cuore ve lpg

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

cuore ve lpg

Mesajbahcevan, 29 Nis 2008, 01:07

Merhaba arkadaşlar.Cuore'me lpg taktırdığımı daha önce yazmıştım.Bununla ilgili ayrıntıları merak eden arkadaşlar için konuyu yeni bir başlıkta tartışmaya açıyorum.

Aracım 2007 model cuore low grade.Aracıma brc marka sıralı sistem lpg taktırdım. Lpg den önceki tüketim değerlerini tam ölçmedim.Lpg de ise şu an istanbul trafiginde kilometrede 0,13 kuruş civarı yakıt tüketiyor.Performans kaybı benzinliye göre az da olsa hissediliyor.Ama aşırı bir güç kaybı söz konusu değil.İlgilenen arkadaşlara bir ara montaj fotograflarını da eklerim.Uzun yolda bu tüketim degerinin 10 kuruşu geçmiyeceğini düşünüyorum.
Not:Bu test istanbul trafiginin en yogun oldugu sabah ve akşam saatlerinde, köprü trafiğinde yapılmıştır.

Lpg litre fiyatı :1.80

İlgilenen arkadaşlara verdigim bilgiler faydalı olmuştur umarım.
bahcevan

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: cuore ve lpg

MesajUmut-Gultekin, 29 Nis 2008, 09:43

bahcevan yazdı:Merhaba arkadaşlar.Cuore'me lpg taktırdığımı daha önce yazmıştım.Bununla ilgili ayrıntıları merak eden arkadaşlar için konuyu yeni bir başlıkta tartışmaya açıyorum.

Aracım 2007 model cuore low grade.Aracıma brc marka sıralı sistem lpg taktırdım. Lpg den önceki tüketim değerlerini tam ölçmedim.Lpg de ise şu an istanbul trafiginde kilometrede 0,13 kuruş civarı yakıt tüketiyor.Performans kaybı benzinliye göre az da olsa hissediliyor.Ama aşırı bir güç kaybı söz konusu değil.İlgilenen arkadaşlara bir ara montaj fotograflarını da eklerim.Uzun yolda bu tüketim degerinin 10 kuruşu geçmiyeceğini düşünüyorum.
Not:Bu test istanbul trafiginin en yogun oldugu sabah ve akşam saatlerinde, köprü trafiğinde yapılmıştır.

Lpg litre fiyatı :1.80

İlgilenen arkadaşlara verdigim bilgiler faydalı olmuştur umarım.

teşekkürler, bence çok faydalı bilgiler :) ben motor bölmesini ve bagajda deponun ne kadar yer tuttuğunu çok merak ediyorum. fotoğraf gönderebilirseniz çok iyi olur.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 29 Nis 2008, 12:26

Resimleri kesinlikle görmek isterim bahcevan...
Bu arada 100 km'de aşağı yukarı ortalama kaç litre yakıyor, onu da belirtebilir misin? Günün bu saatinde yoğunluktan kafam davul gibi oldu, hesaplama yapamıyorum bir türlü valla...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajuydumarket, 02 May 2008, 12:21

bilgi için teşekkürler..
ben cng yi bekliyorum.cng taktıracam.petrol fiyatlarına güven olmaz artık...
uydumarket

Mesajbahcevan, 02 May 2008, 12:24

hpim6659ph9.jpg
hpim6663wl8.jpg

Cuoremin lpg montaj fotografları
bahcevan

MesajSonCuoreci, 02 May 2008, 12:42

bahcevan yazdı:Cuoremin lpg montaj fotografları

Zaten var ile yok arasında olan bagaj bu şekilde tamamiyle diskalifiye olmuş :)
Paylaşımların için teşekkürler bahcevan... İyi günlerde, kazasız belasız kullanman dileğiyle...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajcamoka, 02 May 2008, 12:44

lpg tankı kaç litrelik?
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajuydumarket, 02 May 2008, 12:46

SonCuoreci yazdı:Zaten var ile yok arasında olan bagaj bu şekilde tamamiyle diskalifiye olmuş :)
Paylaşımların için teşekkürler bahcevan... İyi günlerde, kazasız belasız kullanman dileğiyle...

senin bebek arabası artık tavana.....:)
uydumarket

MesajSonCuoreci, 02 May 2008, 12:52

uydumarket yazdı:senin bebek arabası artık tavana.....:)

:lol: :lol: :lol:
Ya da arkaya römork falan bağlarız herhalde...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajUmut-Gultekin, 02 May 2008, 13:22

:) Minik bir römork ile çok şeker olur yahu!

Bu arada ne bileyim, hiçbir zaman bagaj beklentim olmadı bir hatchback arabadan. Zaten günlük hayatta eşyaları arka koltuğa koyarım çoğunlukla. Büyük birşey taşıyacaksam da koltukları yatırırım olur biter. Bence bagajı feda ettiğinize değecek :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 02 May 2008, 14:14

SuperSonic yazdı::) Minik bir römork ile çok şeker olur yahu!

Bu arada ne bileyim, hiçbir zaman bagaj beklentim olmadı bir hatchback arabadan. Zaten günlük hayatta eşyaları arka koltuğa koyarım çoğunlukla. Büyük birşey taşıyacaksam da koltukları yatırırım olur biter. Bence bagajı feda ettiğinize değecek :wink:

Umut, inan bana burda mevzu kesinlikle büyük bagaj beklentisi falan değil, insanın arabasının bagajına bebek arabasını sığdıramayıp ön koltuğa diklemesine oturtmaya çalışması (Hanım, bebek ve onun olmazsa olmaz "atta" çantası minik Cuorecik'in arka koltuğunu doldurmaya yetiyor; bebek arabamız biraz büyük boy olup Cuore'nin 157 lt.'lik bagajına sığmayınca geriye bir tek ön koltuk kalıyor) ve çocuğu her gezmeye çıkarışımızda (ki havalar ısındı, artık bu daha da sıklaşmaya başladı) bu periyodun tekrarlanması çileden çıkarıyor insanı. Hele ki uzun yol maceralarımızı anlatmakla olmaz, arabaya eşyaları yerleştirdikten sonra görmeniz lazım! Keşke son yolculuk öncesi arabayı yükleyip kendimizi aştıktan sonra aracın bir fotosunu çekseydim, gösterirdim size (O 7 kişi bir Cuore'ye sığmayı başaranlar bizim başardığımızın yanında halt etmiş sayılırlar :mrgreen: )
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajUmut-Gultekin, 02 May 2008, 14:20

SonCuoreci yazdı:(O 7 kişi bir Cuore'ye sığmayı başaranlar bizim başardığımızın yanında halt etmiş sayılırlar :mrgreen: )

:lol: :lol: :lol: anlıyorum abi, işin içinde puset olunca zaten apayrı bir boyut kazanıyor yolculuklar :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajbahcevan, 02 May 2008, 14:22

Arkadaşlar bagajın daraldıgı konusu dogru ama tamamen ortadan kalktığı yok.Resimde pek belli olmuyor ama bagaja hala
pazar alışverişinden dönerken pazar torbalarını falan çok rahat koyabiliyorum

Cuoreyle ilgili şu ayrıntıyı da dikkate almakta fayda var diye düşünüyorum.Bu arabayı tercih edenlerin tahmin ediyorum ekseriyeti yakıt ekonomisinden ötürü tercih etmiştir.Bende bu sebepten tercih ettim.Bugün benzinli bir cuore 20 kuruştan aşagı yakmıyor şehir trafiginde.Üst sınıf araçlar da lpg ye geçtigi zaman 20-25 kuruş civarı kilometrede yakıyor.Böyle bir durumda aynı yakıtı yaktıktan sonra küçük araca binmenin ekonomik olarak pek bir cazibesi kalmamış oluyor.Ben bu sebeple lpg yi tercih ettim.
Kabaca bir hesaplayacak olursak şu an benim lpgli cuore ile üst sınıf araçlar arasında kilometrede en az 10 kuruşluk yakıt tüketimi farkı var. Yılda 30 bin kilometre yol yaptıgımızı düşünürsek. 1 yılda 3000 ytl daha akaryakıta az para vermek demek.
bahcevan

Mesajbahcevan, 02 May 2008, 14:33

hpim6678vb8.jpg
En son bahcevan tarafından 02 May 2008, 14:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
bahcevan

MesajUmut-Gultekin, 02 May 2008, 14:38

selam bahcevan,

yayınlamak istediğin fotoğrafları imageshack'e yuklemek yerine mesaj yazdığımız pencerenin hemen altında yer alan "Eklenti yüklemesi" tab'ından sitemize direk yükleyebilirsin. böylece hem zaman kazanmış olursun, hem de resimlerin silinme riski ortadan kalkmış olur ve onları buraya taşımak için bana da az iş düşmüş olur :) çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir