Arkadaşlar merhaba. Öncelike, aracımla ilgili danışmak ve paylaşmak istediklerimi iletebileceğim bu forumu bulduğum için çok mutluyum. 2007 Temmuzu'nda aldığım 0 km. Cuore model aracımla Daihatsu ailesine katıldım ve ilk günden beridir ne kadar iyi bir seçim yaptığımın farkındayım!
Yalnız başıma gelen bir şanssızlık sonucu mağdur oldum ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum:
Geçtiğimiz ay evimin önünde park edili aracımın lastiklerinden birini, muhtemelen mahallenin haşarı çocuklarından biri tarafından bıçaklanmış bir halde buldum. Yarık büyük olduğu için tamir edilmez durumdaydı ve lastiği yenilemem gerekiyordu. Ancak Bridgestone bayiine gittiğimde acı gerçekle karşılaştım: aracımın üzerinde bulunan 155/65 R 13 Bridgestone marka lastik Türkiye'de yok! Daihatsu Merkez Servis'i aradım, onlarında elinde bu tipte herhangi bir markada dahi lastik yok! İşin kötüsü, Türkiye'de bulunan hiçbir lastik markasında bu tip lastik yok!Uzun uğraşlar sonunda Düzce Daihatsu'da bir adet aynı ebat Yokohama marka çıkma lastik buldum ve idareten taktırdım. Ancak lastiklerin üçü Bridgestone biri Yokohama olunca yol tutuşu, lastik sesi, frenleme esnasında uğultu türünde problemlerle karşı karşıya kaldım ve aracına karşı hassas bir sürücü olarak bu durum haliyle sinirlerimi çok bozuyor.
Bunca laftan sonra sadede gelecek olursam: Lastiklerimin ebadını değiştirmek istiyorum ve 165/65 R 13 bana şimdilik en mantıklı seçenek gibi geldi. Cuore'sinin lastik ebadını değiştiren veya konuya ilişkin bir fikri olan arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...