Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Cuore'ye Uygun Lastik

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Re: Cuore'ye Uygun Lastik

MesajSonCuoreci, 31 Oca 2008, 15:45

zaten ilk hafta gittim ve öndeki o kocaman çirkin dikdörtgen plakayı, kare olanıyla değiştirdim, silikonla da tampona yapıştırdım, böyle oldu: :)

Yakıt tüketimini zaten anlatmama gerek yok...
Park yeri problemi deseniz, hiç işim olmaz...
Performans deseniz, dün akşam iş dönüşü haksız yere beni sıkıştırıp aniden sollamaya çalışan zıpır bir E200 kompressor'ü vites küçültüp gazı köklememle toz duman ettim desem sanırım yeterince anlatmış olurum :wink:

Yalnız bu küçük canavarın benim için en büyük dezavantajı 157 litrelik bagaj hacmi arkadaşlar... :(
Haftasonu ailecek gezmeye çıkalım desek bebeğin arabasını bile sığdıramıyoruz bagaja...
En son SonCuoreci tarafından 01 Şub 2008, 23:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

MesajSirion gti, 31 Oca 2008, 16:22

Arabasını seven bagajına katlanır
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 31 Oca 2008, 16:23

Sirion gti yazdı:Arabasını seven bagajına katlanır

:D Sanırım bu laf tüm Daihatsu modelleri için geçerli :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajSonCuoreci, 31 Oca 2008, 16:26

Katlanıyoruz işte araba aşkına napalım... :)

Ama bir yandan da Yeni Cuorelerin raylı arka koltuklarının hayalini kurmuyor değilim hani...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajSirion gti, 31 Oca 2008, 16:38

yeni coure gerçekten çok başarılı
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 31 Oca 2008, 18:59

Eskisiyle kıyaslayınca yeni coure daha sevimli duruyor.
eskisi o kadar atakmı ya?
hic öyle bir coure hayal etmiyordum.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSonCuoreci, 01 Şub 2008, 00:05

Doorman yazdı:Eskisiyle kıyaslayınca yeni coure daha sevimli duruyor.

Emin ol o kadar atak :wink:
ben de almadan önce 1000 motor bir arabanın böyle işler becerebileceğini hiç tahmin etmezdim
yalnız torku düşük olduğu için ara hızlanmalar biraz kötü, o yüzden vites küçültmeye muhakkak ihtiyaç var... hatta bazan 2 vites birden küçültmek gerek ani ataklar için...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajDoorman, 01 Şub 2008, 10:34

SonCuoreci yazdı:
Doorman yazdı:Eskisiyle kıyaslayınca yeni coure daha sevimli duruyor.

Emin ol o kadar atak :wink:
ben de almadan önce 1000 motor bir arabanın böyle işler becerebileceğini hiç tahmin etmezdim
yalnız torku düşük olduğu için ara hızlanmalar biraz kötü, o yüzden vites küçültmeye muhakkak ihtiyaç var... hatta bazan 2 vites birden küçültmek gerek ani ataklar için...

düşük tork'tan kaynaklanan vites küçültme zorunluluğu Sirion'larda da var. ( a abisindeki genetigin kardeşinde de olması normal zaten )
yalnız sirion'lar 7500 devir/dakika'yı görebilme yeteneğiyle açığı kapatıyorlar, coure'de durum ne? cut off nerede devreye giriyor.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 01 Şub 2008, 17:02

Soncuoreci ark.da devir göstergesi yok!O yüzden abiciğim kendisi bu konda bize yardımcı olamaz..Fakat piyasa da devir göstergeli cuore ler de var!Yalnız hangi modellerde var bak onu bilemiyorum işte!?
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajDoorman, 01 Şub 2008, 19:25

FaTiH yazdı:Soncuoreci ark.da devir göstergesi yok!O yüzden abiciğim kendisi bu konda bize yardımcı olamaz..Fakat piyasa da devir göstergeli cuore ler de var!Yalnız hangi modellerde var bak onu bilemiyorum işte!?

fatihcim söför adam sesinden kaç devirde oldugunu bilir :mrgreen: :mrgreen:
üzüldüm be devir saati olmayıca sinir bozucu oluyor benim için hep. ( daha söfor olamadımda o bakımdan )
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSonCuoreci, 01 Şub 2008, 20:04

Evet, Fatih arkadaşımın dediği gibi ve avatarımdan da anlaşılacağı üzre, bende devir göstergesi yok malesef :(
Cuoreler normalde Türkiye'ye 2 donanım seçeneğiyle geliyordu: Low Grade ve High Grade... Ancak benim Cuorem türünün son örneklerinden olduğu ve Daihatsu da ellerinde kalanları sattıkları için seçim şansım yoktu!
Yani, Low Gradeler'de Devir göstergesi yok, High Gradelerd'e var....

Konuya gelecek olursak, devir göstergesi olmadığı ve High Grade modelini hiç kullanmadığım için bu konuda yorum yaparak sizi yanıtmayayım arkadaşlar... Devir kesiciyi de şimdiye kadar hiç devreye sokmadım, çok yüksek devirlerde uzun süre tutmuyorum pek zorlamak istemiyorum keratayı devir göstergesi olmadığı için... ne olur ne olmaz diye...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 28 Şub 2008, 13:15

Son cuore ci Kardeşim, senin siyah cuore nin aynısı bende var. lastik sorununu ben de yaşadım. Eğer hala almadıysan takacağın en uygun ölçü 145/70-13 Continental eco con. 3 ben taktım çok memnunum.
Şimdi Cuore orj. jantı arıyorum kışlık lastikler için. Yaz-kış sök tak uğraşmamak için. elinde satılık jantı olan varsa sevinirim. selamlar.
mustafa

Mesajilker, 19 Mar 2008, 15:58

SonCuoreci yazdı:Devir kesiciyi de şimdiye kadar hiç devreye sokmadım, çok yüksek devirlerde uzun süre tutmuyorum pek zorlamak istemiyorum keratayı devir göstergesi olmadığı için... ne olur ne olmaz diye...

Daha nasıl zorlayacaksın ki abicim zaten bu arabayı...Avatar sana aitse zorlayacak yer kalmamış gibi görünüyor zaten... :D
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

MesajSonCuoreci, 19 Mar 2008, 16:05

ilker yazdı:
SonCuoreci yazdı:Devir kesiciyi de şimdiye kadar hiç devreye sokmadım, çok yüksek devirlerde uzun süre tutmuyorum pek zorlamak istemiyorum keratayı devir göstergesi olmadığı için... ne olur ne olmaz diye...

Daha nasıl zorlayacaksın ki abicim zaten bu arabayı...Avatar sana aitse zorlayacak yer kalmamış gibi görünüyor zaten... :D

Anaaam... Benim ibre kendi kendine kadranı görmüş :mrgreen:
Daihatsu işte bu abicim... Durmuyor durduğu yerde... Tutabilene aşkolsun :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajuydumarket, 23 Mar 2008, 22:25

ben cuore ye 185 55 14 jant ve lastik taktım.
önlerde bir problem çıkmadı arka lastikler çamurluğa sürttü (kenarlardan yanak kısmı)
aracın arkasını kaldırınca tam geldi.(jantların içinden de alınabilirdi ama jantları bozmak istemedim zaten arabanın düz durması için kaldıracaktım)
aslında 175 yada 165 lastik uygundu ama bulamadım bu yüzden 185 takmak zorunda kaldım
eskiye göre çok güzel durdu büyük arabalara benzedi ve araç yükseldiği için jeep gibi oldu ancak çekiş biraz düştü ve yola tutunması azaldı karda buzda daha çok kayıyor....

bilginize
uydumarket

ÖncekiSonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir