Copen'e yeni lastik :)

Daihatsu'nun meşhur roadster'i. Tavanı bir düğmeye basılmak suretiyle otomatik olarak katlanarak bagaj bölmesinin içine saklanmaktadır.
Sayın Copen Kullanıcısı:
Sitemizde aracınızla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını ya da aradığınızı bulamadığınızı düşünüyorsanız, sizi merak ettiklerinizi sormaya davet ediyoruz. Daihatsu ve modelleri ile ilgili her türlü bilgiyi derleyip siz üyelerimize sunmak için gayret sarfediyoruz. Bu bağlamda çeşitli bilgileri sorulmaksızın ekliyoruz. Fakat herkesin, her modelle ilgili ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi düşünüp bulmaya ve yazmaya takdir edersiniz ki fırsat bulmak olanaksız. Bu yüzden, eğer aradığınızı bulamadıysanız, sizi, sorunuzu yöneltmeye davet ediyoruz. Daihatsu Aşıklarından birisi size mutlaka yardımcı olacaktır :)

Copen'e yeni lastik :)

Mesajtamtamam, 11 Eyl 2009, 23:53

benim copen 29 bin km ye ulaştı,lastiklerden çok sıkıntım yok şimdilik 10bin km daha yapacağım,değiştirirkende lastik bulmak problem olacak.
şua an üzerinde 155/50/15 var
yol tutuşum mükemmel diyebileceğim seviyede olduğundan biraz daha komforlu bir lastik seçsem,yanakları biraz kalınlaştırsam çok fazla şey kaybetmiş olmam diye düşünüyorum,genişliğide 155 bulamayacağımıza göre 165 olacak gibi...aklımdan geçen 165/65/15,bu lastik bulunabilir gibi duruyor.
komforve sessizliğe yönelik olarak önerebileceğiniz,marka ve modelleri öğrenmek isterim.
tamtamam

Marka: Daihatsu
Model: Copen

Re: Copen'e yeni lastik :)

MesajUmut-Gultekin, 12 Eyl 2009, 08:52

Yanak genişliğini 50'den 65'e yükseltmek bence çok fazla ama yine de siz bilirsiniz. Lastik Ebat hesaplama programları (Dış çap denkliği) konusu size yardımcı olacaktır diye tahmin ediyorum.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

Re: Copen'e yeni lastik :)

Mesajfeylesof, 25 Eyl 2009, 23:39

Merhabalar,

155/50/15 den 165/65/15 ebadına geçerseniz lastik çapını %10 büyütmüş olursunuz buda uygun bir değişiklik olmaz bir çok açıdan pişman olabilirsiniz.

165/65/14 ebadı bile %6 oranında daha büyük. malesef copen lastikleri a sınıf otomobillerde kullanılan en küçük çaplı lastik ebadı orjinal lastikleri dahil buna yakın bir ebadı tr'de bulabilmek epey zor bazen istek üzerine yurt dışından getirebiliyorlar.

185/55/14 %4 daha büyük bulunan bir ebat fakat 14 ebatı jantlarınıza uymaz.
165/50/15 %1.8 büyütür çapı yanak mesafeside biraz artmış olur ama tr'de zor bulunur hatta lastikçiye gittiğinizde direk böyle bir ebat olmaz yok der. ben 175/60/14 ebatını ararken bir çok firmadan aynı şeyi duymuştum.

Uzmanlar çapın %3 den daha fazla büyütülmemesini tavsiye ediyorlar.
feylesof

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Copen

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir