gönderen Umut-Gultekin tarih 25 Ağu 2010, 13:47
Bu saçmalıklarla bol bol uğraşmış biri olarak bana tesisatta farkedilmemiş hata (dar boru kullanımı ya da eğik boru) veya regulator olabilirmiş gibi geldi. Ya da LPG ECU'su ile arabanınki arasındaki data taşıyan kabloların entegrasyonu düzgün yapılmamış olabilir. En düşük ihtimal de yazılım parametre hatası olabilir.
Bu gibi saçmalıklar yüzünden "LPG işine hiç bulaşmamak lazım" diyorum soranlara... İnşallah çözersin en kısa zamanda. Türkiye'de var diyebileceğimiz miktarda usta diye birşey olmamasını bir yana bırak, arabalar artık "usta" nın anlayacağı basitlik seviyesinde değiller. Mühendis olması lazım ki bir kişinin böyle bir montajı yapabilsin. LPG'cilerde de bırak mühendisi, kendini usta diye tanıtan kasaplar çalışıyor. Hayatında muhtemelen ilk defa kaputunun içini gördüğü Daihatsu'ları acımadan kesip biçiyorlar, sonra sorun üstüne sorun. Kesip biçmekten de kastımı açayım, bizim arabalar için kablo setleri yok. Piyasada çok fazla adette olan arabalar için ateşleme, ateşleme kontrol, ECU bağlantısı kablolarının LPG için satılan varyasyonları var. Bunlara montaj yapılırken, kablolar sökülüp yenileri takılıyor. Bizim arabalara montaj yapılırken ise kablolar kesiliyor bir süre öküz öküz bakıldıktan sonra hangi kablonun ne olduğu bilinmediği için "bir bilene" danışılıyor o bilen de gerçekten biliyorsa o kabloları bir yerlere bağlıyorlar. O bağlanan yerlerin de doğru yer olduğunu varsayarsak ve hala ortada nereye bağlanacağı bulunamayan kablo varsa, onu da kesip atıyorlar. Sorun çözülüyor. Araba teslim ediliyor. Daha neler neler. LPG büyük hata malesef (gerçekten iş bilen ve mühendislik seviyesinde iş yapabilecek tanıdığınız varsa ayrı konu).
Beni çok delirtmişlerdi eski arabanın montajı sırasında.
Öküzler ya, arabanın altında kablo taşıyıcı varken, kabloyu oradan geçirmek varken arabanın zeminini delip de ayrıca monte etmişlerdi kabloyu oraya hala deliriyorum hatırladıkça yapılan öküzlükleri.
Daihatsu Aşkına!