Cuore'ye Uygun Jant

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Cuore'ye Uygun Jant

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 11:53

Yakın zamanda jantları değiştirmeye niyet ettim arkadaşlar. Eğer farklı ve uygun bir seçenek bulamazsam, alacağım jant takımı aşağıdaki olacak:

http://www.kormetal.com/Jant_Detay.aspx?JantModel=KM 183

Kormetal'in Surface-Black Diamond serisini düşünüyorum. Geçenlerde bayiye uğrayıp araç üzerinde nasıl duracağını merak ettiğimden tekerlek üzerine tutarak denedim. çok yakışıyor. Nikelaj ile siyahın karışımı benim arabayla tam bir uyum içinde durdu.

Diğer bir seçenek de şu:

http://www.kormetal.com/Jant_Detay.aspx?JantModel=KM 793

ancak bu modelin arka tekerleklerde diğer modele nazaran daha çirkin duracağını duşunuyorum.

Sizler de fikirlerinizi ve görüşlerinizi sunarsanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Cuore'ye Uygun Jant

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 12 Kas 2010, 12:05

Benim arabanın üstündeki jantlardan da alabiliriz sana istersen. Ben memnunum açıkçası. Modelleri de güzeldi. Markası Carre. Fiyatları da makul jantlar. Ben tanesini 100 TL'ye almıştım. Yer Büyükçekmece'de. İstersen bir ara bize gelin, birlikte gider bakarız.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen jadamaniac tarih 12 Kas 2010, 12:06

bence lotus denilen modele de bir bak, siyah detayları olan jantlar güzeldir fakat jant genel olarak aracının üzerinde kendisini diğer modellere nazaran daha küçük gösterecektir, yani 17 koysa 15 gibi duracak, 14-15 gibi ebatlarda bu durum daha da gözüne batar, arabanın üstüne tutarken çok farketmezsin ama janta lastiği giydirip arabaya takınca durum çok daha farklı olur, almadan önce dikkat et derim ve mümkün olduğu kadar tek renk daha düz tip bir jant al çünkü dediğim gibi, inch ufak olduğu sürece 'fazla detaylı' jantlar kendilerini göstermezler.
jadamaniac

Model: Copen

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 12:14

Umut-Gultekin yazdı:Benim arabanın üstündeki jantlardan da alabiliriz sana istersen. Ben memnunum açıkçası. Modelleri de güzeldi. Markası Carre. Fiyatları da makul jantlar. Ben tanesini 100 TL'ye almıştım. Yer Büyükçekmece'de. İstersen bir ara bize gelin, birlikte gider bakarız.

Tamam abicim, Kormetal'in de fiyatları 95-100 TL civarı. Fiyat olarak uygun yani... Belki bayramda bir kaçamak yaparız. :)

jadamaniac yazdı:bence lotus denilen modele de bir bak, siyah detayları olan jantlar güzeldir fakat jant genel olarak aracının üzerinde kendisini diğer modellere nazaran daha küçük gösterecektir, yani 17 koysa 15 gibi duracak, 14-15 gibi ebatlarda bu durum daha da gözüne batar, arabanın üstüne tutarken çok farketmezsin ama janta lastiği giydirip arabaya takınca durum çok daha farklı olur, almadan önce dikkat et derim ve mümkün olduğu kadar tek renk daha düz tip bir jant al çünkü dediğim gibi, inch ufak olduğu sürece 'fazla detaylı' jantlar kendilerini göstermezler.

Benim arabanın tekerleği zaten motorsiklet tekerleği gibi. Siyahlı jant taktığımda şimdikinden daha küçük duracağını zannetmiyorum. :lol:
Ama uyarını dikkate alacağım. Lastikleri giydirdikten sonra çirkin bir görüntü oluşursa düz jantla da bir denerim.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 12:20

Linkte sınırım problem var, o yüzden resimleri burya kaydedersem daha iyi olacak sanırım:
888.jpg
Surface-Black Diamond
888.jpg (142.54 KiB) 357 kere görüntülendi
927.jpg
Shine-Black Diamond
927.jpg (144.7 KiB) 357 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen jadamaniac tarih 12 Kas 2010, 12:29

shine black gayet güzel bence ama diğerinin kol yapısı bence çok hoş durmayabilir, bu arada eski kasa sanırım bu cuore ama çok 'tarz' olmuş walla;

Resim
jadamaniac

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 12:43

Benim de aklım hep Shine'a gidiyor ama dediğim gibi, arkalar kampana olduğu için çirkin bir görüntü oluşacağından endişeliyim.
Bu resim daha önce paylaşılmıştı sitede yanlış hatırlamıyorsam, çok egzotik bir araç olmuş gerçekten :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 12 Kas 2010, 12:51

Valla ben de Surface i begendim dogrusu...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 13:02

FaTiH yazdı:Valla ben de Surface i begendim dogrusu...

Karar vermek gerçekten güç valla Fatih...
Allahtan jantlar 13'', çok seçenek yok. 14'' olsaydı onca seçenek ve marka arasında ne yapardım bilmiyorum doğrusu :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 13:06

Umut-Gultekin yazdı:Benim arabanın üstündeki jantlardan da alabiliriz sana istersen. Ben memnunum açıkçası. Modelleri de güzeldi. Markası Carre. Fiyatları da makul jantlar. Ben tanesini 100 TL'ye almıştım. Yer Büyükçekmece'de. İstersen bir ara bize gelin, birlikte gider bakarız.

Şimdi Carre'nin sitesini inceledim ve modellere tek tek baktım. Burada da çok seçenek yok. Uyanlar sadece şunlar:

http://www.carre.com.tr/urunler.aspx?urunid=2&lang=tr

http://www.carre.com.tr/urunler.aspx?urunid=3&lang=tr

http://www.carre.com.tr/urunler.aspx?urunid=4&lang=tr
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 13:12

jadamaniac yazdı:bence lotus denilen modele de bir bak.

Lotus, modeli 14'' ve 15'' olarak üretilmiş maalesef... Benim araca uygun bir seçenek değil...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 12 Kas 2010, 13:44

Merkez den bizim aksesuar kampanyasıyla ilgilenen Şükrü bey e de telefon vasıtasıyla bir sor istersen..Varlığından haberimiz bile olmayan bir sürü aksesuar çıktı mesela; faydalandık da çok şükür..Belki bir zaman Cuore için getirilmiş olan orjinal Daihatsu alaşım jantlar da bir yerlerde bekliyordur alıcısını??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Kas 2010, 14:26

FaTiH yazdı:Merkez den bizim aksesuar kampanyasıyla ilgilenen Şükrü bey e de telefon vasıtasıyla bir sor istersen..Varlığından haberimiz bile olmayan bir sürü aksesuar çıktı mesela; faydalandık da çok şükür..Belki bir zaman Cuore için getirilmiş olan orjinal Daihatsu alaşım jantlar da bir yerlerde bekliyordur alıcısını??

Vaktizamanında aramıştım jantlar için Fatihciğim hatırlarsan, yine sen göndermiştin haberini de... O zaman yok demişlerdi. Tekrardan aramaya hacet yoktur sanırsam.
Çünkü orijinal jantlar, bu taktıracaklarımla aşağı yukarı aynı fiyata gelecekler ve bunlar kadar havalı durmayacaklar :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen jadamaniac tarih 12 Kas 2010, 15:10

+ daihatsuların kendi markaları olan jantlar çok dandik ve dayanıksız, copen in üzerindeki jantlar en ufak çukurda yamulup duruyorlardı ki ben bu konuda son derece titiz-dikkatli bir kullanıcıyımdır, hiç tavsiye etmiyorum.
jadamaniac

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir