Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Copen'in tavan mekanizmasının tıkırtı yaptığı söyleniyor

Daihatsu'nun meşhur roadster'i. Tavanı bir düğmeye basılmak suretiyle otomatik olarak katlanarak bagaj bölmesinin içine saklanmaktadır.
Sayın Copen Kullanıcısı:
Sitemizde aracınızla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını ya da aradığınızı bulamadığınızı düşünüyorsanız, sizi merak ettiklerinizi sormaya davet ediyoruz. Daihatsu ve modelleri ile ilgili her türlü bilgiyi derleyip siz üyelerimize sunmak için gayret sarfediyoruz. Bu bağlamda çeşitli bilgileri sorulmaksızın ekliyoruz. Fakat herkesin, her modelle ilgili ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi düşünüp bulmaya ve yazmaya takdir edersiniz ki fırsat bulmak olanaksız. Bu yüzden, eğer aradığınızı bulamadıysanız, sizi, sorunuzu yöneltmeye davet ediyoruz. Daihatsu Aşıklarından birisi size mutlaka yardımcı olacaktır :)

Copen'in tavan mekanizmasının tıkırtı yaptığı söyleniyor

MesajUmut-Gultekin, 03 Şub 2008, 12:20

Selam,

Copen'in tavan mekanizmasının tıkırtı yaptığı söyleniyor. Bu konuda duyumu olan var mı?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: Copen'in tavan mekanizmasının tıkırtı yaptığı söyleniyor

Mesajemr, 03 Şub 2008, 18:35

evt var bende yazın vardı 2 ay önce sattım yazın 3 ay kullandım gercekten cok güzel araba 1.3 ama iyi kaçıyor :)

neyse tıkırtı gercekten geliyor tavan kapalıyken tavan birleşim yerlerinden tıkırtılar geliyor ben biraz engelledim ama yinede kesilmedi genellikle cukurlarda oluyor yada yol bozuksa mesela mıcırlı yolda cok yapıyor

ama bu genetik bişy mercedes SLK da bile var.arkadaşımda bwm 3.20cc var birindede peugeot 206cc var ikisindede bu tavan tıkırtısı geliyor yani
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Marka: Daihatsu
Model: Materia

MesajUmut-Gultekin, 03 Şub 2008, 18:36

emr yazdı:ama bu genetik bişy mercedes SLK da bile var.arkadaşımda bwm 3.20cc var birindede peugeot 206cc var ikisindede bu tavan tıkırtısı geliyor yani

doğrudur. c3 pluriel'e binmiştim, yağmurda tavandan su akıyordu :D olsun da tavan mekanizmasında ses olsun :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajemr, 03 Şub 2008, 22:05

hımm bak ama su akıntısı yok copende arabayı bizim serviste tazikli su ile yıkatırdım hiç su akmazdı yani öle bi sorunu yoktu sadece bozuk yolda tıkırtı gelirdi
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

MesajDüdük, 24 Tem 2008, 12:35

Aracı yeni aldım. henüz yağmur yağmadığından su olayını bilemiyorum. sanmıyorum su alacağını
yanlız tavan mekanızması bazen ses yapabiliyor gerçekten.

bu sesi kesmek için önerisi olan varmı:)
Düdük

Model: Copen

MesajFaTiH, 24 Tem 2008, 13:07

Yetkili servisler garanti kapsamında bunu çözüyordur diye tahmin ediyorum.. :wink: Gerçi lpg sisteminden sonra aracınız garanti kapsamı dışında kalmış da olabilir tabii..Araştırmanızı tavsiye ederim...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 24 Tem 2008, 13:14

Servis garanti dışı bırakmaz onu. En fazla motor aksamını garanti dışı bırakırlar ;)

Benim iç aksamdan gelen her türlü sesi gidermede kullandığım malzemeler, kaydırmaz pedler, kağıt (bildiğimiz kağıt), karton, yumuşak arkası yapışkanlı pedler vs. Bunları kullanarak şimdiye kadar gideremediğim ses olmadı.

Copen'de bu ses hareketli bir mekanizmadan geliyor olduğu için, arkası yapışkan yumuşak pedler veya hiç olmadı bir parça siyah renk kağıt kesin çözüm olur gibime geliyor.

Not: Benim Copen'im olsa üstünü çok nadir açarım. Bence kapalı hali çok daha şık. Bu arada dünyanın hiçbir yerinde Sunroof opsiyonu yok Copen için ama geçenlerde Sunroof'lu Copen fotoğrafları gördüm. İlginç gelmişti, bulur, onu da eklerim.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDüdük, 07 Ağu 2008, 10:58

öyle deme. üstü açıkken müthiş bi keyf..:)

ya düz yolda aslında üstü kapalı iken kesinlikle ses yapmıyor.

lanet olsun bu Türkiye yollarına.. yoksa araba kapalıyken de sessiz aslında. Ama yollarımız o kadar bozuk ki takır tukur gidiyoruz.
Düdük

Mesajjadamaniac, 30 Eki 2009, 16:24

Bu tıkırtının sebebi tavan kilitleme klipslerinin içerisinde bulunan hexagonal bir milin zamanla gevşemesiymiş, sanırım ingilteredeki bir copen forumundan öğrendiğim ve başarıyla uyguladığım bu ufak operasyonu sizlerle paylaşayım;
Sürücü koltuğuna oturun ve tavan klipslerinizi açın, klips açılınca tavana doksan derece açılı bir şekilde L kancası ortaya çıkıyor. Bu L kancasının tam ortasında, plastik bir korumanın içinde duran hexagonal bir vida bulunuyor, önce plastik korumayı cam yönüne doğru iterek hexagonal vidanın tamamen ortaya çıkmasını sağlayın. Ses yapan klipse ait olan hexagonal vidayı 'saat yönünde' 24 saatlik turlar halinde sıkın, yani çevireceğiniz tur 24 saate tekabül etsin. vidayı 2-3 tur yada çok gevşediyse 4-5 tur çevirin ve plastik korumayı geri ittirip hexagonal vidanın üstüne kapanmasını sağlayın. eğer plastik korumayı geri oturtmazsanız tavan klipsi kapanmayacaktır. İşlemi bitirince tavan klipsini kapatın, eğer vidayı fazla sıktıysanız klips bu sefer de tavana 'pençesini geçiremeyecektir', vidayı yukarıdaki işlemi tekrarlayarak bir tur gevşetin ve daha sonra tekrar klipsi uygun şekilde kapatın.
Düzgün ayarı bulmanız bir kaç deneme gerektiriyor fakat sorunu tamamen çözüyor :mrgreen:
konuyu okuduğum forumdaki örnek fotoda aşağıdadır,
Eklentiler
hex0.jpg
hex2.jpg
jadamaniac

MesajFaTiH, 08 Kas 2010, 13:48

Umut-Gultekin yazdı:Not: Benim Copen'im olsa üstünü çok nadir açarım. Bence kapalı hali çok daha şık. Bu arada dünyanın hiçbir yerinde Sunroof opsiyonu yok Copen için ama geçenlerde Sunroof'lu Copen fotoğrafları gördüm. İlginç gelmişti, bulur, onu da eklerim.

Copen de sunroof olmaz dediler; aradım buldum; baktım Umut abiden ekmek çıkmayacak sizlere sundum :mrgreen: :
copen_sunroof.jpg
copen_sunroof.jpg (22.66 KiB) 370 kere görüntülendi

20080303copen02.jpg
20080303copen02.jpg (23.27 KiB) 369 kere görüntülendi

20080303copen03.jpg
20080303copen03.jpg (17.34 KiB) 369 kere görüntülendi

20080303copen04.jpg
20080303copen04.jpg (22.65 KiB) 369 kere görüntülendi

Şakası bir yana; Umut abi yoğunluktan unutmuştur da sunamamıştır uygulamayı tekrar bulup..
Taktırmayı düşünenler için uygulanan model; Webasto nun Hollandia 300 Deluxe Medium modeli... İlgilenenlerin bilgisine.. :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 08 Kas 2010, 14:00

:) Arabanın tavanının açılabildiğini, dahası o minik tavanın takla durumunda muhtemelen kısmen, hatta belki de tamamen yitireceği koruma görevini düşününce bana mantıklı gelmiyor bu uygulama.

Yine de bilgi için teşekkürler, taşı da yedik ne yapalım. Unutmuşum bunu hepten.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDüdük, 08 Kas 2010, 22:01

sunruf güzel olmamış, açık hali daha güzel : )
Düdük

Mesajjadamaniac, 09 Kas 2010, 10:41

hard-top a en güzel alternatif bana sorarsanız 'panaromik cam tavan' dır, komple o parçayı koyu renk camdan yapsalar dehşet olur ama zaten ufacık olan tavana sunroof eklemek güzelim arabayı kola kutusuna çevirmiş, sanki sunroof u açınca birden 'fıss' sesi gelecekmiş gibi duruyor :lol: :lol: :lol:
jadamaniac

MesajDüdük, 13 Kas 2010, 20:59

Aldıktan 1 sene sonra bu sorunu yaşamaya başlamıştım, tam servise gösterecektim ki o arada satıldı aradım.

Aldığım araçta bu sorunu yaşayacağım aşikar , o nedenle bilgi için teşekkürler:)
Düdük

Mesajjadamaniac, 22 Kas 2010, 09:36

Rica ederim, + olarak aklıma gelmişken, copen in bir diğer 'minik defosu' da tavan ıslandığı zaman, daha doğrusu yağmurlu havalarda ve araç yıkandıktan sonra ortaya çıkıyor, tavanda sürekli bir 'vıcırdama' sesi başgösteriyor.
Bunu önlemek için de yapmanız gereken çok basit, bagajı açın ve aracın bagaj ile arka camının bulunduğu 2. tavan parçasının birleştiği noktadaki 'ıslandığından dolayı sürtünme sesi çıkaran' lastik contalı kısımlarını kurulayın, ses hemen kesilecektir.
Afiyet olsun :mrgreen:
jadamaniac

Sonraki

Dön Copen

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir