Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Cuore'ye Uygun Lastik

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Re: Cuore'ye Uygun Lastik

Mesajuydumarket, 27 Mar 2008, 01:46

FaTiH yazdı:Valla cuore cuore dir!Ekonomi canavarı!Mis gibi Japon!Ben çok seviorm!Nerede görsem izliorm aracı!Ama bana gri 4 kapılı aracın daha bir çekici geldi nedendir bilmem abiciğim.. ;) Maaşallah;Allah daha iilerini kısmet etsin ama hayalimin garajı sende (farklı içerikle olsa dahi) : 1+ .... adet Daihatsu! :lol:

:) :) :)
allah kısmet eder inşallah sanada..benim gönlümden sana materia geçti sirion un üstüne.kısmet....??

ben önce maviyi öğrensin diye hanıma almıştım.sonra çok hoşumuza gitti bitanede kendinme aldım..
1 araba fiyatına 2 tane almış olduk....çelik jant lı hanımın .... :) :D
kandırabilirsem takas yaparım lastikleri belki...inşallah okumaz burayı....
uydumarket

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

MesajFaTiH, 27 Mar 2008, 01:51

Allah mı söyletti nedir! :wink: Ben de Materia ları dış görünüş olarak acaip cezbedici buluyorum..Hayırlısı bakalım!iiymiş valla ikinizde iki cuore!! Ne kadar uyumlu bir çift!! :lol: Bundan daha güzel bir yorum olamaz sanırım!! İyi geceler..! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

MesajSonCuoreci, 27 Mar 2008, 11:10

FaTiH yazdı:Ama bana gri 4 kapılı aracın daha bir çekici geldi nedendir bilmem abiciğim..

Grinin tamponları gövde rengi olduğu için olabilir mi acaba Fatih? :wink:
yoksa Cuore'nin mavi renkli olanlarına bitiyorum ben... Ama jantlarla birlikte thrifty'nin karizması tavan yapmış bence :)

Bu jantları, tamponları gövde renkli olanına koyduğunda yapacağın karizmayı hayal etmek güç değil... eğer öyle bir hamle yaparsan onun da fotoğraflarını isteriz ama! :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajUmut-Gultekin, 27 Mar 2008, 11:28

SonCuoreci yazdı:Grinin tamponları gövde rengi olduğu için olabilir mi acaba Fatih? :wink:
yoksa Cuore'nin mavi renkli olanlarına bitiyorum ben... Ama jantlarla birlikte thrifty'nin karizması tavan yapmış bence :)

Bu jantları, tamponları gövde renkli olanına koyduğunda yapacağın karizmayı hayal etmek güç değil... eğer öyle bir hamle yaparsan onun da fotoğraflarını isteriz ama! :wink:

Ağzımdan aldın. Hele bir de o mavi olanı tamponlarını boyadıktan sonra boydan boya iki adet beyaz yarış şeridi çekeceksin :) Süper olur.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajSonCuoreci, 27 Mar 2008, 12:03

SuperSonic yazdı:Ağzımdan aldın. Hele bir de o mavi olanı tamponlarını boyadıktan sonra boydan boya iki adet beyaz yarış şeridi çekeceksin :) Süper olur.

Offf... gerçekten de süper olur...

Hatta bana iyi bir fikir verdin umut... benimkine de öyle bir şekil yapılabilir vakti gelince :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajuydumarket, 27 Mar 2008, 22:38

SonCuoreci yazdı:

düşünmüyor değilim belki hafta sonu jantları gri ye alabilirim.zaten biri sorup duruyo mavi yi.belki satarsam jantları alabilirim gri ye... :)
uydumarket

MesajUmut-Gultekin, 04 Tem 2008, 14:07

Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajyumnum, 19 Kas 2008, 11:43

selamlar
benim aracım 3 kapı olduğu için lastikler 12". bende ebat değiştirme ile ilgili değişiklik yapmıştım. hem artı hem de eksi yönde. şahsi fikrim lastik taban genişliği ve yanak yüksekliğini düşük tut. araç hafif olduğu için tabanı genişlettiğinde sadece kuru ve temiz yüzeyde performans artışı sağlar. kirli yada ıslak yüzeyde allah yardımcın olsun. yanağı da yüksek tutarsan araç zaten yumuşak bir süspansiyona sahip, virazlarda aracın çok yatar, kontrol zorlaşır. ben her iki kombinasyonu denedim. ya orijina yada bir küçük ebat en ideal seçim. bu arada "FALKEN" marka lastiklere bir bak. ben çok araştırdım. şu anda kullanıyorum. lastiklerim çok iyi çıktı. pek bilinmiyor ama japon malı ve çok kaliteli. ufak ebat lastikler de bulunabiliyor.
yumnum

MesajSonCuoreci, 19 Kas 2008, 13:37

yumnum yazdı:selamlar
benim aracım 3 kapı olduğu için lastikler 12". bende ebat değiştirme ile ilgili değişiklik yapmıştım. hem artı hem de eksi yönde. şahsi fikrim lastik taban genişliği ve yanak yüksekliğini düşük tut. araç hafif olduğu için tabanı genişlettiğinde sadece kuru ve temiz yüzeyde performans artışı sağlar. kirli yada ıslak yüzeyde allah yardımcın olsun. yanağı da yüksek tutarsan araç zaten yumuşak bir süspansiyona sahip, virazlarda aracın çok yatar, kontrol zorlaşır. ben her iki kombinasyonu denedim. ya orijina yada bir küçük ebat en ideal seçim. bu arada "FALKEN" marka lastiklere bir bak. ben çok araştırdım. şu anda kullanıyorum. lastiklerim çok iyi çıktı. pek bilinmiyor ama japon malı ve çok kaliteli. ufak ebat lastikler de bulunabiliyor.

Merhaba,
Öncelikle Daihatsu Aşkına Forum'a hoşgeldin diyerek söze başlayayım :)
Ben de uzun uzun düşündüm bu ebat olayında ve en mantıklısının orijinal ebat olduğuna karar verdim. Falken'de 155/65 R 13 orijinal ebat lastik olduğunu bilmiyordum. Ben de Firestone'da bulmuştum bu ebatı, Haziran'da sorduğumda tanesi 60 civarındaydı.

Siz de 12'' jantları 5 kapılının orijinal ebatı olan 155/65 R 13 ile değiştirebilirsiniz eğer daha büyük bir jant isterseniz fakat Daihatsu bu ebattan fazlasına izin vermiyor...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 20 Kas 2008, 14:56

onur,lastik fiyatları fırlamış, gecen seneki fiyatlar hiç biryerde yok. falkene baktım 155-65-13 ölçü yok bildiğim kadarıyla sadece yokohama var. bu arada arabayı yaptırdınmı?
mustafa

MesajSonCuoreci, 20 Kas 2008, 15:05

mustafa yazdı:onur,lastik fiyatları fırlamış, gecen seneki fiyatlar hiç biryerde yok. falkene baktım 155-65-13 ölçü yok bildiğim kadarıyla sadece yokohama var. bu arada arabayı yaptırdınmı?

Araba şu an serviste, salı sabahı bıraktım, az önce aradım bu akşam teslim edecekler inşallah... İçim içimi yiyor "acaba eskisi gibi oldu mu, güzel yaptılar mı?" diye... Yokohama'da var, evet: geçen sene tanesi 100 YTL idi! Firestone diye bir marka bulmuştım, Kumho'nun yan ürünü, orada var demişlerdi, 60 YTL de fiyat vermişlerdi ama hala gidip taktıramadım malesef :( Bu gidişle kış bitecek bahara taktıracağım herhalde...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 20 Kas 2008, 15:23

inşaallah araban çok güzel yapılmıştır.böylece bu sıkıntıyı atlatmış olursun.
onur lastik konusunda ucuza kaçma. araba nekadar iyi olursa olsun arabayı yolda götüren şey lastiktir. benim arabadaki en önem verdiğim şey lastiktir. ve anlattıklarım tecrübeyle kazanılmış olanlardır. bana sorarsan kış lastiği derim. ben kışın kış lastiklerini taktığım için farkı görüyorum. birde 155-70-13 ölçüsünü düşün ve araştır. bu ölçü hemen her marka da bulunuyor. kışlık lastiklerim bu ölçüde.
mustafa

MesajSonCuoreci, 20 Kas 2008, 15:29

mustafa yazdı:inşaallah araban çok güzel yapılmıştır.böylece bu sıkıntıyı atlatmış olursun.
onur lastik konusunda ucuza kaçma. araba nekadar iyi olursa olsun arabayı yolda götüren şey lastiktir. benim arabadaki en önem verdiğim şey lastiktir. ve anlattıklarım tecrübeyle kazanılmış olanlardır. bana sorarsan kış lastiği derim. ben kışın kış lastiklerini taktığım için farkı görüyorum. birde 155-70-13 ölçüsünü düşün ve araştır. bu ölçü hemen her marka da bulunuyor. kışlık lastiklerim bu ölçüde.

155/70 R 13'tense 165/65 R 13 taktırmakla orijinale daha yakın değerler yakalamış oluyoruz esasında Mustafa Bey... birinde aşağı yukarı %3,5'luk değer farkı ortaya çıkıyorken diğerinde sadece %2-2.5 civarında. Bu sene kış lastiği taktırmam imkansız, onu ancak seneye yapabilirim diye düşünüyorum. Normal lastik konusunda da takımı değiştirmeye ciddi anlamda karar verdikten sonra bir kez daha adam akıllı bir piyasa araştırması yapıp sonrasında değiştireceğim inşallah, şu an ve önümüzdeki birkaç ay lastik değişimine bütçe ayırmam zor görünüyor maalesef... :(
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajm.firat34, 04 Haz 2009, 19:43

Acaba bu Cuore ler enuygun hangi ebatlarda lastik alınmalı Şu anda 155/65/13 kulanıyorum.
175/65/13 alsam birşey olurmu
m.firat34

Mesajuydumarket, 04 Haz 2009, 23:20

m.firat34 yazdı:Acaba bu Cuore ler enuygun hangi ebatlarda lastik alınmalı Şu anda 155/65/13 kulanıyorum.
175/65/13 alsam birşey olurmu

lastiğin tabanını ne kadar genişletirseniz (155 ten 175 e) aracın tutunması o kadar zayıflar araç kaymadığı yerde kaymaya başlar.ben bir aracıma 155 yerine 185 takmıştım durma patinaj çekiyordu....ama bir okadarda yakışıklı duruyordu
(sizin aracın lastik ihtiyacı yok bence daha gider boşuna masraf etmeyin derim :) )
uydumarket

ÖncekiSonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir