Copen almayı düşünüyorum ama sorularım var ?

Daihatsu'nun meşhur roadster'i. Tavanı bir düğmeye basılmak suretiyle otomatik olarak katlanarak bagaj bölmesinin içine saklanmaktadır.
Forum kuralları
Sayın Copen Kullanıcısı:
Sitemizde aracınızla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını ya da aradığınızı bulamadığınızı düşünüyorsanız, sizi merak ettiklerinizi sormaya davet ediyoruz. Daihatsu ve modelleri ile ilgili her türlü bilgiyi derleyip siz üyelerimize sunmak için gayret sarfediyoruz. Bu bağlamda çeşitli bilgileri sorulmaksızın ekliyoruz. Fakat herkesin, her modelle ilgili ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi düşünüp bulmaya ve yazmaya takdir edersiniz ki fırsat bulmak olanaksız. Bu yüzden, eğer aradığınızı bulamadıysanız, sizi, sorunuzu yöneltmeye davet ediyoruz. Daihatsu Aşıklarından birisi size mutlaka yardımcı olacaktır :)

Copen almayı düşünüyorum ama sorularım var ?

Mesajgönderen kyo tarih 04 Ara 2010, 20:56

ilk otomobilim olucak ve birazda spor bişey olsun istiyorum ama aklıma takılan 1-2 soru var bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim ve aranıza bir daihatsucu daha katılır (:
sorularıma başlıyorum:
1-100 kmde ne kadar benzin yakıyor acaba,bu konudan tasarruflu mu ?
2-Boyum 1.66 kilomda 65 arabanın içinde rahat hareket edebilirmiyim ve ön camdan kafam çıkmaz dimi çünkü biraz kötü duruyorda
3-Daihatsu da yedek parça sıkıntım olurmu ? Servis ücretleri nasıl değişiyor ? yedek parça ve servis kolaylığı varmıdır ?
4-birde araba seri mi ?performans konusunda neler diyebilirsiniz.

herkese teşekkürler.
kyo

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Re: Copen almayı düşünüyorum ama sorularım var ?

Mesajgönderen ozgursula tarih 04 Ara 2010, 21:40

Arkadaşım ben copen'ı yakından görmedim ancak sana muhakkak birileri yardımcı olacaktır. Sadece kimse ilgilenmiyor havasına girmemen açısından mesaj yazıyorum. Bir çoğu bilmedikleri bir konu hakkında yorum yapmaktan kaçındığı için yazmıyordur emin ol. Copen çok tatlı bir araba eminim ki dolaşırken gözler üzerinde olacak bir arabadır. Boy ve kilo olarak o arabanın içine rahat rahat sığarsın hatta küçük bile gelebilrsin diye düşnüyorum. :D Ben kendi aracım olan sirion'dan bahsedecek olursam servis fiyatları aman aman pahalı değil. Millet diyor ki işte farı şu kadar bilmem stop'u şu kadar falan... yeni model bir çok arabanın aksam fiyatlarına bakarsan onlar da aşağı yukarı aynı buna emin ol. Performans olarak da youtube'dan bakabilirsin ön bilgi olarak. Arkadaşım dediğim gibi hani mesaj yazdım kimse ilgilenmiyor demeyesin diye yazıyorum. Ancak kendi aracımdan örnekler vererek açıklama yapabiliyorum. Ancak bir çok otomobile göre japon otomobilleri çok seri onu diyebilirim. Kendisinden beklenenin fazlasını veriyor o küçümecik motorlar :D Umarım alırsınız da bir dostumuz daha olur. Hayırlı olsun şimdiden.
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 04 Ara 2010, 21:49

1. Kullanıma ve şartlara bağlı ama 5.5 - 6.5 litre civarında.
  2. Boy ve kilonuz ideal. 30 kg daha zayıf olsam, benim de boyum o civarlarda. Hiçbir sorun yaşamazsınız.
  3. Yedek parça sıkıntısı yaşamazsınız. http://www.daihatsu.com.tr 'de periyodik bakım ücretleri mevcut. Daihatsu'da bakım ücretleri diğer markalara kıyasla uygundur.
  4. Araba motoruna göre oldukça seri. Bu son derece göreceli bir konu olduğu için kullanıp kendiniz görmeniz lazım.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen kyo tarih 04 Ara 2010, 22:18

içine sığarsam süper o zaman istanbulda bi bayide denemeyi düşünüyorum uygun bi zamanda ,bide tıkırtı falan diyorlar tavan konusunda vb böyle problemler çıkartırmı bana ?
-bir öğrenci için tam uygun araba olurmu onu sorucaktım ?
kyo

Mesajgönderen Düdük tarih 04 Ara 2010, 23:03

1.77 boy, 92 kilo oldum koltuğu öne çekip kullanıyorum :) o derece rahat yani.

Pardon kullanıyordum..

Şimdi harıl harıl Copen arıyorum, aslında 2 tane gözüme kestirdim. biriyle rakam da anlaştık, gözüm diğerinde. düşmesini bekliyorum.

14 ay aşık olarak kullandığım Düdük'e tekrar kavuşacağım :)
Düdük

Model: Copen

Mesajgönderen kyo tarih 05 Ara 2010, 19:45

hakkikaten çok ilgi çekiyormu ? yani millet dönüp dönüp bakıyormu ?
kyo

Mesajgönderen ferser tarih 05 Ara 2010, 22:31

Merhaba,
Bence bu fiyata alınabilecek en güzel spor araba Copen. Bende Sirion var, aile için daha uygun tabi. Ama öğrenciysen bence Copenle çok güzel hava yaparsın :) Keşke otomatiği olsaydı. Gerçekten merak ediyorum neden otomatik yok Copende ?
ferser

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen jadamaniac tarih 13 Ara 2010, 14:45

Selamlar, yaklaşık birbuçuk senedir copen kullanıyorum, benzin sarfiyatı son derece düşük, Umut Bey in dediği gibi 6 litre civarında seyrediyor. Servis masrafı 150 - 250 tl arasında değişiyor, daha üstüne kolay kolay çıkmıyor. Boy kilo konusunda sıkıntı yaşanmaz ben 1.70 im ve çok rahat kullanıyorum. Motor performansı son derece yeterli, motor ve şanzımanı toyota üretimi. Tavan mekanizması yağlandığı sürece çok az ses yapar, bu tip tavana sahip tüm otomobiller de ses mutlaka olur, mercedes-volvo gibi üreticiler de bile bu sorun vardır. Ayrıca copen in otomatik versiyonu aslında üretiliyor fakat ülkemize ithalatı yapılmıyor.
jadamaniac

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 13 Ara 2010, 15:18

Ve son bir not: Otomatik Copen 660 cc turbo versiyon ve ülkemize ithalat için gerekli emisyon normlarını karşılayamıyor. Bu yüzden ithalatı yapılmadı, yapılmıyor, yapılmayacak. Gün gelir de diğer ülkelerde 1.3 motorlu otomatik Copen piyasaya çıkarsa ilk haber veren, elbette ki Daihatsu Aşkına olacak :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Düdük tarih 18 Ara 2010, 00:08

Bir arabaya aşık olunur ise bu kesinlikle Copendir..
2 sene aklımda kaldı, aldım, 14 ay kullandım sattım , 2 senedir aklımı kemiriyor, gene alıcam :)

Copen öyle bir araba işte.
Düdük

Mesajgönderen celiko tarih 02 Mar 2011, 22:00

merhabalar benim de ilk mesajım bu. Hatta ilk kez bir foruma üye oluyorum.

Ben de copen almayı planlıyorum birkac ay içinde. Ufak tefek sorularım olacak eminim yardımcı olan çıkacaktır:)

ilk olarak genel bir Daihatsu sorusu. Bu avrupadan çekilme hikayesi fiyatları düşürdü mü yoksa daha etkisini göstermesine zaman var mı?? Parça ve bakım konusunda zaten sorun olacağını sanmıyorum.

İngiliz forumlarında Copen lerde paslanma ve boyanın kabarmasıyla ilgili cok şikayet vardı hiç bunu duyan oldu mu? İklimle ilgili olabilir bu galiba.

Lastikler konusunda nasıl bir çözüm var acaba? Resmen uzaylı lastiği koymuş adamlar arabaya:)

şimdilk bu kadar. Daha önce cevaplanmış sorularım varsa kusura bakmayın, göremedim.

Teşekkürler
celiko

Mesajgönderen jadamaniac tarih 21 Mar 2011, 14:42

Daihatsunun piyasadan çekilecek olması özellikle copen gibi zaten az sayıda ithal edilmiş bir arabayı zerre kadar etkileyebilecek bir konu değildir, bu otomobilin alıcı kitlesi zaten 'zor bulunan' bir model olarak bu aracı kabullenmiştir, satışları benim bildiğim kadarıyla 2007 sonunda zaten durduruldu. Yedek parça vs. sıkıntısı yoktur. Boya sorunu da şu ana kadar hiç yaşamadım ve aracımda da fabrikasyon sonrası herhangi tekrar boyanan bir paça olmadı, bu sorun sanırım sizin de tespit ettiğiniz üzere 'iklim' kaynaklı. Sadece turbo olan versiyonların egzozları aşırı ısınmaya maruz kalıp tampona zarar verebiliyorlar fakat ülkemizde bu versiyon bulunmamaktadır. Lastik olarak da sadece biraz araştırma yapmanız gerekecek, en kötüsü 15 gün bekliyorsunuz, siparişle getiriyorlar.
jadamaniac

Mesajgönderen celiko tarih 02 May 2011, 00:49

Tesekkur ediyorum.

Birsey daha merak ediyorum, ankara da hic copen sahibi varmi forumda?? Bi gormek istiyorum yakindan nasil ve icine sigabilecek miyim diye:)
celiko

Mesajgönderen celiko tarih 10 May 2011, 20:45

Cevap gelmedi:)
Arkadaslar yardimci olabilecek kimse var mi?
Ankara'da sadece yakindan gorebilecegim Copen var mi?

Simdiden tesekkurler
celiko

Mesajgönderen uydumarket tarih 12 May 2011, 11:10

ben istanbuldayım bende yeni aldım copeni. boyum 182 kilo 76 çok rahat sığdım. iniş ve binişler alçak olduğu için sorunlu . bindikten sonra içine yatıyorsun...
uydumarket

Model: Cuore

Sonraki

Dön Copen

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir