coure ye uygun lastik

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

coure ye uygun lastik

Mesajgönderen sezgin123 tarih 15 Eyl 2010, 20:28

2005 model coure high grade aracımı arkadaşıma sattım aracın tek eksiği üzerindeki 5 yıllık sert bridgestone lastikler aracı lastiklerini değiştirerek teslim etmek istiyorum bütün lastik forumlarını inceledim orijinal ebat olan 155/65 r13 mü yoksa 165/65 r13 mü daha iyi olur arkadaş acemi arabanın altını vurabilir bu şekilde araç biraz yükselirmi yol tutuş iyileşirmi kötüleşir mi bu boy lastikler tam yüklü iken davlumbazlara sürtermi özellikle son cuoreci arkadaş yokohama orjinal ebat lastik hakkında ayrıntılı ne düşünüyor cevap verebilirse sevinirim ben çorludayım yokohamayı nereden alabilirim
sezgin123

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: coure ye uygun lastik

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 15 Eyl 2010, 22:15

Merhaba,
bu konu yıllar önce aynı başlık altında açılmış ve üzerinde uzun uzun tartışılmıştı esasında:

cuore-ye-uygun-lastik-t135.html

Benim Yokohama orijinal ebat hakkındaki fikirlerimi sormuşsunuz. Benim aracımda da ilk aldığımda Bridgestone lastikler vardı. Araç 18.000 Km'de iken lastikleri Yokohamalar ile değiştirdim ve 21.000 km'dir bu lastikleri kullanıyorum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Yokohama 155/65 R13, Bridgestone'dan konfor ve yol tutuş olarak çok çok üstün bir lastik.
Türkiye'de Cuore'nin orijinal ebat lastiği zaten Yokohama dışında Lassa ve Kumho'da var. Ama Yokohama bence alınabileklerin en iyisi. Ebatı hiç değiştirmeyin derim, sürtme problemi dılında aracın patinaja düşmesi ve benzin sarfiyatında ufak da olsa bir artış sözkonusu olacaktır.
Yokohama'ya ulaşabileceğiniz en yakın adresi aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz:

http://www.yokohama.com.tr/
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen sezgin123 tarih 17 Eyl 2010, 21:19

arkadaşlar orijinal ebat bulamadığımdan dolayı yokohama a001 155/70 r13 lastik aldım bir arkadaşın continental 155/70 r13 aldığını ve memnun kaldığını okumuştum ancak arka lastikler kasislerde ve yüksek süratte engebeli yerlerde çamurluklara sürtüyor yarın lastikleri aldığım yere gideceğim ne olacağını iade alırmı bilmiyorum sakın 155/70 almayın lastikleri satan bayi hiç bir sorun olmayacağını farkın fazla olmadığını söylemişti önceki arkadaşta nasıl bir problem olmadı anlayamadım
sezgin123

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 18 Eyl 2010, 15:19

sezgin123 yazdı:arkadaşlar orijinal ebat bulamadığımdan dolayı yokohama a001 155/70 r13 lastik aldım bir arkadaşın continental 155/70 r13 aldığını ve memnun kaldığını okumuştum ancak arka lastikler kasislerde ve yüksek süratte engebeli yerlerde çamurluklara sürtüyor yarın lastikleri aldığım yere gideceğim ne olacağını iade alırmı bilmiyorum sakın 155/70 almayın lastikleri satan bayi hiç bir sorun olmayacağını farkın fazla olmadığını söylemişti önceki arkadaşta nasıl bir problem olmadı anlayamadım

Continental kullanan üyemiz "mustafa" nickli üyemizdir. Fakat kendisi 155/70 değil 145/70 R 13 kullanıyor.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 18 Eyl 2010, 15:31

Lastik meselesinde yokohama bayiine ısrarcı olun, getirtirler orjinal ebatı..Sonuçta Japoın mühendis amcalarımız o kadar düşünüp ölçüp biçip de bu ölçü lastik üzerinde karar kılmışlar değil mi..Ben eminim ki optimum lastik ölçüsü odur..
Evet lütfen daha dikkatli olalım bu ebat konusunda, rakamlar konusunda..Ayrıca lastik firması ben bunları değiştirmiyorum diyemez.Çünkü size sorun çıkmayacağını söylediği halde sorun yaşıyorsunuz.Gerekirse ikamet ettiğiniz, ilçe-merkez ilçe kaymakamlığı binası içinde bulunan tüketici hakem heyetine şikayette bulunabilirsiniz..Sonuç muhakkak lehinize çıkacaktır..
Haklarımızı bilelim, bu tarz korkular yaşamayalım..! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen sezgin123 tarih 18 Eyl 2010, 22:11

lastikleri iade almadılar araba full dolu iken kasisten hızlı geçince sürtüyor bagajı boşalınca 2-3 kişi ile kasiste hızlı da geçsem sürtmedi artık araç full dolu iken kasislerden yavaş geçeceğiz yapacak bir şey yok böyle idare edeceğiz ancak bu lastikler ile aracın yolda gidişi frenleri çok değişti yüksek hızda motor rahatladı yolda kamyon otobüs yanından geçerken gezmiyor ilk hızlanma çok az yavaşladı yokuş yukarı performans azaldı vites küçültmek zorunda kaldım 170 km/h hızda bile araç yolda çok stabil gidiyor ancak bu hıza çok zor ulaşabildim tabi şu anda gösterge %7 eksik gösteriyor zannadiyorum hesabıma göre lastik çevresi 100 cm den 107 cm ye yükseldi elektrikli direksiyon olmasına rağmen dururken direksiyon hafif sertleşti ( mekanik direksiyon olsaydı zannediyorum aşırı sertleşecekti) araç yerden belirgin yükseldi altının sürtme ihtimali azaldı yakıt farkını test etmedim lastikle ilgili izlenimlerim bunlar memnun kaldım ancak yüklü iken kasislerden dikkatli geçilmez ise sürtme problemi sıkıntı
sezgin123

Mesajgönderen trubulans tarih 19 Eyl 2010, 00:45

pirelli 165/65 R13 aldım 2 ay önce, yerden yükseldi biraz. Kasislerde hiç sorun çıkarmıyor. Ayrıca araçta 4 kişi olunca arkası sürtmedi. bu ölçüyü tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
trubulans

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 20 Eyl 2010, 10:02

Dunlop 165/65/13 kullanıyorum 1 aydır.. Son derece memnunum..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir