Copen 1.3 Roadster

İnternet'ten bulduklarımız ya da kendi araçlarımızın fotoğrafları.

Copen 1.3 Roadster

Mesajgönderen jadamaniac tarih 26 Eki 2010, 09:57

Aracımı geçtiğimiz sene satın aldım, fiyat&performans açısından bence piyasadaki en kaliteli seçenek, sadece satın almadan önce boy-kilo oranınıza dikkat etmeniz yeterli :mrgreen:
Aksesuar olarak sadece deri koltuk ekledim, direksiyonu da yarı deri yarı süet olarak yeniden kaplattım, aslında recaro koltuklu versiyona sahip olsaydım koltukları kesinlikle kaplatmaya kıyamazdım ama standart spor koltuklu versiyon olduğu için eski döşemeleri gözden çıkarabildim, hem aracın içine renk gelince biraz daha geniş hissettirmeye başladı, hemde kumaşın toz toplama derdinden kurtulmuş oldum :D
En altta da kendi montajım ve boyamam olan 1/24 copen maketini ekledim umarım beğernisiz :wink:
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
jadamaniac

Marka: Daihatsu
Model: Copen

Re: Copen 1.3 Roadster

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 26 Eki 2010, 10:24

Aracın çok güzel, güle güle kullan. Makete de bilhassa bayıldım, zira ben de bir model araba tutkunuyum. Tebrikler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Eki 2010, 10:26

Dosemeler cidden harika olmus!Kaca maloldu acaba merak ettim dogrusu!Bu arada Copen cidden cook keyifli gorunuyor!Guzel gunlerde kullanmaya devam edersin insaallah...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen jadamaniac tarih 26 Eki 2010, 11:21

FaTiH yazdı:Dosemeler cidden harika olmus!Kaca maloldu acaba merak ettim dogrusu!Bu arada Copen cidden cook keyifli gorunuyor!Guzel gunlerde kullanmaya devam edersin insaallah...

güzel yorumlarınız için teşekkürler umarım daha güzelleri sizlerin olur, Fatih sana sabah hotmail den e-mail gönderdim, gelmişmi diye kontrol edebilirmisin? forumda kimseye özel mesaj gönderemiyorum sebebini anlayamadım :?:
Koltukları, bu konuda belki de Türkiyede uzun yıllardır en iyi işi çıkaran firmada, nişantaşında bulunan art car da yaptırdım, işçiliklerine bakıp fiyatından da korkmayın, eğer suni deri yaptırırsanız 600 tl civarında bir rakama geliyor ve suni deriyi daha çok tavsiye ediyorlar, konfor-görünüm olarak en ufak farkı yok, temizlemesi daha kolay, daha dayanıklı...direksiyonu ise süet kaplama işlemine 250 tl alıyorlar, yanında vites körüğünü de süet yaparak hediye ediyorlar...Özellikle direksiyon simidi aşınanlara şiddetle tavsiye ederim.
Benim aracımda suni deri kullanamadık çünkü fotolarda fazla belli olmayan bir detay işçiliği sebebiyle, o uygulama için sadece gerçek deri kullanılabiliyordu, bana direksiyonla beraber 2 koltuk 2 kapı içi toplam1050 tl ye maloldu. 1 iş gününde teslim ediyorlar ama önceden mutlaka arayıp randevu almak gerekiyor.
jadamaniac

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Eki 2010, 12:02

jadamaniac yazdı:forumda kimseye özel mesaj gönderemiyorum sebebini anlayamadım :?:

Yeni üyelerimize bu hakkı bir süre sonra tanıyoruz. Sadece reklam mesajı göndermek için üye olanlardan sıkıldığımız için böyle bir uygulama getirdik. Özel mesaj hakkınızı şimdi tanımlıyorum.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Eki 2010, 12:03

Dostum bazi uyelerin reklam pesinde olusu&ozel mesajlarla uyelerimizi rahatsz ettigi icin uyelikten itibaren bir sene sonra ozel mesaj haklari aciliyor..Senin dolmak uzereymis zaten suren.Dolmasa da Umut abi bi el atar zaten.Mailini simdi yarim yamalak okuyabildim..Cunku bende telefondan giriyorum..Yuzumde iri gulucukler esliginde okudum,daha sonra cevap yazacagm ona iliskin!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Eki 2010, 12:16

Deri doseme meselesine gelince; suni deriyi gecen sene bir baska arkadasin Sirionuna (kapi ici dosemeleri haric) 300 TL ye yaptirdik..Hakiki deri icinse ERTEX de dahil olmak uzere bircok Ankara daki uygulama yapan yerden fiyat aldik..1800 TL den asagi fiyat veren olmadi!Gerci 4 koltuk ama sonucta direksiyon-vites korugu gibi detaylar yoktu.O yuzden size verilen fiyatlar cercevesinde bence suni yaptirmayip da hakiki yaptirmis olmaniz KESiNLKLE cok daha iyi olmus fiyatlandirma acisindan! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen jadamaniac tarih 26 Eki 2010, 12:53

Umut-Gultekin yazdı:
jadamaniac yazdı:forumda kimseye özel mesaj gönderemiyorum sebebini anlayamadım :?:

Yeni üyelerimize bu hakkı bir süre sonra tanıyoruz. Sadece reklam mesajı göndermek için üye olanlardan sıkıldığımız için böyle bir uygulama getirdik. Özel mesaj hakkınızı şimdi tanımlıyorum.

Evet bu sorunu malesef diğer üye olduğum forumlarda da sık sık gözlemliyorum haklısınız, teşekkür ederim...
@fatih; dostum ben de bu aracı almadan önce kafamda birçok soru işareti vardı ama aldıktan sonra hepsi birer birer silindi, eğer ileride bir copen sahibi olmakta kararlı isen (ki kararlı gözüküosun çünkü arabayı satın almadan aksesuarlarını alan biriyle ilk defa karşılaştım :mrgreen: ) bu yolda sana sonuna kadar yardımcı olurum. Hatta bildiğim kadarıyla Ankarada bir tane ingiliz yarış yeşili renkte bir copen var, bir ara satılık ilanı vardı kısa süre sonra aracı satmaktan vazgeçtiler, o arabayı bulursan sakın kaçırma çünkü bence copen e hem en çok yakışan renk hem de bildiğim kadarıyla o renk sadece 1 tane ülkemizde var, genelde ithal edilenlerin tamamı kırmızı-gri-koyu gri den ibaret...bir tane de lacivert gördüm, hatta o da koltuklarını benim yaptırdığım yerde yaptırmış, ama nedense o renk hoşuma gitmedi...
jadamaniac

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Eki 2010, 13:43

Aksesuar konusunda haklisin dostum! :D Ama sozkonusu fiyata kacacak gibi degildi;niyetim de ciddi olunca alayim dedim!Olmadi alamazsam arabayi eskaza; aldigim fiyata satisa koyarim buraya diye dusundum..Valla renk konusunda bana sorarsan da en guzel renk kirmizi Copen de..En luzumsuz rengiyse koyu gri...Artik o zaman gelsin insaallah da,yardimlarini bekleriz tabii...Sagolasin... :)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Eki 2010, 18:47

Zevk meselesi tabii ki ama benim bir gün Copen'im olursa Sedef beyazı olacak :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Eki 2010, 19:01

TR ye beyaz ithal edilmis mi ki hic Umut abi?Ben hic sahit olmadim da..Yoksa bence de beyaz tipki YRV Turbo da, Materia da oldugu gibi Copen de de bambaska duruyor!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Eki 2010, 19:13

Beyaz yok tabii ki, alırsam ya kaplatırım ya da boyatırım. Nerede sedef beyaz bir araba görsem sinek gibi yapışıyorum. Copen'e de çok yakışacağını düşünüyorum.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 27 Eki 2010, 10:42

Ben kırmızının hastasıyım, bir Copen almaya niyetim olsa hiç düşünmeksizin kırmızı tercih ederim...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen jadamaniac tarih 27 Eki 2010, 11:49

Sedefli beyaz benim de bildiğim kadarıyla ülkemizde yok, ben de bir aralar mat beyaza kaplatmayı düşünüyordum fakat kapıyı açtığınızda aracın iç kısmında kalan orjinal boyalı kısımları eski renginde kalıyor, oraları kaplayamıyorlar ve o şekilde de bana çok çirkin olur gibi geldi, bir de kaplamayı sökerken 'her nek kadar olmaz' deselerde birçok kişinin aracının boyasının da beraberinde söküldüğünü duydum-şahit oldum...Bu arada ufak bir gelişmeyi de sizlerle de paylaşmak istiyorum, bu sabah en sonunda uzun zamandır beklediğim 16 inch jantlarıma kavuştum, yarın sabah montajını yaptırıcam bakalım nasıl olacaklar çünkü normal-sağlıklı ebatların biraz dışına çıktım ve lastik seçimini de zorunlu olarak 195 45 16 olarak yaptım, minik copen de nasıl duracaklar cidden çok merak ediyorum ama şu haliyle de ipincecik lastikler özellikle arkadan bakıldığında arabayı çok zayıf gösteriyordu, sanki ilk rüzgarda şeridin dışına fırlayacak gibi bir duruşu vardı, performansı olumsuz etkileyeceğini bile bile aldım bakalım hayırlısı :lol: :lol: :lol:
jadamaniac

Mesajgönderen kepir tarih 27 Eki 2010, 12:27

büyükçekmece'de bir tane kırmızı var ve her geçişimde kafamın oraya çevrilmesine neden oluyor,kırmızı renk gerçekten spor araba rengi diye düşünüyorum.
umut belki sen de görmüşdündür B.çekmece'de?
Kullanıcı avatarı
kepir

Sonraki

Dön Fotoğraflar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir