cuore balata değişimi

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

cuore balata değişimi

Mesajbasdogan, 19 Ara 2009, 23:23

cuore kullanıcı arkadaşlarım. 4 yıldır aracımı kullanıyorum. 49 bin km şu anda. herhangi değişik marka araçların balata ömürleri ne kadardır bilmiyorum. ama cuore aracımın balata değişim zamanı bana çok uzun geldi. çünkü ön balatalarımı bugün ilk defa değiştirdim. değiştiren usta bana bunun civatalarını servis neden bu kadar sıkmış dedi. sanki daha önce balata değişimi yapıldığını düşünerek. servis daha balatalara dokunmadı dedim. ilk sen açıyorsun, orjinal balatalar bunlar edim. ustam bi arabaya bir bana bakarak 'vaayyy be ne dayanıklı imiş' 4 yıl 50 bin km ilk balata değişimi. 85 tl balata, 20 tl ustaya işçilik. toplam 105 tl. tam 4 yıl oldu. işleyen ve hayati önem taşıyan bir parça, yenisi ne kadar dayanır onu bilmem.. saygılarımlaaa..
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: cuore balata değişimi

MesajUmut-Gultekin, 19 Ara 2009, 23:45

İnşallah bir 4 yıl sonra tekrar bu sayfada buluşmak üzere diyoruz o zaman? :lol:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajFaTiH, 20 Ara 2009, 01:10

67 bindeyim aracım da 5,5 yaşında..Hâlâ orjinal balatalarlayım..İlk günkü performansları elbette yok ama hâlâ çok iyi durumdalar..Üstelik 62000 bakımında aracımla ilgilenen usta balataların daha iyi durumda dedi ısrarla sormama rağmen!!!
Var mı japon gibisi!!Bu arada hiç bir muadil balatanın bu orjinallerimiz gibi olacağını zannetmiyorum..Ya biraz sert olup ses yapabilir, iyi performans sergilemeyebilirler ya da çok yumuşak olup çabuk biterler..Tecrübe etmişti zannedersem İlker abi... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 20 Ara 2009, 10:41

Yeni balataların ses yapacağı kesin çünkü merkez serviste aldığım duyuma göre balatalarda az miktarda yer verilen asbest maddesi artık kullanılmıyormuş. Bu da balataların sertleşmesine ve ses yapmasına neden oluyormuş. Asbest çok zararlı birşey biliyorsunuz. Sağlık bakımından iyi olmuş diyebiliriz. Frenlerimizden her cııııyyykkk sesi gelince bunu düşünerek kendimizi avutalım :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajilker, 20 Ara 2009, 13:47

Evet doğru hatırlıyorsun Fatih...Hem ben hem de birader test etmiştik Sirionlar üzerinde...Muadili balatalar da ithal ingiliz malıydı ama.... berbattı....Orjinaline geçtik daha onlar bitmeden çünkü sertliğinden dolayı hem ses yapıyor hem de diski çizmeye başlıyordu... Asbestli veya asbestsiz orjinal olanı tavsiye ederim... Benim gibi yarışa katılmadığınıza göre, bahsedilen seneler düşünüldüğünde, üstüne üstlük parçanın hayati önemi göz önüne alındığında orjinal balata daha mantıklı....Üstelik diskleri bozarak 3 kuruş tasarruf edeceğiz derken daha fazla masraf çıkarmak da kuvvetle muhtemel...

4 senede balata değişen bir araba için 200 lira tutsa ne olur ki ? senelik 50 lira eder... El insaf bunu da harcayacağız yani ....Otomobile biniyoruz.....
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajbasdogan, 20 Ara 2009, 21:03

inşallah 4 yıl sonra da buluşuruz. ama bu daihatsu türkiye böyle giderse Toyota ya kayarız herhalde..
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajdjkaktus, 15 Şub 2010, 20:48

bu daihatsulara orjinal hariç balata takılmıyormu takılmıyorsa bu nasıl bir arac servis harici kimse ne motorunu yapabiliyor ne parcasını bulabiliyoruz sadece servismi olcak türkiyede yedek parcası yaygınlasmıyacakmı yan sanayi parcası cıkmayacakmı bu aracların cuoreden bahsediyorum eger yaygın parca olmadıktan sonra satmak en mantıklısı
djkaktus

Model: Cuore

Mesajyumnum, 02 Nis 2010, 10:59

selamlar. bende 2006 model coure var. ilk fren balata değişimi 35000 de bir sonrakini 100.000 de değiştirdik. hal böyle olunca ne yan sanayi nede özel servis yada ustaya gerek.
yumnum

Model: Cuore

MesajFaTiH, 02 Nis 2010, 12:12

TRW markasının gerek Cuore için gerekse Sirion için balata seçeneği mevcut..! Sitede kullanan arkadaşlar da var..Bulunduğunuz ilde TRW balata yetkili satıcısını bulun, size yardımcı olacaklardır..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir