Cuore - LPG sorunu

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Cuore - LPG sorunu

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 25 Ağu 2010, 13:30

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere aracıma LPG taktırmıştım.. Ekonomik açıdan çok işimi görse de bir sorun canımı sıkıyor. Sorunu tespit edememek daha da canımı sıkıyor. Atiker marka LPG'yi taktıktan sonra aracımın motorunda kesiklikler meydana gelmeye başladı. Benzinde herhangi bir sorun yokken Gaz'la kullandığımda ve gaz pedalının ortasına kadar ortalama gaz verdiğimde ciddi kesintiler oluyor ve tekleyerek gidiyor araç.

LPG'ciye gittiğimde bujileri değiştir düzelir dediler değiştirdim düzelmedi, boğaz kelebeği bakımsız temizlet düzelir dediler temizlettim düzelmedi. Ateşleme Bobininde sorun var değiştir düzelir dediler değiştirmedim. Belki sorun gerçekten onlarda.. Ama bütün motoru sıfırlayarak deneme yanılma ile sorunumu çözemem..

Sorun LPG'de ise haybeye bir sürü masraf etmiş olacağım. Sorunun ne olabileceği konusunda fikri olan varmı?
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Cuore - LPG sorunu

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 25 Ağu 2010, 13:47

Bu saçmalıklarla bol bol uğraşmış biri olarak bana tesisatta farkedilmemiş hata (dar boru kullanımı ya da eğik boru) veya regulator olabilirmiş gibi geldi. Ya da LPG ECU'su ile arabanınki arasındaki data taşıyan kabloların entegrasyonu düzgün yapılmamış olabilir. En düşük ihtimal de yazılım parametre hatası olabilir.

Bu gibi saçmalıklar yüzünden "LPG işine hiç bulaşmamak lazım" diyorum soranlara... İnşallah çözersin en kısa zamanda. Türkiye'de var diyebileceğimiz miktarda usta diye birşey olmamasını bir yana bırak, arabalar artık "usta" nın anlayacağı basitlik seviyesinde değiller. Mühendis olması lazım ki bir kişinin böyle bir montajı yapabilsin. LPG'cilerde de bırak mühendisi, kendini usta diye tanıtan kasaplar çalışıyor. Hayatında muhtemelen ilk defa kaputunun içini gördüğü Daihatsu'ları acımadan kesip biçiyorlar, sonra sorun üstüne sorun. Kesip biçmekten de kastımı açayım, bizim arabalar için kablo setleri yok. Piyasada çok fazla adette olan arabalar için ateşleme, ateşleme kontrol, ECU bağlantısı kablolarının LPG için satılan varyasyonları var. Bunlara montaj yapılırken, kablolar sökülüp yenileri takılıyor. Bizim arabalara montaj yapılırken ise kablolar kesiliyor bir süre öküz öküz bakıldıktan sonra hangi kablonun ne olduğu bilinmediği için "bir bilene" danışılıyor o bilen de gerçekten biliyorsa o kabloları bir yerlere bağlıyorlar. O bağlanan yerlerin de doğru yer olduğunu varsayarsak ve hala ortada nereye bağlanacağı bulunamayan kablo varsa, onu da kesip atıyorlar. Sorun çözülüyor. Araba teslim ediliyor. Daha neler neler. LPG büyük hata malesef (gerçekten iş bilen ve mühendislik seviyesinde iş yapabilecek tanıdığınız varsa ayrı konu).

Beni çok delirtmişlerdi eski arabanın montajı sırasında.

Öküzler ya, arabanın altında kablo taşıyıcı varken, kabloyu oradan geçirmek varken arabanın zeminini delip de ayrıca monte etmişlerdi kabloyu oraya hala deliriyorum hatırladıkça yapılan öküzlükleri.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 25 Ağu 2010, 14:17

Senin başından geçen ayrı bir talihsizlikti.. Arabandan soğuttular seni.. Bendeki problemi şöyle biraz daha detaylandırayım, dip gaz hızlanırken en ufak kesiklik yok.. Gayette performanslı şekilde hızlanıyor..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 25 Ağu 2010, 14:33

Çevremde LPG taktırıp acı tecrübeler edinen o kadar çok insan var ki, her yeni bir acı tecrübe duyduğumda LPG işinden biraz daha soğuyorum!
Türkiye'de LPG işi Umut'un da ısrarla belirttiği gibi %99,9 kasaplar tarafından yapılıyor. Fabrika tarafından LPG'li veya en azından LPG ön hazırlıklı bir araç olmadığı sürece Türkiye'de sonradan LPG taktırmak ve mutlu olmak gerçekten çok büyük bir şans meselesi...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen mertcelik33 tarih 26 Ağu 2010, 04:19

hocam gecmıs olsun,

aynı sorun bende de oldu ama sorun arabada cıkmadı tabıkı
sorun lpg yazılım hatası atikere ggittim bobin dedi benzinde yapmıyor dedim gaz da eatesleme hatasını daha cabuk gosterir dedi tamircimle baska lpg ciye gittim adam arabaya notebook bagladı yola cıktı ve 10 dk sonra geri geldi tamam dedi 10 lıra verdim araba %90 duzelmıstı sonra 1 hafta sonra aku bitti mars basmaz oldu akü deegıstm lpg beynı sıfırlanmıstı araba aku degısınce tamırcıme arabayı verdım sıfırdan tekrar ayar yaptırdı su an %100 sorunsuz maasallah ama ne yaptı ve nasıl yaptı bilemiyorum

benım arızam ise vites yuksek devır dusukken gaza yuklenmede araba tıtreme yapmasıydı bilginize...

tekrardan gecmıs olsun...
mertcelik33

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 26 Ağu 2010, 06:50

Hocam bu tamircinin adı adresi nedir?

Bu arada verilen cevaplar dikkatimi cekti de bi an aynı yerde mi taktırdık LPG'ti diye düşündüm :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 26 Ağu 2010, 17:09

İşi bilmeyen LPG ustaciklari ilk önce bujiye daha sonra da boğaz kelebeğine laf atarlar. Bence o ustaya bir daha gitme. Ben de bir süre LPG ayariyla uğraştım. İsten anlayan birisini buldum sorun çözüldü çok şükür.
Edindiğim tecrübeye göre senin probleminin o gaz aralığında LPG mappinginde fazla gaz gönderme olarak tanımlanması. Bir bilgisayar yardımıyla yolda yapılan ayar en sagliklisi oluyor.

Böyle ayar yapan biryer bul rahat et.

Umarım kısa sürede sorunun çözülür.
YağmurAdam

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Ağu 2010, 18:01

Baran sen bir LPG'ci açsana :) Biz de gönül rahatlığıyla gelelim.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 26 Ağu 2010, 21:50

Yolda ayar.. Sorun donanımsal değilse kulağa mantıklı geliyor.. Teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen murti1404 tarih 27 Ağu 2010, 01:09

merhabalar bende aracıma 2,5 yıl önce atiker sıralısistem taktırdım 2003 model cuore neyse bende çookkkkk pişmandım izmirde kaptanotogaz diye bir yerde taktırmıştım araç külbütör kapağı sanırım yağ akıttı, bunu geçelim lpg de küçük viteslerde sorun yok büyük vitesde düşük devirde giderken gaza başınca kesiklikler yapıyordu arkadaşın söylediği gibi buji,ateşleme,hatta debriyaj balatasına kadar laf attılar ama sorun düzelmedi2 silindirin bobini değiştirdim birazcık azaldı ama hala o şelikde devam birazdda sinir ola ola 40000km oldu taktıralı 13,5kuruş yakıyor sizleirnki nasıl yakıyor bu arada
murti1404

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 27 Ağu 2010, 08:01

Çok güzel bir teklif. Düşüneyim... :D

Umut-Gultekin yazdı:Baran sen bir LPG'ci açsana :) Biz de gönül rahatlığıyla gelelim.
YağmurAdam

Mesajgönderen yumnum tarih 25 Eyl 2010, 19:26

Selamlar

Ben 2006 model cuore aracıma 90000 km de iken brc marka lpg taktırdım. ilk taktırdığımda bir iki defa motor ışığı yaktı. sonra bujileri değiştirdim. motor ışığı birdaha yanmadı. genel olarak bir sorun yok. km de uzun yolda normal kullanımda 12 kuruş şehir içinde 14 kuruş yakıyor(maşallah deyin arkadaşlar). bazı zamanlar hızlanmak istediğimde (mesela 2. vites 60-70 km civarlarında) bir soluk alır gibi yapıyor. sonra devam ediyor. işin açıkçası bunu hiç problem etmedim de ustaya da sormadım. bana göre çok önemli değil. birde araç yüksek devirlere çıkmakta zorlanıyor. mesela benzinde 3. vites 145 km ye kadar kesintisiz çıkarken lpg de 120 den sonra ivmelenme biraz düşüyor. yaptığı tasarrufa göre bunları dert etmiyorum. istanbulda her gün sadece işe gidip gelmek için 50 km yol yapıyorum. belediyo otobüsü fiyatına kendi aracımla seyahat ediyorum. daha ne olsun....
yumnum

Mesajgönderen muratti tarih 16 Kas 2010, 00:48

Arkadaşlar merhaba,

2004 model low grade cuore kullanıyorum.Aracımı 3 ay önce aldım ve yakıtından memnunum,fakat lpg ile daha ekonomik olabileceğini düşünürken her giridiğim montaj atölyelerinde tasarruf yönünden taktırmaya değmeyeceğini söylediler.

Sizlerin yorumlarınızı okuyunca tam tersi bir görüşle karşılaştım.Bu sebepten biraz kararsız kaldım.

Lpg kullanan arkadaşlarımdan tecrübelerini aktarmalarını rica edebilirmiyim..Birde montaj sırasında nelere dikkat etmem konusunda bilgi aktarabilirseniz sevinirim..

teşekkür ederim..
Eklentiler
DSC00672.JPG
DSC00676.JPG
Birgün herkes Daihatsulu olacak..
muratti

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 Kas 2010, 01:47

Aramıza hoşgeldiniz sayın muratti. Anladığım kadarıyla araca LPG taktırmak istiyorsunuz. LPG taktırmadan önce kafada şu hesaplar yapılmalı: "Acaba ben LPG montaj masrafını kaç ayda egale ederim? Ben bir ayda benzinle xxx kilometrede xxx masraf yapıyorum; LPG taktırdığımda aynı kilometrede masrafım xxx TL olacak. Bu hesapları kafanızda yaptığınızda LPG'nin sizin için uygun olup olmadığını göreceksiniz.

Benim fikrimi soracak olursanız: Bir depoyla şehiriçinde benzinle ortalama 100 TL'lik bir masraf ile 500-550 km. giden bir Cuoreniz varken siz eğer ayda 2000-3000 km. yapıyorsanız taktırın LPG'yi, ama yok, eğer 1-1,5 depo sizi her ay idare ediyorsa inanın böyle ekonomik bir araç için hiç değmez...

Sevgiler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 16 Kas 2010, 09:45

Şehir içi soğuk motor kısa mesafe kullanımda ortalama yakıt tüketimim otomatik vitesin de katkılarıyla yakklaşık 7 litre benzin oluyordu (işe gidiş geliş).. Şimdi ortalama 8,5 litre gaz harcıyorum. Bu da kaba bir hesapla 100 KM'de 26 lira ediyordu. Gazda ise yaklaşık olarak 17 lira.. Yani her 100 km de 9 lira cepte.. Bu da 1000 km de 90 lira eder ki 11000 km yaptığımda tüpün maliyetini çıkartıyorum demektir.
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Sonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir