Cuore'ye Uygun Lastik

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Cuore'ye Uygun Lastik

MesajSonCuoreci, 23 Oca 2008, 13:37

Arkadaşlar merhaba. Öncelike, aracımla ilgili danışmak ve paylaşmak istediklerimi iletebileceğim bu forumu bulduğum için çok mutluyum. 2007 Temmuzu'nda aldığım 0 km. Cuore model aracımla Daihatsu ailesine katıldım ve ilk günden beridir ne kadar iyi bir seçim yaptığımın farkındayım!
Yalnız başıma gelen bir şanssızlık sonucu mağdur oldum ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum:
Geçtiğimiz ay evimin önünde park edili aracımın lastiklerinden birini, muhtemelen mahallenin haşarı çocuklarından biri tarafından bıçaklanmış bir halde buldum. Yarık büyük olduğu için tamir edilmez durumdaydı ve lastiği yenilemem gerekiyordu. Ancak Bridgestone bayiine gittiğimde acı gerçekle karşılaştım: aracımın üzerinde bulunan 155/65 R 13 Bridgestone marka lastik Türkiye'de yok! Daihatsu Merkez Servis'i aradım, onlarında elinde bu tipte herhangi bir markada dahi lastik yok! İşin kötüsü, Türkiye'de bulunan hiçbir lastik markasında bu tip lastik yok!Uzun uğraşlar sonunda Düzce Daihatsu'da bir adet aynı ebat Yokohama marka çıkma lastik buldum ve idareten taktırdım. Ancak lastiklerin üçü Bridgestone biri Yokohama olunca yol tutuşu, lastik sesi, frenleme esnasında uğultu türünde problemlerle karşı karşıya kaldım ve aracına karşı hassas bir sürücü olarak bu durum haliyle sinirlerimi çok bozuyor.
Bunca laftan sonra sadede gelecek olursam: Lastiklerimin ebadını değiştirmek istiyorum ve 165/65 R 13 bana şimdilik en mantıklı seçenek gibi geldi. Cuore'sinin lastik ebadını değiştiren veya konuya ilişkin bir fikri olan arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Cuore'ye Uygun Lastik

MesajUmut-Gultekin, 23 Oca 2008, 14:11

SonCuoreci yazdı:Arkadaşlar merhaba. Öncelike, aracımla ilgili danışmak ve paylaşmak istediklerimi iletebileceğim bu forumu bulduğum için çok mutluyum. 2007 Temmuzu'nda aldığım 0 km. Cuore model aracımla Daihatsu ailesine katıldım ve ilk günden beridir ne kadar iyi bir seçim yaptığımın farkındayım!
Yalnız başıma gelen bir şanssızlık sonucu mağdur oldum ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum:
Geçtiğimiz ay evimin önünde park edili aracımın lastiklerinden birini, muhtemelen mahallenin haşarı çocuklarından biri tarafından bıçaklanmış bir halde buldum. Yarık büyük olduğu için tamir edilmez durumdaydı ve lastiği yenilemem gerekiyordu. Ancak Bridgestone bayiine gittiğimde acı gerçekle karşılaştım: aracımın üzerinde bulunan 155/65 R 13 Bridgestone marka lastik Türkiye'de yok! Daihatsu Merkez Servis'i aradım, onlarında elinde bu tipte herhangi bir markada dahi lastik yok! İşin kötüsü, Türkiye'de bulunan hiçbir lastik markasında bu tip lastik yok!Uzun uğraşlar sonunda Düzce Daihatsu'da bir adet aynı ebat Yokohama marka çıkma lastik buldum ve idareten taktırdım. Ancak lastiklerin üçü Bridgestone biri Yokohama olunca yol tutuşu, lastik sesi, frenleme esnasında uğultu türünde problemlerle karşı karşıya kaldım ve aracına karşı hassas bir sürücü olarak bu durum haliyle sinirlerimi çok bozuyor.
Bunca laftan sonra sadede gelecek olursam: Lastiklerimin ebadını değiştirmek istiyorum ve 165/65 R 13 bana şimdilik en mantıklı seçenek gibi geldi. Cuore'sinin lastik ebadını değiştiren veya konuya ilişkin bir fikri olan arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Merhaba,
Sitemize hoşgeldiniz. Aracınızla ilgili paylaşımlarınızı bekliyoruz :)

Ben Lassa Attracta kullanıyorum (4 mevsim) ve memnunum. İhtiyacınız olan boyu kontrol ettim, varmış. Ürün kodu: 213051

Umut
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

MesajSonCuoreci, 23 Oca 2008, 14:19

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim Umut.
Evet, Lassa'da model var görünüyor, Lassa bayiini de ziyaret ettim ve o lastiğin listelerinde var görünüp üretilmediğini öğrendim. Bu durumda ürün listelerine neden koyduklarını öğrenmek istediğimde de ısrarla cavap alamadım...
Lastik ebatımı da bu yüzden değiştirmeye karar verdim. 155/65 R13 ve 165/65 R13 arasındaki farkı hesapladım ve +2.3% lük bir değer farkı olduğunu öğrendim. Lastik üreticilerinin +/-3%'lük değerin üstündeki değerleri tavsiye etmediğini biliyorum, bu yüzden 165/65 bana en mantıklısı gibi gelmişti... Bu konuda eğer bir fikriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim...
Çok teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajUmut-Gultekin, 23 Oca 2008, 15:28

SonCuoreci yazdı:Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim Umut.
Evet, Lassa'da model var görünüyor, Lassa bayiini de ziyaret ettim ve o lastiğin listelerinde var görünüp üretilmediğini öğrendim. Bu durumda ürün listelerine neden koyduklarını öğrenmek istediğimde de ısrarla cavap alamadım...
Lastik ebatımı da bu yüzden değiştirmeye karar verdim. 155/65 R13 ve 165/65 R13 arasındaki farkı hesapladım ve +2.3% lük bir değer farkı olduğunu öğrendim. Lastik üreticilerinin +/-3%'lük değerin üstündeki değerleri tavsiye etmediğini biliyorum, bu yüzden 165/65 bana en mantıklısı gibi gelmişti... Bu konuda eğer bir fikriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim...
Çok teşekkürler...

Lastiklerinizi 165/65/13 ile değiştirirseniz, aracınızda yaratacağı farkı sezebilmek zor olacaktır.

Aracın tutunması bir parça artacak, bunun sonucu olarak ilk hızlanma süresi uzayacak ve yakıt tüketimi bir miktar artacaktır. Eksilerinin yanı sıra aşağıdaki artırları da olacaktır. Yol tutuş bir miktar artacak ve bazı darbeler daha iyi emilir hale gelecektir.

Ama dediğim gibi bu değişiklikler farkedilmesi çok zor seviyede olacaktır. Yani canınızı sıkmaya değeceğine inanmıyorum.

Bir de şu var. Eski lastikleriniz muhtemelen kötüydü. Çünkü bizim Sirion'un da orjinal lastiği Bridgestone BD391 diye bir lastikti. Kazık gibi sert, tüketimi fazla ve tutunma kabiliyeti azdı. Lassa Attracta aldıktan sonra farkı daha iyi anladım. Lassa daha yumuşak, daha iyi tutunuyor ve daha ekonomik. Daha iyileri de vardır elbette ama bana bu denk gelmişti araştırmalar sonucunda. Siz farklı birşey de düşünebilirsiniz ama çok kıytırık bir lastik almadığınız sürece bence, ne alırsanız alın, eskisinden iyi olacaktır :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 23 Oca 2008, 15:37

Bencede lastik ebatındaki ufak bi değişiklik sizi zor duruma sokmaz.Marka olarakta michelin yada bridgestone derim
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajSonCuoreci, 23 Oca 2008, 16:42

Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim...
Umarım Türkiye'ye ithal edilecek yeni Cuoreler'de böyle problemlerle karşılaşmayız... :)
Gerçi incelediğim kadarıyla onlar da biraz problemli olacak gibi görünüyor:
145/80 R13
155/65 R14
165/55 R15

ekte yeni Cuoreler'in İngilizce broşürünü gönderiyorum.

görüşmek dileğiyle...
Eklentiler
yeni cuore.pdf
(3.17 MiB) 87 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajcccengiz, 23 Oca 2008, 16:53

Umut'unda dediği gibi art ve eksiler olacaktır ama bunlar çok fazla hiisedilmeyecektir. Benim Sirion'da lastiklerim fabrika çıkış Bridgstone BD 391 di. Bu lastiklerin çok sert ve yol tutuşunun çok iyi olmadığını lastiklerimi yenilediğimde daha iyi anladım. Şuan Fulda Ecocontrol kullanıyorum ve eski lastikle aynı ebatta aldım. Yol tutuş ve sürüşte kendini belli ediyor. Eskisine nazaran çukurlara falan girdiğimde takır tukur sesleri daha yumuşak duyuyorum. Seçiminiz ne olur bilemem ve lastik markaları hakkında çok geniş bilgim olmadığı için bir şey öneremiyorum. Ama diyebileceğim tek şey yumuşak ve esnek bir lastik almanız.
cccengiz

MesajDoorman, 23 Oca 2008, 17:32

Lastik ölçünü değiştirdiğin zaman oluşacak farklar ile ilgili bir tablo.
Kaybının ne kadar olacağını görebilirsin.
Tavsiyem mecbur kalınmadıkça orjinal ölçülerin dışına çıkılmaması.
155 65 R 14'un aslında matematiksel olarak karşılığı 165 60 R 14 ama onu hiç bulamazsın maalesef!
Büyük bayilerin ve bölge bayiilerinin elinde genelde listede görünen bütün ürünler oluyor. birde oralardan dene istersen. kolay gelsin sana.
Eklentiler
lastik.JPG
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 23 Oca 2008, 18:08

Aramıza hoşgeldiniz..Araçlarımız kendileri zaten bayağı bir orjinal araçlar olduğu için;lastikleri de ne yazık ki orjinallikten geri kalmıyorlar! =) Ne yazık ki diyorum çünkü Şekil 1-A da ki gibi sıkıntılı durumlar olunca üzülünebiliniyor.. Neyse; ben her zaman fabrika tarafından önerilmiş lastiklerin dışına çıkılmaması taraftarı biri olarak int.ten bikaç seçenek araştırmaya çalıştım 155/65 R13 için (Bu arada aynı lastik ölçüsünü Peugeot 106 XR 1.4 de kullanıyormuş..Peugeot servislerinden; olmazsa sorabilirsiniz..)Neyse;gelelim seçeneklere:

Bir ark.ın bahsettiği gibi Fulda Ecocontrol!
http://www.fulda.com/fulda_tr_tr/press/ ... choice.jsp

Barum Brillantis (hiç tanımıyorum markayı;ne derece kalitelidir bilemiyorum fakat yine de araştırmakta fayda var bence!)
http://www.fulda.com/fulda_tr_tr/press/ ... choice.jsp

Pirelli P3000
http://www.inancotomotiv.com/syf11.htm

Continental EcoContact3
http://www.ideallastik.com/eco_contact_ebat.htm

Goodyear (83-88 YTL fiyat koymuşlar iki ayrı model için..Telefonla teyit edilse iyi olur)
http://www.sinemrenault.com/trk/renault ... ?SERI=B_65

Az çok yardımcı olmaya çalıştım acizane..Geçmiş olsun;oluyor bu tarz şeyler;çekemiyorlar mıdır nedir araçlarımızı!! :D Mutlu günler..!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSonCuoreci, 24 Oca 2008, 12:37

Yardımlarınız ve ilginiz için hepinize teker teker teşekkür ederim arkadaşlar... Daihatsu sahibi olmanın ne kadar özel bir şey olduğunu bir kez daha anladım sayenizde...
Bu arada vesilesiyle "Daihatsulu" olma maceramı da sizinle paylaşayım:
Ben de diğer arkadaşlar gibi Daihatsu'ya acayip önyargılı bakardım önceleri... Özellikle de Cuore'ye... Ancak acilen arabaya ihtiyacım vardı ve 2007 yazında başlayan kampanyadan yararlanarak bir Sirion sahibi olmak istedim... Bayiye gittim, inceledim aracı fakat bütçem kısıtlı olduğu için alıp almama konusunda kararsızdım... Sirion'un hemen yanında duran Cuore'ye bakmıyordum bile. Sonra satıcı bana Cuore'yi anlatmaya başladı, test sürüşüne çıktım araçla ve o anda bittim!
direk aldım aracı ve o günden itibaren bir Daihatsu fanatizmi başladı bende... Hiçbir arabayı beğenemez oldum!

Yalnız araç çok fazla tanınmadığı için benzin alırken pompacılar, park ettiğim yerlerdeki görevliler, yıkatmaya gittiğimde elemanlar hemen aracın yanına gelip araçla ilgili bilgi almak istiyorlar, ben de göğsüm kabara kabara özelliklerini anlatıyorum :D Hele ışıklarda kalkışlarda modifiyeli araçları -kısa bir süre için olsa bile- aynada görmek çok hoşuma gidiyor :twisted:
Gerçi zaman zaman Tata ile karıştırdıkları oluyor, o zaman biraz sinirim bozuluyor ama problem değil :?

Bu arada ülkemizde bir "Daihatsu Fan Clup" kurma gibi bir düşünceniz var mı arkadaşlar, bunu öğrenmek istedim... Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajDoorman, 24 Oca 2008, 12:55

SonCuoreci yazdı:Yardımlarınız ve ilginiz için hepinize teker teker teşekkür ederim arkadaşlar... Daihatsu sahibi olmanın ne kadar özel bir şey olduğunu bir kez daha anladım sayenizde...
Ben de diğer arkadaşlar gibi Daihatsu'ya acayip önyargılı bakardım önceleri... Özellikle de Cuore'ye... Ancak acilen arabaya ihtiyacım vardı ve 2007 yazında başlayan kampanyadan yararlanarak bir Sirion sahibi olmak istedim... Bayiye gittim, inceledim aracı fakat bütçem kısıtlı olduğu için alıp almama konusunda kararsızdım... Sirion'un hemen yanında duran Cuore'ye bakmıyordum bile. Sonra satıcı bana Cuore'yi anlatmaya başladı, test sürüşüne çıktım araçla ve o anda bittim!
direk aldım aracı ve o günden itibaren bir Daihatsu fanatizmi başladı bende... Hiçbir arabayı beğenemez oldum!

Yalnız araç çok fazla tanınmadığı için benzin alırken pompacılar, park ettiğim yerlerdeki görevliler, yıkatmaya gittiğimde elemanlar hemen aracın yanına gelip araçla ilgili bilgi almak istiyorlar, ben de göğsüm kabara kabara özelliklerini anlatıyorum :D Hele ışıklarda kalkışlarda modifiyeli araçları -kısa bir süre için olsa bile- aynada görmek çok hoşuma gidiyor :twisted:
Gerçi zaman zaman Tata ile karıştırdıkları oluyor, o zaman biraz sinirim bozuluyor ama problem değil :?

Bu arada ülkemizde bir "Daihatsu Fan Clup" kurma gibi bir düşünceniz var mı arkadaşlar, bunu öğrenmek istedim... Görüşmek üzere...

Bu formu zaten bir nevi Daihatsu TR'de yapılacak organisazyonlar için temel niteliğinde. Ama bu tür şeyler birden olmuyor. katılımcıların çoğalması ve katılması ile bir yerlere hep beraber geleceğimize inanıyorum.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 24 Oca 2008, 12:57

SonCuoreci yazdı:Yardımlarınız ve ilginiz için hepinize teker teker teşekkür ederim arkadaşlar... Daihatsu sahibi olmanın ne kadar özel bir şey olduğunu bir kez daha anladım sayenizde...

Ne güzel :)

Sitemizde yapmaya çalıştığımız şey bu zaten.
Sitemizin Daihatsu, servisleri ve bayileri ile hiçbir ilişkisi yok. Yani tamamen bağımsızız.

Bu da bizi hobi amaçlı kurulmuş ve ticari kaygı taşımayan, tarafsız bir kulüp haline getiriyor.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 24 Oca 2008, 13:00

Bu arada sayfaların altında yer alan ufak yazı belki dikkatinizi çekmemiştir diye buraya büyük olarak yazayım istedim:

DaihatsuAskina.com üyelerine ve ziyaretçilerine daimi olarak taahhüt eder:
Bu sitenin Daihatsu, Daihatsu Türkiye, Bayileri ve/veya Servisleri ile hiçbir bağlantısı yoktur. DaihatsuAskina.com yukarıda anılan kurumlardan tamamen bağımsız ve hobi amaçlı bir sitedir. Bu sitede bolca Daihatsu fanatikliği yapılır ama asla reklam yapılmaz. Araçların iyisi-kötüsü bitmek bilmeyen hevesimiz yüzünden en uç noktalarda sergilenir, asla saklanmaz. Bu sitenin yapım amacı hiçbir zaman ticari olmamış ve gelecekte de olmayacaktır. Sitemize üyelik ücretsiz ve tüm Daihatsu kullanıcılarına/severlerine açıktır. Bu bağlamda servisler, bayiler veya Daihatsu çalışanlarının da sitemize kayıt olması elbette ki serbesttir. Her üye siteye gönderdiği içerikten kendisi sorumludur. Site yönetimi, üyelerin gönderdikleri içeriklerden sorumlu tutulamaz.

Bu web sitesinde yayınlanmakta olan yazılar ve fotoğraflar, Daihatsuaskina.com 'un ve yazarlarının ortak mülkiyeti altındadır. Bu sitenin hiçbir sayfasında yer alan metinler ve görseller site yönetiminden izin alınmaksızın başka sitelerde veya diğer yazılı/görsel yayın organlarında kısmî bile olsa kullanılamaz. Bu kural ancak; metinden/görselden sonra kaynak gösterilmemiz ve sitemize ait linkin de kaynak alınan öğe ile birlikte rahatlıkla görülebilecek biçimde yayınlanması ile devre dışı kalabilir. Sitemizde yayınlanan içeriklerin ve yorumların korunması için gereken her türlü kanûni tedbir alınmıştır.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 31 Oca 2008, 11:38

Bu jant cuore için üretilmiş bir jant zannedersem:
626-live.jpg
626-live.jpg (17.36 KiB) 1400 kere görüntülendi

Bulduğum link ise:
http://www.ozayoto.com.tr/yeniaraclar.a ... Sayfainc=a

Özay oto dan bilgi alabilirsin sanırım..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSonCuoreci, 31 Oca 2008, 12:33

FaTiH yazdı:Bu jant cuore için üretilmiş bir jant zannedersem:
626-live.jpg

Bulduğum link ise:
http://www.ozayoto.com.tr/yeniaraclar.a ... Sayfainc=a

Özay oto dan bilgi alabilirsin sanırım..

Şimdi aradım Özay Oto'yu, onlar da benim yarın zaten gideceğim Merkez Servis'e yönlendirdiler :D
Yine de dayanamadım, aradım Merkez Servis'i, sordum ellerinde var mı diye, yok dediler, getirmeyi düşünüyor musunuz dedim, getirsek bile çok daha tuzlu olur sizin için, dışardan çok daha şekillilerini daha ucuza almak varken bu kadar tuzluya mâl etmek anlamsız dediler...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Sonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir