CRV den Terios`a

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

CRV den Terios`a

Mesajgönderen virgaba tarih 20 Kas 2011, 07:56

Arkadaşlar merhaba...

CRV yeni kasa aracım vardı...LPG taktırmış gayet de memnun bir şekilde kullanıyordum...Ancak belirli bir süre yurdısına cıkmam nedeniyle satmıstım...

Sonrasında hanıma ikinci el bir honda city aldık...bu arada yeni zamlı OTV dalgası cıktı...yani ikinci bir arac olarak CRV zorlayacak bizi...

Bu nedenle yeni arayıslara girdim...

ve burdayım...

Birkaç sorum var ama...vaktiniz olur umarım...

1. Anasayfada Daihatsn cekilme kararı var, boylesi bir durumda daihatsu alıınır mı ? ne gibi bir dezavantajı olabilir ? ikinci elde satma istersem cok zarar eder miyim arac cekildiigi icin piyasadan?

2. Ozel siparis verilebiliyor mu ? Siyah deri sevmiyorum...ya CRV deki lacivert deri rengi ya da krem deri istiyorum...donaım olarak da en ust paketi istiyorum...otomatik sanzıman şart...bir de hazır lpg li satılıyormus bu araclar dogru mu ?

3. sıfır almak mı mantıklı ?yoksa temiz 1-2 yasında arac mı ?

4. son sorum, esasında temmuzda kadar araca ihtiyacım yok. aralık kampanyasından faydalanıp simdi mi almak mantıklı yoksa ihtiyac zamanı temmuzu beklemek mi ? bir de simdi alırsam kredi ile temmuzda ise pesin alabilecegim.

tesekkurler.
virgaba

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Re: CRV den Terriosa

Mesajgönderen argyle tarih 20 Kas 2011, 17:54

1) Çekilme servis açısından bir olumsuzluk yaratmayacak diye aynı açıklamada geçiyor. Bakım parçaları dışındaki parçaları bekleyebilirsiniz, ki bu şu an da böyle, birçok markada böyle.

2) Krem deri Sirion'da vardı ama Terios'ta var mıdır bilmiyorum. Bence kumaş daha iyi.
Fabrika çıkışı LPG'li değil, bazı servisler BRC LPG takıyor. Hoş, fabrika çıkışı LPG'li denen markalar da serviste "garanti bozulmadan" LPG takıyor. Aynı şey yani.

3) Bu, arada kaç para fark olduğuna bakar. Ederse 2. el alınır. 0 araçta bir miktar daha fazla zarar edilir genelde.

4) Bunu sizden iyi kimse bilemez.

Tavsiye: 0 km alacaksanız, bayii ile liste fiyatı üzerinden pazarlık edin, özellikle peşin para verecekseniz liste fiyatı üzerinden ciddi bir indirim elde edebilirsiniz.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen virgaba tarih 21 Kas 2011, 00:34

Teşekkürler,,,

Peki bagaj hacmi ne kadar acaba ? Crv nin en sevdigim ynlarindan biri idi...bagaj genişliği önemli konu.
virgaba

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Kas 2011, 08:12

virgaba yazdı:Teşekkürler,,,

Peki bagaj hacmi ne kadar acaba ? Crv nin en sevdigim ynlarindan biri idi...bagaj genişliği önemli konu.

Bence siz bir Terios'u yakından görün. Ondan sonra daha isabetli sorular soracağınızı düşünüyorum. Terios'un iç hacmi ve bagaj büyüklüğü CRV ile karşılaştırılamayacak kadar küçüktür.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen teriossx tarih 21 Kas 2011, 10:33

O km.terios almak istiyorsanız acele edin ,çünkü son araçlar bitmek üzere....
Kullanıcı avatarı
teriossx

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen virgaba tarih 21 Kas 2011, 13:48

Tabi test sürüşü yapmadan hiçbir zaman karar verilemez...crv genişliğii de bulmayı beklemiyorum tabi...ama umarım içime siner...

Son araçların bitmesi konusuna gelince, evet olası. Onu da sormam gerekecek. Niyetim aslında daha cok ihtiyacım olan temmuzda almak ama bakalım şartlar ne getirir...galaksi modelini en son kaca bırakır bayiler tahminen...var mı son zamanlarda arac alan aranizda?
virgaba

Mesajgönderen virgaba tarih 21 Kas 2011, 18:00

Bir de arkadaşlar 1.5 motor olması getireceği maliyet açısından avantaj olacak sanırım...amacım CRV ye kıyasla maliyeti her anlamda düşürmek...Tiguan tercih etmeme sebebim LPG uyumsuzluğu misal...zira Terios u lpg ile kullanmayı düşünüyorum...

yıllık MTV toplamı sıfır araçta ne kadar

Ödediniğiz kasko ücretlerini paylaşabilir misniz ?

sanırm yoktur ama kronik bir arızası var mıdır teriosların...
virgaba

Mesajgönderen argyle tarih 21 Kas 2011, 18:26

Gugıl'da MTV oranları yazın çıkar.
0 araçta 1000-1200 TL civarıdır, firmaya göre değişir ama, 3000-4000 TL çıkaranlar sigorta şirketleri de var.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen riogrande tarih 21 Kas 2011, 19:13

ben terios kullanıyorum

fakat özellikle fiyat / performans açısından baktıgımızda

kesinlikle ve kesinlike dacia duster derim.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 21 Kas 2011, 20:03

Performans açısından kıyaslayın o halde, öğrenelim.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen sefa55 tarih 21 Kas 2011, 20:38

Ben de Terios sahibiyim. Terios almadan önce Duster almaya niyetlendim fakat 0 km. 4X4 Duster 47.000 tl idi Mayıs 2011'de. Ben de 27.500 Tl'ye 2008 model Terios aldım. Duster'ın üstünlükleri: İç ve bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında aracın arkası otele dönüşüyor. Dizel motor seçeneği var. 240 tork var. Terios'ta ise 140 tork var. Kar ya da çamura saplanınca kurtulmak için güce ihtiyaç duyuluyor. Önden çekiş, auto ve lock sürüş seçenekleri var. Yedek parçaları ucuz. Duster satışı yıllarca devam edecek ama Daihatsu Türkiye'de satışı durdurdu. Terios yedek parçaları Samsun il ve ilçelerinde bulunmuyor ama Dacia yedek parçaları bulunuyor. Duster 6 vitesli, Terios 5 vitesli bunun anlamı Duster'ın 1. vitesi daha düşük hızda ilerliyor. Ağır devir vazifesi görüyor.
Eklentiler
duster_main1[1].jpg
Duster 4X4
duster_main1[1].jpg (53.99 KiB) 908 kere görüntülendi
TERİOS 2008 MODEL 1500 CC LPG GOLD MANUEL VİTES
Kullanıcı avatarı
sefa55

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen virgaba tarih 21 Kas 2011, 22:00

Dacia duster is out of topic arkadaşlar :)
virgaba

Mesajgönderen xxdentxx tarih 22 Kas 2011, 08:50

27 000 km de 2008 model düz vites terios aldım ( 29 500 tl ) atın çıkmadığı yerlere çıkıyor, on roada da gayet keyifli, bu fiyatlara bu araçlar bence bedava.
xxdentxx

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen virgaba tarih 22 Kas 2011, 17:06

Ben station/sedan arabalardan ziyade bu tarz mini suvları daha çok seviyorum...o yüzden her ne kadar henüz test sürüşü yapmamış olsam da benim için güçlü bir alternatif ...

Daihatsu sitesinde galaksi diye geçen donanım paketi ne zaman üretilmeye başladı ? Hangi yıl itibarı ile ikinci ellerine bakmak lazım ?

Bir de aksesuar olarak şunlar bunlar olursa iyi olur dedikleriniz neler acaba ?
virgaba

Mesajgönderen virgaba tarih 23 Kas 2011, 01:03

Arkadaşlar çok soru sordum farkındayım ama bir de GOLD ve GALAKSİ modelleri arasındaki farkı soracaktım ???
virgaba

Sonraki

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir