Çok istiyorum. Vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Çok istiyorum. Vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Mesajgönderen me_murat tarih 04 Eki 2010, 14:26

Arkadaşlar, yaklaşık 2-3 aydır. Daihatsu sirion ve materiaları takip ediyorum. Sonunda geçtiğimiz hafta sonu bir materiayı eşimle beraber denedik. Çok hoşumuza da gitti.
Eş dost akraba Daihatsumu o ne il defa duyuyrum, doğru düzgün bir araba bak gibi yorum yapıyorlar.
Parça konusunda sıkıntı yaşayabileceğimi, sıkıntı yaşamasamda parçaların pahalı olabileceğini, bir çok arabanın parçalarının neredeyse bakkallarda bile bulanabilecek derecede rahat bulunduğunu bunun yanında parçaların ucuz olduğu için bu arabaları elden çıkarırken sıkıntı yaşanmıyacağı v.s.

Açıkçası ben ve eşim materiayı çok beğendik. Daha önce hiç otomobilimiz olmadığı için tereddüte düştük. Acaba? dedikleri gibi sıkıntıları yaşarmıyız konusu bizi tereddüte düşürüyor.

Ne olur yardımcı olun.

Hoşçakalın

Murat
me_murat

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Re: Çok istiyorum. Vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Mesajgönderen camoka tarih 04 Eki 2010, 15:22

şimdilerde bir reklam var sloganı da şöyle "ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"
daihatsu'larda hem ruh var hem de çok sağlam makineler. parçası bol bulunanlar ise içine cin kaçmış teneke yığınlarıdır.
boşversene herkeste olan bir şeyi niye talep edesin ki!
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen M.T.T tarih 04 Eki 2010, 15:40

Merhaba,
Ben TOSFED'e bağlı teknik yarış gözetmeniyim. Daha önce bir iki yerde servis danışmanlığı yaptım. Söylemek istediğiim, arabadan anlayan, bu mesleğin içinde olan biriyim :)

Ben de Materia'ya tutuklu kalmıştım. Beni de arkadaşlarım vazgeçirmek istediler. O nasıl araba, o fiyata ne arabalar var (30.000 TL) gibi. Hiçbirini dinlemedim ve aldım. Ki 30000 TL'ye adam gibi araba yok.

Bunu diyen arkadaşlarım, arabama ilk bindiklerinde arka koltuktaki devasa diz mesafesine şaşırdılar, hatta arka koltuğu geriye yatırıp bir güzel uyudular(uzun bir yolculuktu)

Araçta hata aradılar. Hatayı orta konsolda vitesin orada buldular," burası biraz daha dolu olsaydı" vites yukaruda olsaydı" gibi şeyler söylediler. Fakat bu araç retro kübik bir tasarım. Yani orta konsol ve vites (geçişleri dahil) aracın retro olan tasarımını tamamlıyor.

Benim keşke olsaydı dediğim şeyler: 5. vites daha uzun oranlı olsaydı, 100 km'ye 3000 dd'de çıkılıyor. Ama araç bu şekilde 5. viteste bile her devirde canlı ;)

Diğeri ise pürüzlü zeminde içeriye biraz kabin gürültüsü gelmesi. Eğer çok rahatsız olursanız bunu Ziebart'tan 600 TL civarı bir ücrete ses yalıtımı yaptırarak %60 oranında giderebiliyorsunuz.

Bakım ve yedek parça konusunda da sahibini üzmeyecek bir araç, her şeyden önce bir Japon, bozması zor.
Ağır bakımı olmayan bir araç, zira triger seti değişmiyor, çünkü triger kayışı zincir. En pahallı bakımı ise Aykon'dan öğrendiğime göre 450 TL.
M.T.T

Model: Materia

Mesajgönderen ozgursula tarih 04 Eki 2010, 15:57

Ben sirion'umu nasıl aldığımı mesajlarımda yazdım. :D almasaydım içimde kalacaktı kesin. Öyle mutlu bir şekilde biniyorum ki anlatamam dostum. Herşeyin hayırlısı olsun ancak kullanan herkesin mutlu olduğunu problemsiz olduğunu duyarsınız. Saygılar.
ozgursula

Mesajgönderen setlerss tarih 05 Eki 2010, 11:23

Selam

Ben bu arabayı alacağımı kimseye söylemedim beğendim gördüm aldım iyikide almışım
sana kısaca arabayı özetlemem gerekirse.

1.Parça sıkıntısı Kesinlikle yaşamassın Parçaların çoğu Denso Grup tarafından üretiliyor toyotanın tedarikçisi.

2.Yakıt tüketimi Klima açık 13,5 litre benzinle 170 ile 180 km arası ş.içi

Klima kapalı tam 200 km aynı yakıtla belki daha gider ama ben hep 200 km dolunca yakıt alıyorum.

3.1 ve 2. vitesteki motor sesine hasta olacaksın diğer viteslerdede ses güzel ama ilk vitesler daha hoş.

4.Servis bakım maliyetleri periyodik olarak 135 ve 235 tl olarak belirlenmiştir bunun dışındaki parça değişimleridi ööle aman

aman fiyat değillerdir makuldurlar.

5.Performansı ise şukadarını söyliyeyim arkadaşım transporter kullanıyor sondan bir önceki kasa bilirsiniz belki bu arabayı kullananlar

Herşeyi yapabileceklerini zannedelerler sahil yolunda ışık kalkışlarında uğrattığım hezimet tarif edilemez ve bunun gibi bir çok aracı

çok rahat yersin c segmentindeki 1,6 motorlu olanların.

6.Görünüşe gelince tek söyleyeceğim ışıklarda durunca diğer arabalardaki herkes camlara yapışıyo arabaya binen arkadaşlarımız oolum herkes

bize bakıyor bi şeymi oldu gibilerinden diye soruyor.

Ayrıca abi bu araba kaç para ne marka gibi sorulara hazırlıklı ol.

Son olarak Kimseyi Değil Kalbini dinle hangisini istiyorsan onu al yok ikinci elde satılmaz parçası bakkalda bulunuyor falan fişman

gibi laflar aldanma Koyun Olmaktan çıkıp Bütün Sürünün Dikkatini Çek...

Bir Sorun olursa Memnuniyetle yanıtlarım...
setlerss

Mesajgönderen camoka tarih 05 Eki 2010, 11:48

sevgili setlerss, o zaman ben bir soru sorayım.
forumdaki tüm materia başlıklarını karıştırdım ama gold paketindeki kızaklı koltuklarla nihai bagaj hacminin ne olduğuna bir türlü ulaşamadım. sadece bir yerde "iki koca bavulu diklemesine koyabiliyorum, onlar bile sığıyor" mesajı var.
arka koltukları en öne çekince bagaj hacminin ne olduğuna dair rakamsal değer verebilir misin?
teşekkürler.

* bu arada foruma üye olanların sayısı hayli artmış, hatta dün sayfa kendi rekorunu kırmış 39 kişi aynı zaman aralığında forumdaymış. sevindirici ama mesaj sayısı buna rağmen çok az, nerede o eski günler.
En son camoka tarafından 05 Eki 2010, 11:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Eki 2010, 11:53

camoka yazdı:sevgili setlerss, o zaman ben bir soru sorayım.
forumdaki tüm materia başlıklarını karıştırdım ama gold paketindeki kızaklı koltuklarla nihai bagaj hacminin ne olduğuna bir türlü ulaşamadım. sadece bir yerde "iki koca bavulu diklemesine koyabiliyorum, onlar bile sığıyor" mesajı var.
arka koltukları en öne çekince bagaj hacminin ne olduğuna dair rakamsal değer verebilir misin?
teşekkürler.

619 litre. Kaynak: Materia Broşürü
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen setlerss tarih 05 Eki 2010, 12:10

Umut-Gultekin yazdı:
camoka yazdı:sevgili setlerss, o zaman ben bir soru sorayım.
teşekkürler.

619 litre. Kaynak: Materia Broşürü

Teşekkürler:))
setlerss

Mesajgönderen camoka tarih 05 Eki 2010, 14:08

pardon arkadaşlar ben şimdiye kadar materia goldlardaki 230 litre olan bagaj hacminin kızaklı koltukları sayesinde daha da artacağını düşünmüştüm, şimdi anlyorum ki 230 litre kademe kademe azalıyor(bu arada arka diz mesafesi artıyor). yanlış mı anlamışım?
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen setlerss tarih 05 Eki 2010, 15:22

camoka yazdı:pardon arkadaşlar ben şimdiye kadar materia goldlardaki 230 litre olan bagaj hacminin kızaklı koltukları sayesinde daha da artacağını düşünmüştüm, şimdi anlyorum ki 230 litre kademe kademe azalıyor(bu arada arka diz mesafesi artıyor). yanlış mı anlamışım?

Kesinlikle doğru düşünmüşsün kızaklı koltuklar sayesinde bagaj hacmi artıyor diz mesafesi düşüyor ve orta segment bir aracın mesafesine geliyor bagajda tavan yüksekliğinden dolayı baya bir geniş oluyor...
setlerss

Mesajgönderen fuchka tarih 08 Eki 2010, 15:14

Ben arabamdan çok memnunum. Servise götürdüm bi de lpg takmalarını istedim. zavolli marka lpg takmışlar. 100 kilometrede 9 litre lpg yakıyorum. Şimdi renault bangır bangır reklam yapıyor servis paketi 226 lira diye. aynı servi spaketini şu an yaptırdım yarın alacağım rabayı 130 lira para vereceğim. arabanın eleştrilebilecek bi yanı var o da içeri çok ses alıyor. o konuyu da araştırıyorum. daihatsu merkeze de mesaj attım bu konuyla ilgili bişe yapılabilir mi diye. eğer bu sorunu çözebilirsem honda civic hatchpack almadığım sürece hiç bir şekilde arabamı değiştirmem :D
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajgönderen talip tarih 12 Eki 2010, 15:02

bakma milletin ağzına al materia ol mutlu.hayatını başkaları için yaşama dostum.başkası için araba alıyorsan renault al kullansınlar ama kendin için araba alıyorsan al materia sen kullan.bak renaulta 105 hp lik arabası kaç lira ne imiş ikinci eli iyiimiş yürrrüüüü beee.donanım opsiyonları tamamlanınca fiyatına bak materianın kaç lira fazlası oluyor.olmadı 2. elini al 22000 liraya var otomatik veya düz bulunuyor.bu arabalar japon al kullan uzun zaman olsun bitsin.birde materia içi çok geniş bir araç aile için ideal görüntğ genç işi ama genişlik aile için ideal 10 yaşınada oğlum var sanırım içinde ayakta durur.dediğim gibi al materia kullna doyasıya.selamlar
talip

Mesajgönderen materialist tarih 14 Eki 2010, 03:34

SEN ONLARA BAKMA. KALBİNİN SESİNİ DİNLE + AKLIN DA KALBİNİ DESTEKLEYECEKTİR ZATEN.

BEN 6 AYDIR KULLANIYORUM ARABAMI VE ÇOK MEMNUNUM. ARABADAN KAR ETME MANTIĞI ÇOK GERİLERDE KALDIĞI İÇİN HER ARABANIN MADDİ ZARARI OLACAKTIR, HİÇ DEĞİLSE SEVECEĞİN BİR ARABA AL DA ZARARIN ZEVKİNİ ÇIKAR...

BÜTÜN GÖZLER ÜZERİNİZDE OLUYOR AYRICA.

AMA DAIHATSU'NUN TANINMAMA MESELESİ ÇOK CAN SIKICI OLUYOR. ÇİN Mİ, KORE Mİ SORULARI ÇOK GELİYOR. JAPONYA'NIN İLK MARKASI, TOYOTA'NIN KARDEŞİ... AÇIKLAMALARINA RAĞMEN GARİP BAKANLARA DA, TERIOS'LAR VAR YA DEYİNCE ANLIYORLAR.

BİR DE İLK ARABA OLARAK MATERIA ALMANIZ AYNI ZAMANDA DEZAVANTAJINIZ DA OLACAK. MATERIA ALDIĞINIZDA ÇITAYI YÜKSEKTEN AÇMIŞ OLACAKSINIZ, SONRA DA GÖZÜNÜZ DİĞERLERİNİ TUTMAYACAK. AMA BÜTÜN DERT DE BU OLSUN...
materialist

Mesajgönderen M.T.T tarih 14 Eki 2010, 12:01

Sonuna kadar katılıyorum.
Bu özelliklerin toplandığı başka bir araç yok.
Ha aslında var: Subaru Forester... Onun da liste fiyatı 69.900TL'den başlayıp 90.750TL'ye kadar uzanıyor.
Şahsen ben Subaru Forester alabilene kadar Materia'mı satmayı düşünmüyorum :D
M.T.T

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 14 Eki 2010, 12:53

Sevgili me_murat, 10 gün olmuş hala ses seda çıkmadı. Kalbinin sesini dinleyip aldın mı acaba Materia merak ettim?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Sonraki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir