Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Mesajkafter, 13 Kas 2008, 00:12

sağolasın serkan hocam. bu stop etme sorunu dediğin gibi ise o yaza kalır artık malum motoru
kendim indirmeyi sevdiğim için o zamanı yaz tailinde burum . bu roadrunnerı yapanların dediğin
gibi kendi atölyeleri var herhalde bodykiti turboyu falan kendileri yapmış adamlar. 16" janta
takacağın lastiğin ölçüleri ne olacak abi, lastiğin yanağı çok ince kalmazmı malum türkiye yolları
cukurlar tümsekler, jantına yazık olmasın sonra. ben 15" takmayı düşünüyorum, arkayada bi
impreza sti spoyleri(bu spoyler beni bitiriyorda) birde ön ızgarayı değiştirmeyi düşünüyorum
çok tuzlu bişey değilse. resimdeki gibi tek parça olanı takacam daha güzel duruyo
Eklentiler
ızgara.JPG
ızgara.JPG (14.91 KiB) 415 kere görüntülendi
kafter

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Mesajserkan, 13 Kas 2008, 00:48

lastiğin ölçüleri ayarlanır kafterim ya :) sıkıntı olmaz bana.tek hoşuma gitsin.V desenli falken lastik var çok haşin duruyo ölçüsünü tam hatırlamıyorum ama 205 R16 olsa gerek.almışken 16 alırım abi neden diyceksin bende şu an 13" var o kadar para vericem 15" çok farkedilmiyo ama 16" gerçekten arabayı güzel gösteriyo.hafif ofsetli mütiş bi jant.sanki applause için özel üretilmiş.ölçüleri de tam uyuyo 4*100.cuma gidebilirim.gidersem resmini çeker koyarım buraya.kısa vadede bi yerden alacağım var eğer ertelemezlerse sizi çok feci kıskandırabilirm haberin olsun :D

panjur da tam tersi düşünüyorum.bizim panjurlar çok daha güzel.ben şimdi panjurun üzerindeki daihatsu yazısını da söktüm.simsiyah hiçbir yazı kalmadı önde çok güzel duruyo
örneğin;
1.jpg
1.jpg (9.77 KiB) 393 kere görüntülendi

.spoyler olayı da tam tersi malesef bence :( sen şimdi o spoyler ı impreza sti ların üzerinde görüyosun ama o arabalar fabrikadan zaten makyajlı çıkıyo bir bütün halde ön-arka tamponlar ve marşbiyelleri var sti lerin.birbirini tamamlıyo elemanlar.her anlamıyla kaslı bi araba impreza.kesinlikle yakışmaz diye düşünüyorum applauseye.bildiğin apaçi işi olur.onu yaparsan böyle bi tamamlama olayına gidersin.araban fiber den imal edilmiş gibi karakterini yitirmiş böle zavallı bir araba kalabilir :)
2.jpg

bence hiç düşünmeden vazgeç o fikirden.zaten yaptırmak da dert kafter onu.sti ninkini gidip alsan 1000 dolar mı ne.özel yaptırsan en az 500 tutar boyasıyla söyliym.adam ona özel kalıp çıkaracak falan.en güzeli normal spoyler bunlara.

birde o marş için marş dinamosuna bi baktır derim.kömürden se eğer bişey tutmuyo.ben hiç alakası olmayan parçaları değiştirdim.tüp beyni falan sağlamken değişti.iyi oldu ama gerek yok.hatta sen sökersin onu sök götür bi baktır derim.basınca hemen çalışır hiç olmazsa.
En son serkan tarafından 13 Kas 2008, 01:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
serkan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajserkan, 13 Kas 2008, 01:11

sinirlerinizi bozmak istemem ama buyrun :

yay

H&R-spring.JPG
H&R-spring.JPG (21.38 KiB) 386 kere görüntülendi

http://www.speedsportuk.com/shop/index. ... ts_id=9562

koni

f_konisportdam_1c52029.jpg

http://www.dcdezign.com/cheap/430215/da ... t.html#top

kadran
applause.jpg
applause.jpg (41.38 KiB) 384 kere görüntülendi

bunlar da yapılmış bu arabaya.görüpte ulaşamamak çok kötü:( roadrunnerı toplayan bence bunları kesin tedarik etmiştir:)
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajDaihard, 13 Kas 2008, 12:33

roadrunner ın parcaları amerikadan getirtilip arabaya uyarlandı tamamen özgün tasarımdır. Bence de sti spoileri filan takmayın cünkü araba hemen karakterini kaybeder derim ben de. cünkü bizim arabaların bagajları imprezanınkine göre şasi olarak daha kısa kalıyor. garip bir görünüm cıkabilir ortaya :? ancak 16 jant , 3.5 cm i gecmeyen yay ve 1 numara bir film güzelce tamamlıcaktır. hatta film yerine sonax cam koruma işlemi de pek bir hoş olabilir :) Diğer arkadaşın problemine değinmek de isterim ; lpg problemine, avans ve hava ayarından kaynaklandığını düşünmekteyim yani motorun durumunu bilmiyorum tabi ancak lpg ekipmanlarıyla alakalı olduğunu sanıyorum ancak bunun yanında iyi bir karbüratör ustanız varsa ona da ugramayı ihmal etmeyin diyorum selamlar
Kullanıcı avatarı
Daihard

MesajDaihard, 13 Kas 2008, 12:37

bu avanstaki düşüş yeterli gaz gitmemesinden de kaynaklanabiliyor. Gaz valfinden biraz acarsanız belki hicbir masrafa da gerek kalmayabilir. Yalnız merak ettigim bir konuda bu avans dalgalanmasını yasarken aracınızın ivmelenmesinde bir yığılma bir isteksizlik oluyor mu :roll:
Kullanıcı avatarı
Daihard

Mesajkafter, 13 Kas 2008, 13:02

serkan, abi naptın ya dağıttın beni : :shock: nerden bulacağız bunları ya valla kıbrısan araştırtayım
bakalım ordan denk getirebilirmiyiz.

haklısınız abi arabanın kasası o spoyleri kaldıramaz benim istediğim onun biraz daha kibarı,
yüksekliği az olacak şekilde bişeyler. başkası hoşuma gitmiyo ya hele o broadwaylerin bağajdaki
gibi bi cıtaya sinir oluyorum. izmirde bulmuştum biryer spoyler yapan çalışmalarınıda gördüm
güzeldi tabi araba yanımda olmadığı için üzerinde nasıl durur bakamadık boyasıyla falan 150 ytl
olur demişti.

Daihard hocam merhaba. banada sorun lpg ayarsızlığı gibi geliyor. yani regülatör çok sıcak
olduğu için gelen gaz iyice buharlaşıyor ve karbüratöre az geliyor diye düşünüyorum. arac
hareket halindeyken bi sorun olmuyo yani gaza bastımmı hemem atıyo kendini yığılma falan yok.
bakalım artık fırsat bulursam aydına servisine götürecem. denizlide hem applause den hemde
lpg den ikisini birden anlayan biri yok. aydın servis hem arabyı tanıyor hem lpg montajı da
yapıyormuş, ustanın ellerine bırakcam arabayı
kafter

Mesajserkan, 13 Kas 2008, 14:35

@ Daihard

doğrudur.adamlar zaten paradan kaçmamış yani ne denilse boş o araba için.sonuçta amerika yada avusturalya adam bulmuş getirmiş ve takmış.sayısal falan vurursa roadrunner 2 yi çıkarıcam bende piyasaya :P

@ kafter

al abi spoyler budur.yine roadrunner hep roadrunner.bi arabaya yapılan her şey bu kadar mı yakıştırılır.helel olsun valla

1.jpg
1.jpg (47.81 KiB) 315 kere görüntülendi
2.jpg
2.jpg (62.45 KiB) 316 kere görüntülendi
3.jpg
3.jpg (76.01 KiB) 318 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajkafter, 13 Kas 2008, 17:08

evet abi benim istediğim şu en alttaki resimdeki gibi birşey. aslında bu roadrunner bize yapabileceğimiz
şeyleri sunuyor zaten, ona bak yap yani. :D benim asıl merak ettiğim bu roadrunner ın motora birşeyler
yaptılarmı adamlar turbo takmışlar ama bu arabanın motor bloğu, krankı, egsantriği bu turbonun verdiği
gücü kaldırabilirmi. valla kaldırıyorsa helal olsun ama sanmıyorum, onada birşey yapmışlardır herhalde.
kafter

Mesajserkan, 13 Kas 2008, 17:38

evet turbo var o arabada nos var dikkat edersen içerde teybin altındaki boşluk yere nos şalteri ve turbo basınç göstergesi koymuşlar.komple headers var arabada.motoru da halletmişlerdir heralde.bu kadar özenen adam motor sıfır gibi duruyo zaten pırıl pırıl.evet sunuyo bize ama imkan yok işte.türkiye de hele bide bu işlerden anlamıyosan çok ama çok zor.yaptıramazsın.inanılmaz sabır bilgi va para lazım.yeri geldiğinde ustayla arabanın altına girmek lazım.anlamak çok önemli.biz dede o olmadığı için yatıyo iş.ben görünüm olarak benzetmeye çalıştım işte.başıma gelenler 3-4 mesaj üstte yazıyo.neyse hayırlısı bakalım.zaten bi daha alırsam araba modifiyeli alıcam.uğraşamam :) kolay iş değil.

her mesajda resim var boş geçmeyelim bari.sanal ama olsun.fikir verir :) arabanın kendisi bizzat şahsımındır :)
applausehm9.jpg
applausehm9.jpg (215.84 KiB) 301 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajDaihard, 13 Kas 2008, 20:49

kafter , herkesin kendi zevkidir ancak bizim arabalarda spoilerin cok güzel duracağına inanmayanlardanım :wink: fatoştaki gibi araba yere yaklaştı mı spoiler in filan eksikligi hissedilmez diye düşünüyorum. serkan hocam ön tampona yaptığın ekle süper bişi cıkmıs ortaya çok hoş olmuş arka kapı kolunu iptal etmeseydin keşke :D ancak iyi bir fiber ustası biliyorsan ön tamponunu hemen işleme sok bence. benim paraya ihtiyacım olmasa arabamı cıkarmıcak olsam benim de kafamda cok hoş projeler vardı. umarım bundan sonrası icin olur. Bu arada roadrunner ın gücü 170 hp e cıktı yapılan işlemlerden sonra motora dikkat ettiyseniz geniş çelik borulara ve açık filtresine bunlar gücün ortaya cıkmasında cok önemli pay sahibi. Ve söyle bir durum arabanın blogu tabiki önemli ama her arabayı yürütebilecek boyut ve calısma prensibinde turbolar mevcut arkadaslar :wink: takılan intercooler la da turbonun yaratabilecegi extra sıcaklık engellenmiş. Bloga gelince ; tanıdıgım bir abimin subaru justy si var 1.0 lt arac yapılan işlemlerle 450 hp e cıktı tabi blokta da ufak tesviyeler olmadı degil ancak yeterki isteyelim olmayacak sey yok sadece fayda-maliyet analizi dogru saptamak lazım diye düşünüyorum ben selamlar :)
Kullanıcı avatarı
Daihard

Mesajserkan, 14 Kas 2008, 00:24

yanlış olmasın ben fatoş dan pek anlamam.araba benim araba ama bunu sağolsun başka bir siteden arkadaşım yaptı benim için.kısa sürede oldu kusura bakma falan diyo bidan diyo bide.ben de bakınca çok beğenmiştim.

valla daihard kardeşim dediğim gibi tüm modifiye hislerimi öldürdü bu applause.her dükkandan başım önde ayrıldım.artık hiçbişey yapmam abi.bozulursa götürür yaptırırım.jantı alırsam sonuçta o her zaman para takas da olur nakitte.sökebilirim yani.ses sistemi de öyle.ama araba ile bütünleşecek hiçbişey yapmam.illa ki bi yerde tıkanacak onu kesin biliyorum.ama yine de çok seviyorum bu arabayı.
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajDaihard, 14 Kas 2008, 00:38

2. el açısından haklısın ancak benim gibi paraya sıkışmadığın takdirde satmayabilirsin yani ben senin yerinde olsam bunu keyfime uygun setup layıp binerdim satmazdım ölümü bende olurdu yanında da günlük kullanabilecegim bir makine olurdu. Ama varsayım bunlar tabi :) yalnız yukarıdaki yabancı plakalı füme applause bugüne kadar gördüklerimin en yakışıklısı diyebilirim
Kullanıcı avatarı
Daihard

Mesajserkan, 14 Kas 2008, 01:01

o neki ya.ben varya eğer bi yapabilseydim kafamdakileri çok açık konuşuyorum roadrunner dan sonra dünyada 2. sırada olucaktım.önde 2 tane spor koltuk siyah,çok nokta kemerler.arka koltuğu da siyah sıfır döşeme olucaktı aynı renk.kapı döşemeleride siyah alcantra olucaktı.16" OZ racing jant alacaktım.+sunroof yaptıracaktım ve aynı rengin daha parlağı komple boya.yay ı da bulamazsam biraz amortisörle oynayıp yaklaştırıcaktım.çok iddalıydım ama olmadı.uğraşacaktım dediğin gibi benim 1. arabam olacaktı.hafta sonu arabam ama istemedi applause bunu. ona aldığım tüm hediyeleri geri çevirdi.napalım :p
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajkafter, 15 Kas 2008, 00:40

abi harbiden photoshop süper olmuş böyle bi yapabilsen efsane olur ya. birde bu applause kullanıcılarının hepsinde var herhalde arabayı birşeylere benzetmek. çevremdekilerle konuştuğumuzda herkes
zaten yaşı geçmiş, arabayı sat, bunun için yapacağın masrafı üsütüne koy birazdaha para koy
git daha iyi bi araba al diyorlar ama ben, bu arabayı kafamdaki yaparsam kolay kolay
satmam başka bi araba alcak olsam bile bu durur antika araba gibi haftasonu çıkarım şöyle
salına salına bi dolaşırım diyorum. artık bu sevgi nerden geliyorsa fakat birşey var bizim ona
verdiğimizi o bize vermiyo ya :(
kafter

Mesajserkan, 15 Kas 2008, 02:08

malesef ömer öyle haklısın.bende elimde tutmak isterim ama 2 arabayı kaldırmaz benim durum koycak yer yok.vallahi garajım olsa applause u çekerim garaja yeni arabayı dışarı bırakırım o derece seviyorum ama kaldırmaz abi.bilmiyorum şimdilik düşük vergisi, makul yakıtı, sorunsuz olması bana inanılmaz cazip bir araba.atak olduğu için de beklentilerimi de karşılıyo.şu an iyiyiz bakalım.seneye nasip olurda planlarımı gerçekleştirirsem belki...... :(

bugün izin günümde çalışmayan kornamı tamir ederken aklımıza bi fikir geldi ve artık kendini zor aydınlatan km. saatinin ışıklarını led le değiştirdim.2 seçeneğim vardı beyaz ve mavi.ilk mavi taktık ama pavyonvari bi hava verdi mora yakın bi maviymiş.sonra beyaz taktık bayağı hoşuma gitti.aydınlatma da güzel oldu :) .yapmıycam yapmıycam diyorum yine dayanamıyorum. :P

f_S6306053m_d1987c7.jpg
f_S6306058m_7ab0550.jpg
f_S6306062m_bed09af.jpg
Kullanıcı avatarı
serkan

ÖncekiSonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir