utasdemir, 10 Tem 2011, 16:21
Merhaba arkadaşlar,
Cuoremin bendeki 1,5. sensinde ve toplamda 4,5. yaşında lastikleri kafama takılmaya başladı. 1 ay sonra tatile çıkacağız ve önümüzde uzun bir yol var ve lastik yüzünden yolda kalmak yada tehlike atlatmak istemiyorum.
3-4 gündür lastik araştırıyorum ancak pek başarıya ulaştığım söylenemez. Birkaç bayiye sordum ama anladığım kadarıyla lastikçilerde "en iyi ürün raftaki üründür." fikri fazlalıkla oturmuş. Elimizde yok deyi direk işin içinden çkıyorlar. Hiç bi tanesi de getirtiriz, buluruz falan demiyor. Getirtebilirmisiniz deyince de mırık kırın ediyorlar.
Ben de forumdan okuduğum alternatifleri de soruyorum (örneğin 165/65/R13) Onlarda bile çok başarılı olamadım. Son bir yerde Michelin 165/65/R13 buldum. Son çare onu düşünüyorum. Fiyat olarak da 140 TL diyorlar. De dersiniz? Negatif bir durumla karşılaşır mıyım? (Benim için önemli olan öncelikle güvenlik, sonra ekonomi, sonra da performans.)
Tabiki orjinal boyut konusunda araştırmalarım devam ediyor. Yokohama sitesinde bizim ebat bilgisi bulunmuyor. Artık üretilmediğini düşünnüyordum ama bugün katologları indirdiğimde orada bizim ebadın bulunduğunu gördüm. Yarın merkezlerini arayıp bilgi almaya çalışacağım. Gerçi bazı satıcılar katalogda yer alsa bile üreilmiyor olabilir diyorlar. Bana çok saçma gelse de inşallah öylela değildir.
Bir de kataloglarda Lassa gördüm. Onunu da bulamadım lastikçilede ama Yokohama bulamazsam iyi bir alternatif olur mu? Yani Michelin 165/65/R13 ve Lassa 155/65/R13 arasında kalsam hangisini tercih etmeliyim?
Teşekkürler..