Copen Ultimate S

Daihatsu'nun meşhur roadster'i. Tavanı bir düğmeye basılmak suretiyle otomatik olarak katlanarak bagaj bölmesinin içine saklanmaktadır.
Forum kuralları
Sayın Copen Kullanıcısı:
Sitemizde aracınızla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını ya da aradığınızı bulamadığınızı düşünüyorsanız, sizi merak ettiklerinizi sormaya davet ediyoruz. Daihatsu ve modelleri ile ilgili her türlü bilgiyi derleyip siz üyelerimize sunmak için gayret sarfediyoruz. Bu bağlamda çeşitli bilgileri sorulmaksızın ekliyoruz. Fakat herkesin, her modelle ilgili ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi düşünüp bulmaya ve yazmaya takdir edersiniz ki fırsat bulmak olanaksız. Bu yüzden, eğer aradığınızı bulamadıysanız, sizi, sorunuzu yöneltmeye davet ediyoruz. Daihatsu Aşıklarından birisi size mutlaka yardımcı olacaktır :)

Copen Ultimate S

Mesajgönderen FaTiH tarih 03 Eki 2010, 21:24

Japon üretici Daihatsu, minik roadster modeli Copen'i 2011 model yılı için makyajlarken seriye Ultimate S adlı yeni bir model de kattı.Performans açısından bir artısı bulunmayan bu modelin donanımındaysa sportiflik hakim.

Eski modellerinden en büyük farkı yenilenen ön panjuru olan otomobilin Ultimate S versiyonlarında 15 inç çaplı BBS marka jantlar, Momo marka direksiyon simidi ve vites topuzu, beyaz renkli gösterge tablosu ve sportif koltuklar sunuluyor. Deri döşemeye sahip koltuklar ek ücret karşılığında Alcantara ile kaplanmış Recaro marka koltuklarla değiştirilebiliyor.

Daihatsu-Copen-Ultimate-S-Edition.jpg
Daihatsu-Copen-Ultimate-S-Edition.jpg (43.38 KiB) 638 kere görüntülendi

Daihatsu Copen Ultimate S 3.JPG
Daihatsu Copen Ultimate S 3.JPG (56.91 KiB) 637 kere görüntülendi

Daihatsu Copen Ultimate S 2.JPG

Daihatsu Copen Ultimate S 1.JPG
Daihatsu Copen Ultimate S 1.JPG (26.66 KiB) 636 kere görüntülendi

clutchd-com-2011-daihatsu-copen-9.jpg

2011-Daihatsu-Copen-Rear-View-580x386.jpg
2011-Daihatsu-Copen-Rear-View-580x386.jpg (58.3 KiB) 636 kere görüntülendi

clutchd-com-2011-daihatsu-copen-18.jpg
clutchd-com-2011-daihatsu-copen-18.jpg (37.98 KiB) 645 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Copen Ultimate S

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 04 Eki 2010, 08:48

ZZ yalan oldu herhalde :) Boşa bekledik, çoluğa çocuğa karıştık :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozgursula tarih 04 Eki 2010, 16:15

Süper bir alet yaa inan 10 numara olmuş. :D
ozgursula

Mesajgönderen Düdük tarih 08 Kas 2010, 22:07

ah bir getirseler şu aleti Türkiye'ye..

Umut bir bilgin yok mu? Copen artık gelmeyecek mi
Düdük

Model: Copen

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Kas 2010, 00:50

Söylentilere göre 2012'te kadar Türkiye'ye yeni model gelmeyecekmiş... ama Umut fakirin ekmeği ("Umut"u cinaslı kullandım ona göre :D )
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen jadamaniac tarih 09 Kas 2010, 11:10

Copen bana kalırsa kategorisindeki diğer araçlara bakılınca fiyatı ve kalitesiyle eşsiz bir alternatif ama gerek ülkemizde gerek ise çoğu Avrupa ülkesinde hep yanlış pazarlama stratejileri sebebiyle geri planda kalmış, az bilinen bir otomobil, bu konuda aslında biraz da sorun Daihatsu nun yeteri kadar benimsenmemiş bir marka olmasında yatıyor...Şimdi bu yeni showroom da Toyota ile beraber çalışılacak ise en azından markaya da bir katkısı olacaktır, markaya olan güven artacaktır, bu güven ortamı sağlandığında yeniden 'copen' gibi marjinal bir otomobilden sınırlı sayıda da olsa getirebileceklirini umut edebiliriz, ama öte yandan daha Toyota bile fuarda sergilediği IQ yu ülkemizde satma konusunda çekinceler taşıyor, 2012 ye kadar da ithalatını yapmayacaklarını söylüyorlar...Sebep olarak bu tip otomobillerin ülkemizde yüksek vergilere maruz kalması ve fiyatlarının beklenenden fazla şişmesi olarak gösteriliyor, yani x bir ülkede fiyat&kalite dengesi yüksek olan bir model, bizim ülkemizde bu dengeyi 'vergi yükü' altında kaybediyor...
Copen için de benzer durum söz konusu diye düşünüyorum...Ha birde otomatik vitesli versiyonunu da getirmeleri şart çünkü bu otomobili genelde hep bayan kullanıcılar tercih edecektir, etrafımda birsürü bayan arkadaşım sırf otomatik vitesi olmadığı için copen yerine gidip 2 katı parayı mini cooper lara fiat 500 lere yatırma planları yapıyorlar...
jadamaniac

Mesajgönderen Düdük tarih 09 Kas 2010, 19:45

Bu paraya alınabilecek tek araba bence ama işte piyasada yok ki.

Almak istesen bulamıyorsun, satmak istesen bulamıyorsun alıcı korkuyor.

keşke getirseler.
Düdük

Mesajgönderen jadamaniac tarih 10 Kas 2010, 16:34

Düdük yazdı:Bu paraya alınabilecek tek araba bence ama işte piyasada yok ki.

Almak istesen bulamıyorsun, satmak istesen bulamıyorsun alıcı korkuyor.

keşke getirseler.

Motor trend in 2006 senesinde yayımlanan bir bölümünde copen ile ilgili çok ilginç bir test yapılmıştı, aracın alım-satım dezavantajını içeren bir test, 2 farklı galeriye copen i koyuyorlar, ama aralarında ufak bir değişiklik yaparak, araçların birinde daihatsu amblemi yerine toyoya amblemi uygulanıyor ve müşterilere araç 'toyota roadster' olarak tanıtılıyor, üstüne bir de toyoya amblemli aracın fiyatını daha yüksek tutuyorlar fakat amblemleri haricinde copen lerimiz tamamen aynı...Daihatsu amblemli araca, belirledikleri sürede alıcı çıkmazken diğer toyota olarak sunulan aracı satıp üzerine de ekstra sipariş alıyorlar :mrgreen:
Hatta ben copen diye bir otomobil olduğunun farkına ilk defa o testi okuduğum sırada varmıştım :mrgreen:
jadamaniac

Mesajgönderen FaTiH tarih 10 Kas 2010, 19:25

jadamaniac yazdı:Motor trend in 2006 senesinde yayımlanan bir bölümünde copen ile ilgili çok ilginç bir test yapılmıştı, aracın alım-satım dezavantajını içeren bir test, 2 farklı galeriye copen i koyuyorlar, ama aralarında ufak bir değişiklik yaparak, araçların birinde daihatsu amblemi yerine toyoya amblemi uygulanıyor ve müşterilere araç 'toyota roadster' olarak tanıtılıyor, üstüne bir de toyoya amblemli aracın fiyatını daha yüksek tutuyorlar fakat amblemleri haricinde copen lerimiz tamamen aynı...Daihatsu amblemli araca, belirledikleri sürede alıcı çıkmazken diğer toyota olarak sunulan aracı satıp üzerine de ekstra sipariş alıyorlar :mrgreen:
Hatta ben copen diye bir otomobil olduğunun farkına ilk defa o testi okuduğum sırada varmıştım :mrgreen:

Yuh!!Vay be Ali; cidden güzel bir testmiş!Makalenin detaylarını görmek isterdim var mı bir internet link.i??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen jadamaniac tarih 10 Kas 2010, 20:41

Walla biraz google dan araştırmak lazım, bendeki dergi hala duruyordur ama nerededir kim bilir, bulursam mutlaka scan eder yeni bir başlık açarım, cidden çok zekice yapılmış bir test, hatta daha önce copen kullananlarınız bilirler, bu arabayı sürerken en büyük sorunlardan biri habire sorulan soru 'markası ne acabaaa' oluyor, eğer logoları toyota gibi daha bilinir bir markaya ait olsa, çok daha az tacize uğrarız :mrgreen:
Bir de ilginç bir tespitte bulunayım, yaklaşık bir senedir copen kullanıyorum ve genelde en çok gelip 'aaa nekadar güzel araba nerden alabiliriz-bulabiliriz' diye soranlar 45 - 50 yaş arası bay ve bayanlar, haa bir de 'aaa anneee arabayaa baaaak' diyen 5 - 13 yaş arası minikler, zaten küçük hayranları bizim sitede benim arabanın adını 'komik araba' koydular :D :D :D
jadamaniac

Mesajgönderen camoka tarih 10 Kas 2010, 20:59

kestane renkli copen ne güzel bakıyor öyle!
ne yalan söyleyeyim böyle güzel bir copen'im olsa logoyu çıkartırım, markasını sorup "hıı daihatsu muymuş, hemen kaçayım" diyenlerin de orasına burasına basarım logoyu! bu ne ya daihatsu deyince kaçıyorlar, yeşil yanınca kovalıyorlar :mrgreen:
bir arabanın tipini beğendiysem tamamdır, misal chevrolet cruze çok güzel yapmış adamlar; taş gibi duruyor, arkasında gm var diye illa b.k atmam mı lazım yani!
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Dön Copen

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir