Copen 1.3 Roadster

İnternet'ten bulduklarımız ya da kendi araçlarımızın fotoğrafları.

Re: Copen 1.3 Roadster

Mesajgönderen muhoi tarih 09 Mar 2011, 10:58

jadamaniac yazdı:Fatihcim bu jantlar + lastikler 1500 - 1800 tl arasına alınabiliyor, daha kaliteli ya da kalitesiz lastik seçimiyle fiyatta da paralel olarak oynama meydana geliyor.

Arkadaşlar merhabalar.Bende en sonunda forumla tanışıp kayıt olma şerefine nail oldum. :D .Aracım meşhur copen:).Bnede jadamaniac arkadaşım gibi jant+lastik almayı düşünüyorum.Yalnız sizlere ve jadamaniac arkadaşıma bir sorum olcak.Şimdi bir kaç siteden öğrendiğime göre copenin orjinal jantları 15" 4.5J boyutunda.Ama piyasada genelde janlat 16" 7J boyutunda.Copene böyle bir jant alsam herhangi bir sürtme veya başka bir problem yaşayabilirmiyim Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.Böyle bir forumun olduğunu bilmek inanın mutluluk verici.. :)
muhoi

Marka: Daihatsu
Model: Copen

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Mar 2011, 11:29

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz :)
Aracım Copen olmadığından konu hakkında sağlıklı bir fikir sunamayacağım, Copen sahibi olup da aracı üzernide değişiklikler yapmış arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Ancak eğer jant çapı büyütülecekse buna mukabil ince yanak lastik kullanmak icap eder. Çeşitli lastik ve jant sitelerinde lastik ebatlarının uyum tablolarından bakarak bir fikir edinebilirsiniz. Bizim forumun içinde de bu türden bilgiler ve linkler mevcut, fakat çok fazla vaktim olmadığı için, link atamayacağım bu kadar bilgi vermekle iktifa ediyorum :)
Keyifli forumlar dilerim...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen muhoi tarih 09 Mar 2011, 12:18

SonCuoreci yazdı:Öncelikle aramıza hoşgeldiniz :)
Aracım Copen olmadığından konu hakkında sağlıklı bir fikir sunamayacağım, Copen sahibi olup da aracı üzernide değişiklikler yapmış arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Ancak eğer jant çapı büyütülecekse buna mukabil ince yanak lastik kullanmak icap eder. Çeşitli lastik ve jant sitelerinde lastik ebatlarının uyum tablolarından bakarak bir fikir edinebilirsiniz. Bizim forumun içinde de bu türden bilgiler ve linkler mevcut, fakat çok fazla vaktim olmadığı için, link atamayacağım bu kadar bilgi vermekle iktifa ediyorum :)
Keyifli forumlar dilerim...

Hoşbulduk kardeşim.Bu bahsettiğin programlara baktım.Lastik ebatının orjinali 165/50 R15.Benim takacağım lastik ise 195/40 R16.Programlardan baktığımda bir sıkıntı yok.%2.95 br değişim oluyor ve %3'e kadar bu değişim normal kabul ediliyor.Ama benim öğrenmek istediğim şöle jant boyutundaki bu değişim ne gibi sonuçlara sebep olur.(pozitif-negatif anlamda).Çünkü bu programlarda jantın sadece " boyutunda bir yorum var.Ama benim takmayı düşündüğüm jant ile orjinal jant arasında 4.5J-7J gibi bir fark var...
muhoi

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Mar 2011, 12:31

İşte onu da bilen/uygulayan bir arkadaş cevaplayacaktır elbet :)
Ben bildiğim kadarını aktarmaya çalıştım. ama bir ihtimal belki çamurlukları biraz açtırmak gerekebilir...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen muhoi tarih 09 Mar 2011, 13:37

SonCuoreci yazdı:İşte onu da bilen/uygulayan bir arkadaş cevaplayacaktır elbet :)
Ben bildiğim kadarını aktarmaya çalıştım. ama bir ihtimal belki çamurlukları biraz açtırmak gerekebilir...

İNŞ. umutla bekliyorum.İNŞ. çamurluklar ile ilgili bişey çıkmaz çünkü arabanın orjinalliği ile oynamak istemiyorum.Özellikle kaportayla alakalı...
muhoi

Mesajgönderen jadamaniac tarih 21 Mar 2011, 14:58

Öncelikle selamlar, forumu son zamanlarda çok takip edemediğimden mesajları şimdi gördüm, copenlerin jant derinlikleri malesef bir hayli problemli ölçülerde, bu sebeple de işiniz biraz şansa kalıyor;
-uygulama aşamasında hiçbir dışarıdan müdahale yaptırmadım, davlumbaz çekiçletmek-çamurluk açtırmak vs. gibi işlemlerden ben de nefret ederim.
-çok keskin sola ve sağa sokak dönüşlerinde eğer yolda biraz bombelenme var ise çok hafif sürtme yapabiliyor.
-aracın büyük jantlara geçişi performansı çok çok eksi yönde etkilemiyor hatta büyüyen ebatlar, çukur geçişlerinde, bozuk asfaltta hem gözle gürülür bir tokluk hissi yaratıyor hem de özellikle otoban sürüşlerinde çok daha stabil bir karakter kazanıyor.
-Büyük jant lastiğin copen de gördüğüm tek bir eksi noktası var o da frenaj kabiliyeti, sadece önde disk olması ve mevcut disk çaplarının 16'' jantlar için bir hayli ufak kalması, performanslı kullanımda biraz problem yaratıyor, normalden çok daha erken ısınıyorlar fakat normal kullanımda hiçbir eksi noktaları yok.
jadamaniac

Mesajgönderen muhoi tarih 21 Mar 2011, 15:42

jadamaniac yazdı:Öncelikle selamlar, forumu son zamanlarda çok takip edemediğimden mesajları şimdi gördüm, copenlerin jant derinlikleri malesef bir hayli problemli ölçülerde, bu sebeple de işiniz biraz şansa kalıyor;
-uygulama aşamasında hiçbir dışarıdan müdahale yaptırmadım, davlumbaz çekiçletmek-çamurluk açtırmak vs. gibi işlemlerden ben de nefret ederim.
-çok keskin sola ve sağa sokak dönüşlerinde eğer yolda biraz bombelenme var ise çok hafif sürtme yapabiliyor.
-aracın büyük jantlara geçişi performansı çok çok eksi yönde etkilemiyor hatta büyüyen ebatlar, çukur geçişlerinde, bozuk asfaltta hem gözle gürülür bir tokluk hissi yaratıyor hem de özellikle otoban sürüşlerinde çok daha stabil bir karakter kazanıyor.
-Büyük jant lastiğin copen de gördüğüm tek bir eksi noktası var o da frenaj kabiliyeti, sadece önde disk olması ve mevcut disk çaplarının 16'' jantlar için bir hayli ufak kalması, performanslı kullanımda biraz problem yaratıyor, normalden çok daha erken ısınıyorlar fakat normal kullanımda hiçbir eksi noktaları yok.

sevgili jadamaniac bende 16" jantlarıma sonunda kavuştum :mrgreen: .aynı anlattığın artı ve eksileri bende yaşıyorum.jant aldıktan sonra da yay taktırmayı düşünüyorum ama ne yazık ki copenlere uygun bir spor yay bulamadım.evet copenlerimiz çok güzel ama parçalar ne yazık ki büyük sorun :( .bakalım olmadı en son çare yayları kestirmeyi düşünüyorum.çok az kestireceğimden bir sorun olacağını düşünmüyorum.biliyorum yaptığım iyi bişey değil ama ne yapalım başka çare kalmıyor bana da.sen ne dersin bu konuda seninde fikirlerini öğrenmek isterim...
muhoi

Mesajgönderen jadamaniac tarih 21 Mar 2011, 16:51

öncelikle yeni copen in hayırlı olsun, fotograflarını da bizlerle paylaşırsan çok sevinirim, jantlarını çok merak ettim.
yay-amortisör konusuna gelince, copen in 2 önemli ve değerli özelliği var;
1-elektrikli açılan tavanı ve bu tavanın webasto gibi bu konuda prestijle aynı anlamı taşıyan bir firma tarafından dizayn edilip üretilmiş olması. Zaten copen adını 'compact - open top' ın kısaltmasından alır.
2-şase güçlendirmesi ve yürür aksamında kullanılan yay+amortisörlerin 'maxtrac' tarafından copen için özel olarak geliştirilmiş ve uygulanmış olmasıdır, ki bu araba için spor yay+amortisör kitlerinin çok az olma sebebi de budur, yani bir başka deyişle senin aracında zaten olabilecek en iyi yay+amortisör kiti mevcut, ünlü otomobil programı topgear da bu aracın 'sony ferrari' olarak adlandırılma sebebi de yine maxtrac ın bu sihirli dokunuşu sayesinde mümkün olmuştur.
Yaylarına yapacağın en ufak müdahale, tüm yol tutuşu-frenajı-gövde direncini ciddi derecede bozar, copen copen olmaktan çıkar, amaçsız-tatsız garip bir karaktere bürünür :)
İlla yay isterim dersen, japon üretici TEIN yada direkt olarak yine japonyada bulunan D-Sport ile bağlantı kurman gerekiyor, bu iki firmada yaylar mevcut fakat her ikisi de 'racing use' ibaresi ile satılıyor, sokak kullanımında sana bir hayli sorun çıkarırlar.
jadamaniac

Mesajgönderen muhoi tarih 21 Mar 2011, 18:09

jadamaniac yazdı:öncelikle yeni copen in hayırlı olsun, fotograflarını da bizlerle paylaşırsan çok sevinirim, jantlarını çok merak ettim.
yay-amortisör konusuna gelince, copen in 2 önemli ve değerli özelliği var;
1-elektrikli açılan tavanı ve bu tavanın webasto gibi bu konuda prestijle aynı anlamı taşıyan bir firma tarafından dizayn edilip üretilmiş olması. Zaten copen adını 'compact - open top' ın kısaltmasından alır.
2-şase güçlendirmesi ve yürür aksamında kullanılan yay+amortisörlerin 'maxtrac' tarafından copen için özel olarak geliştirilmiş ve uygulanmış olmasıdır, ki bu araba için spor yay+amortisör kitlerinin çok az olma sebebi de budur, yani bir başka deyişle senin aracında zaten olabilecek en iyi yay+amortisör kiti mevcut, ünlü otomobil programı topgear da bu aracın 'sony ferrari' olarak adlandırılma sebebi de yine maxtrac ın bu sihirli dokunuşu sayesinde mümkün olmuştur.
Yaylarına yapacağın en ufak müdahale, tüm yol tutuşu-frenajı-gövde direncini ciddi derecede bozar, copen copen olmaktan çıkar, amaçsız-tatsız garip bir karaktere bürünür :)
İlla yay isterim dersen, japon üretici TEIN yada direkt olarak yine japonyada bulunan D-Sport ile bağlantı kurman gerekiyor, bu iki firmada yaylar mevcut fakat her ikisi de 'racing use' ibaresi ile satılıyor, sokak kullanımında sana bir hayli sorun çıkarırlar.

sevgili jadamaniac zaten jantlarım seninkiyle aynı olması lazım sadece ben silver rengini tercih ettim.diğer ülkelerde jant seçeneği çok ama ne yazıkki türkiye de 16" jantların neredeyse tümü 7j.bende 16" 7j olan advan racing jantları tercih etmek zorunda kaldım.lastikte de seçimimiz aynı toyo :D .başka lastik yoktu 195/40 r16 da bende ondan aldım.zaten daihatsu ve diğer forumlarda okuduğum kadarıyla en iyi lastik yine bunlar olmalı bizim araba için.bende çok araştırdım ama yine bu jant ve lastikde en son karar kıldım.keşke 6j bulabilsem de ama n yazıkki bulamıyorum...
muhoi

Mesajgönderen jadamaniac tarih 22 Mar 2011, 15:02

Aslında 6j jant bulmak avrupada bile çok zor çünkü ingilteredeki bir buluşma albümünde özellikle jant koyulmuş copenlere dikkat ettim, hep 7j kullandıkları için lastikler çamurluklardan hafif dışarı çıkık duruyor...Lastik seçiminde de toyo prox. harici birşey bulmak sizin de dediğiniz gibi çok zor...Eğer arabanıza ufak tefek aksesuarlar arıyorsanız, sık sk www.ebay.co.uk e bakın, en çok parça ingiltere de bulunuyor, sık aralıklarla takip ederseniz güzel krom parçalar yakalayabilmeniz mümkün.
jadamaniac

Mesajgönderen muhoi tarih 29 Mar 2011, 11:00

Sevgili jadamaniac sen söyledikten sonra ciddi manada düşünmeye başladım bu yay kestirme olayını.jant aldım ama hala jant araştırmalarım devam ediyor.çünkü 6j olsa bence daha güzel durucak bizim arabalarda.bide yay da attık mı o zaman işte tadından yenmez.bu verdiğin linklere baktım ama ne yazık ki birşey bulamadım.en kötü elimdeki jantları satar 6j bulduğum an hemen yapışırım :D başka önerebileceğin başka bir site varmı?ben daihatsu türkiyeye sordum onlarda da 16" 6j jant yok.halbuki ingilterede görmüştüm 16" ama ne yazık ki türkiyede satışı yok :? ...
muhoi

Mesajgönderen jadamaniac tarih 01 Nis 2011, 14:56

açıkcası ben çok araştırdım, ülkemizde hatta avrupada dahil olmak üzere 6j düzgün jant bulmak çok zor iş, tamamen işin şansa kalmış...bulmak imkansız mıdır? tabi ki değil fakat ben bulamadım...
Aslında japonlar da genelde copenler için 7j kullanıyorlar fakat buna ek olarak da aracın çamurluklarını wide-body dediğimiz 'şişirme' işlemine tabi tutuyorlar, biraz japon tuning sitelerini kurcalarsanız bolca 'kabartma tozu' kullanılmış copen e rastlayabilirsiniz, bazıları da gerçekten çok başarılı...
Benim internetten bulabildiğim, görebildiğim kadarıyla en çok beğendiğim çalışma da budur;
jantlar 17 inch - coil over amortisör sistemi - özel yapım ön ve arka salıncak taşıyıcılar
Resim
jadamaniac

Önceki

Dön Fotoğraflar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir