Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

MesajTahsin Aytimur, 28 Eki 2008, 23:19

Arkadaşlar diğer Japon arabalarında da olduğu gibi Daihatsu larda da yedek parçalar çok pahalı.Net olarak bildiğiniz çıkma applause parçaları satan yer varmı? Mesela benim şanzumana ihtiyacım var, diferansiyel şanzumanla birleşik olduğundan diferansiyeldeki boşluk için çıkma sını almak istiyorum.Bazı çıkmacıların Suriye ile çalışıp kg 1 dolardan kendileri maliyet yapıp bu tip mekanik aksamları Türkiyede sattıklarını öğrendim. Gaziantep ve Kilis ten hurdacılarla bağlantı kurup 2 gün içinde parçayı getirte biliyorlarmış bilgisi olan varmı?? Suriye bütün arap ülkelerindeki ve israil deki huda araç toplama merkezi imiş.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: Çıkma Applause parçası nasıl temin ederim?

MesajUmut-Gultekin, 29 Eki 2008, 08:49

Tahsin Aytimur yazdı:Arkadaşlar diğer Japon arabalarında da olduğu gibi Daihatsu larda da yedek parçalar çok pahalı.Net olarak bildiğiniz çıkma applause parçaları satan yer varmı? Mesela benim şanzumana ihtiyacım var, diferansiyel şanzumanla birleşik olduğundan diferansiyeldeki boşluk için çıkma sını almak istiyorum.Bazı çıkmacıların Suriye ile çalışıp kg 1 dolardan kendileri maliyet yapıp bu tip mekanik aksamları Türkiyede sattıklarını öğrendim. Gaziantep ve Kilis ten hurdacılarla bağlantı kurup 2 gün içinde parçayı getirte biliyorlarmış bilgisi olan varmı?? Suriye bütün arap ülkelerindeki ve israil deki huda araç toplama merkezi imiş.

Bir süre önce şöyle bir email gelmişti. Her ne kadar SPAM email gönderen şirketlere sıcak bakmasam da, belki sorununuzu çözer diye umarak email'i aşağıda veriyorum:

Kod: Tümünü seç
www.sacikaralarotomotiv.com   
SAÇIKARALAR OTOMOTİV L.T.D   Ş.T.İ
OTO ÇIKMA YEDEK PARÇANIN ADRESİ
Sıloganımız
Yok yok

TÜM TİCARİ VE BİNEK OTOMBİLLERİN ÇIKMA VE YENİ YEDEK PARÇALARI 1980 MODELDEN 2008
MODELE KADAR BİZDE
BMW Mercedes jeep land rover Audi Woswagen Skoda Ford Opel Seat
Honda Hyundai Toyota Mazda Suzuki Kia Izuzu Mitsubishi
renaultSafran Laguna Megan Peugeot 
             tüm 4x4 jeep modellerinin çıkma yedek paçaları… 
AYRINTILI BİLGİ EDİNMEK İÇİN WEB ARESİMİZDEN YADA TELDEN  ULŞABİLİRSİNİZ
Motor beyinleri Kaborta aksam ıDolu kapılar Enjeksiyon beyinleri Karisör
beyinleri Komple kıranklar biel kolları manifordlar turbolar eksantirik milleri
silindir kapakları Kilima kompuresörleri
Hava debi metreleri Marş dinamosu Şarz dinamosu
Automatik şanzumanlar Tiriptonik şanzumanlar
Manuel şanzumanlar Defransiyeller Elektirik tessatları

Yani bir araçta bulunan  tüm parçarari bizden teğmin edebilirsiniz

Bizden sipariş ile parca tegmini yapa bilirsiniz.
•       Anlaşmalı oldugumuz kargolarla adresinize
•       
  bizden almış olduğunuzcıkma yedek parcalar 15 gün garanti kapsamı altındadır...

iletişim
telefon: 0324 234 05 62
gsm    :0534 438 94 10
gsm:   0545 858 29 92
   http://www.sacikaralarotomotiv.com
@mail : otohurda_yedekparca@hotmail.com
Adres: Akdeniz cad. sanayi yolu 164 taksim mersin
mersin
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

MesajFaTiH, 29 Eki 2008, 08:56

Dostum sana Ank.da bildiğim birkaç Daihatsu parçacısı tel. - adresi temin ettim..Daha önce bir başka applause si olan arkadaş bir başka forumda paylaşmıştı.. Orjinal parça - yan sanayii parça; sen sor öğren; aradığını bulursan iletişim kuralım; sen gelemesen bile kargolama v.s. ile ben ilgilenebilirim..İnşaallah dilediğin gibi orjinal parçaları bulabilirsin:

DAIHATSU ÇIKMA ORJINAL ve YAN SANAYİCİLER:

------------------------------------------------------------------------------------------------------
ATAMAN TİCARET -Özel Servis ve Parçacı- (Çıkma Applause parça & Servis & Tamir & Bakım)

8.Cad. No:12 Şaşmaz / ANKARA
0312 278 56 16

(Parça için Süleyman Bey ile temasa geçiniz.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yaren Japon -Parçacı- (Yan sanayi & Orjinal Daihatsu parçalarını temin edebilirsiniz)

5. Sok. No:12 Şaşmaz / ANKARA
0312 278 50 15

21. Cad. 532. Sok. No:3 İvedik Org.Sanayi / ANKARA
0312 394 08 88

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Auto Japan -Parçacı- (Yan sanayi & Orjinal Daihatsu parçalarını temin edebilirsiniz)

İskitler sanayi / ANKARA
0312 342 52 17
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesaj5151, 29 Eki 2008, 14:05

bendede aynı problem var hatta karter yanlarından yag sızdırıyor
5151

MesajTahsin Aytimur, 29 Eki 2008, 18:41

Değerli arkadaşım biliyorsun ki Japon arabalarının karterlerinde mantar conta,lastik conta vs bulunmuyor. Karterdeki sızdırmazlığı sıvı conta ile sağlıyorlar tamircin eğer 3-5 liralık adi sıvı conta kullandıysa veya kurumasını beklemeden kullandıysan mutlaka sızdırıyor.Benim tavsiyem WÜRTH marka gri renkli conta kullanman ve kurumasını beklemendir.Şanzuman şikayetin var gibi anladım,benim aracımda vites geçişleri gayet iyi düşük viteste çok az rulman sesi duyuyorum fakat esas problemim ayağımı debriyajdan çekerken hissettiğim ve duyduğum kavrama ve boşluk hissi tak diye bir seste duyuyorum tabii. Önce şanzuman tarafındaki iç aks kafalarında (aks laleleri ) boşluk-deformasyon var zannettik hemen servise sordurduk tanesi ne adam listeye bakmadan 400ytl civarı dedi kendisinde çıkması varmış elle boşluk kontrolü yaptık iyi durumda olanlarına tanesine 150 ytl fiyat istedi, bostancı sanayii de sordum tanesi 100 ytl istediler en sonunda izmitte çıkmacıda buldum 40 ytl hemen aldım tabii . Aracı izmitte özel toyota servisine getirdik adamlar daha sökmeden sorunun aks kafalarında olamıyacağını idda ettiler zira aks kafalarında boşluk olursa gaza yüklenince silkeleme yaparmış biz yinede söktük baktık aks kafaları temiz. Sorun diferansiyelde imis elle boşluk kontrolü yaptılar tespitlerinin doğru olduğuna kararb verdik. Bizim araçlarda şanzuman ve diferansiyel iç içe olduğundan benim şanzumana ihtiyacım var, forumda ki arkadaşlardan ( supersonic ve Fatih) adres aldım sonuçlandırınca forumda paylaşırım.selamlar.
Tahsin Aytimur

Mesajkafter, 09 Kas 2008, 13:00

5151 yazdı:bendede aynı problem var hatta karter yanlarından yag sızdırıyor

inşallah contadan sızdırıyordur. birde bunlarda şöyle bi durum oluyor motor hararet yaptımı krankın olduğu yerler çatlayabiliyor. kartere inen yağlar buralardan sızabiliyor. aracınızda su eksiltme falan oluyormu bi dikkat ediniz. karterede baktırınız dediğim gibi inşallah conta yüzündendir o sorun olmaz karteri söküp
sıvı conta sürerek takabilirsiniz.
kafter

MesajDaihard, 09 Kas 2008, 13:32

ben bu tak diye duyulan sesin ve boşluk hissinin şanzımanla ilgili olduğunu düşünmekteyim. Kovan boşluğu olabilir, eğer öyleyse komple şanzıman takmak daha makul çünkü cok ince bir iş eskisinden iyi olur mu bilinmez. nacizane fikrimdir saygılar :)
Kullanıcı avatarı
Daihard

MesajTahsin Aytimur, 09 Kas 2008, 19:10

Daihard kardeşim adamlara göre ses diferansiyelden geliyormuş, çünkü araba daha yerinden kalkmadan ayağımı debriyajdan çekerken kavrama sırasında geliyor vites geçişlerinde her türlü hızda denedim boşluk vermiyor ama her ikiside doğru olsa bana çıkma şanzuman lazım çünkü ikisi bir arada imal edilmiş.Beni de ekonomik kriz etkilediğinden hala telefon açıp şanzumanı soramıyorum şimdilik böyle kullanayım yılbaşından sonra alırım herhalde. selamlar
Tahsin Aytimur

MesajDaihard, 10 Kas 2008, 00:03

cok hayati bir problem cıkaracagını sanmıyorum ben de :wink: umarım sanzımanınıza kavusursunuz keyifli sürüsler dilerim :)
Kullanıcı avatarı
Daihard

Mesajserkan, 10 Kas 2008, 00:26

ankara da hurdacılar sitesinde japon parçalayan bi adam var.ben ondan birkaç küçük parça için gittiğimde (kapı kolu , küllük vsvs..) bana bunlar bende olmaz diyip gitti baktı istersen komple şanzuman ve motorda ne lazımsa temin edebilirim demişti.yakınsanız ankara'ya tavsiye ederim.

bence de applause un manuel şanzımanı çok keyifli.aralıklar kısa.her kullanan çok beğendi bugüne kadar.
Buda benim Applause 90'

buda-benim-applause-90-t817.html
Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 10 Kas 2008, 21:22

Serkan teşekkür ederim, Ankara ya mutlaka geleceğim . Aslında 23-27 ekim tarihleri arası Ankara daydım ama araştırma yapmaya fırsatım olmadı birde pek yol iz bilmiyorum nereleri araştıracağımı öğrenince mutlaka geleceğim. Siz Ankara lılar aslında çok şanslı sınız orası bence ucuz memleket şöyleki:ben İzmitte oturduğum halde lastik ihtiyacımı Ankaradan giderdim, Lassa fabrikası biliyorsun burada 175\70\13 snowways kış lastiği izmit te en büyük bayide 90 ytl iken Ankarada iskitler caddesinden aynı lastiği 75 ytl ye 6 taksit satın aldım, LPG zaten en az 20 kuruş daha ucuz vs. yine iskitlerden çıkma hyundai jantı aldım 70 ytl ye göbek delikleri küçük geldi bizim arabaya , tornacıda 2mm aldılar orjinal jantmış gibi oldu. İnşaallah şanzumanıda ucuz fiyata düşürebilirsem çok iyi olacak. görüşürüz.
Tahsin Aytimur

Mesajserkan, 10 Kas 2008, 21:50

inşallah.ben bulacağına eminim.evet ankara o yönden çok seçeneği olan lpg fiyatları da uyguın bir şehir ama işte ama ları daha fazla yaşayan bilir...inşallah sen bi bak duruma ben sana şuraya yada buraya bak derim.kolayca gider alırsın.benim bulamadığım hiçbir şey yok.arka küllklerine kadar aldım taktım.eğer kafandaki gibi yaparsan bi 18 sene daha rahat binersin.nasıl yapmışlarsa eskimiyo alet :)
Buda benim Applause 90'

Kullanıcı avatarı
serkan

MesajTahsin Aytimur, 10 Kas 2008, 22:00

Serkan abartmıyorum hala arabaya çürük işlememiş nasıl bir araba bu ya torpido gıcır gıcır yalnız direksiyon simidi eskimiş.
Tahsin Aytimur

MesajUmut-Gultekin, 10 Kas 2008, 22:07

Tahsin Aytimur yazdı:Serkan abartmıyorum hala arabaya çürük işlememiş nasıl bir araba bu ya torpido gıcır gıcır

Boşuna adına "Alkış" koymamışlar desenize :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajserkan, 10 Kas 2008, 22:29

Tahsin Aytimur yazdı:Serkan abartmıyorum hala arabaya çürük işlememiş nasıl bir araba bu ya torpido gıcır gıcır yalnız direksiyon simidi eskimiş.

evet benimkide pırıl pırıl sıfır çürük.eski ama hoş duruyo araba eski olmasına rağmen ilginç bi albenisi var küçük detaylar çok sevdiriyo bu arabayı.kompakt oluşu,hidrolik direksiyonu,kapı lambaları,ön göğüs vssvs.... gerçekten araba gibi araba derlerya o işte.

ben direksiyonu değiştirdim biliyosun tahsin.direksiyonu orjinal bulman biraz zor.servis getirtir ama 130 € istiyolar gerçi ben 3 kollu modelini istemiştim ama normal düz modelide getirtecekleri ne kadar olur bilemem.
Buda benim Applause 90'

Kullanıcı avatarı
serkan

Sonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir