Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Cuore'ye Uygun Lastik

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Re: Cuore'ye Uygun Lastik

Mesajmustafa, 24 Mar 2008, 09:42

Cuore nin sökülen eski jantlarına talibim, eğer değerlendirmek istersen görüşelim, selamlar.
mustafa

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Mesajmustafa, 24 Mar 2008, 10:13

Günaydın Fatih, bahsettiğin ilanı bende gördüm. bu jant 2 kapılı cuoreler için. 2 kapılılarla 4 kapılılar arsında lastik ve jant farkı var. 2 kapı 145/80 r12, 4 kapı ise 155/65 r13 jantölçüsü 4"*13" 4/100 kısacası uymuyorlar. biz aramaya devam edelim. İlgin için çok teşekkürler. Şunu da söylemeden edemeyeceğim, her şeyin en güzeli orjinalidir.
mustafa

Mesajuydumarket, 24 Mar 2008, 23:55

mustafa yazdı:Cuore nin sökülen eski jantlarına talibim, eğer değerlendirmek istersen görüşelim, selamlar.

bu yazıyı benim yazdığım yazıya istinaden yazdıysan ,senin de dediğin gibi çıkan jant 12 yani 2 kapılıdan söktüm.üstelik 2 tanesinin üstündeki lastik 145-70-12 diğer iki tanesi 145-80-12 .
ön lastikler yerine 80 yanak bulamamışlar 70 yanak takmış eski sahibi.
gerçi bende 2 tane cuore var diğeri 4 kapılı olduğu için jantları 13 eğer onlarıda değiştirirsem haber veririm..

bu jant işinde bayağı tecrübe yaptım arkadaşlar ve söyleyeceğim şu ki.aracınıza orjinal gibi olmasını istiyorsanız ve performans eksilmesin diyorsanız aynı zamandada estetik iyi olsun derseniz :bence 14x55x155 ölçüler bulmalısız ama çok zor.tabii 14x60x165 tam idealidir ancak sürtme riskine karşı aracı benim gibi kaldırmayıda göze alın..
birde alacağınız jant ve lastikler için ileriki günlerde aracınızı bir sirion ile değiştirmek fikrine karşın bu son ölçüleri dikkate alın...
uydumarket

MesajSonCuoreci, 25 Mar 2008, 11:50

uydumarket yazdı:ben cuore ye 185 55 14 jant ve lastik taktım.
önlerde bir problem çıkmadı arka lastikler çamurluğa sürttü (kenarlardan yanak kısmı)
aracın arkasını kaldırınca tam geldi.(jantların içinden de alınabilirdi ama jantları bozmak istemedim zaten arabanın düz durması için kaldıracaktım)
aslında 175 yada 165 lastik uygundu ama bulamadım bu yüzden 185 takmak zorunda kaldım
eskiye göre çok güzel durdu büyük arabalara benzedi ve araç yükseldiği için jeep gibi oldu ancak çekiş biraz düştü ve yola tutunması azaldı karda buzda daha çok kayıyor....

bilginize

Merhaba uydumarket. Bu jantlar ile orijinale nazaran % 5.15 bir fark yaratmışsın ve % 3'ün üzerinde değişimlerin fren güvenliği ve yol tutuştaki değişimler açısından kesinlikle tavsiye edilmediği göz önüne alınırsa taktırdığın ebatta jant ve lastikler biraz riskli bir seçim olmuş gibi geldi bana. Nitekim sen de aracının çekişinin düşmesinden ve yol tutuşunun azalmasından zaten bahsetmişsin.

Yalnız yine de aracının görüntüsünü çok merak ettim, eğer bir fotoğrafı var ise, paylaşırsan çok sevinirim.

Görüşmek dileğiyle...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajuydumarket, 25 Mar 2008, 13:05

SonCuoreci yazdı:
uydumarket yazdı:ben cuore ye 185 55 14 jant ve lastik taktım.
önlerde bir problem çıkmadı arka lastikler çamurluğa sürttü (kenarlardan yanak kısmı)
aracın arkasını kaldırınca tam geldi.(jantların içinden de alınabilirdi ama jantları bozmak istemedim zaten arabanın düz durması için kaldıracaktım)
aslında 175 yada 165 lastik uygundu ama bulamadım bu yüzden 185 takmak zorunda kaldım
eskiye göre çok güzel durdu büyük arabalara benzedi ve araç yükseldiği için jeep gibi oldu ancak çekiş biraz düştü ve yola tutunması azaldı karda buzda daha çok kayıyor....

bilginize

Merhaba uydumarket. Bu jantlar ile orijinale nazaran % 5.15 bir fark yaratmışsın ve % 3'ün üzerinde değişimlerin fren güvenliği ve yol tutuştaki değişimler açısından kesinlikle tavsiye edilmediği göz önüne alınırsa taktırdığın ebatta jant ve lastikler biraz riskli bir seçim olmuş gibi geldi bana. Nitekim sen de aracının çekişinin düşmesinden ve yol tutuşunun azalmasından zaten bahsetmişsin.

Yalnız yine de aracının görüntüsünü çok merak ettim, eğer bir fotoğrafı var ise, paylaşırsan çok sevinirim.

Görüşmek dileğiyle...

ok..foto sunu çekip eklerim....
uydumarket

Mesajmustafa, 25 Mar 2008, 13:54

Merhaba uydumarket, öncelikle ismini öğrenmek isterim, forumda Cuore'si olanlar azınlıkta, araçlar hakkında fikir alışverişinde bulunalım, her zaman beklerim . açık söyleyeyim cuore'yi 185 ebatında bir lastikle düşünemiyorum, bana göre çok abes, kesinlikle fark %3 ü geçmemelii. İnşaallah diğer cuore ye böyle bir şey yapmazsın. Nezaman değiştirirsen değiştir jantlarını bekliyorum. Benim Cuore'de 145/70-13 ölçüsünde continental var otoyolda 160km. yi bile geçiyor. yolu harika kavrıyor.
mustafa

Mesajuydumarket, 25 Mar 2008, 18:53

mustafa yazdı:Merhaba uydumarket, öncelikle ismini öğrenmek isterim, forumda Cuore'si olanlar azınlıkta, araçlar hakkında fikir alışverişinde bulunalım, her zaman beklerim . açık söyleyeyim cuore'yi 185 ebatında bir lastikle düşünemiyorum, bana göre çok abes, kesinlikle fark %3 ü geçmemelii. İnşaallah diğer cuore ye böyle bir şey yapmazsın. Nezaman değiştirirsen değiştir jantlarını bekliyorum. Benim Cuore'de 145/70-13 ölçüsünde continental var otoyolda 160km. yi bile geçiyor. yolu harika kavrıyor.

adım metin yüksekkolaşin.
ben 185 lastiği 14 jant takmak istediğim için takmak zorunda kaldım.yani 55 yanak olupta 165 yada 175 lastik piyasada yok.
14 jant takmamın sebebide bir üst sınıf toyota vs yada sirion materya alırsam ona takmaktı..
yol tutuşundaki zorluk abartılı değil ben bunu karlı havada hissettim .
haliyle geniş taban olunca cm2 ye düşen ağılık miktarı azaldığı için daha az kuvvetle daha çok noktaya basıyor lastik.
ama avantaj olarak söyleyebileceğim şu ki.aracın yolda giderken verdiği duygu sanki 4x4 kullanıyorsunuz gibi oturuşunuz ve gidişiniz değişiyor :) ....
birde vites araları uzuyor ve yerden yükseliyorsunuz....diğer arabalara biraz yukardan bakıyorsunuz...:)
görünüşü ise zaten anlatılmaz resmini çekip ekleyeceğim....
uydumarket

Mesajuydumarket, 26 Mar 2008, 10:24

buyrun 14 jant 55x185 lastik ve cuore

Resim
uydumarket

MesajSonCuoreci, 26 Mar 2008, 10:32

Yerden bayağı bir yükseltmiş arabayı 14'' jantlar gerçekten... Ama çok şık olmuş, güle güle kullan...
Fotoğraf için teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajUmut-Gultekin, 26 Mar 2008, 10:52

uydumarket yazdı:buyrun 14 jant 55x185 lastik ve cuore

Resim

Bence çok güzel olmuş. Düşününce, Cuore zaten performans arabası değil, eğer cebe zararı yoksa, bence böyle görünüşe yönelik modlar yapmak iyi fikir (özellikle jant ve lastikleri gördükten sonra) :) Pimp my ride Daihatsu Cuore :lol:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajuydumarket, 26 Mar 2008, 12:41

teşekkür ederim arkadaşlar .
beğendiğinize sevindim.daha önce de söylediğim gibi dezavantajı eskiden 4 ile çıktığım yokuşta bazen 3 e almak zorunda kalabiliyorum ama hız göstergesi aynı :) ...lastik büyüdüğü için 100km hız eski 100 km değil, 110 km gibi.
ama her şeye rağmen minik araba modundan çıkmak için buna değer.insanların yorumu "şimdi normal bir araba ya benzedi "
oluyor....birde trafikte diğer arabaların yanına yanaştığınızda yukarda kaldığınız için hemen dönüp bakıyorlar bu ne arabası diye .önceden minik araba modunda hiç saygı göstermiyorlardı.üstünüze kırıyorlardı direksiyonu ve yok sayıyorlardı şimdi ise bakmak için durup yol bile veriyorlar .aslında resmini çekerken yanlış çektim yanında başak bir arabayla birlikte resme alsaydım farkı bariz görürdünüz.
bende bir tanese 4 kapılısı var bunun üstelik o bunun gibi trifty değil low grade otomatik klimalı ikisi yanyana gelince hakikaten oyuncak gibi duruyor 4 kapılısı....

valla aracın bu şekilde karakterinin değişmesi için buna değmezmi ????

Resim
En son uydumarket tarafından 26 Mar 2008, 12:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
uydumarket

MesajSonCuoreci, 26 Mar 2008, 12:51

uydumarket yazdı:teşekkür ederim arkadaşlar .
beğendiğinize sevindim.daha önce de söylediğim gibi dezavantajı eskiden 4 ile çıktığım yokuşta bazen 3 e almak zorunda kalabiliyorum ama hız göstergesi aynı :) ...lastik büyüdüğü için 100km hız eski 100 km değil, 110 km gibi.
ama her şeye rağmen minik araba modundan çıkmak için buna değer.insanların yorumu "şimdi normal bir araba ya benzedi "
oluyor....birde trafikte diğer arabaların yanına yanaştığınızda yukarda kaldığınız için hemen dönüp bakıyorlar bu ne arabası diye .önceden minik araba modunda hiç saygı göstermiyorlardı.üstünüze kırıyorlardı direksiyonu ve yok sayıyorlardı şimdi ise bakmak için durup yol bile veriyorlar .aslında resmini çekerken yanlış çektim yanında başak bir arabayla birlikte resme alsaydım farkı bariz görürdünüz.
bende bir tanese 4 kapılısı var bunun üstelik o bunun gibi trifty değil low grade otomatik klimalı ikisi yanyana gelince hakikaten oyuncak gibi duruyor 4 kapılısı....

valla aracın bu şekilde karakterinin değişmesi için buna değmezmi ????

http://img101.imageshack.us/img101/4429/forumiincp2.jpg

direksiyonu üste kırma konusunda sana sonuna kadar katılıyorum, İstanbul trafiğinde -özellikle minibüsler tarafından- bu terbiyesiz hareketlere onlarca kez maruz kalıyorum, ama eğer trafik yoğunsa az ilerde ağızlarının payını rahatlıkla verebiliyorum :twisted:
Benim de arabanın görüntüsü ile ilgili birtakım değişiklik planlarım var ama yazın gelmesini bekliyorum planlarımı uygulamaya başlamak için... acelesi yok, yavaş yavaş... 8)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajDoorman, 26 Mar 2008, 13:12

diğeri ile karşılaştırınca araç sanki bir boy büyükmüş gibi duruyor.
Ama diğeride çok şirin be. :D
Geçen yıkamacıda bir tane gördümde ilk kez yüzyüze tanışma şerefine nail oldum, ayrıca bir mutlu oldum. :mrgreen:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajuydumarket, 27 Mar 2008, 01:23

lastikleri değişik açılardanda çektim sizlere de fikir olur belki...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
uydumarket

MesajFaTiH, 27 Mar 2008, 01:37

Valla cuore cuore dir!Ekonomi canavarı!Mis gibi Japon!Ben çok seviorm!Nerede görsem izliorm aracı!Ama bana gri 4 kapılı aracın daha bir çekici geldi nedendir bilmem abiciğim.. ;) Maaşallah;Allah daha iilerini kısmet etsin ama hayalimin garajı sende (farklı içerikle olsa dahi) : 1+ .... adet Daihatsu! :lol:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

ÖncekiSonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir