Cuore triger kayışı değişim periyodu?

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Cuore triger kayışı değişim periyodu?

MesajSinanATASOY, 24 Eyl 2008, 14:28

Merhaba arkadaşlar,

Daihatsunun sitesinde satış sonrasını incelerken Cuorede enteresan bir durum dikkatimi çekti..

http://www.daihatsu.com.tr/html/period.htm

Yukardaki linkte bulunan periodlar incelendiğinde aracın 45.000 km'de bir triger kayışının değişmesi gerektiği görünüyor.. Günümüz araçları 110-120 bin km gidebiliyorken aynı triger ile, bu aracınki neden 45 binde bir değişmesi gerekiyor? Fikri olan varmı?
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Cuore triger kayışı değişim periyodu?

MesajSonCuoreci, 25 Eyl 2008, 10:09

Merhaba Sinan,
Açıkçası konu hakkında hiçbir fikrim yok maalesef. Hatta aracın periyodik bakım ücretleri bana çok makul geldiği için bu husus bugüne kadar hiç dikkatimi çekmemişti gerçekten... :roll:
Ama "arabanın küçüklüğü ve üç silindirli oluşu bu durumun gerekliliğini meydana getiriyor olabilir mi ki acep?" diyerekten ortaya uyduruk bir tez atmaktan da kendimi alamadım :)

Bir de Triger kayışı diyince tüylerimin diken diken olmasına sebep olan bir anımı paylaşayım:

Bundan aşağı yukarı 4 yıl önce pederin Fiat Marea ile bir İstanbul trafiğinin en civcivlisinden bir akşam vakti, sol şeritten 3. viteste aşağı yukarı 70-80'le aheste giderken 4. vitese atayım dedim, vites değiştirip ayağımı debriyajdan çekip gaza dokunmamla arabadan "tık" diye bir ses geldi, ve istop etti!.. Tekrar çalıştırmak istedim arabayı ve bir türlü marş basmadı. Ben o trafikte soğukkanlılığımı korumaya çalışarak arabayı en sağ şeride doğru kaydırmayı başardım ve nihayetinde sağ şeride gelip kaldım yolda....
Yardımsever bir arkadaşın durup arabayı biraz ilerdeki benzinliğe itmek için yardım teklif etmesiyle de trafiktekilerden daha fazla küfür yemekten de kurtulmuş oldum. (Şimdi güzide istanbulumuzun dehşetli bir akıl dehası sonucu baştan başa yanyollarla kaplanmış E-5'inde böyle bir olayla karşılaştığımı tasavvur bile edemiyorum!!!)
Neyse, servis çağırdım, geldiler baktılar "Abi triger kayışı sıyırmış" dediler. Çektiler servise.... ertesi gün telefon açtım "nedir hasar?" diye "abi arabayı tekrar çalıştırayım derken 3 sübapı eğmişsin, 2 milyar küsür masraf!" Araç henüz 90000 km.'de bile değildi ve aracın bu şekilde beni yolda bırakması beni çok üzmüş ve daha önce bu arabayla birçok problem yaşadığımdan dolayı, araca olan güvenimi sıfıra indirmişti.

Hülasa, o gün bugündür triger kayışından ben çok korkarım... Varsın Cuorelerimizn trigerlerini 45000'de bir değiştirsinler. Ben hiç şikayetçi olmam, aksine hoşuma bile gider yani... :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajSinanATASOY, 25 Eyl 2008, 13:07

Bakım fiyatlarını kıyaslarsan daihatsular içinde en masraflısı cuoredir.. 3 silindir olmasından kaynaklanmıyor.. Daha önce 3 silindir aracım vardı 2 tane.. Neden 45 binde yiyor.. Başka hiç bir arabada duymadım.. Senin Marea istisna olmuş ki eminim vardır bu tip istisnalar.. 20 binde blok çatlayanda var 10 binde frenleri bitende.. Tamamen şans.. Ama araçların hepsi 90000 de değişirken hatta bu süre gittikçe uzarken bu aracınki neden 45 binde bir değişmektedir..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

MesajSonCuoreci, 25 Eyl 2008, 13:35

Servisi ziyaret ettiğim bir ara bu konuyu muhakkak soracağım yetkililere...
Eğer sen benden önce gidersen öğrenip sen bildirirsin...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajSinanATASOY, 25 Eyl 2008, 14:10

Çok teşekkürler.. anlaştık :wink:
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajyumnum, 18 Kas 2008, 19:09

selamlar,
bende 2006 model thrifty var.
aynı soruyu ben servise sordum.
Motorun küçük ama çok performanslı olmasından ötürü fabrikada yapılan testler sonucu böyle uygun görülmüş. ben ce normal. ama derseniz ki masraflı o zaman 1,0l siron kullanın. onda da 998cc motor olmasına rağmen triger kayış değil, zincir. onuda motor yenilerken değiştirmek gerekiyormuş.
Eklentiler
06052007(001).jpg
bu performans için 45000 de bir
yumnum

MesajSinanATASOY, 18 Kas 2008, 20:22

Servis kitapcığında ağır kullanım şartları olan ülke olarak tutulmuş Türkiye..
BEnce tamamen para kazanma politikası.. Kontrollerimi yaptırdığımda aracın üzerinde 45 binde değişmesi gereken herşey sapasağlam çıktı buna şanzıman yağı vs. dahil..

Normal bakımı yaptırıp geçtim.. Bir sorun olursa paylaşırım :)
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajyumnum, 18 Kas 2008, 20:39

selamlar

sanjuman yağı için 90.000km ömür biçilmiş fabrika tarafından.
yumnum

MesajSinanATASOY, 18 Kas 2008, 21:04

Otomatik şanzıman yağı için kitapçık 45.000 km de değişmeli diye yazmış :wink:
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

MesajUmut-Gultekin, 18 Kas 2008, 21:29

SinanATASOY yazdı:Otomatik şanzıman yağı için kitapçık 45.000 km de değişmeli diye yazmış :wink:

Evet, bence de 45.000 olmalı.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

MesajSinanATASOY, 19 Kas 2008, 08:40

Umut, maalesef varsayımlar gerçeği tutmuyor.. Bence de kitaba uysaydık 45 bin olmalıydı.. Ancak yağı kontrol ettiğimizde neredeyse ilk günkü durumundaydı.. Sonuçta bu araç hararet yapmamış, benden önceki sahibide benim gibi fazla yoğun trafiğe maruz kalmamış.. Yani yağın yıpranması için gereken koşullar sağlanmamış..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajyumnum, 19 Kas 2008, 11:29

selamlar.
otomatik vites olanlarda 45.000 olabilir. ama bu yağ dediğinizin maliyeti ne kadar ki???
ben her servise gittiğimde hava filitresini değiştirtiyorum. normalde 2 bakımda 1 değişir. yapılan bu bakımlar yakıt ekonomisi olarak geri döndüğü için pek umursamıyorum.
yumnum

MesajUmut-Gultekin, 19 Kas 2008, 13:01

SinanATASOY yazdı:Umut, maalesef varsayımlar gerçeği tutmuyor.. Bence de kitaba uysaydık 45 bin olmalıydı.. Ancak yağı kontrol ettiğimizde neredeyse ilk günkü durumundaydı.. Sonuçta bu araç hararet yapmamış, benden önceki sahibide benim gibi fazla yoğun trafiğe maruz kalmamış.. Yani yağın yıpranması için gereken koşullar sağlanmamış..

Dediğin doğrudur tabii ama zaten yağ-su-filtreler dışında hiçbir masrafı ve eziyeti olmayan arabalarımızın bu ihtiyaçlarını zamanında gidermek gerekir diye de düşünüyorum. Yağ zamanında değişse daha iyi değil mi? Yani sen bilirsin ama ben şahsen 15 günde bir yağ kontrolü yapmak istemem. Zamanı gelince yeni-eski bakmam, değiştirir-aklımdan çıkartırım. Tabii böyle yapılması gerekir diye bir kaide yok ama ben böylesinin daha sağlıklı ve rahat olduğunu düşünüyorum. Bu biraz da alışkanlıklarla ilgili bir konu olsa gerek.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSinanATASOY, 19 Kas 2008, 14:53

Bak ne güzel demişsin sende.. Zamanı geldiğinde.. Tüm otomatik viteslerde bu zaman 90-100 bin km iken bu araçta bunun zamanı 45 bin olamaz.. Israrla bunun altını çizmeye çalışıyorum.. Tamircim gerçekten güvendiğim bir ustadır.. 5-6 yaşında işe başlamış şu an 60 yaşlarında.. 90 dan beri TR'deyim ve o zamandan beri o ustamız bakar araçlarımıza.. Daha bugüne kadar tek sorun yaşamadık.. O yüzden onun sözü benim için altın değerindedir..

Bir gün yolunuz Beylikdüzüne düşerse birlikte 48 bin km kullanılmış şanzıman yağını kontrol ederiz..

Yağın vizikozitesi rengi o kadar iyi durumda ki gerçekten değişmek abes olur.. Yada henüz tek çatlak görünmeyen triger kayışını vs.
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

MesajUmut-Gultekin, 19 Kas 2008, 15:48

SinanATASOY yazdı:Bak ne güzel demişsin sende.. Zamanı geldiğinde.. Tüm otomatik viteslerde bu zaman 90-100 bin km iken bu araçta bunun zamanı 45 bin olamaz.. Israrla bunun altını çizmeye çalışıyorum.. Tamircim gerçekten güvendiğim bir ustadır.. 5-6 yaşında işe başlamış şu an 60 yaşlarında.. 90 dan beri TR'deyim ve o zamandan beri o ustamız bakar araçlarımıza.. Daha bugüne kadar tek sorun yaşamadık.. O yüzden onun sözü benim için altın değerindedir..

Bir gün yolunuz Beylikdüzüne düşerse birlikte 48 bin km kullanılmış şanzıman yağını kontrol ederiz..

Yağın vizikozitesi rengi o kadar iyi durumda ki gerçekten değişmek abes olur.. Yada henüz tek çatlak görünmeyen triger kayışını vs.

Sinan elbette değişmesi gerekmiyorsa değişmeyebilir. Benim demek istediğim; değişmesi gerekip gerekmediğini kontrol etmekle uğraşmak ve sürekli ha oldu ha olacak diye aklımın köşesinde kalmasındansa, arabanın kitapçığında ne yazıyorsa onu yapıp, unutmak bana daha uygun geliyor. Bu arada ben her gün Beylikdüzü tarafınan geçiyorum eğer o tarafta isen bir gün buluşup tanışabiliriz :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir