OGOG yazdı:Arkadaşlar Merhaba
2007 model otomoatik şanzıman GL aldım. Hem araç hakkında, hem de otomatik şanzıman hakkında bilgi sahibi değilim. Arada bir bilen arkadaşları ufak tefek sorularla rahatsız edeceğim gibi, şimdiden özür dilerim.
Öncelikle aracın el kitabı yok, down edilebilir bir link bulma imkannım varmıdır?
Aracın hararet göstergesi yalnızca bir uyarı ışığından ibaret olsa gerek ve sanıyorum gerektiği zaman yanacak, zira motor çalışır halde iken bu gösterge sönük.
Otomatik vites cahili birisi olarak,
-Vites kolunda kilit olduğunu sandığım bir mandal var ama ona basmadan da konum değiştirebiliyor, normalmidir? (El firenindeki mandaldan yola çıkarak aklıma takıldı).
G4, 3, 2 ileri vitesler olduğunu biliyorum, fakat farkları nedir bilmiyorum?
İleri veya geri vitese takarken aracın duruyor olması gerektiğini biliyorum, fakat G4 ila 3 ve 2 arasında geçiş yapmak için de aracın duruyor olması mı gerekiyor?
60 bindeki yeni aldığım araç için acil yapmam gereken bir işlem varmıdır?
Gerekmemesini diliyorum ancak, servis konusunda tavsiyeleriniz hangi firmalar olurdu (Öncelik İst Anadolu Yakası)
Bilen arkadaşların yardımını rica edeceğim.
öncelikle hoşgeldiniz hayırlı olsun. sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
bu araçlarda kaza vs. dışında hararet ile işiniz yok antfiriz kontrollerini yaptıktan sonra kırmızı ışığınız yanmaz ve sizinde işiniz olmaz...yani elin japonu demiş ki "sanane hararet ten vs. bas gaza git."
vites kolunda ise düğmeye basmadan yapabildiğiniz her konum uygundur.zaten düğmeye basmazsanız tehlikeli yerlerde hareketiniz kısıtlanır.
2-- vitesi 2 vitesten fazla yükseltmez araç 70 km de bağırmaya başlar ama yokuş çıkarken yüklüyseniz çok
işinize yarar araç bayılmaz
3-- vitesi 3 vitesten fazla yükseltmez 120 km de bağırmaya başlar ama seridir bağırsada iyi yol alır
kapışırken lazım olur.
4--- vitesi tamamen araca bırakmak anlamına gelir 1 den 4 e kadar kendi hızına göre kendisi ayarlar
siz hiç karışmazsınız
ileri viteslerde hiçbir şekilde değiştirirken durmanız gerekmiyor. tek önemli konu 100 km de giderken mandala basıp 2 ye takmamanız. bu da malum vitesli araçta bile 100 km de 2 ye takmak gibi bir hata yapılmaz..
ben otomatik viteste mandala basmadan 3 ten 4 e veya 4 ten 3 e çok kullanan birisiyim. hiçbir sorun olmaz
aracı çok seri kullanmanızı sağlar . tabii alıştıktan sonra olacak bu söylediğim.
servis için anadolu yakasında kesinlikle merkez servis.
bir profesyonel konudan bahsedeyim isterseniz uygulayın.
ben yeni aldığım araçta ilk yaptığım şeyler şunlar.
1- aracın gaz pedalını yumuşatırım . gaz telinin motor tarfında ucunda bir yay var onunla oynuyorum çok yumuşak oluyor.
2- yine aynı yerde roket çubuğunuzun ucu var onun ayarı ile oynayıp az önce bahsettiğim viteste 3 ve 4 te fazla oynamamak için hassas hale getiririm ki biraz fazla gaza basmalarda araç kendisi vites düşürür.
3- el frenin dibinde bir ayar yeri vardır arka frenlerin boşluğunu alırsınız ve el frenini fazla kaldırmanıza gerek kalmaz 2 tık ta araç durur. aynı zamanda arka frenleride ayarlamış olursunuz fren pedalınız yumuşar ve hassas laşır.
işte bunlardn sonra aracın tadına doyum olmaz.....kolay gelsin