gönderen celiko tarih 14 Oca 2012, 22:19
Merhabalar,
öncelikle hoş geldiniz, forumda yeterli cevap var ama ben de daha önceden deneyimlerimi paylaşmamış olduğumdan paylaşmak istedim.
Kullanım açısından oldukça sportif bir araç. Hafifliğinden ötürü birçok araca kafa tutabilirsiniz. Süspansiyonlar benim gördüğüm en sert süspansiyonlar, bu da virajlarda arabayı oldukça stabil yapıyor. Fazla zorlayınca kafadan kayıyor. Ama lastikler kalınlaştırılınca bu durum da düzelir galiba, yapan arkadaşlar cevap verir belki. Frenler bence çok iyi, ben ani fren yaparken gözüm hep aynada kalıyor acaba arkamdaki de durabilecek mi diye:)
Aracın içi geniş ama biraz basık, özellikle yan camların alçaklığı alışmayı gerektiriyor, ilk bindiğinizde zor gelebilir. Recaro koltuklar çok rahat, izmirden gelirken 8 saatte hiç mutsuz etmediler beni ve kışın da ısıtma özelliği çok faydalı. Tavan kapalıyken tıkırtı sorunu oluyor ama onun da cevabı bu forumda mevcut.
Yakıt olarak fazla dikkatli davranmayan biri olarak ben sehir ici 8lt falan yakıyorum. Bunun içinde akşam bayağı sıkışık Ankara trafiği de dahil. Depo küçük olduğu için çabuk bitiyor ama fullemek için de diğer araçlara nispeten cuzi bir rakam ödeniyor.
Copenin motoru güvenilir bir motor hic sorun yaşamadım ve internette de ciddi bir sorun gormedim, aracın tavanıyla falan ilgili de hic olumsuz bir deneyimim ya da bilgim olmadı.
Son olarak yazın Copen'i kullanmak o kadar zevkli ki alırsanız yazın içinden çıkmanız pek mümkün olmaz:) SLK'dan falan fazla ilgi cekmesi konusuna hiç girmiyorum:)
Merak ettiğiniz başka bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım. Eğer cabrio konusunda eminseniz bence sizin yaşınızda kesinlikle alınacak otomobil Copen.
Selamlar