Cuore - LPG sorunu

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Re: Cuore - LPG sorunu

Mesajgönderen muratti tarih 21 Kas 2010, 15:41

merhabalar,

böyle bir platformda sizlerle tanışmak,bilgi paylaşımında bulunmak benim içinde mutluluk verici.

Ben aylık ortalama 1000-1500 km yol yapıyorum.yazın bu biraz daha artıyor.Aracımı üzmeden normal devirlerinde kullanırım ve hesaplamama göre km de 23-25 kuruş civarlarında tüketim yapıyorum.size göre bu tüketim cuore için yüksek mi?( bakım konusunda hassasım bütün bakımlarını tam yaptırdım.)

lpg ile küçük motorlu araçda fayda sağlamayacağımı ifade ettikleri için,forumlarda yazılanlara baktığımda ,sinan arkadaşımın dediği gibi 1000 km de 80-90 tl gibi bir tasarruf sağlatacaksa bu zaten benim lpg den beklentimi karşılar.ancak 20-30 tl fark olacaksa çekilen zahmete değmez.

Bu arada, sonCuoreci nikelaj kaplamalarına bayıldım.süper olmuş, iyi günlerde kullanmanızı dilerim..

selamlar.
Birgün herkes Daihatsulu olacak..
muratti

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 21 Kas 2010, 16:28

muratti yazdı:merhabalar,

böyle bir platformda sizlerle tanışmak,bilgi paylaşımında bulunmak benim içinde mutluluk verici.

Ben aylık ortalama 1000-1500 km yol yapıyorum.yazın bu biraz daha artıyor.Aracımı üzmeden normal devirlerinde kullanırım ve hesaplamama göre km de 23-25 kuruş civarlarında tüketim yapıyorum.size göre bu tüketim cuore için yüksek mi?( bakım konusunda hassasım bütün bakımlarını tam yaptırdım.)

lpg ile küçük motorlu araçda fayda sağlamayacağımı ifade ettikleri için,forumlarda yazılanlara baktığımda ,sinan arkadaşımın dediği gibi 1000 km de 80-90 tl gibi bir tasarruf sağlatacaksa bu zaten benim lpg den beklentimi karşılar.ancak 20-30 tl fark olacaksa çekilen zahmete değmez.

Bu arada, sonCuoreci nikelaj kaplamalarına bayıldım.süper olmuş, iyi günlerde kullanmanızı dilerim..

selamlar.

Öncelikle aracın aksesuarlarına övgüler için çok teşekkür ederim muratti :wink:
Ben Türkiye'de borsa gibi sürekli düşüp artan benzin fiyatları yüzünden kuruş hesabı yapmayı hiç sevmiyorum. (Laf aramızda biraz matematiğim de zayıftır :lol: )
Daha önce ev ile işyeri mesafem gidiş-geliş 10 km. civarındaydı. Her gün işe arabyla gidip gelir idim. Haftasonu gezmeleri vs. ile birlikte ayda ortalama 1000 km. yol yapardım. ve bu şekilde 27-28 lt. ile ortalama 425-450 km. yol yapardım.
Nisan ayında Anadolu yakasına taşındık ve ev-iş arası gidiş-geliş 90 km.'ye çıktı. Taşındıktan sonra 27-28 lt. benzin ile menzilim 500-550 km'ye çıktı. (Buna berbat köprü trafiğini de katmak gerek bu arada.)

Yani diyeceğim odur ki: Eskiden aracın motoru tam olarak ısınıp randımanlı çalışmaya başlamadan işyerine-eve varıp motoru kapatıyordum. Şimdi ise uzun mesafe olduğundan dolay köprü trafiği olmasına rağmen aracın bir depo ile harcadığı yakıt miktarı epey düştü.
Not: Bu arada ben aracı çoğu zaman agresif kullanırım, gaza basarken hiç acımam. Eğer tasarruflu bir sürücü olsam bu menzil kesinlikle % 5-10 civarında artacaktır.

Sizin gidiş-geliş mesafeleriniz nedir acaba? Biliyorsunuz LPG takıldığında motor ısınana kadar araç benzin ile çalışmaya devam ediyor. Böyle bir durumda da herkesin LPG'den alacağı verim ve tasarruf miktarı değişmektedir. kar-zarar oranınızı hesaplarken bu hususu da göz önünde bulundurmanızı öneriririm.

Sevgiler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 21 Kas 2010, 18:01

Küçük bir not eklemek istiyorum, motorun ısısı 30 dereceye ulaştığında lpg ye geçiyor otomatik.. Bu da bende yaklaşık 1-1.5 km ye denk geliyor şimdilik.. Kışın ne kadar uzar mesafe bilmiyorum..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen argyle tarih 08 Eki 2011, 19:26

Merhaba,

1)Sayın Gültekin, şu öküzlerin markasını verseniz; bilmemiz iyi olabilir.

2)Daihatsu servisleri de BRC LPG montajı yapıyor, onlar hakkında ne diyorsunuz, kasap mıdır onlar da?

3)mertcelik33, şu tamircinizin bilgilerini öğrenebilir miyiz, madem adam gibi LPG'den anlıyor?
4)YağmurAdam, siz de bu bilge kişinin bilgilerini paylaşsanız?

5)mertcelik33, akü değiştirirken LPG ayarları uçuyor mu yani? Arkadaş, her akü bitince bir de ayar yaptırmakla mı uğraşacağız?

6)SinanATASOY, benim BRC'nin LPG'ye geçmesi 1-2 dk. arası sürüyor, km olarak ölçmedim. Başka bir başlıkta bir arkadaş, "LPG'ye çok hızlı geçiyor (5 dk.'da)" yazmış, benimkinde mi bir tuhaflık var?

Teşekkürler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 08 Eki 2011, 21:19

Havanın sıcaklığına göre değişiyor LPG'ye geçmesi.. Birde LPG'nin kaç derecede devreye gireceği ayarına bağlı..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen argyle tarih 10 Eki 2011, 11:10

Mutlaka, bir değer atanmış olmalı, kendi karar veremez :). Bir tuhaflık yok sanıyorum o halde, teşekkürler.
Evet, havalar soğudukça benimkinin de LPG'ye geçme süresi biraz uzadı.

Peki, siz çözebildiniz mi LPG sorununuzu? Bende de sıkıntı var:
yardimmmmm-t1930-15.html
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Önceki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir