Cuore - LPG deneyimleri

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Cuore - LPG deneyimleri

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 30 Haz 2010, 19:01

Merhaba Arkadaşlar,

Bİlmeyenler için kısaca aracımı özetleyerek LPG deneyimimi aktarmak istiyorum.. Aracım 2005 model 65 bin km'de otomatik vites Cuore.

Aracımın yakıt tüketimi gayet makul olmasına karşın neden daha az yakmasın ki diyerek başladım LPG işini araştırmaya ve nihayetinde Atiker sıralı sistemi taktırmaya karar verdim. Hazır yıllık izne çıkmışken LPG 'cileri gezeyim dedim ki ikinci girdiğim dükkanda taktırmaya karar verdim.. Fiyat her yerde standart yani 990 lira montaj dahil.

Yaklaşık 5 saatlik bir montaj ve ayar zamanından sonra 28.06.2010 da LPG'yi aracıma 27 litrelik simit tank ile taktırdım. Sıradaki işlemleri sorduğumda Sızdırmazlık belgesi almam gerektiğini akabinde muayene ve ruhsat değişimi gerektiğini söylediler. Projemi de hazırlayıp beni uğurladılar.

29.06.2010'da Beylikdüzü Birlik sanayi sitesinde bulunan Makina mühendisleri odasından yaklaşık 1.5 saatlik bekleme ve 25 liralık ödeme sonrası LPG sızdırmazlık belgesini aldım. Hemen ardından sakin olduğu söylenen Çatalca TÜV'e gittim ki yoğun olduğu bilinen Hadımköy bile daha sakindi geçen gittiğimde. 126 lira muayene ücretini yatırdıktan sonra muayeneye girdim ve cam içi stop lambası yanmıyor diye ağır kusur yedim. Hemen stop lambasını değiştirdim ve yaklaşık 2 saat daha bekleyerek tekrar muayeneye girdim ve geçtim. Bu arada bu işlemleri yaptıracak olanlar muayene öncesi ek1 belgesi doldurmayı unutmasın.

30.06.2010 da yani bugün Tekirdağa gittim. Vardığımda LPG'yi fulleyip hesap yaptım. 14.5 kuruş karma kullanımda LPG harcamışım. Full Depo ile Tekirdağdan yola çıkıp Beylikdüzünde depomu tekrar fullediğimde Kadranım 110 KM'yi , LPG dolum pompası ise 6,19 litreyi yani 12.01 lirayı gösteriyordu. Ortalama sürüş hızım neredeyse durmaksızın 90-100 km/h arasıydı.

Yani kısaca özetleyecek olursask aracım yolda 100 KM'de ortalama 5,62 litre gaz yakmış yani 10.9 kuruş. Bu da demek oluyor ki Cuore artık 125 cc lik motosiklet kadar az yakıt tüketiyor :mrgreen:
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Cuore - LPG deneyimleri

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 30 Haz 2010, 22:38

LPG'li Cuore'ni güle güle kullan Sinan... :)
İlerleyen zamanlarında yeni paylaşımlarda bulunarak bizi bilgilendirmeye devam edersen güzel olur...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Tem 2010, 00:59

Hayırlı olsun :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen camoka tarih 01 Tem 2010, 09:29

hayırlı olsun az yakışlar olur inşallah.
ancak, 110 km sonrasında çeyrek boş deponun doldurulması yanlış hesaplamaya neden olabilir, sebebini bilmiyorum ama lpg kullanan arkadaşlarımın hepsi lpg'nin bitmesinden sonra sistemin benzine geçtiği zaman lpg almaya gidiyorlar ve hesaplamalarını öyle yapıyorlar. +, - ne kadar farkettirir orasını bilemeyeceğim tabi.
bir de 27 lt'lik simit tankın boyutları ve bagaj tank fotograflarının koyarsanız güzel olur.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 01 Tem 2010, 10:48

Resimleri en kısa zamanda yüklemeye çalışırım ancak orjinal stepnesinden az daha yüksek oldu.. Yakıt hesabına gelince, full depoyu kısmen harcayıp tekrar doldurup hesap yapmak her zaman en sağlıklı sonucu verir..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen uydumarket tarih 02 Tem 2010, 01:47

yanlış hesap yapmanız muhtemel nedenini sorarsanız. full depodan harcayıp tekrar fullemek gaz için mümkün olmuyor. benzin istasyonlarının full depoyu hissetme basıncı kullandıkları teknik pompalara göre değişiyor. yani siz fullemek için gittiğiniz bir istasyon 12 tl ye full sinyali verirken başka bir benzincide 15 alabildiğini ve hala full olmadığını görebilirsiniz. km yi sıfırlamadan 3 depo gidin ve verdiğinizparaları toplayıp hesaplamanız yada hep aynı istasyondan fulleyerek hesaplamanızı öneririm...

benim değişik ölçümlerimde otomatik araç la vardığım sonuç

kış için
şehiriçi yüzde 9
şehirlerarası yüzde 7

yaz için
şehir içi yüzde 8
şehirlerarası yüzde 6

(manuel araç içinde 1er litre düşük )

yakacaksınız ve inip binmenize bağlı olarak ortalama 3 depoda 20 tl lik benzin harcarsınız.... :)
uydumarket

Mesajgönderen yumnum tarih 10 Tem 2010, 10:18

selamlar.

bende arkadaşımızın fikrine katılıyorum. en sağlıklısı deponun tamamen boş iken doldurulup alınan litreye göre km. hesabının yapılması. lpg de yarım olarak doldurulan depo (özellikle farklı istasyomlardan ) çok farkedebiliyor. hatta hava sıcaklığı bile çok etkiliyor. birde lpg nin normal şartlarda 4 bar lık hava basıncı ile birlikte basılması gerekirken bu uygulama istasyondan istasyona farklılık gösteriyor. yüksek hava basıncı ile dolum yapan istasyondan aldığınız yakıt çok hava/az lpg olarak dolmuş oluyor.

benim aracım 2006 coure. km 135.000 de. 35 litrelik simit tank var. ortalama tüketim 7 lt. civarında. tabiki hava sıcaklığı tüketimi çok etkiliyor.

selamlar, saygılar
yumnum

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir