Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Mesajserkan, 10 Kas 2008, 22:36

SuperSonic yazdı:
Tahsin Aytimur yazdı:Serkan abartmıyorum hala arabaya çürük işlememiş nasıl bir araba bu ya torpido gıcır gıcır

Boşuna adına "Alkış" koymamışlar desenize :wink:

kesinlikle :)
Kullanıcı avatarı
serkan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajTahsin Aytimur, 11 Kas 2008, 16:36

Serkan servis sadece direksiyon simidi ortasındaki korna çalmaya yarayan plastik daihatsu logolu parçaya 70 ytl istiyor e pahalı tabii komple simit 130 euro diyorsun bence gerek yok. Daha öncede bizim sitede yazmıştım, Suriye ile çalışan 1-2 çıkma parçacı var izmitte, ben motor yaptırırken krank da lazım olmuştu hurdacı galiba (net anlıyamadım) antep-kilis le irtibat kurup suriye den krank ı getirtti. Başka hurdacılar 550-600 ytl istediler adam nakliyesi dahil 350 ytl ye verdi malı gayette düzgün çıktı.Şimdi aynı adama şanzuman sorduruyorum ne hikmetse hala cevap yok . Gaziantep, Hatay illerinden sitemize üye olan araba sevdalıları yla irtibat kurabilsek onlar bize daha iyi yardımcı olacaktır.Benim bir iş arkadaşımın kardeşi Hatay ın bir ilçesinde savcı imiş ona sorduralım dedik adam istanbul a geçici görevle gönderilmiş birkaç ay haber çıkmaz.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

MesajTahsin Aytimur, 11 Kas 2008, 16:48

Maltepe de serviste ön sol tarafından orta derecede hasar almış Applause görmüştüm, servis arabayı ya 1 milyara yada 1.5 milyara satın almış (fiyatı böyle bişeydi) çıkma parçalarla tamir edip satacaklar. Böyle bir arabayıda ben bulsam yedek parça niyetine satın alırdım. düşünsene ben yalnız şanzumanı soruyorum buradaki hurdacılar 300-400 ytl para vermeyi göze al diyorlar böyle bir arabamız olsa sitemizdeki diğer kullanıcılarada yardımcı olurduk . şu an aklıma geldi kıbrıs ta da bu tip parçalar vs çok ucuzmuş diyorlar köşemizde yeni başlık açıp duyuru yapsak belki kıbrıs tan da üyemiz olur.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 11 Kas 2008, 16:52

evet antep olayını okumuştum tahsin burda.çok iyi olur eğer getirtebilirsen.senin parça getirdiğin elemanın bi telefonu yada web sitesi varsa verebilir misin? herhangi bir durumda arar sorarız icabında.burda fatih adlı arkadaş benden bir alıntı yapmıştı.Ataman ticaret var şaşmaz da.applause parçalıyolar.hatta kendilerinde de koyu mavi bir applause var bindikleri.istersen bir ara sor derim.

ATAMAN TİCARET -Özel Servis ve Parçacı- (Çıkma Applause parça & Servis & Tamir & Bakım)

8.Cad. No:12 Şaşmaz / ANKARA
0312 278 56 16
(Parça için Süleyman Bey ile temasa geçiniz.)

edit: hurda araba olayını söz sana ilk fırsatta yıldız sanayiye gidip araştırıcam.hatta ivedik organizede benim ustanın 1-2 sokak üstünde beyaz bi applause yatıyodu pislik içinde.ne bu dedim.bunun motor blok çatlatmış usta yaptırmıyo böyle satacak mı ne diyodu onu da sorarım.inşallah dediğin gibi birşey olrusa çok faydası olur.
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 11 Kas 2008, 17:28

Serkan ben bu adamı motorcum vasıtası ile buldum çok köhne ve ufak bir dükkanda bu işi yapıyor (izmit te) adamın adı ismail ( izmit li arkadaşlar da okuyorsa diye yazıyorum ) 5 tane TIR ı varmış yurt dışına çalışan . Krank lazım olunca hemen buldu şanzumanıda hemen bulur dedim ama ses çıkmadı hala.. Ya canım kardeşim bu adamlarada güven olmuyor, başka yer aynı krank a 550-600 ytl ye temin ederim diyince bu adam 350 ytl dedi hemen atladık tabii. Ankaraya gelmeden önce kış lastikleri için çıkma jant arıyordum izmiit te, başka bir hurdacı bulduk adam a daihatsu applause için çıkma ne var diye sorduk, krank a 250 ytl dedi buyur.Adamlar müşteriyi gözünden tanıyıp öyle fiyat çekiyorlar.Yine bir yerde duymuştum Hurdacılar sattıkları parçadan %500-%600 kar ederlerse ZARAR ETTİK diye düşünürlermiş..
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 11 Kas 2008, 17:42

gerçekten çok haklısın bende önceden 93 bi tempra sx-ak vardı.sağ kapı fitili komple değişecekti.gittim serviste hazırda yokmuş.getirtiriz dediler ne kadar dedim 85 + kdv dedi.bana biraz çok geldi gittim çıkmacıya.bi tane pert 20.ie tempra vardı dedim şu kapı fitilini alsam ne veririm.direk "abi onu arasanda bulamazsın bu arabadan aslında ben o parçayı sökemem de vsvs... bana sana oluru 120 demesinmi ? benim şalter attı tabii.dedim serviste 85 lira.yok yanlışın var falan dedi.dayadım kartı ara sor.valla abi dur bi ustaya soruym falan başladı dansözlüğe.gitti geldi falan hocam sana oluru 60 lira olur dedi.al işte :D o günden sonra ne zaman çıkma parça alsam önce servise sorarım.çok feci giydiriyolar.

ama tabi applause un nesini servise sorduysam gerçekten servis daha fazla fiyat çekti.o ayrı mesele.çok çok sıkışmadıkça daihatsu servislerinin kapısından geçmem yani o derece.

(tahsin kolaydaysa anteplinin bi iletişim bilgilerini halen merakla beklemekteyim.tır olayı bendede tanıdık var nakliyesiz getirirm bi şey olrsa.sana zahmet)
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 11 Kas 2008, 18:02

Serkan adam kurnaz Antep deki hurdacının telefonunu istedim vermiyorki .Tek beklentim Hatay da görev yapan savcı ( bizim arkadaşının kardeşi) oda şu an İstanbul silivride geçici görevde imiş.
Tahsin Aytimur

MesajTahsin Aytimur, 11 Kas 2008, 18:52

APPLAUSE-02.jpg

http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBas ... USE-02.jpg Ya arkadaşlar şu arabadaki güzelliğe bir bakarmısınız.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 11 Kas 2008, 19:44

tamam anladım tahsin sağol.inşallah ihtiyaç olmaz da Allah o kan emicilerin eline düşürmesin kimseyi.belki lazım falan olur diye istedim.önemli değil.şu an Maşalllah canavar gibi applause um.resim gerçekten çok güzel.bu model Türkiye de var mı acaba çift renk ? ben hiç denk gelmedim.98 den sonra ki makyajlı kasalar da mükemmel.bi denk getirebilsem yapışırım ama satan yok hiç . arada denk geliyo ama bayaa istiyo sahipleri.

sen ama yinede bi Ataman ı ara istersen.varsa kesin yardımcı olurlar.

bi resim de benden olsun :)

2122415_17_full.jpg
2122415_17_full.jpg (75.23 KiB) 1870 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 11 Kas 2008, 20:59

Aaaa Serkan şimdi beni mahvettin senin gönderdiğin resimdeki arabada çok güzelmiş.Para olsada arabalarımızı bu hale getirebilsek. Atamanı arıyacağım merak etme sonrasındada sana bilgi veririm.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 12 Kas 2008, 00:52

işte benim sana geçen modifiye ile ilgili söylediklerimin tüm suçlusu bu araba.ben geçen sene bu arabayı gördüm ve bildiğin aşık oldum.aldım resimleri çıktım sanayiye.önce jant aramaya başladım.bu arabanın üzerindeki jantlar ofsetli senin arabaya uymaz dediler.neyse dedik hadi jant hallolur.direksiyonu da o ara aldım işte :) neyse koltuk alıcam, aldım koltukları.taktırıcam döşemeciye gittim söküldü benim koltuklar.hoop "abi bu koltuklar senin arabaya olmaz (dikkat edersen ön koltuklar çok ilginç konumlandırılmış)...neyse zar zor iade ettik falan.body kit için gittim : "abi böyle bir body kit hiç üretilmedi sana maliyeti 2500 lira olur boyasız "ana!!!" neyse internete bakıyorum yaydır,kule gergisidir.yok abi applause un hiçbir parçasını Türkiye den , türk cumhuriyetlerinden ve avrupadan bulamadım.bazı çeksitelerinde ve avusturalya da bulabilirsen bi tanıdığın varsa alırsın gibi bi sonuç çıktı.üzülerek vazgeçtim...o günlerden bi direksiyonum kaldı yadigar:) işte modifiye hikayemde böyle sona erdi.

sonra ses sistemi yaptırdım bende komple şasi kablosuna varıncaya kadar yeni bir ses sistemi kurdum,aküyü yeniledim.şimdi keyfime bakıyorum.

madem beğendin 1-2 tane daha yolluyorum Tahsin.Bakıp bakıp ağlarız artık :P

dikkat edersen motorun iç kısmına bizim arabayla aynı renk.90 model bu da GL.benimkinin tıpkısının aynısı

0.jpg
0.jpg (98.45 KiB) 1840 kere görüntülendi
1.jpg
1.jpg (37.6 KiB) 1842 kere görüntülendi
2.jpg
2.jpg (69.7 KiB) 1824 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 12 Kas 2008, 19:32

Evet Serkan bu resimler deki araba benim için sözün BİTTİĞİ YER.Hakikaten bakıp bakıp ağlamak geliyor içimden, arabanın orjinal rengininde bizimkiyle aynı olması da ayrı bir acı. Benim aracıma attırmayı düşündüğüm renk de turkuaz rengi idi, metalikturkuaz ama açık tonda. İnternette gezinirken hollanda sitelerinden birinde görmüştüm adam subaru impreza ya atmış çok güzel duruyordu resim kardeşimin bilgisayarında biryerde bulunca senin de fikrini sorarım.İki sene evvel kardeşimin 93 model corolla sının rengini değiştirmiştik, eski renk klasik corolla rengi olan metalik gri-yeşil idi. Biz yeni renk için ruhsatla uğraşmayalım diye yine yeşil tonlarda renk aradık ve volkswagen caddy rengi olan fresk yeşili attırdık ön ve arka cam haricinde kapı içleri , panzulotlar, bagaj içi vs ( motor kompartmanı hariç ) komple boyandı 1milyar işçilik verdik malzemeyide amerikan ppg marka en kalitelisinden aldık 450 milyon tuttu.Nasıl güzel oldumu dersen işi bilenlerin dikkatini çekiyor fena olmadı ama her renk her arabada güzel durmuyor şimdiki aklımız olsa daha başka renk attırırdık herhalde. Şimdi ben de bu boya işine hevesleniyorum ama önce şu arabanın mekaniğini eksiksiz hale getireyim.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 12 Kas 2008, 20:20

valla tahsin şimdi ne desem boş.renk tamamen zevk meselesi.ben şöyle kendimce özetliym.kendi arabam diye demiyorum sakın yanlış amlama ama bu applause a füme acayip yakışıyo abi.ne biliym kırmızı da çok güzel durmuş mesela resimlerde.onu bilemeyiz ama benim söyleyeceğim açık tonlar bu arabayı biraz basit gösteriyo.ben bu araba gümüş gri ya da beyaz olsa hayatta almazdım.şimdi renk değiştireceksin bi de masraf çıkıcak.bence hiç bozma abi.füme süper.ona harcayacağın paraya eksik olan yerleri yaptır sonra komple kaliteli bir pasta&cila (ben öyle yaptırdım nasıl parladığı görünüyo resimde halen öyle araba. ve o araba kesinlikle komple boya görmedi.benim tavanda gram boya yok.)n son bi de bagaja ince kibar bi spoyler koydur derim.ben yapıcam yakında.
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajkafter, 12 Kas 2008, 20:43

merhabalar. serkan hocam nasılsın görüşemedik. bizim atama işeri vardı onlarla uğraşıyordum msn
falan giremedim bayadır. çok şükür atandım haftaya başlıyorum artık maaşlar geldikce benim
modifiye işleri son sürat devam edecek ilk iş senin direksiyondan almak olacak. yukarıdaki muhabbeti
okudum dediğiniz buna özel modifiye parçalrı bulmak nerdeyse imkansız ben applause için K&N nin
sitesinden performans hava filtresi buldum ama buralarda yok. performans fren balataları
buldum. FERODO FDS654-FDS718 markası bu siteden bakabilirsiniz. (http://www.ferodobrakesonline.co.uk/cat ... lause.html)
bunu Türkiyede bulmak imkansızdır birde kıbrıstan araştırtacam bakalım bulabilecekmiyiz.

birşey soracaktım benim araba karbüratörlü ve lpg ile kullanıyorum. aracın motor sıcaklığı yüksekken
kısa süreli durdurup tekrar çalıştırmak istediğimde araba çalışmıyor birkaç kez kontağı açıp kapatıp
bira<z bekliyorum ondan sonra çalışıyor, bazen çok yavaş giderken debriyaja basınca stop ediyor
bazen 100 km de boşa atıyorum birşey olmuyor hiç böyle birşey başınıza geldimi. geldiyse nasıl
çözdünüz.
kafter

Mesajserkan, 12 Kas 2008, 23:10

selamlar kafter.valla merak ettim bende.çoktandır yoktun.hayırlı uğurlu olsun ataman kardeşim.ya ben de beyaz kadran ve yay buldum nette ama.....aması buldum sadece.almam ne mümkün. biri çek biri de polonya sitesi getirmek mümkün değil yani.o kırmızı arabayı toplayan adamın imalathanesi var kendi üretti resmen herif o arabayı norveçte.sağlam da bi bütçe şart.kafter bence abi hiç bulaşma mod a zaten motora bişey yapamazsın lpg ile performans zıt kutuplar.sana tavsiyem ben burda bi jant buldım 16" inanılmaz durdu applause da bi görmeniz lazım.takıma nakitte 550 dediler.bu ara gidersem resmini çekip koyucam arabanın üzerinde tuttuk bu kadar tamamlayamazdı heralde.herneyse bi jant ve ince bi spoyler arkaya.1 numara açık cam filmi birde set yaparsanız tadından yenmez.

çalışmama olayı benim başıma geldi ama tam anlattığın gibi değil.benim komple marş kollektörü değişmişti.ama giderken debriaja basıp stop etme olayını gaz ayarı yada avans ayarı ile ilgili olabilir bi baktır derim.inşallah düzelir.ben sırf o iş için yaklaşık 2 sene önce bi 200 harcadım.tüpün beyni komple değişti,,marş kömürleri,kollektör hep yeniledim.şimdi Maşallah yaz kış yarım marşta start alıyo.ve stop etme yok.
Kullanıcı avatarı
serkan

ÖncekiSonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir