Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Re: Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

MesajUmut-Gultekin, 15 Kas 2008, 10:39

Çok güzel olmuş, elinize sağlık :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajDaihard, 15 Kas 2008, 13:55

bu da arkadaşın tekinin uyguladığı işlemler sticker lar hariç çok da fena olmamış he bir de şeffaf sinyaller olsaydı daha da alımlı olabilirdi
Eklentiler
big_9484374_1178165_mnn1533.jpg
Daihard

MesajUmut-Gultekin, 15 Kas 2008, 14:08

Bir gün eğer otomatik-temiz bir tane bulabilirsem bu güzel muhabbetlerinize ben de katılmayı çok istiyorum :) Acelem yok zaten YRV var bende biliyorsunuz ama safkan Daihatsu olan Applause'dan da bir tane olsa fena olmaz ;)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajserkan, 15 Kas 2008, 14:32

SuperSonic yazdı:Çok güzel olmuş, elinize sağlık :)

teşekkürler.bence de güzel oldu.çok zor değil.tavsiye ederim.

Daihard yazdı:bu da arkadaşın tekinin uyguladığı işlemler sticker lar hariç çok da fena olmamış he bir de şeffaf sinyaller olsaydı daha da alımlı olabilirdi

çoktandır satılık.jantlar güzel olmuş.dışı iyi hoşta göremediğimiz yerler nasıl acaba ?

SuperSonic yazdı:Bir gün eğer otomatik-temiz bir tane bulabilirsem bu güzel muhabbetlerinize ben de katılmayı çok istiyorum :) Acelem yok zaten YRV var bende biliyorsunuz ama safkan Daihatsu olan Applause'dan da bir tane olsa fena olmaz ;)

yine katılın muhabbete canım :) .nolcak sanki? şart değil applause sahibi olmanız.beğeniyosanız olay bitmiştir.

neden otomatik? Applause un manuel şanzımanını denediniz mi hiç ? aralıkları kısa çok keyiflidir.ben tek parmağımla çok rahat değiştiriyorum vitesi :).inşallah bigün bulursanız aklınızda olsun.ben otomatiği de kullandım ama bilmiyorum.düz çok daha güzel bence.
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajDaihard, 15 Kas 2008, 14:48

manuel sanzıman konusuna katılıyorum cok daha keyifli ikisine de bindim :wink: üstelik olası bir sorunda manuel in tedavisi daha kolay olacaktır diye düşünüyorum zaten applause gibi swift sedan gibi otomatik araclar yok denecek kadar az var
Daihard

MesajUmut-Gultekin, 15 Kas 2008, 14:58

Ben sağlık durumu nedeniyle otomatik araç kullanmaya çalışıyorum olabildiğince. Şehir trafiğinde düz vites kullanmayı pek istemiyorum (sol ayak). Hatta senelerdir otomatik olmayan hiç bir araba kullanmadım desem yalan olmaz. Zaten cesaret edebilsem çoktan bir tane Applause, bir tane de Copen almıştım :roll: Hayalim temiz-otomatik bir Applause bulabilmek ve onu iyice toplamak, bir de Copen alıp, otomatikleştirebilmek. Zor şeyler istiyorum, biliyorum. Ama hayaller ulaşılması zor olmalı ki, gerçekleştiğinde kıymeti bilinsin :wink:

Bir de uzun vadeli hayalim var. O da bu yukarıda yazdığım Copen hayali ile paralel. Copen SARD. Aşağıda linkini verdiğim sayfadaki ortalarda yer alan sarı Copen (K3-VET, YRV Turbo motorlu).
modifiye-ve-orijinal-copen-resimleri-t42.html
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDaihard, 15 Kas 2008, 15:20

anlıyorum .. Umarım istediğiniz arabayı bulursunuz :)
Daihard

Mesajserkan, 15 Kas 2008, 16:27

applause otomatik çok var.bence çok rahat bulabilirsiniz.şu an eli yüzü düzgün bir applause u orjinale bağlı kalarak yenileme yapmanın tam zamanı bence.parça sıkıntısı yok denecek kadar az.parça soruyorum 2-3 ayrı markadan fiyat veren yer var (buji kablosu 35 /45 /60 ytl ). çıkmacıları da yavaş yavaş buluyoruz.ben hep tetikteyim.ama copen konusuna hiçbişey diyemiycem.yaparlar mı yapamazlar mı? ama imkansız diye bişey olmaz.kesin bir yolu vardır.inşallah oda olur bigün.
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajDaihard, 15 Kas 2008, 18:50

orjinali yok yalnız gayet iyi biliyorum :wink:
Daihard

Mesajkafter, 16 Kas 2008, 13:55

serkan beyaz ledler güzel durmuş ben onları yapalı baya oluyor ben yanlız bir kırmızı bir beyaz yaptım
km göstergesi 140 tan sonra devir saati 5binden sonrasına tam kırmızı ışıklar denk geliyo baya güzel
oluyo bi foto koyarım. ben yarın göreve başlıcam bi köydeyim hafta sonları şehre geldikçe yine küçük
küçük değişiklikler yaparım ama büyük çaplı bir elden geçirme yazın olacak bakalım ozamana kadar
nasıl dayanabileceğim. gel haziran gel.
kafter

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Mesajserkan, 17 Kas 2008, 00:52

hayırlısı ömer.kolay gelsin.bende keçelere baktırıcam yarın.uygun yaparlarsa komple değiştiricem keçeleri.bir de yağ değişimi geldi.filtreler değişecek yine 20-50 Castrol LPG yağ alıcam.
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 17 Kas 2008, 20:06

Serkan bu aralar yazmıyorum ama devamlı sizleri okuyorum lütfen devam. Motor yağını ve filtreni değişeceğini yazmışsın: LPG için üretilmiş yağ kullanma derim niyemi , Toyota cluptr forum sitesinden daha önce okumuştum yağ konusunda hayli bilgili olduğunu sandığım birisi LPG kullanan araçlarda yağ kirlenmesinin ve ömrünün daha uzun olduğunu tespit eden yağ üreticileri maliyetlerden kısmak ve kar oranını düşürmemek için( lpg kullanınca yağ tertemiz kalıyor ve sen 20w\50 mineral yağı en az 5-6 bin km değişmiyorsun) LPG İÇİN ÜRETİKLERİ YAĞLARA diğer benzinli araçlar için üretikleri yağlarda olan katkı maddelerini ilave etmiyorlarmış yani LPG yağları daha kalitesizmiş.Ve castrol markası için dünyada yağ üreten fabrikası yok yagı kime ucuz ürettirirse ondan alır diye yazıyor.Elçiye zeval olmaz....Filtreyi de her seferinde mutlaka değiştirmeliyiz içinde kağıt var yağ asidi kağıdı zamanla bozuyor.Ben özelikle eksilttiğni bildiğim halde 10w\40 yağ kullanıyorum segmanların tam sıyıramadığı yağ sibopları yağlıyormuş bunuda rektifiyeci arkadaşım tavsiye etti.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 18 Kas 2008, 00:58

valla tahsin o kadar detaya inemiycem zaten dondum bugün sanayide :) .keçe değişti ama olmadı tekrar değişecek.yağ olayını yine castrol lpg aldım 20/50 dediklerine saygı duyuyorum ama ölümcül bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

yan keçe : 10 Ytl
4 lt. catrol 20/50 LPG :25 Ytl (bir sonraki değişim için marka önerilerinize açığım)
Applause Yağ filtresi: 5 Ytl
" " Hava filtresi :10 Ytl
Valeo silecek kolu takımı :15 Ytl
3 Lt. Süper Antifiriz Petrol Ofisi :15 Ytl

(İvedik Org. San. Ömür Oto Japon)

yarın da cam antifirizi alıp kışa merhaba diyecez bakalım.
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 18 Kas 2008, 20:11

Tamam serkan mesajını aldım arabanı kişa hazırlamışsın, sende kış lastiği kullanıyormusun? Birde bu mesajı okuyan arkadaşlarımıza söyliyeyim net de Daihatsu ve diğer japon grubu araçlara parça tedarik eden ( orjinal markalı parçalar: tokico amortisör, NGK buji ve ateşleme kabloları, kashiyama disk,aks kafaları,vs ) bir ithalatçı buldum, telefonla görüştüm biz son tüketicilere perakende satış yapıyorlar fiyatlarıda pahalı değil gibi. http://www.fcs.com.tr/ bence biryerlere kayıt edin lazım olabilir.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 18 Kas 2008, 21:47

evet tahsin kış lastiğim var.2 tane çekici.ama henüz taktırmadım.havaların henüz ne idüğü belirsiz.evimin altı lastik servisi olduğu için her an taktırabilirim.diğerlerini şimdiden hallettim sonra kar falan düşerse 2 saat beklemiym sanayide herkes aynı güne getiriyo burda.ilginç insanlar.

adres çok iyi oldu.benim akis kafalarından ses geliyo.değiştiriym olmazsa.sağol tahsin.

bu arada applause una ön takım yaptıran oldumu önceden aramızda ???
Kullanıcı avatarı
serkan

ÖncekiSonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir