atardı kendini şimdi benzinde pedalı sonuna dayıyorum 3bin devirin üstüne zor çıkıyor. karbüratörde mi
birşey var anlamadım sabah sanayiye götüreceğim bakalım ne olacak. sanayide yeni bi japoncu buldum
inşallah apllauseden de anlıyordur.

selamlar ömer.ya normalde eğitim öğretim yapılan her yerde köy okullarında da internet var diye biliyodum ben.hatta siz öğretmenlere laptop falan dağıtmışlardı heryerde bilgiye kolayca ulaşabilmeniz için ama gerçekler bizim bildiğimiz gibi değilmiş demekki.yanlız şunu iyi biliyorum.şırnak ta benim askerlik yaptığım tugayın bulunduğu köyde internet vardı.sene 2007 :)

geçmiş olsun araba için.gerçekten bende motora girsem kimbilir neler çıkacak ama giremiyorum malesef.bence aracının gaz yememesi lpg ile ilgili ömer.sürekli lpg de kullanılan arabaların ayarı sürekli bozuluyo.karbüratör le de direk alakalı bir durum tabii ki.kuru yakıt yaka yaka sapıtıyo karbüratör.sıralı sistemlerde bu süreç uzun bir süre alabiliyo çok kaliteli bir montajda hiç olmayabiliyo ama eski tip bizim kullandığımız beyinli sistemler gerçekten çok sağlıklı değil.inan benzin ucuz olsa komple sökücem ama imkansız bu.

ateşleme sistemiyle ilgili bir sıkıntıda olabilir.bujileri ve buji kablosunu bi gözden geçir bakalım.sonucu alıp olumlu olumsuz deneyimlerini aktarırsan çok sevinirim.kib.
Kullanıcı avatarı
serkan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajDaihard, 09 May 2009, 23:07

ömer bey arabanızdaki isteksizlik bana kalırsa karbüratörle alakalı, karbüratöre yakıtı püskürten igne kafası kadar bir yer var orası lpg kullanmaktan zamanla kuruyor randıman alınamıyor bence iyi bir karbüratörcüye gidin ama iyi bir karbüratörcü olsun gercekten de yoksa basınız agrır aracınız ayar tutmaz kötü bir ustaya denk gelirseniz. Benim tavsiyem arabalarımıza ayda bir olmasa dahi 2 veya 3 ayda bir , bir depo benzin hediye etmek ve onu bitirmek iyi oluyor gercekten :wink:
Daihard

MesajDaihard, 09 May 2009, 23:11

Umut-Gultekin yazdı:
Daihard yazdı:umut iyi hoş diyorsun da bu bana hitap eden olay değil yani toyota üretimi araçların daihatsu logosuyla donatılması değil olay bizim araçlar gibi safkan olmalı yoksa toyota supra bile var daihatsu markasıyla satılan :lol:

Daihatsu üretimi arabaların Toyota logosuyla satılması güzel ama di mi :) Bence grup şirketi olduktan sonra bu tarz alışverişlerin zararı olmaz, faydası olur. Yine de tabii neredeyse tüm modeller içinde en "safkan" Daihatsu, tartışmasız Applause'dur.

Daihatsu logolu Supra'yı görmek isterim. Bugüne kadar öyle birşey hiç görmedim. Bir link verebilir misiniz?
Eklentiler
DSC00203.JPG
Daihard

MesajUmut-Gultekin, 10 May 2009, 00:11

Güzel birşey de, bence böyle bir araba yok :) Bana benzeyen birisinin kendi insiyatifiyle yaptığı birşey gibi duruyor :D Sizin aksi yönde bir bilginiz var mı?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajkafter, 10 May 2009, 00:17

merhabalar. evet Serkan dediğin gibi artık çoğu yerde internet varda benim görev yaptığım köy çok
küçük 300 nüfuslu buyüzden öğrenci sayıda az uzun yıllardır okul kapalıymış geçen sene yeterli
öğrenci sayısına ulaşınca açılmış benden önceki öğretmen uğraşmamış herhalde ben geldikten sonra
internetten bahsedince köyde int. bağlantısı yapaılacak alt yapının bile yetersiz olduğunu öğrendim
neyse onu telekoma hallettirdik bu seferde okulun önümüzdeki sene öğrenci sayısının yetersiz kalması nedeniyle tekrar kapanma ihtimali var ondan milli eğitimde masraf etmeye yanaşmıyor. o yüzden biraz
mahrumum. :(
arabaya gelince bu gün baktırdım çok şükür ki korkulacak bi durum geğilmiş, benzin pompasını ve
bağlantısını biraz değişik yapmıştım (gazda kullanırken pompanın içindeki contalar hemen eskimesin
diye)benzin gelen asıl boru kapalı olduğundan bu sefer pompanın çektiği fazla benzinin depoya geri
gitmesini sağlayan borudan çok az da olsa benzin geliyormuş. bu benim aklıma hiç gelmemişti
artık o boruya bi çekvalf taktık birde güzel bi gaz ayarı yaptırdım düzeldi çok şükür.

Daihard yazdı:ömer bey arabanızdaki isteksizlik bana kalırsa karbüratörle alakalı, karbüratöre yakıtı püskürten igne kafası kadar bir yer var orası lpg kullanmaktan zamanla kuruyor randıman alınamıyor bence iyi bir karbüratörcüye gidin ama iyi bir karbüratörcü olsun gercekten de yoksa basınız agrır aracınız ayar tutmaz kötü bir ustaya denk gelirseniz. Benim tavsiyem arabalarımıza ayda bir olmasa dahi 2 veya 3 ayda bir , bir depo benzin hediye etmek ve onu bitirmek iyi oluyor gercekten :wink:

sevgili Daihard bende sizin gibi düşünüyordum çok şükür öyle değilmiş, yukarıda anlattığım durum
hiç aklıma gelmemişti, dediğiniz gibi hem işçilik meselesinden hemde maddi külfeti yüzünden karbüratörü
elletmekten korkuyordum. şimdilik yırttık bakalım :?
kafter

Marka: Daihatsu
Model: Applause

MesajDaihard, 10 May 2009, 00:22

Umut-Gultekin yazdı:Güzel birşey de, bence böyle bir araba yok :) Bana benzeyen birisinin kendi insiyatifiyle yaptığı birşey gibi duruyor :D Sizin aksi yönde bir bilginiz var mı?

vallahi ben yabancı bir daihatsu forumunda görmüştüm konuda geçiyordu. sahibi koymustu bu fotograf üstelik sadece bu değil ki subaru justy toyota rav4 ve birkac degişik model daha farklı ülkelerde daihatsu markasıyla satılıyor. Bu tip şeyler diğer bazı markalarda da geçerli :wink:
Daihard

MesajUmut-Gultekin, 10 May 2009, 00:29

Daihard yazdı:
Umut-Gultekin yazdı:Güzel birşey de, bence böyle bir araba yok :) Bana benzeyen birisinin kendi insiyatifiyle yaptığı birşey gibi duruyor :D Sizin aksi yönde bir bilginiz var mı?

vallahi ben yabancı bir daihatsu forumunda görmüştüm konuda geçiyordu. sahibi koymustu bu fotograf üstelik sadece bu değil ki subaru justy toyota rav4 ve birkac degişik model daha farklı ülkelerde daihatsu markasıyla satılıyor. Bu tip şeyler diğer bazı markalarda da geçerli :wink:

Subaru Justy OK ama diğerleri ile ilgili (RAV4 ve Supra) birşey duymadım ve görmedim bugüne kadar ve eğer gerçekten varlarsa bunları bilmemeyi kendi ayıbım olarak kabul edeceğim :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajTahsin Aytimur, 11 May 2009, 19:56

Arkadaşlar, motor ve şanzuman çıkma parçaları üzerine araştırma yaptım. şöyle ki şanzumana ihtiyacım vardı izmitteki tüm çıkmacılar gaziantep- kilis ile telefon bağlantısı kuruyorlar. Fiyatı da 600-700 lira arasında değişiyor. belkide kiliste yarı -yarıya dır. Adamlara parayı verdim aslında kilis e gidip kendim alsam kar ederdim. HENÜZ Kilis ten telefon numarası öğrenemedim. Aramızda Gaziantep li arkadaşlar varsa belki yardımcı olurlar.
Tahsin Aytimur

Mesajgtuncer68, 12 May 2009, 10:15

Arkadaşlar Applause 'u olupta çekiş problemi olan arkadaşlar araçlarının avans ayarını elden geçirtsinler ,eğer avans ayarı bozuk ise çekiş çok düşüyor.Başka arabalarda avans ayarının bozulduğu sersem çalışmasından anlaşılır fakat bizim applauslarda böyle bir şey olmuyor sadece çekiş düşüyor dolayısı ile yakıt tüketimi artıyor.Benim applausum otomatik vites neler çektiğimi tahmin edin.Motor yaptırdıktan sonra ilk depo lpgde 320 krş. yaktım inanabiliyor musunuz?... Sonraki depo 250 Avans ayarı yapıldıktan sonra 200....Avans ayarı yapılmadan önce karbüratörüde temizlediler. Karbüratörcüden test sürüşü yapmak için çıktığımda alışmışım ya gaza fazla basmaya arabam gitmiyor diye ilk kalkışım istemeden sağlam bir patanajla oldu.Daha da motor açacağım(Henüz 1200 km. yol yaptım)..Gerçi klima açık şekilde 200 yakmasına razıyım neticede 19 yaşında ihtiyar bir delikanlı . Geçen pazar anadolu yakasına geçtim yol müsait iken sorunsuz bir şekilde 170 km sürate ulaşabildim(klima açık).Yani kısacası Applauslarımızın kendine has huyları var.Ben her fırsatta tecrübe ve bilgi birikimlerimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum lütfen gevezeliğimi mazur görün. :D
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajserkan, 14 May 2009, 14:51

seiwa marka buji kablosu.Made In JAPAN.piyasa da fiyatları 50-90 TL arası değişiyor aynı malın.sağlam bir pazarlıkla 45 TL ye aldım.(ömür oto-ivedik/ank).bilginiz olsun.çok para vermeyin.
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 19 May 2009, 17:55

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Araçlarımızdaki sorunları n çözümünde tecrübelerini bizimle paylaşanlara Özellikle satın aldığı yedek parçanın markasını , fiyatını ,ve nereden aldığını yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
Görülüyorki sitemizdeki ziyaret ve mesaj sayısı hergün artan bu başlık altındaki konu hedeflenen amaca ulaştığımızı ( Amacımız Applause kullanıcılarına başımıza gelebilecek arızalara karşı daha bilgili olup sonuca kısa yoldan ulaşmak ve özellikle çıkma ve yeni yedekparça konusunda fırsatçıların eline düşmeden gerekli ihtiyacımızı ucuz ve kaliteli temin etmekti. ) göstermektedir.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 22 May 2009, 00:40

genel görüşlerin için sağol tahsin.aslında daha aktif olabilsek çok daha verimli olur diye düşünüyorum.ama arkadaşlar nedense başlarına araçla ilgili bir sorun peydah olmadıkça pek uğramıyolar.bu tip forumların sömürü forumu olması gerçekten çok kötü :(
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajDaihard, 22 May 2009, 10:13

maşallah tek kelimeyle süper, bu arada spoiler çok uygun ve şık durmuş acaba beyazda da böyle durur muydu :roll: :)
Daihard

Mesajserkan, 22 May 2009, 23:28

Daihard yazdı:maşallah tek kelimeyle süper, bu arada spoiler çok uygun ve şık durmuş acaba beyazda da böyle durur muydu :roll: :)

ehehe :),çok sağol.yakışır aslında niye yakışmasın.ben spoylerla beraber baagaj kapağı ve arka tamponu da boyattım ve arabaya komple pasta cila+boya koruma yaptırdım.tamamı parlak durduğu için bir de kaportada hata kalmadığı için öyle duruyo olabilir.
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajkafter, 19 Haz 2009, 19:09

merhaba arkadaşlar nasılsınız, applauseler nasıl, herkesin aracı iyi herhalde uzun zamandır kimse
uğramamış buralara :) Allah bozmasın. benimki önümüzdeki ay vizeye girecek o yüzden hazırlıklara
başladık yavaş yavaş bugün sanayideydim neler değişecek bi baktırdım salıncaklar, rotkolları
rotbaşları, aks kafaları, viraj çubuğu uç lastikleri değişecekmiş şükür ki bunların hepsini bir yerde
bulabildim tek sorun orjinal Japon malı değilmiş (çin de değil) hepsi kore malı 1 yıl garanti veriyorlar
acaba nasıldır araçlarında bu kore malı parçalardan kullanan arkadaşlar varmı rahatlıkla kullanabilirmiyiz
birde amortisörler değişecek onda da iki seçeneğim var biri orjinal biride Monroe marka bunlar
hakkında da fikirlerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.
kafter

ÖncekiSonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir