Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Cuore'ye Uygun Lastik

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Re: Cuore'ye Uygun Lastik

MesajOGOG, 15 May 2010, 14:43

uydumarket yazdı:lastiğin tabanını ne kadar genişletirseniz (155 ten 175 e) aracın tutunması o kadar zayıflar araç kaymadığı yerde kaymaya başlar.ben bir aracıma 155 yerine 185 takmıştım durma patinaj çekiyordu.
Hocam bu düşünce hatalı değilmi? Taban genişledikçe tutunma artmaz mı?
OGOG

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 15 May 2010, 15:11

Bu konu çok değişken esasında. Genel prensip geniş tabanlı lastiğin yanal hareketlerde daha iyi tutunmasıdır. Buna karşın lastik tabanı genişledikçe aracın lastik yüzerindeki cm2 başına uyguladığı ağırlık da azalır. Bu da aracın tutunma performansına negatif etki edebilir. Lastik kalitesi işte burada devreye girer. İnce tabanlı ama dandik bir lastiğimiz varsa ve lastik zaten tutunma konusunda başarısızsa cm2 başına uygulanan ağırlık arttığı için daha iyi performans alabilecekken, geniş tabanlı ama yüksek tutunma kabiliyetine sahip bir lastik de yağışlı havalarda dezavantaj olabilir çünkü cm2 başına düşen ağırlık azaldıkça ve lastiğin yere temas eden yüzeyi büyüdükçe, lastiğin suyu yarma potansiyeli azalır. Bu da kızaklama olarak tabir edilen durumun oluşması için şartları bir nebze olsun artırır.

Uzun lafın kısası, üretici tarafından tavsiye edilen boyda ve yüksek kaliteli lastikleri kullanmak en mantıklısı :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajutasdemir, 10 Tem 2011, 16:21

Merhaba arkadaşlar,

Cuoremin bendeki 1,5. sensinde ve toplamda 4,5. yaşında lastikleri kafama takılmaya başladı. 1 ay sonra tatile çıkacağız ve önümüzde uzun bir yol var ve lastik yüzünden yolda kalmak yada tehlike atlatmak istemiyorum.
3-4 gündür lastik araştırıyorum ancak pek başarıya ulaştığım söylenemez. Birkaç bayiye sordum ama anladığım kadarıyla lastikçilerde "en iyi ürün raftaki üründür." fikri fazlalıkla oturmuş. Elimizde yok deyi direk işin içinden çkıyorlar. Hiç bi tanesi de getirtiriz, buluruz falan demiyor. Getirtebilirmisiniz deyince de mırık kırın ediyorlar.
Ben de forumdan okuduğum alternatifleri de soruyorum (örneğin 165/65/R13) Onlarda bile çok başarılı olamadım. Son bir yerde Michelin 165/65/R13 buldum. Son çare onu düşünüyorum. Fiyat olarak da 140 TL diyorlar. De dersiniz? Negatif bir durumla karşılaşır mıyım? (Benim için önemli olan öncelikle güvenlik, sonra ekonomi, sonra da performans.)

Tabiki orjinal boyut konusunda araştırmalarım devam ediyor. Yokohama sitesinde bizim ebat bilgisi bulunmuyor. Artık üretilmediğini düşünnüyordum ama bugün katologları indirdiğimde orada bizim ebadın bulunduğunu gördüm. Yarın merkezlerini arayıp bilgi almaya çalışacağım. Gerçi bazı satıcılar katalogda yer alsa bile üreilmiyor olabilir diyorlar. Bana çok saçma gelse de inşallah öylela değildir.
Bir de kataloglarda Lassa gördüm. Onunu da bulamadım lastikçilede ama Yokohama bulamazsam iyi bir alternatif olur mu? Yani Michelin 165/65/R13 ve Lassa 155/65/R13 arasında kalsam hangisini tercih etmeliyim?

Teşekkürler..
utasdemir

MesajSonCuoreci, 11 Tem 2011, 10:16

utasdemir yazdı:Merhaba arkadaşlar,

Cuoremin bendeki 1,5. sensinde ve toplamda 4,5. yaşında lastikleri kafama takılmaya başladı. 1 ay sonra tatile çıkacağız ve önümüzde uzun bir yol var ve lastik yüzünden yolda kalmak yada tehlike atlatmak istemiyorum.
3-4 gündür lastik araştırıyorum ancak pek başarıya ulaştığım söylenemez. Birkaç bayiye sordum ama anladığım kadarıyla lastikçilerde "en iyi ürün raftaki üründür." fikri fazlalıkla oturmuş. Elimizde yok deyi direk işin içinden çkıyorlar. Hiç bi tanesi de getirtiriz, buluruz falan demiyor. Getirtebilirmisiniz deyince de mırık kırın ediyorlar.
Ben de forumdan okuduğum alternatifleri de soruyorum (örneğin 165/65/R13) Onlarda bile çok başarılı olamadım. Son bir yerde Michelin 165/65/R13 buldum. Son çare onu düşünüyorum. Fiyat olarak da 140 TL diyorlar. De dersiniz? Negatif bir durumla karşılaşır mıyım? (Benim için önemli olan öncelikle güvenlik, sonra ekonomi, sonra da performans.)

Tabiki orjinal boyut konusunda araştırmalarım devam ediyor. Yokohama sitesinde bizim ebat bilgisi bulunmuyor. Artık üretilmediğini düşünnüyordum ama bugün katologları indirdiğimde orada bizim ebadın bulunduğunu gördüm. Yarın merkezlerini arayıp bilgi almaya çalışacağım. Gerçi bazı satıcılar katalogda yer alsa bile üreilmiyor olabilir diyorlar. Bana çok saçma gelse de inşallah öylela değildir.
Bir de kataloglarda Lassa gördüm. Onunu da bulamadım lastikçilede ama Yokohama bulamazsam iyi bir alternatif olur mu? Yani Michelin 165/65/R13 ve Lassa 155/65/R13 arasında kalsam hangisini tercih etmeliyim?

Teşekkürler..

Merhabalar,
Yokohama alınız, pişman olmazsınız. Yetkili Yokohama bayilerinden bulabilirsiniz orijinal ebat lastiği. Size tavsiyem ebat değiştirmeyin, pek çok dezavantajının yanında bagaj yüklü ve arka koltuklar dolu iken çamurluklara sürtme problemiyle karşılaşabilirsiniz. İyi günler dilerim.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajutasdemir, 11 Tem 2011, 11:10

Cevap için çok teşekkürler. Bugün Yokohama merkezini (Baytur Motorlu Vasıtalar Ticaret A.Ş.) aradım. Lastiğin artık üretilmediğini söylediler. Anladığım kadarıyla 165 ölçü sıkıntı olacak diyorsunuz.
Artık Lassa almak farz oldu. (Tabi bulabilirsem)

İyi günler...
utasdemir

MesajSonCuoreci, 11 Tem 2011, 12:38

utasdemir yazdı:Cevap için çok teşekkürler. Bugün Yokohama merkezini (Baytur Motorlu Vasıtalar Ticaret A.Ş.) aradım. Lastiğin artık üretilmediğini söylediler. Anladığım kadarıyla 165 ölçü sıkıntı olacak diyorsunuz.
Artık Lassa almak farz oldu. (Tabi bulabilirsem)

İyi günler...

Ben de lastiğin artık üretilmediğini şimdi sizden duyuyorum. Çok şaşırdım doğrusu! Zira ben çok memnundum mevcut Yokohamalardan. Şayet Lassa taktırırsanız burda bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Not: 165 ölçüsü konusunda kesin bir bilgim yok, sadece böyle bir ihtimal sözkonusu olduğunu belirttim. Ben jantlarımı değiştirip orijinal ebat lastik kullanmama rağmen böyle bir sıkıntı yaşadım çünkü.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Önceki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir