Cuore'den Gelen Benzin Kokusu

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Cuore'den Gelen Benzin Kokusu

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 28 Ağu 2008, 13:30

Daha önce, tatil dönüşü "sonCuoreci'nin Seyir Defteri" başlığı altında kısaca değindiğim, fakat sonrasında ayrıntılı bir biçimde yazmaya fırsat bulamadığım sıkıntımı huzurlarınızda tartışmaya açıyorum:

Uzun yolda, gecenin bir vakti, ıssız bir yerde, benzin ibresi kırmızının iyice altına inmişken gördüğüm benzinliğe daldım direk. Arabayı aldığımdan beridir hep 97 oktan kullanmışımdır, fakat bu vküçük ve izbe benzinlikte 95 oktandan yukarısı bulunmadığından, idare etsin diye 30 liralık 95 oktan alarak yoluma devam ettim. (Benzinin markası da öyle uzun yollarda gördüğümüz "starpet,akline, güneş pet, vs." gibi duyulmamış değil, bilinen bir marka bu arada ama kimse rencide olmasın diye belirtmiyorum şimdilik)

Lakin, o günden sonra arabada çok feci bir benzin kokusu hasıl oldu. Hatta sadece içinden değil, arka koltukların oraya da dolacak kadar ağır bir şekilde hasıl oldu. Belki kokudan kurtulurum ümidiyle depodaki bütün benzini tüketip 97 oktanla fulledim, hiç faydası olmadı, İstanbul'a dönüşte bir daha sıfırlayıp fulledim, biraz geçer gibi oldu ama hemen sonrasında yine başladı. Olayın üzerinden bir aydan fazla zaman geçmiş olmasına ve benim o arada depoyu birkaç kere sıfırlayıp fullemiş olmama rağmen hiç geçmedi ve son zamanlarda iyice artmaya başladı bu koku.

Önceki gün arabaya 20 liralık 97 oktan alırken pompacıya sordum "nedir bu koku?" diye "egzozda delik vardır abi, vurmuşsundur bir yere" diyerek geçiştirdi ama ben aracımın altını hiç vurmadım diyebilirim, ayrıca aracın altına doğru eğilip kokladığımda, kokunun oradan değil depo kapağının oralardan geldiğini farkettim...

Durum böyleyken böyle... Bir zahmet düşüncelerinizi yazıverin arkadaşlar...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Cuore'den Gelen Benzin Kokusu

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Ağu 2008, 14:04

SonCuoreci yazdı:Önceki gün arabaya 20 liralık 97 oktan alırken pompacıya sordum "nedir bu koku?" diye "egzozda delik vardır abi, vurmuşsundur bir yere" diyerek geçiştirdi ama ben aracımın altını hiç vurmadım diyebilirim, ayrıca aracın altına doğru eğilip kokladığımda, kokunun oradan değil depo kapağının oralardan geldiğini farkettim...

Saçma olacak ama kapak deforme olmuş, açık kalıyor ya da benzin depon delinmiş benzinin akıyor ama sen dünyanın en ekonomik benzinli 1.0 arabasını kullandığın için benzininin eksildiğini farketmiyor olabilir misin :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 28 Ağu 2008, 14:11

SuperSonic yazdı:Saçma olacak ama kapak deforme olmuş, açık kalıyor ya da benzin depon delinmiş benzinin akıyor ama sen dünyanın en ekonomik benzinli 1.0 arabasını kullandığın için benzininin eksildiğini farketmiyor olabilir misin :)

:lol:
Aklıma gelmedi değil abi... aracın altını kontrol ettim o yüzden, ama herhangi bir ıslaklık emaresi göremedim asfalt üzerinde... Depo kapağını da açtım, baktım, kontrol ettim. Herhangi bir problem yok, oralardan kaportaya doğru bir benzin sızıntısı var mı diye de baktım; öyle bir şey de yok... Çıkamadım işin içinden, ama arabaya her binişimde gıcığım biraz daha artıyor, onu biliyorum...

Neyse 15.000 bakımı da geliyor zaten, üç vakte kadar Merkez Servis yolu görünüyor bana...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Sirion gti tarih 28 Ağu 2008, 15:09

bence doruk koyveriyodur sende benzin mazot sanıyosundur has delikanlı gazını heheh iğrenç oldu biliyorum :)
Abi istediği kadar meşhur marka olsun istasyonların %82 araştırmalara göre benzini çoğaltmak için çeşitli maddeler ekliyolar bu şeref yoksunları yüzünden arabalar iflah olmuyo serviste çözerler inş problemini
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 28 Ağu 2008, 15:15

Sirion gti yazdı:bence doruk koyveriyodur sende benzin mazot sanıyosundur has delikanlı gazını heheh iğrenç oldu biliyorum :)

:lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 11 Eyl 2008, 23:03

Evet arkadaşlar, bugün Merkez Servis'e gittim ve problemi anlattım...
Önce uzun bir süre sevistekileri kokuya ikna etmeye çalıştım, sonunda ikna oldular ve kurcalamaya başladılar:
Akaryakıt borularını söküp baktılar, bir şey çıkmadı... 2 saatlik bir sürenin sonunda depo iç kapağını değiştirmek akıllarına geldi ve sonuç: Artık kokudan eser yok :)
İlginç değil mi?
Böyle bir problemle karşılaşırsanız ilk yapacağınız şey benzin depo kapağını değiştirmek olsun arkadaşlar...
Bilginize...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Eyl 2008, 23:22

Aman iyi çok şükür...!Ciddi bir olay olmadığına sevindik! ;) Sahi masrafın ne oldu Cuore ile serviste?Fatura dökümünü bizimle paylaşırsan seviniriz??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 15 Eyl 2008, 22:52

FaTiH yazdı:Aman iyi çok şükür...!Ciddi bir olay olmadığına sevindik! ;) Sahi masrafın ne oldu Cuore ile serviste?Fatura dökümünü bizimle paylaşırsan seviniriz??

Teşekkür ederim Fatihciğim. 15000 periyodik bakım masrafım 134.40 YTL oldu. Değiştirdikleri depo kapağına para almadılar doğal olarak... Sağolsunlar çıkarken bir de güzel yıkadılar miniği... Tozdan topraktan arınmış oldu kerata :)
Ayrıntılı fatura dökümünü de bilahare gireceğim söz...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen mustafa tarih 22 Eyl 2008, 15:34

merhaba, geçmiş olsun. depo iç kapagı derken, çevrilerek açılıp kapanan depo kapağındanmı bahsediyorsun.
kapak öyle hemen bozulan bir parça değildir neden bozulmuş bilgi verdilermi merak ettim.
mustafa

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 24 Eyl 2008, 12:04

mustafa yazdı:merhaba, geçmiş olsun. depo iç kapagı derken, çevrilerek açılıp kapanan depo kapağındanmı bahsediyorsun.
kapak öyle hemen bozulan bir parça değildir neden bozulmuş bilgi verdilermi merak ettim.

Evet aynen öyle Mustafa Bey.

Yeni teknoloji arabalarda bir süredir filtreyi deponun kapağına koyuyorlarmış. Muhtemelen siz de aracınızın iç depo kapağını açıp baktığınızda kapağın iç kısmında filtreyi göreceksiniz. Cuore'nin bu kasalarının ilk çıkan modelleri hariç, depo kapakları filtreliymiş servis elemanlarının söylediğine göre...

Neden bozulduğunu söylemediler, hatta bozulup bozulmadığından da emin olmayarak, kokuyu kesmeyi deneme amaçlı olarak böyle bir yola başvurdular 1,5 saatlik deneme-yanılma yöntemleri sonucunda... ve başarılı da oldular gibi görünüyor şimdilik... Benzin kokusu kesildi gibi... Gerçi ara ara burnuma koku geliyor gibi oluyor ama "Du bakalım" diyorum içimden, sabrediyorum. Henüz çıldırtıcı boyutlara gelmedi... ara ara ve sinsi sinsi yayılıyor şimdilik... lakin keskin burnumdam kaçamıyorlar işte...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen mustafa tarih 24 Eyl 2008, 16:07

basitmiş gibi görülsede benimde canım sıkılır kafayı takarım.inşaallah bir an önce çözüme kavuşur. benim cuorenin de ön sol kapısı açtığım zaman kendini atıyor. götürdüğüm hiç bir kaportacı ne anlayabildi nede yapabildi. bide senin cuoreden sıcak tarafta fan çalıştırdığın zaman rahatsız edici nemli bir koku geliyormu? artık mevsimide geliyor sürekli fan çalıştıracağız.
mustafa

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 24 Eyl 2008, 16:15

mustafa yazdı:bide senin cuoreden sıcak tarafta fan çalıştırdığın zaman rahatsız edici nemli bir koku geliyormu? artık mevsimide geliyor sürekli fan çalıştıracağız.

O koku malesef Sirion ve YRV'de de var. Havalandırma sisteminin içinde bakteri oluşuyor anladığım kadarıyla. Yeni Terios ve Materia'da var mı bilmiyorum. Belki havalandırma kanallarının içine sıkılan koku gidericiler ve dezenfektanlar çözüm olabilir ama geçici çözüm olacaktır. Yine de denenebilir.

Benim tespitime göre uzun süredir neyi kullanmıyorsanız koku o zaman geliyor. Yani iç hava sirkülasyonu veya dışarıdan hava alma modu, klima açık-kapalı. Her türlü uzun süre kullanılmamış konfigürasyon koku gelmesine sebep oluyor.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 24 Eyl 2008, 16:30

Henüz fanın sıcak kısmını çalıştırmadım ben, ama Umut'un dediği gibi bakteri oluşumundan kaynaklanıyor sanırım bu tür kokular...

Bu arada geçen hafta söz verdiğim üzere faturanın ayrıntılı dökümünü sizlerle paylaşmak üzere bugün işe gelirken yanıma almıştım belgeyi. nitekim yazdım yazdım yazdım ve toplam ücret kısmına geldiğimde gördüm ki yanlışlıkla 7500 bakımının dökümünü almışım yanıma aceleyle :(
Yarın 15000 bakımının ayrıntılı dökümünü sizlerle paylaşabilmeyi ümit ediyorum.... :roll:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 24 Eyl 2008, 16:39

SonCuoreci , Cuorenin bakımıyla ilgili bir topik açtım.. Konu hakkında fikrin vardır muhakkak
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir